Reis til Rio de Janeiro: 10 reisetips for eventyrlystne oppdagelsesreisende

Rio de Janeiro, den travle og livlige byen Brasil, er et reisemål som aldri unnlater å begeistre og begeistre eventyrlystne reisende. Fra de berømte strendene i Copacabana og Ipanema til den ruvende statuen av Kristus forløseren, er byen full av ikoniske landemerker og naturlige underverker som garantert vil ta pusten fra deg. Se for deg å vandre opp de frodige åsene i Tijuca nasjonalpark, ta i panoramautsikt over byen eller utforske de fargerike gatene i det bohemske nabolaget Santa Teresa.

Hvis du er en eventyrlig oppdagelsesreisende som leter etter en uforglemmelig tur til Rio de Janeiro, har vi deg dekket med de 10 beste reisetipsene våre. Fra å prøve lokal gatemat til å besøke mindre kjente attraksjoner, vil tipsene våre hjelpe deg med å få mest mulig ut av tiden din i byen. Som lokalbefolkningen som kjenner byen inne og ute og personlig har opplevd alle anbefalingene våre, kan du stole på at rådene våre vil føre deg til de beste opplevelsene i Rio de Janeiro.

Så pakk sekkene dine, ta på deg turskoene og gjør deg klar for et eventyr i Rio de Janeiro. Med reisetipsene våre, vil du kunne fordype deg i byens unike kultur og naturlige skjønnhet fullt ut, og skape minner som vil vare livet ut.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Rio de Janeiro? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Christ the Redeemer

Christ the Redeemer Rio de Janeiro

Christ the Forløser er et ikonisk bilde som står høyt og stolt over Rio de Janeiro. Denne statuen i Art Deco-stil av Jesus Kristus med utstrålte armer står på toppen av Corcovado-fjellet i Tijuca Forest nasjonalpark, med utsikt over byen nedenfor.

Det 125 fot høye monumentet ble bygget i 1931 og har blitt et symbol for Rio de Janeiro og Brasil som helhet. Mye mer enn bare en turistattraksjon, har den kommet til å representere brasiliansk kultur og dens mangfoldige befolkning gjennom sin religiøse symbolikk. Til tross for at det er et katolsk symbol, blir det adoptert av alle religioner, og tilbyr trøst og åndelig trøst til både lokalbefolkningen og besøkende.

Å ta ut utsikten fra toppen av fjellet er fantastisk. Du kan se byens berømte strender, inkludert Copacabana og Ipanema, samt det uendelige havet som strekker seg ut før deg. Det er et perfekt sted å ta bilder som vil vare lenge etter at turen er avsluttet!

Kristus Forløseren tilbyr en unik opplevelse for besøkende, med sin åndelige symbolikk, utrolige utsikt over Rio de Janeiro og områdene rundt, og dens status som et av de moderne syv underverkene i verden. Et morsomt faktum om dette ikoniske monumentet er at det nesten ble ødelagt i februar 2008 på grunn av lynnedslag – men heldigvis var det ingen store skader!

Ingen tur til Rio de Janeiro ville være komplett uten et besøk i Kristus forløseren. Du kan ta taubanen til toppen av Corcovado Mountain eller gå opp – uansett vil du bli belønnet med en uforglemmelig opplevelse.

Så sørg for å legge til dette ikoniske monumentet på listen over attraksjoner i må-besøk i Rio de Janeiro! Det er ingen overraskelse at det er et av de mest besøkte stedene i Brasil og er absolutt verdt reisen. Kos deg med å utforske dette bemerkelsesverdige stedet!

Morsomt faktum: Kristus The Forløser er en av de største Art Deco -statuene i verden, og måler hele 125 fot høye! Det ble også nylig kåret til en av verdens nye7wonders i 2007.


2. Copacabana Beach

Copacabana Beach Brazil

Rio de Janeiro ligger midt i den verdensberømte Copacabana-stranden, og er et must for alle som ønsker å oppleve en av de vakreste strendene i verden. Når det strekker seg ut i mer enn fire kilometer langs Atlanterhavet, har det vært et ikonisk symbol på Brasil siden debuten som turistmål i 1920 -årene. Med hvit sand og krystallklart turkise farvann er det lett å forstå hvorfor tusenvis av mennesker strømmer hit hver dag for å glede seg over den pittoreske utsikten og atmosfæren.

Hvis du søker litt eventyr, er det mange aktiviteter tilgjengelig på Copacabana Beach som surfing, volleyball, fotball og mange andre idretter. De som liker å ta ting litt tregere, kan slappe av under solen og ta inn den fantastiske utsikten over Sugarloaf -fjellet, bare noen kilometer unna. Det er også rikelig med strandbarer, restauranter og snack -hytter for å tilfredsstille all sug eller tørst under oppholdet.

Hvis du leter etter enda morsommere aktiviteter, hvorfor ikke leie en sykkel og ta et cruise rundt Copacabana? Eller gå en spasertur langs strandpromenaden og beundre de vakre kunst-deco-bygningene. Det er virkelig en opplevelse som får deg til å føle at du har gått inn i en annen verden!

Om natten blir Copacabana Beach levende med sin livlige nattelivsscene. Nyt Caipirinhas på en av de mange barene i nærheten av AV. Atlântica, se på en spennende forestilling på Sambadrome Marquês de Sapucaí, eller bare ta inn den unike atmosfæren som bare finnes her.

Morsomt faktum: Copacabana Beach sies å ha blitt oppkalt etter en urfolkende legende som sier at en opptreden av Jomfru Maria fortalte folk å bygge et kapell på dette nettstedet. Dette er grunnen til at stranden har blitt en populær pilegrimsreisemål for mange lokale og besøkende.


3. Sugarloaf Mountain

Sugarloaf Mountain Brazil

Sugarloaf Mountain: Et symbol på Rio de Janeiro!

Sugarloaf Mountain er kjent for sin ikoniske silhuett, og er et ikonisk landemerke for Rio de Janeiro. Ligger ved inngangen til Guanabara Bay og står på 396 meter høy, og tilbyr spektakulær utsikt over byen og havet.

Den beste måten å oppleve dette vakre fjellet er ved å ta en taubanetur opp til toppen. Den to-trinns taubanen begynner i Praia Vermelha og stiger opp 400 meter over havet hvor du kan glede deg over 360-graders utsikt over byens skyline og viltvoksende strender. Etter å ha ankommet Pão de Açúcar -stasjonen, kan besøkende klatre opp til toppen for enda mer fantastisk utsikt.

Sugarloaf -fjellets popularitet går imidlertid utover utsikten; Det er også populært for fjellklatring, henge gliding og paragliding. Selv om det krever spesielle tillatelser å delta i noen av disse aktivitetene, er opplevelsen definitivt noe å huske!

I tillegg til sin naturlige skjønnhet, har Sugarloaf Mountain historisk betydning. Det antas at fjellet ble oppdaget av den portugisiske navigatøren Amerigo Vespucci da han seilte forbi området i 1502.

For alle som planlegger en tur til Rio de Janeiro, bør besøke Sugarloaf Mountain være på toppen av listen sin – ikke glem kameraet ditt!

Morsomt faktum: Navnet ‘Sugarloaf’ refererer til fjellets likhet med den tradisjonelle formen av konsentrert raffinert sukker. Kos deg med besøket!


4. Ipanema Beach

Ipanema Beach: En avslappende flukt for turister i Rio de Janeiro

Ipanema Beach ligger i hjertet av Rio de Janeiro, og er en av Sør -Amerikas mest anerkjente turistattraksjoner. Det har lenge vært et populært reisemål for turister som søker å oppleve sol, surfe og avslapning blant noe uforglemmelig landskap.

Strekk over to kilometer lang, er stranden foret med barer og restauranter som tilbyr besøkende forfriskninger og deilig lokal mat gjennom dagen. Sanden på Ipanema -stranden består av en blanding av store hvite granuler blandet med gyldne flekker som glitrer under de tropiske strålene fra den brasilianske solen. I løpet av helgen ettermiddager er det ofte liveopptredener fra musikere og dansere i området.

Det krystallblå vannet i Ipanema Beach er perfekte for svømming, snorkling eller bare suger opp litt sol. Ved besøkende ved stranden kan besøkende finne en rekke leverandører som selger suvenirer og drinker, og sikrer at du aldri vil være uten forfriskning når du nyter en dag på sanden. Det omkringliggende nabolaget tilbyr mange overnattingsalternativer fra budsjetthoteller til luksuriøse feriesteder – noe som gjør det enkelt å planlegge oppholdet på dette fantastiske stranddestinasjonen.

For de som ønsker å utforske videre, ligger Ipanema Beach nær andre ikoniske Rio -attraksjoner som Copacabana og Sugarloaf Mountain – og gir flere sightseeingmuligheter i løpet av ferien. Det er til og med en funikulær som løper opp til toppen av Dona Marta Hill i nærheten, og gir fantastisk utsikt over Rio de Janeiro.

Morsomt faktum: Ipanema Beach har blitt berømt udødeliggjort i sang av slike som Frank Sinatra og jenta fra Ipanema. Det er også hjem til en av verdens eneste klær valgfrie strender – Praia do Abricó. Her kan besøkende glede seg over en mer avslappet tilnærming til strandklær!


5. Maracanã Stadium

Maracanã Stadium: Hjem til ikoniske fotballkamper og arrangementer

Maracanã Stadium ligger i Rio de Janeiro, og er en av de beste attraksjonene for reisende. Det har eksistert siden 1950, da den først åpnet for FIFA -VM. Stadionet har sett sin rettferdige andel av legendariske fotballkamper og arrangementer gjennom årene. Det er også vertskap for flere konserter og andre kulturelle aktiviteter som tiltrekker både lokale og turister.

Det ikoniske stedet kan sitte på opptil 78 000 mennesker om gangen – noe som gjør det til et av de største stadionene i Sør -Amerika! Inne finner du mange memorabiliaer relatert til noen av de mest minneverdige fotballspillene, inkludert mesterskapstrofeer fra alle større turneringer.

Stadionets imponerende arkitektur gjør det også til et må-se-reisemål.

Utenfor Maracanã Stadium er det livlige nabolaget med samme navn, som tilbyr mange gode shopping- og spisesteder. Området feirer stolt sin forbindelse til fotball med statuer og torg dedikert til kjente spillere fra Brasil og i utlandet. Det er absolutt verdt å bruke litt tid på å utforske denne livlige delen av byen!

Maracanã Stadium er en essensiell Rio de Janeiro -attraksjon for enhver reisende som er interessert i sport eller kultur. Det er hyppige turer som gir innsikt i den rike historien til dette ikoniske stedet – perfekt hvis du vil lære mer om brasiliansk fotball. Morsomt faktum: Pele scoret sitt 1000. karrieremål her under en kamp mellom Santos FC og Vasco Da Gama i 1969!


6. Selarón Steps

Selarón trinn: Et pulserende og fargerikt mesterverk

Selarón-trinnene er en verdensberømt attraksjon i Rio de Janeiro, Brasil. Ligger på Rua Joaquim Silva, har trinnene blitt et ikonisk landemerke for byen siden de først ble fullført i 2013. 200-trinns trapp er utsmykket med livlige fargede fliser fra hele verden og står som et vitnesbyrd til den chilenske kunstneren Jorge Selaróns dedikasjon til kunsten hans.

I begynnelsen av prosjektet erklærte Selarón at han ville “gi hele livet” til å legge farge til disse trinnene som ligger nær hjemmet hans, som en gang ble ansett som et “glemt rom”. Ved å bruke tusenvis av fliser skapte Selarón en fantastisk mosaikk som skiller seg ut blant de andre bygningene i området. Trinnene er et helt unikt kunstverk og har blitt et populært turistmål.

Besøkende på Selarón -trinnene kan undre seg over denne livlige skjermen når de klatrer opp og ned trappen. Det er et flott sted å ta bilder eller bare beundre Jorge Selaróns kreative visjon. Morsomt faktum: Jorge Selarón var så dedikert til sin skapelse at han sov på dem til hans død i 2013!

Selarón-trinnene er en av Rio de Janeiros mest elskede attraksjoner og et must-se-reisemål for enhver reisende som besøker Brasil. Det er sikkert å være en uforglemmelig opplevelse, da du er omgitt av de blendende fargene til Jorge Selaróns mosaikk -mesterverk.

Så sørg for å ta litt tid å utforske dette livlige landemerket når du besøker Rio de Janeiro – du vil ikke bli skuffet!

Morsomt faktum: Selaron -trinnene ble erklært som et nasjonalt kulturarvsted i desember 2018.


7. Lapa Steps

De ikoniske Lapa -trinnene, eller Escadaria Selarón som det er kjent, har blitt et av de mest kjente landemerkene i Rio de Janeiro. Ligger mellom nabolagene i Lapa og Santa Teresa, er disse grandiose trinnene dekket av livlige fliser fra hele verden. Et stadig utviklende kunstverk skapt av den chilenske kunstneren Jorge Selarón, har dette monumentet utviklet seg til et elsket symbol på byen og dens kultur.

Når du kommer til trinnene, blir du møtt med fargerike glaserte mosaikker som dekker hver overflate, og hvert unike stykke legger til mosaikkens sjarm. Det sies at Selarón brukte 25 år på å samle tusenvis av fliser for å lage sitt mesterverk, med noen stykker gitt av kjente kjendiser og dignitærer som besøkte trinnene. Flisene gir en virkelig spektakulær opplevelse som absolutt ikke er savnet.

Trinnene er ofte overfylt med både turister og lokalbefolkningen, noe som gjør det til det perfekte stedet for folk å se på eller ta bilder av den fantastiske utsikten over Rios gamle kvartal. Atmosfæren rundt Lapa -trinnene er energisk og full av liv, og skaper en utrolig atmosfære dag eller natt.

Å besøke LAPA -trinn er gratis, så sørg for at du setter av tid i reiseruten din for denne unike attraksjonen! Morsomt faktum: En skulptur i Stone Lion står på toppen av trappen – den ble opprinnelig opprettet som en del av Selaróns hyllest til hans favoritt fotballag, Flamengo.

Lapa -trinnene er en av de mest unike severdighetene i Rio de Janeiro og bør ikke gå glipp av. Det er sikkert å være et høydepunkt på turen!

Morsomt faktum: Utformingen av LAPA -trinnene har blitt omtalt i flere filmer, inkludert Fast Five og Rio 2. Det er også en av de mest Instagrammed attraksjonene i Rio de Janeiro!


8. Jardim Botânico

Jardim Botânico er en av de vakreste hagene i hele Brasil. Ligger i hjertet av Rio de Janeiro, er det et perfekt sted å ta en rolig spasertur. Det ble grunnlagt i 1808 og er hjemsted for over 6 500 arter av planter, trær og blomster. Fra det majestetiske Ginkgo biloba -treet til eksotiske orkideer, finner du noe som virkelig er fengslende på hvert hjørne.

Hagen spenner over 200 dekar og inkluderer flere rolige laguner forbundet med milde fossefall. Du kan også utforske en japansk hage så vel som et område dedikert til vegetasjon fra Atlanterhavet regnskog. For en mer pedagogisk opplevelse er det mange informative visninger om hagen til hagen, dens botaniske arter og deres bruk.

Jardim Botânico er også vertskap for en rekke arrangementer gjennom året i auditoriet, for eksempel kunstutstillinger, skuespill, konserter og forelesninger. Ikke glem å ta litt tid å besøke sommerfuglhuset hvor du kan observere over 15 forskjellige arter av sommerfugler på flukt!

Morsomt faktum: Jardim Botânico er det nest største offentlige grønne rommet i Rio de Janeiro etter Tijuca nasjonalpark!


9. Tijuca National Park

Tijuca nasjonalpark: Natur og eventyr på sitt beste

Tijuca nasjonalpark er en må-se-attraksjon for enhver reisende som besøker Rio de Janeiro. Denne utrolige parken ligger i byens Tijuca -skog, og tilbyr en overflod av natur og friluftsliv som skal nytes. Besøkende bør forvente frodig grøntområder, rikt dyreliv og mange muligheter for utforskning.

En av de mest populære attraksjonene i parken er Corcovado Mountain, hjem til den ikoniske Kristus forløserstatuen. Herfra kan reisende ta seg fantastisk utsikt over Rio de Janeiro i all sin prakt. Toppmøtet kan også skilte med flere turstier som tilbyr fantastisk utsikt over Atlantic Rainforest -naturen sammen med mangfoldig dyreliv.

Parken er også hjem til enorme og mangfoldige flora, og gir vakre blomster året rundt. Besøkende kan ta inn severdighetene av eksotiske planter og blomster mens de går på tur eller sykling gjennom løypene. I tillegg er det flere fuglekikkende steder som ligger rundt i parken, perfekt for å observere noen av Brasils innfødte fugler.

Tijuca nasjonalpark gir også en rekke aktiviteter for reisende å glede seg over. Fra terrengsykling til rappelling og henge gliding, det er noe for hver spenningssøker her! Området er også flott for rolige spaserturer; Mange bruker det som en flukt fra kjas og mas av Rio de Janeiro City -livet.

Tijuca nasjonalpark tilbyr et vell av severdigheter og aktiviteter for enhver reisende å glede seg over. Fra sine naturlige underverker til spennende utendørs eventyr, er det en viktig del av Rio de Janeiro -opplevelsen!

Morsomt faktum: Tijuca nasjonalpark er hjemsted for mer enn 900 arter av planter og 200 fuglearter – noe som gjør det til en av Brasils mest biologiske mangfoldige regioner.


10. Rodrigo de Freitas Lagoon

Rodrigo de Freitas Lagoon er en pittoresk ferskvannslagon som ligger i hjertet av Rio de Janeiro. Det er et av de mest populære stedene for både lokalbefolkningen og besøkende, som kommer til å glede seg over skjønnheten, ta båtturer eller ta del i andre vannaktiviteter.

Den store lagunen ligger i Lagoa Rodrigo de Freitas naturlige monument og omfatter et område på omtrent 7 km2. Vannene leveres av mange små elver og bekker som kommer ned fra åser og fjell i nærheten. Innsjøen har to øyer – Cagarras Island og Paqueta Island – som er koblet til hverandre og fastlandet av fire broer.

Området rundt har et variert landskap med frodig vegetasjon, inkludert noe naturlig skog og noen få urbane parker som Parque Lage. Besøkende kan ta nydelige turer langs Lake Shores og finne mange restauranter med fantastisk utsikt over lagunen.

For de som foretrekker en mer aktiv opplevelse, er det mange sportsaktiviteter man kan glede seg over: kajakkpadling, stand-up paddle boarding, seiling, fiske eller bare svømme i vannet. Det er også et friluftsområde for de som ønsker å holde seg i form under reisene.

Totalt sett er Rodrigo de Freitas Lagoon et flott sted for alle som ønsker å suge opp skjønnheten i Rio de Janeiro -livet fra et annet perspektiv.

Morsomt faktum: Cagarras -øya i Rodrigo de Freitas Lagoon tilbyr utmerkede dykkersteder og rikt marint liv med mer enn 300 arter av fisk som bor i vannet. På øya er det også et fyrtårn som har veiledet fartøy siden 1854.

Det er grunnen til at Rodrigo de Freitas Lagoon er en must-see hvis du besøker Rio de Janeiro. Ikke gå glipp av!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Share this:

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment