Reis til Antalya: 10 reisetips for turkis kysten i Tyrkia

Er du klar til å utforske en av de vakreste og spennende destinasjonene i Europa? Antalya, som ligger på Middelhavskysten av Tyrkia, er det perfekte reisemålet for eventyrere. Her kan du besøke storslåtte moskeer, utforske gamle ruiner og tilbringe tid ved stranden!

Hvis du vil ha en virkelig autentisk opplevelse, kan du ta turen til Atatürks husmuseum. Her får du lære om Mustafa Kemal Atatürks livshistorie, samt se mange gjenstander relatert til hans arbeid. Etterpå, ikke glem å besøke Konyaaltı -stranden hvor du kan ta en dukkert i det glitrende blå vannet eller salongen under en paraply med vennene dine.

Til slutt, sørg for å reise oppover den ikoniske Yivli Minare -moskeen som står høyt i Central Antalya. Herfra vil du kunne nyte fantastisk utsikt over både havnen og byen selv! Ikke glem å sjekke reisetipsene våre i Antalya som din pålitelige guide. Ferietipsene våre kan forsikre at turen til Antalya vil være en fylt med eventyr og livlige minner!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Antalya? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Konyaalti Beach

Konyaalti Beach Antalya

Konyaalti Beach er en av de mest populære attraksjonene i Antalya, Tyrkia. Med sine fantastiske strender, turkise vann og frodige grønne fjell, er det et paradis for enhver reisende som leter etter et fredelig tilfluktssted.

Selve stranden er ganske stor; Den strekker seg flere kilometer lang langs kysten og har gylden sand og krystallklart vann perfekt for svømming eller bare slapper av. Det er mange fasiliteter og fasiliteter tilgjengelig for turister som dusjer, solsenger og paraplyer samt snackbarer hvor du kan nyte en matbit. Enten du ønsker å ta en svømmetur eller bare ta en rolig spasertur langs strandlinjen, har Konyaalti Beach noe for enhver smak.

Det som virkelig skiller Konyaalti fra andre strender i området, er nærheten til så mange fantastiske attraksjoner. Innen gangavstand fra stranden finner du Hadrians port, Aqualand, Antalya Museum og Yivli Minare -moskeen – alle fascinerende steder å utforske! Eller hvis du heller vil delta i noen utendørs aktiviteter under oppholdet, kan du ta turen til Duden Waterfall eller Koprulu Canyon nasjonalpark – begge bare en kort kjøretur unna.

En annen flott ting med Konyaalti -stranden er at det har blitt litt av et kunstknutepunkt de siste årene med hyppige utstillinger som skjer hele året! Morsomt faktum: Visste du at Konyaalti Beach ble omtalt på BBCs fantastiske reiseshow “Earth Unplugged”? Så husk å sjekke ut denne delen av paradis når du besøker Antalya!


2. Lara Beach

Lara Beach ligger på Middelhavskysten av Antalya, og er kjent for sin fantastiske skjønnhet og turistvennlige atmosfære. Det er et hotspot for turister fra hele verden, og det er lett å se hvorfor. Stranden strekker seg ut milevis, med varm hvit sand som er en glede å gå på og invitere turkise vann som er perfekte for svømming eller snorkling i.

Lara Beach har noe spesielt å tilby alle. Du kan delta i forskjellige aktiviteter som kajakkpadling eller parasailing. Det er også mange restauranter spredt langs kysten hvor du kan nyte et deilig måltid mens du beundrer utsikten. For de som leter etter noe mer rolig, er det daglige båtturer som går fra stranden, slik at du kan utforske andre deler av Antalya -kysten.

Hvis du er heldig nok til å besøke Lara Beach under en av de mange festivalene eller konsertene, vil du bli enda mer underholdt! Den livlige atmosfæren gir den allerede livlige strandatmosfæren, noe som gjør det til et flott sted å tilbringe tid.

Morsomt faktum: Lara Beach er hjemsted for et av de største vannparkene i Tyrkia – Aqualand! Det er et utmerket sted for familier med barn som vil ha en morsom dag ute ved sjøen.


3. Antalya Aquarium

Antalya Aquarium

Antalya Aquarium er et av de største akvariene i Tyrkia, noe som gjør det til et must-see-stopp for reisende som besøker denne vakre byen. Akvariet kan skilte med over 200 forskjellige arter av fisk og dyr, med mange unike og sjeldne prøver på skjermen. Den har også flere interaktive aktiviteter som hai-fôring, skilpaddemøter og praktiske berøringstanker som gir en nær titt på vannlevet. Enten du ønsker å observere eller lære mer om livet i havet, er denne attraksjonen et flott alternativ for besøkende i alle aldre.

Temaområder i museet gjør det enkelt å se flere naturtyper uten å måtte reise langt. Fra undervannstunneler fylt med stråler og haier til Fish Market -utstillinger som viser fargerik fisk fra hele verden, er det noe for enhver smak her. Barn vil spesielt elske eventyr som Animal Planet Zone der de kan lære mer om krypdyr og amfibier eller få en nær titt på skapninger som blekksprut og sjøhester.

Hvis du er i fotografering, tilbyr Antalya Aquarium mange muligheter for vakre skudd! Enten du vil fange en majestetisk hvalhai eller undre deg over de livlige fargene på tropiske arter, har du ingen mangel på fotoops her. Og ikke glem kameraet ditt når du besøker Pirate Cave – denne morsomme utstillingen vil gi deg et unikt syn på Antalyas marine liv.

Ingen besøk er komplett uten å sjekke ut de spesielle begivenhetene som antalya akvarium gjennom året! Fra pedagogiske forelesninger til å male klasser i oppslukende miljøer, det er lett å finne noe spennende som skjer under oppholdet. Morsomt faktum: Bare i 2019 besøkte over 2 millioner mennesker Antalya Aquarium!


4. Hadrian”s Gate

Hadrian

Hadrians port er et historisk landemerke som finnes i byen Antalya, Tyrkia. Denne monumentale inngangspartiet ble bygget av den romerske keiseren Hadrian rundt 130 e.Kr., og fungerte som en inngangsport mellom to distrikter i byen. I dag står Hadrians port høyt som et imponerende symbol på gammel historie og arkitektur.

Å ta en spasertur gjennom denne storslåtte buegangen kan være en ganske imponerende opplevelse. Porten er laget av marmor og har tre buer som er kronet av en lettelse av Tyche, hellet og formuen for de gamle grekerne. I tillegg til sin kraftige estetiske tilstedeværelse, tilbyr den også fantastisk utsikt over Kaleiçi (gamlebyen) og dens havn i nærheten. Det står som en av de mest fremtredende attraksjonene i Antalya; .

Besøkende fra hele verden kommer for å se denne historiske underholdningen med egne øyne. Mange er overrasket over å finne ut at nesten 2000 år senere, Hadrians port forblir sterk til tross for sin alder; Arkitekter anser det som et essensielt eksempel på stor ingeniørferdigheter som ble brukt på byggingstidspunktet. Andre undrer seg ganske enkelt over den fascinerende utsikten når de passerer gjennom inngangen; Dette inkluderer pittoresk natur skapt av brosteinsbelagte gater og hus med fargerike trebalkonger.

En tur til Hadrians gate vil garantert være en opplysende arkeologisk opplevelse! Enten du er interessert i antikken eller bare søker fantastisk utsikt, er det noe her for alle. Morsomt faktum: Historikere tror at da keiseren Hadrian bygde sin inngangsport mellom to deler av Antalya for over 2000 år siden, etablerte han ikke bare et fysisk skille, men også et sosialt – ment som beskyttelse mot mulige invasjoner til sjøs!


5. Antalya Museum

Antalya Museum er et must for reisende til byen. Museet tilbyr besøkende et glimt av Antalya og Tyrkias fortid. Den permanente utstillingen inkluderer historisk viktige gjenstander fra eldgamle greske, romerske og osmanske sivilisasjoner; så vel som midlertidige utstillinger fra nyere tid.

Høydepunktet i Antalya Museum er den imponerende samlingen av skulpturer fra det 4. århundre f.Kr. Disse store statuene antas å være noen av de eldste skulpturstykkene i Anatolia. Andre bemerkelsesverdige utstillinger inkluderer en fullskala kopi av en av Hadrians porter, en del av en omfattende romersk vegg bygget under antikken; sammen med smykker og mynter som brukes i religiøse seremonier gjennom tidene.

På Antalya Museum er det også regelmessig holdt arrangementer som viser frem tradisjonell tyrkisk kunst som keramikkproduksjon eller teppeveving. Det er en flott måte å lære om kulturen gjennom interaktive aktiviteter som disse. Alt i alt er det en utmerket pedagogisk opplevelse for både barn og voksne som gir innsikt i Tyrkias fargerike historie.

Et morsomt faktum om museet er at det huser et av de eldste skipene som noen gang er oppdaget i Tyrkia – en Carrack fra 800 -tallet! Så ikke glem å ta en titt på dette bemerkelsesverdige stykke maritim historie mens du er der!


6. Duden Waterfall

Dette vakre og rolige naturlige underet ligger omtrent 20 km øst for sentrum, og er et must for alle reisende som utforsker Antalya.

Duden -fossefall består av to separate kaskaderende fossefall forbundet med en smal canyon. Den øvre fossen har flere små bekker som lever inn i den større hovedstrømmen nedenfor. Dette skaper en eterisk atmosfære med naturens skjønnhet på full visning. Fallene ligger innen gangavstand fra hovedveien, så det er lett å få tilgang til og utforske. Når du kommer nærmere, kan du høre det susende vannet og kjenne tåken på huden din når de stuper ned i bassengene nedenfor.

Du kan beundre Duden -fossefall fra flere forskjellige punkter som langs de svingete stiene eller stå på topp med utsikt over frodige skoger, fjell og bekker. Det er til og med en kafé i nærheten hvor du kan ta noe å spise etter besøket!

Mange besøkende kommer hit tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen for å fange noen fantastiske skudd og suge opp dette magiske stedet. Et morsomt faktum om Duden Falls er at det fungerer som et av Tyrkias beste vannkraftproduksjonssteder på grunn av sin unike geografi.

Fra de fantastiske synspunktene til den beroligende atmosfæren, er det ingen mangel på grunner til at reisende skal besøke Duden Waterfall når de utforsker Antalya. Forsikre deg om at du legger til dette naturlige vidunderet i reiseruten og koser deg!


7. Yivli Minare Mosque

Hvis du er en erfaren reisende, bør Yivli Minare-moskeen være på listen over attraksjoner i Must-Visit i Antalya. Det er et fantastisk eksempel på Seljuk tyrkisk arkitektur og historie og gir en levende innsikt i byens fortid.

Når du kommer inn i moskekomplekset, må du forberede deg på å bli overrasket! Minaret har intrikate inskripsjoner, geometriske mønstre og overdådig dekorasjon. Ta deg tid til å utforske de historiske murene og sette pris på håndverket som gikk inn i konstruksjonen. Du finner også flere graver og monumenter spredt rundt eiendommen – flott for litt sightseeing!

Den indre gårdsplassen til Yivli Minare -moskeen er spesielt vakker om våren med fargerike blomsterbed som blomstrer ved siden av arkaden som holder kuppeltaket. Det er også her du kan sette pris på fantastisk utsikt over Antalya bybilde fra et høyere synspunkt.

Vær oppmerksom på at moskeen ofte blir besøkt av tilbedere i bønnetidene, så husk å respektere deres skikker hvis du bestemmer deg for å besøke i løpet av disse tider.

Forsikre deg om at du ikke drar uten å ta mange fotografier – Yivli Minare -moskeen gir et fantastisk bakteppe for snaps!

Morsomt faktum: Minaret ved Yivli Minare -moskeen bruker deler av en gammel romersk kolonne innlemmet i strukturen!


8. Antalya Old Town

Antalya -gamlebyen er et flott sted å utforske og lære om Antalyas rike kultur og historie. Det er kjent for sine smale brosteinsbelagte gater, historiske ottomanske bygninger og pulserende atmosfære.

Her kan besøkende finne tradisjonelle restauranter, suvenirbutikker, museer, kunstgallerier og mer. Ta deg tid til å utforske de vridende smugene som utgjør dette eldgamle området – det er garantert en fantastisk opplevelse.

Den mest populære attraksjonen i Antalya gamleby er Hadrians port – en utsmykket marmorinngang bygget av romerne i 130 e.Kr. Porten står foran den gamle veggen som på et tidspunkt beskyttet byen mot inntrengerne. I tillegg til Hadrians port, er det flere andre historiske steder, inkludert Hidirlik Tower (en gammel vakttårn) og klokketårn (bygget i 1901). Utsikten over disse landemerkene er utrolige – noe som gjør dem til en essensiell del av ethvert besøk i Antalya -gamlebyen.

Det er også mange unike lokale butikker i hele Antalya -gamlebyen der besøkende kan bla gjennom tradisjonelle tyrkiske produkter som tepper, smykker eller krydder. Kom innom en kafé for en rask pause etter all sightseeing – du vil bli overrasket over hvor velkommen menneskene her er. Fra koselige hjørner med fantastisk utsikt til sjarmerende tehus som tilbyr tradisjonell tyrkisk te – det er noe spesielt å vente rundt hvert hjørne!

Alt i alt gir Antalya Old Town en uforglemmelig opplevelse for reisende som leter etter noen kulturelle fordypninger så vel som vakre severdigheter. Ikke glem å ta mange bilder – du vil huske dette stedet for alltid! Morsomt faktum: I latinske bokstaver ble „Analia” brukt for første gang på mynter som ble funnet som tilhørte keiser Marcus Aurelius (161–180 e.Kr.).


9. Kursunlu Waterfall

Kursunlu Waterfall, som ligger nær side i Antalya, er en fengslende attraksjon som fortjener å være på hver reisers liste over må-se-severdigheter. Det fine med fossen og omgivelsene gjør det til et perfekt sted å slappe av og unnslippe kjas og mas i hverdagen.

Hovedattraksjonen her er det fantastiske vannet som kaskade nedover de steinete klippene, og skaper en utrolig pittoresk natur underveis. Det er lett å se hvorfor dette er et populært sted for de som søker en pause fra bylivet. Besøkende kan ta utsikt fra forskjellige vinkler, med noen områder som tilbyr spektakulære fotomuligheter. Det er mange muligheter for aktiviteter også – ta en tur rundt i fallene og utforske de nærliggende løypene, gå en forfriskende svømmetur i et av de mange bassengene, eller til og med prøve lykken på å fiske!

Som om det ikke allerede var nok, gir Kursunlu foss også på en fantastisk skjerm under solnedgang og soloppgang – så ikke glem kameraet ditt! Området er omgitt av frodige skoger, noe som gjør det til et ideelt sted å nyte lokalt dyreliv som hjort og fugler. Og hvis du er heldig nok til å være der i snøsesongen (desember-februar), vil du være vitne til hvordan disse vakre kaskadene blir imponerende isete bekker.

Hvis du leter etter en enestående opplevelse nær naturen, kan du ta turen til Kursunlu -fossen! Morsomt faktum: I 2013 gjorde Kursunlu Waterfall det til Guinness World Records som “den mest fotograferte fossen” takket være dens popularitet blant besøkende fra hele verden.


10. Koprulu Canyon National Park

Koprulu Canyon nasjonalpark er et fantastisk sted for reisende å utforske. Ligger på Taurus -fjellene, og tilbyr utrolig utsikt over Middelhavet og frodige grønne skoger. Besøkende kan glede seg over fotturer, camping, kanopadling og rafting i parkens sentrum eller utforske de mange andre attraksjonene som gamle ruiner og huler.

Parken kan skilte med et stort antall turstier, og tilbyr noe for enhver smak uavhengig av deres kompetanse. Fra nybegynnere til erfarne turgåere kan de finne enkle stier langs elven eller utfordrende fulle av bratte åser og rygger. Den fantastiske utsikten fra disse løypene er nok til å ta noen pust fra seg – spesielt hvis du er heldig nok til å være der under solnedgang!

Et av høydepunktene på Koprulu Canyon nasjonalpark er Zip Line -opplevelsen som gir deg en spennende luftutsikt over hele parken! Du kan også finne forskjellige utrolige bergformasjoner i dette området, inkludert “fe skorsteiner” som garantert vil imponere selv den mest erfarne reisende.

Hvis du vil komme nær opp med det lokale dyrelivet, må du ikke gå glipp av å besøke en av de to fiskefarmene der du kan mate over 20 arter av fisk – en annen flott mulighet til å observere naturen i all sin prakt! Koprulu Canyon nasjonalpark er også hjemsted for noen sjeldne fugleraser som definitivt vil gi et minneverdig øyeblikk på turen og gjøre det verdt det.

Til slutt, ikke glem et morsomt faktum om dette magiske stedet: Koprulu Canyon er kjent som “Grand Canyon of Turkey” på grunn av sin likhet med det ikoniske amerikanske landemerket!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er det trygt å feriere i Tyrkia?

Ja, Tyrkia er generelt trygt for turister. Imidlertid er det alltid viktig å utøve forsiktighet og være klar over omgivelsene dine, spesielt i overfylte områder og turisthotspotter. Det anbefales også å unngå politiske demonstrasjoner eller store samlinger. I tillegg anbefales det å følge rådene fra lokale myndigheter og holde seg oppdatert med alle reiseveiledninger utstedt av hjemlandet ditt. Totalt sett er Tyrkia et vakkert og innbydende reisemål med mye å tilby for turister.

Hvor mye penger kan du ta med til Tyrkia?

Som turistguideekspert kan jeg informere deg om at det ikke er noen grenser for hvor mye penger du kan ta med til Tyrkia. Imidlertid, hvis du har mer enn 10.000 euro eller tilsvarer i en annen valuta, må du erklære det til toll ved ankomst. Det anbefales også å bære en blanding av kontanter og kreditt-/debetkort for bekvemmelighet og sikkerhet. Minibanker er allment tilgjengelige i Tyrkia, og de fleste store kredittkort aksepteres på hotell, restauranter og butikker.

Hvor mye Pengger Kan du ta med til Tyrkia?

Som Turistguideeekspert Kan Jeg Informere Deg Om at Det Ikke er Noen Grenser for hvor Mye Penger du Kan ta med til Tyrkia. IMIDLERTID, HVIS DU HAR MER ENN 10.000 EURO ELLER TILSVARER I EN ANNEN VALUTA, MÅ du erklær det til Toll Ved Ankomst. Det anbefales OGSÅ Å BISRE EN BLANDING AV KONTERTER OG KREDITT-/DEBETKORT FOR BEKVEMMELIGHET OG SIKKERHET. Minibanker er allment Tilgjengelige I Tyrkia, OG de Fleste Store Kredittkort Aksepteres På Hotell, restauranter OG Butikker.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment