Reise til Viareggio: 10 reisetips til Italias “Carnival City”

Viareggio er en italiensk kystby som ligger i velkjente Toscana.

Før jeg dro til denne fantastiske byen, så fikk jeg et tips fra en italiener:

Dra til Viareggio og nyt utsikten! Se både nordover og sørover!

Da jeg ankom kystbyen, så forsto jeg hva han mente.

  • I sør har du en fantastisk kyst med lokal fiskeindustri og en super-hyggelig havn.
  • Nordover kan du skimte de hvite toppene fra de italienske alper.

Det blir nesten ikke vakrere enn som så!

Toscanas perle er et flott sted for både par som leter etter romantikk og familier som søker seg til et vaskeekte italiensk eventyr. Med sine pittoreske strender, fargerike karnevalparade og munnvannende mat, er Viareggio det perfekte reisemålet for de som ønsker en uforglemmelig italiensk ferie.

Prisnivået her er heller ikke så ille.

Du kan glede deg over rolig spasertur langs strandpromenaden, eller prøve deilige sjømatretter på lokale restauranter. Reisemålet tilbyr også en overflod av friluftsaktiviteter for de som ønsker å utforske sin eventyrlystne side. Du liker kanskje å holde deg i form når du er på ferie?

Ikke noe problem. I Viareggio kan du gjøre alt fra seiling og kajakkpadling til fotturer og sykling. Her er mulighetene uendelige!

I denne artikkelen skal vi gå gjennom veldig mye av det vi lærte da vi besøkte byen. Her får du ti reisetips fra en norsk turist som har besøkt Viareggio.

Men først begynner vi med to lenker du bør ta en titt på. Hvis du skal ha en billig ferie, så bør du for all del sjekke ut følgende lenker:

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Viareggio? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Viareggio Beach – Byens hovedattraksjon

Viareggio Beach Viareggio

Viareggio Beach: Nyt Middelhavets sol, hav og sand

Viareggio -stranden ligger i hjertet Toscanas kyst. Dette er en strand som er kjent for sin fantastiske utsikt, varme middelhavsklima og luksuriøse resorter. Det er ingenting som å ta en solrik spasertur langs den vakre gyldne sanden mens du nyter den fantastiske utsikten over Toscanas kystlinje.

Ulikt andre reisemål i Sør-Europa, så kryr det heller ikke av gateselgere her. Høres det ikke fantastisk ut å spasere langs strandpromenaden uten å bli “overfalt” av folk som skal selge solhatter, øl og andre uviktige ting? 🙂

Viareggo Beach er også kjent for å være et utsøkt turistmål for folk som liker å holde seg i aktivitet. Her får du et vann som er perfekt for svømming og mange andre aktiviteter. Da jeg besøkte stranden så jeg folk som drev med (blant annet) vindsurfing, seiling og fiske.

Det er heller ikke mangel på restauranter og hyggelige (lokale) kafèer. Du kan få mest mulig ut av dagen på Viareggio Beach. Promenaden er fylt med barer, kafeer og restauranter som tilbyr deilig italiensk mat og ferske sjømatretter som garantert vil tilfredsstille smaksløkene dine.

Slik kommer du deg til stranden i Viareggio

Stranden er lett tilgjengelig via offentlig transport, og det er mange parkeringsplasser tilgjengelig for de som foretrekker å kjøre.

Viareggio Beach er en perfekt feriedestinasjon for alle som leter etter en avslappet dag med sol, hav og sand i den italienske rivieraen.

Fun fact: Hvert år er Viareggio vertskap for den tradisjonelle karnevalparaden som tiltrekker tusenvis av besøkende fra hele verden! Det er en av de mest kjente karnevalene i Italia med sine fargerike flottører, masker og kostymer. Ikke gå glipp av det hvis du planlegger en tur til Viareggio!

…og det er jo selvfølgelig nettopp derfor byen har fått sitt tilnavn “Carnival City”. 😉

Video fra stranden i Viareggio (Italia)


2. Piazza Mazzini – Vakkert torg i sentrum av byen

Piazza Mazzini Italy

Piazza Mazzini: Et fantastisk sted å beundre skjønnheten i Viareggio

Piazza Mazzini er et sjarmerende torg i hjertet av Viareggio som virkelig illustrerer skjønnheten til denne italienske kystbyen. Torget ligger rett nord for stranden, og det er et ideelt sted for både besøkende og lokalbefolkningen å beundre det krystallklare blå vannet som strekker seg langs den ene siden av gaten.

Den livlige atmosfæren rundt Piazza Mazzini illustreres med sine mange kiosker, barer, kafeer og restauranter. Dette yrende kafè- og restaurantlivet skaper en festlig atmosfære som gjør dette stedet virkelig spesielt.

Men det er ikke bare mat og drikke som får folk til å strømme til Piazza Mazzini.

Området er fyltmed flere monumenter og skulpturer. Dette inkluderer (blant annet) to ikoniske mesterverk av den berømte skulptøren, Gioacchino Giuseppe Sergiacomo. Den første er en bronsestatue av guden Neptun, som står midt på torget; og den andre er et imponerende klokke-tårn kjent som Torre Matilde.

Begge skulpturene har blitt symboler på Viareggios identitet og tiltrekker seg hundrevis av turister hver dag.

Ta en kveldstur ned på Piazza Mazzini

Hver natt lyser Piazza Mazzini med sine fargerike gatelamper som skaper en romantisk atmosfære som er perfekt for par eller venner å glede seg over en god samtale mens de nipper til favorittdrinkene sine fra en av de mange restaurantene i nærheten.

Piazza er også vertskap for flere festivaler gjennom året, inkludert karnevalfeiringer og musikkforestillinger om sommeren.

Karneval på torget i Viareggio (video)Fun-fact: Piazza Mazzini blir også referert til som “stuen til Viareggio” av mange lokale. Dette tilnavnet har torget fått på grunn av sin livlige atmosfære og fordi det går for å være favorittstedet for flere av de italienske innbyggerne.


3. Torre Matilde

Torre Matilde Italy

Torre Matilde – Et imponerende tårn!

Det historiske og vakre tårnet Matilde Ligger i den nordlige delen av Viareggio. Dette imponerende tårnet ble bygget i 1800 av Lady Matilde di Canossa for å vokte den nærliggende kysten og holde vakt over La Spezia -bukten. Tårnet står 12 meter høyt over bakken – med to etasjer og en terrasse på toppen hvor du kan få en fantastisk utsikt over havet og omgivelsene rundt Italias vakreste kystby.

Den autentiske sør-italienske bygningsstrukturen gjør det til en av de mest ikoniske attraksjonene her i Viareggio. Du kan ta fantastiske bilder i tillegg til å beundre arkitekturen som har blitt bevart i over 200 år. Hvis du liker historie, er dette en attraksjon du virkelig må få med deg.

Etter å personlig ha besøkt Torre Matilde må jeg si at tårnet er utrolig mye mer imponerende enn det man kan se ut fra bilder.

Historisk tårn og kunstgalleri

Bortsett fra sin historiske betydning, brukes Torre Matilde nå som et kunstgalleri som er åpent for besøkende. Her kan du finne interessante utstillinger med verk fra både lokale og internasjonale artister.

Det er også guidede turer tilgjengelig hvis du vil vite mer om tårnets historie.

Selv dro jeg aldri på noen guidet tur, så jeg kan dessverre ikke si så mye om kvaliteten på disse.

Morsomt faktum: Tårnet Matilde sies å ha inspirert mange kjente italienske diktere!


4. La Passeggiata di Viareggio

La Passeiliata di Viareggio blir ofte omtalt som “hovedattraksjonen” i denne vakre italienske strandbyen. Det er en naturskjønn promenade som strekker seg 2 km langs strandpromenaden.

Dette er også gaten som forbinder de to hovedstrendene i Viareggio: Torre Matilde og Bagno Margherita. Gangveien er fylt med palmer, noe som gjør det til et populært sted for joggere og syklister, så vel som de som er ut for rolig spasertur. Vi må også innrømme at vi synes palmer er litt ekstra spennende nå som vi i Norge bor i et superkaldt klima.. 🙂

Promenaden fungerer som et friluftskunstgalleri, med skulpturer fra store italienske artister som Leonardo Bistolfi og Charles D”Achille. I tillegg har du flere mosaikk-skulpturer som skildrer dyreliv, scener fra lokal historie og karakterer fra lokale legender. Området har en fantastisk stemning, med folk som samles langs Passeiliata for å nyte mat og drikke fra de mange små restaurantene og kafeene.

Opplev solnedgangen med de lokale

For en unik opplevelse, bør besøkende sjekke ut La Passeiliata di Viareggios ukentlige solnedgangsritual. Her samles lokalbefolkningen for en gruppemeditasjon hver torsdag kveld når de ser solen gå ned.

Morsomt faktum: La Passegiata di Viareggio ble nylig utnevnt til et av de ti mest romantiske stedene i Italia!


5. Viareggio Karneval – Hovedbegivenheten hvert år

Viareggio Carnival: Den mest fargerike begivenheten i Italia

Viareggio Carnival er en av de mest populære begivenhetene i Toscana, og det er et must for enhver reisende som besøker denne vakre regionen. Karnevalet finner sted hvert år siden 1873, og har parader av gigantiske papirmaskin dukker og flottører opplyst av tusenvis av lyspærer som beveger seg til tradisjonell musikk.

Kan det være like bra som karnevalet i Rio de Janeiro?

Neppe.

Men Viareggios variant er (minst) like sjarmerende.

Karnevalparade gjennom byen

Paraden starter på Piazza Mazzini og fortsetter gjennom Torre Matilde før han havner på La Passegiata di Viareggio. De fargerike kostymer som deltakere har på seg er ofte inspirert av kjente tegneseriefigurer eller filmstjerner fra hele verden.

Det er en virkelig unik atmosfære som garantert vil fascinere alle besøkende.

Turisterhar også sjansen til å glede seg over andre aktiviteter under paraden, for eksempel teaterforestillinger, gatemarkeder og konserter. Med så mye på gang, er det ikke vanskelig å se hvorfor karnevalet regnes som en av de viktigste hendelsene i Italia.

Hvis du tilfeldigvis besøker Viareggio fra februar til mars, ikke gå glipp av denne utrolige muligheten og bli med tusenvis av mennesker for en uforglemmelig opplevelse!

Morsomt faktum: Viareggio Carnival stammer 150 år tilbake og er anerkjent av UNESCO som en del av den immaterielle kulturarven til menneskeheten.


6. Pineta di Ponente – Fantastisk park hvor du kan slappe av i grønne omgivelser

Hos Pineta di Ponene, den største og eldste parken i Viareggio, kan besøkende glede seg over en fredelig spasertur gjennom frodig grønn natur. Parken er fylt med majestetiske furuer, eukalyptustrær, palmer og annen flora som skaper en idyllisk oase vekk fra byens mas. Denne vakre plassen er det perfekte stedet å slappe av og ta inn alt Viareggio har å tilby.

Stiene er omgitt av oliven- og sitruslunder, slik at besøkende kan fange fantastisk utsikt over området rundt når de utforsker.

Parken har også et utendørs amfiteater for konserter i sommerhalvåret, i tillegg til en lekeplass. Det er også flere kafeer og restauranter som ligger i parken, ideelt for å spise eller drikke etter en lang dag med sightseeing.

Parken er åpen hele året og inngang er gratis. Det kan nås med bil, buss eller tog fra sentrum og er perfekt for en fredelig flukt fra hverdagen.


7. Parco di Levante – Byens andre vakre park

Parco di Levante er en vakker og populær park som ligger sentralt plassert i Viareggio. Parken er fylt med mange grønne områder og gir et avslappende område for å komme seg bort fra byens mas og mas. Parken har bølgende åser, en stor innsjø og frodig vegetasjon som gjør det til et flott sted å ta en rolig spasertur eller bare nyte litt fredelig tid utendørs.

Det er til og med flere stier som fører besøkende gjennom det pittoreske landskapet.

Parco di Levante er hjemsted for mange forskjellige arter av dyreliv, inkludert forskjellige fugler og små pattedyr som kaniner, ekorn, rever og pinnsvin. Det er også mange trær som gir skygge og tilbyr utmerkede steder for fugletitting. I tillegg har innsjøen en liten strand og et lekeplass som er ideelt for barn som liker å leke litt når de er på ferie.

Parco di Levante har mange interessante attraksjoner som en gammel vannfabrikk, en gammel kirke og til og med et slott som stammer fra 1500 -tallet. Det er også flere restauranter i parken der besøkende kan glede seg over deilig lokal mat mens de beundrer den fantastiske utsikten over Viareggios kystlinje.


8. Bagno Margherita

Bagno Margherita: Nyt den fantastiske utsikten over sjøen

Bagno Margherita er et populært sted for lokalbefolkningen og turister, og er en fantastisk strand som tilbyr omfattende utsikt over Viareggios kyst. Denne stranden er hjemmet til vakker hvit sand så myk føttene dine vil være i himmelen når du går over den. Du kan også finne mange solsenger på denne stranden, perfekt for å suge opp noen stråler eller for å ta en lur mellom svømmeøkter.

Det krystallklare vannet ved Bagno Margherita er ideelle for svømming og snorkling, noe som gjør dette til et utmerket sted hvis du vil utforske under havoverflaten. Det er flere barer og restauranter ved stranden som tilbyr deilig mat og drikke, samt andre fasiliteter som kajakkutleie.

På Bagno Margherita kan du også finne en stor lekeplass for barn å leke i, noe som gjør det til det perfekte stedet for familier. Videre er det et grunt område i utkanten av stranden som er flott for små barn å sprute rundt i trygt.

Bagno Margherita tilbyr noe for enhver smak, fra fantastisk utsikt og solsenger til spennende vannsport og familievennlige aktiviteter. Morsomt faktum: Denne stranden er hjemmet til en årlig sandcastle -konkurranse som finner sted hver sommer! Kom med og se hvem som skal bygge den beste sandslottet i år!

Så hvorfor ikke komme og utforske Bagno Margherita? Nyt den fantastiske utsikten over sjøen, og all denne stranden har å tilby. Du blir ikke skuffet!

Morsomt faktum: Denne stranden er hjemmet til en årlig sandcastle -konkurranse som finner sted hver sommer!


9. Bagno Rosanna

Bagno Rosanna er en av de mest elskede historiske badebyene for besøkende i Viareggio. En ekte skive av klassisk italiensk sjarm og eleganse, Bagno Rosannas unike arkitektur, frodige hager og førsteklasses fasiliteter gjør det til et luksuriøst reisemål for soling, svømming og avslapning.

Besøkende vil øyeblikkelig bli overrasket av storheten til feriestedets viltvoksende bygninger med sine forskjellige avslutninger. Sunnecks er omgitt av høye palmer med utsikt over havet; Du kan til og med finne tradisjonelle dekkstoler der gjestene kan sole seg i solen mens de nipper til en cappuccino for å bli helt nedsenket i atmosfæren.

Gjestene har også tilgang til den private stranden hvor de kan slappe av i solen, svømme i det krystallklare vannet, eller ta en dukkert med noe av Italias fineste sjømat. Det er mange aktiviteter å finne i nærheten også, for eksempel båtturer, mini golfbaner og fornøyelsesparker for alle aldre.

Enten du leter etter en flukt fra hverdagen eller for en unik opplevelse på ferien til Viareggio – Bagno Rosanna har noe for enhver smak!

Morsomt faktum: Det sies at dette feriestedet en gang ble besøkt av kongelige, inkludert Umberto II av Italia. I dag utstråler det fortsatt sin overdådighet for å sikre at gjestene har et uforglemmelig opphold!


10. Bagno Corallo

Bagno Corallo: Det perfekte stedet for strandelskere og familier!

Bagno Corallo ligger på Viareggios ikoniske promenade, og tilbyr en blanding av komfort og sjarm som garantert vil glede enhver reisende. Med sine mange fasiliteter som paraplyer, utendørs dusjer, gratis Wi-Fi-tilgang, solsenger og parkeringsplass tilgjengelig, er denne strandklubben et av de beste stedene i byen for å tilbringe en avslappende dag i solen. Det er også et velholdt hageområde der besøkende kan ta en spasertur eller sette seg ned for en lunsj fra Alfresco med venner eller familie.

I tillegg til sine hyggelige omgivelser, har Bagno Corallo også en nydelig kafé, bar og restaurant med en rekke deilige italienske retter for alle å glede seg over. Takket være den viktigste beliggenheten på Promenade, er restauranter i nærheten enkle å få tilgang til fra denne strandklubben.

Besøkende kan få mest mulig ut av tiden sin her ved å delta i forskjellige aktiviteter som å spille strandvolleyball eller strandtennis, svømme i det krystallklare vannet i Viareggio Bay eller bare slappe av i en av de polstrede solsenger tilgjengelig. For de som søker mer eventyr, er også båtutleie tilgjengelig for en unik dag ute til sjøs.

Enten du leter etter et familievennlig hangoutsted eller bare vil komme deg bort fra det hele og slappe av på strandlinjen, er Bagno Corallo det perfekte stedet å gjøre det. Med sine fantastiske tjenester, vakre utsikt over stranden og herlig kafé og bar, er det ikke rart at denne kysten er en av Viareggios toppattraksjoner!

Morsomt faktum: Bagno Corallo ble grunnlagt i 1954 av Tigli -familien og har vært en lokal favoritt siden den gang!


For deg som ønsker å dra til Sør-Europa

Skal du til sydligere strøk, men er litt usikker på hvilke reisemål du skal gå for?

Her er noen gode tips:

Ofte stilte spørsmål

Har Viareggio en gammel by?

Ja, Viareggio har en gammel by. Den ligger i sentrum av byen og er fylt med smale gater og fargerike bygninger. Besøkende kan utforske gamlebyen og finne en rekke butikker, restauranter og kafeer. Området er også hjemsted for den vakre kirken San Paolino og Viareggio -museet. Gamlebyen er et flott sted å få en følelse av den lokale kulturen og historien til byen.

Hvor langt er Viareggio Beach fra jernbanestasjonen?

Viareggio Beach ligger omtrent 1,2 kilometer fra jernbanestasjonen. Det er en enkel tur, og tar omtrent 20 minutter. Alternativt er det busser som går fra jernbanestasjonen til stranden og tar omtrent 10 minutter.

HVOR LANGT ER VIAREGGIO BEACH FRA JERNBANESTASJONEN?

Viareggio Beach Ligger Omtrent 1,2 kilometer fra Jernbanestasjonen. Det er en Enkel tur, OG Tar omtrent 20 minutter. Alternativt er Det busser som Går fra Jernbanestasjonen til Stranden og Tar Omtrent 10 Minutter.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment