Reis til Saranda: 10 reisetips for spennende ferie i Albania

Hvis du leter etter et spennende feriested, må du ikke se lenger enn Saranda, Albania. Saranda ligger i sør i landet, og er en fantastisk kystby som kan skryte av idylliske strender og fantastiske landskap. Fra den travle promenaden fylt med lokale spisesteder, butikker og barer til den tradisjonelle ottomanske arkitekturen, er det noe for alle i dette livlige reisemålet.

Et av høydepunktene ved å besøke Saranda er byens mange attraksjoner. Fra praktfulle bevarte festninger som beskytter kystlinjen til pittoreske kirker og gamle ruiner, er det mye å utforske og oppdage. Byen kan også skryte av noen av Europas vakreste strender; Ksamil Beach er en av de mest populære blant besøkende.

Hos Turistly har vi opplevd førstehånds hvor spesiell Saranda egentlig er; Teamet vårt har reist over Albania avdekket sine skjulte perler, slik at reisende som deg selv kan oppleve dem også. Så stol på oss når vi sier at ferien her vil være intet mindre enn minneverdig og ekstraordinær! Enten du vil slappe av på en strand eller utforske slott og kirker – Saranda vil garantert gi deg en uforglemmelig opplevelse.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Saranda? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Ksamil Islands

Ksamil Islands Saranda

Ta turen til Ksamiløyene, hvis du vil sole deg i skjønnheten av. Disse små øyer ligger langs Albanias sørvestlige kyst, og er et pittoresk paradis ideal for stranddager, svømming og snorkling.

Ksamil er en del av Butrint nasjonalpark, et UNESCOs verdensarvsted, som inkluderer en ødelagt romersk by og andre eldgamle steder. Du kan ta en tur for å besøke nettsteder i nærheten som Lekuresi Castle og Blue Eye Spring. På Saranda Harbor er der du kan finne ferjeturer til alle øyene med bare en billett – snakk om verdi!

Den mest kjente stranden på Ksamil er Mirasier Beach, med sin hvite sand og fantastiske havutsikt. Den har rikelig med solsenger å slappe av på også. Agioi Saranta Beach tilbyr store snorklingmuligheter og Ali Pasa Castle gir kultursøkere et innblikk i albansk historie. Endelig er Canal D”Amour Beach perfekt for romantiske øyeblikk som ser på solnedgangen sammen – hva kan være mer spesielt?

På det nærliggende arkeologiske museet kan besøkende finne gjenstander fra hele denne regionen som dateres rett tilbake til 2. århundre f.Kr. Det er mer – det er også mange barer, klubber og gavebutikker rundt Ksamiløyer hvor du kan ta en suvenir eller to! Nevnte vi at noen deler av denne skjærgården forblir ubebodd? Vel, nå vet du!

Så hva venter du på? Kom og utforske Ksamiløyer – der krystallklart vann gnist og eventyr venter!


2. Butrint National Park

Butrint National Park Albania

Albania er hjemsted for noen av de vakreste stedene i Europa, og Butrint nasjonalpark er en av dem. Dette verdensarvstedet ligger i Sør-Albania, og er et must for enhver reisende som leter etter en opplevelse som er full av historie og kultur.

Parken ble opprettet ved kongelig dekret i 1948 og popularisert av en serie arkeologiske utgravninger ledet av den britiske skolen i Roma. Området har en lang historie som spenner over 2500 år, så det er ingen overraskelse at det nå anses å være et av de viktigste arkeologiske stedene i Middelhavsregionen!

Det som gjør Butrint nasjonalpark så bemerkelsesverdig er det fantastiske landskapet, med severdigheter som et tradisjonelt slott, eldgamle ruiner, venetianske tårn og utsikt over Butrint. Det er også omgitt av fjell og fylt med dyreliv som sjeldne fugler og fiskearter; Gjør det perfekt for fuglewatchers eller fotograferingsentusiaster. Besøkende kan utforske mange historiske rester som ruiner fra monumenter som Asclepius -tempelet – som ble brukt til å helbrede ritualer – eller ta båtturer på sjøen for å komme nærmere sin natur.

Dessuten er det mange aktiviteter for å holde besøkende underholdt under sine reiser – alt fra å svømme i naturlige kilder, gå til naturskjønne utsiktspunkter eller til og med delta i guidede turer. For de som leter etter noe ekstra spesielt, har Butrint også noen luksuriøse hoteller med gode fasiliteter.

Et morsomt faktum om Butrint nasjonalpark: Den inneholder bevis på menneskelig bolig som dateres tilbake for mer enn 8 århundrer siden!


3. Lekuresi Castle

Lekuresi Castle Albania

Ta en reise gjennom tiden til det vakre Lekuresi -slottet i den idylliske Saranda, Albania. Lekuresi Castle sitter på en bakke og utsikt over Adriaterhavet, og er et av de mest fantastiske gamle landemerkene i hele Europa. Denne majestetiske befestningen ble bygget i løpet av det fjerde århundre av en ukjent hersker, og fungerte som en viktig defensiv struktur i århundrer.

Det to etasjers slottet er bygget på terrasser som danner en halvsirkel og er omgitt av en vegg av stein. Besøkende kan undre seg over arkitekturen – som inkluderer befestede tårn og tykke vegger – i tillegg til å utforske noen av de unike funksjonene som skiller den fra andre slott i hele Europa som hemmelige passasjer, underjordiske huler og nydelig utsikt fra hvert hjørne.

Lær om den fascinerende fortiden gjennom gjenstander inne i slottet som gresk keramikk og ruiner av en gammel kirke. I tillegg må du huske å besøke det nærliggende museet som huser sjeldne funn og utrolige kunstverk relatert til nettstedets historie – hvorav mange går tilbake tusenvis av år!

For en virkelig unik opplevelse på Lekuresi Castle, ta del i en av de anerkjente turene ledet av kunnskapsrike lokalbefolkningen som vil bringe levende alle aspekter av den gamle kulturen, inkludert anekdoter om dens eldre innbyggere. Hvis du leter etter noe mer avslappende, kan du bare glede deg over en ettermiddag som rusler rundt denne utrolige festningen mens du tar inn spektakulære scener fra alle vinkler.

Morsomt faktum: Legenden holder at ved nattfall kan nysgjerrig musikk høres komme fra Lekuresi Castle!


4. Blue Eye Spring

Hvis du er ute etter en unik og fantastisk opplevelse, er i Albania det perfekte reisemålet. Dette naturlige landemerket ligger i Sarande -regionen i Sør -Albania, og er en av de vakreste attraksjonene i området.

Den unike skjønnheten i Blue Eye Spring kommer fra sin dypblå farge og krystallklare vann. Dette naturfenomenet har tiltrukket reisende fra hele verden i århundrer. Dybden har aldri blitt utforsket fullt ut, og etterlater mange hemmeligheter som ennå ikke er oppdaget. Den magiske atmosfæren bringer besøkende tilbake gang på gang.

Noe av det beste med Blue Eye Spring er at reisende kan svømme og dykke ned i dypet for å utforske underverket ytterligere. Besøkende kan også glede seg over å slappe av i en av de nærliggende kafeene eller restaurantene som tilbyr fantastisk utsikt over vannet.

Et interessant morsomt faktum om Blue Eye Spring er at den har inspirert mange legender så vel som folklore. Lokalbefolkningen mener at det er koblet til gamle helbredende krefter, og dermed reiser folk lange avstander bare for å ta en dukkert i det forfriskende vannet!

Enten du leter etter en vakker sightseeing -destinasjon eller bare vil slappe av ved denne fascinerende våren, vil Blue Eye Spring gjøre turen uforglemmelig!


5. Saranda Harbor

Saranda Harbor er et må-besøksmål på enhver tur til Albania. Fra den fantastiske Middelhavets synspunkter til det gamle slottet, er det et sted hvor du kan oppdage historie, kultur og fantastisk natur på en gang.

Enten du leter etter en avslappende dag ved strandlinjen eller et eventyr ute til sjøs, er Saranda Harbor det perfekte stedet å lage varige minner. Ta panoramautsikten over Ksamiløyer fra en av strendene i nærheten av havnen eller nyt deilige lokale sjømat fra en av de nærliggende restaurantene i vannkanten.

Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du vurdere å ta en båttur til Butrint nasjonalpark for å se på sightseeing langs de gamle ruinene. Det nærliggende Lekuresi Castle tilbyr også fantastisk utsikt og gir enda mer innsikt i albansk historie. Du kan til og med ta en dukkert i den nærliggende Blue Eye Spring før du drar tilbake til byen og utforsker Ali Pasas slott på vei tilbake.

For de som foretrekker å slappe av på stranden, ta turen til Mirasier Beach eller Agioi Saranta Beach for litt sol og sand. Lenger nede sør ligger Canal d”Amour Beach – som ligger rett ved Sarande Archaeological Museum – som er kjent for sitt krystallklare turkise vann og dramatiske Cliffside -landskap.

Uansett hvilken type ferie du er ute etter, har Saranda Harbor noe spesielt som vil gjøre turen minneverdig! Og hvis ting ikke kunne bli bedre – her er et morsomt faktum: havnen er hjem til 2 forskjellige arter av delfiner!


6. Mirasier Beach

Mirasier Beach er en idyllisk vik på den joniske kysten av Albania. Med krystallklart turkis vann og uberørt hvit sand, er det ikke rart hvorfor Mirasier Beach har fått så mye oppmerksomhet fra reisende.

Det pryder området for virkelig fantastisk natur, perfekt for en romantisk spasertur langs strandlinjen eller et rolig sted å slappe av og ta inn den omkringliggende skjønnheten. Stranden er også omgitt av frodig grøntområder, gir skygge og forfriskende briser i sommervarmen.

Dette tilbaketrukne stedet er et ideelt sted å delta i forskjellige vannaktiviteter som svømming, snorkling eller kajakkpadling. Det er til og med flere dykkesteder som er egnet for dykkere på alle nivåer, hvor du kan utforske en overflod av fantastisk marint liv rett under overflaten.

Hvis du ønsker å unnslippe mas i hverdagen, er Mirasier Beach et må-besøk destinasjon! Slapp av i ditt eget paradis mens du omfavner naturens underverker – du vil ikke angre.

Morsomt faktum: Mirasier Beach ble en gang kalt ‘Devil”s Cove’ av lokale fiskere som hevdet at båtene deres ofte ble hindret av overnaturlige styrker når de gikk forbi dette stedet!


7. Agioi Saranta Beach

Agioi Saranta Beach er et av Albanias mest imponerende strandlinje -severdigheter. Denne fantastiske stranden ligger på den gresk-albanske grensen, og er viktig for enhver reisende som ønsker å utforske landets rike kulturelle og naturlige underverker. Den hvite sanden, uberørte vann og ruvende klipper er et fantastisk bakteppe som ikke kan gå glipp av.

Selve stranden er delt inn i to seksjoner: den nedre delen med sin vakre hvite sand, og den høyere delen som har småstein og steiner i nyanser av svart og rosa. Det klare blå vannet gjør det til et perfekt sted å svømme eller slappe av i solen. Med utrolig utsikt over Parga i Hellas over kanalen så vel som Ali Pasa Castle i nærheten, tilbyr denne destinasjonen mye for strandgjengere som ønsker å utforske mer enn bare sand og surfe.

Rundt Agioi Saranta Beach er det mange andre attraksjoner å glede seg over – fra tradisjonelle restauranter som serverer ferske sjømatretter til komplekser der reisende kan glede seg over moderne fasiliteter som kafeer og stilige barer.

Et morsomt faktum om Agioi Saranta Beach er at det fantastiske landskapet ble brukt i noen scener fra filmer som Mamma Mia 2: Here We Go Again! Så hvis du er heldig nok til å tilbringe litt tid her, ikke glem å knipse noen bilder – hvem vet, kanskje du burde vært en ekstra i en film!


8. Ali Pasa Castle

Albanias Ali Pasa Castle er et fascinerende reisemål for reisende av alle striper. Ligger i den sjarmerende havnebyen Sarande, var det en gang hjemmet til Ali Pasa Tepelena – en berømt albansk hersker og politiker fra 1700 -tallet.

For History Buffs tilbyr slottet et unikt blikk på Albanias rike fortid. Den har intrikat utformede steinbuer og majestetiske kupple tårn, noe som gjør det til et virkelig imponerende syn. Besøkende kan utforske århundrer gamle Guardrooms og Arsenals, samt private kamre der Ali Pasa antas å ha bodd.

For både familier og eventyrere er det mye å gjøre på Ali Pasa Castle. Etter svingete trapper fører til naturskjønne terrasser med utrolig utsikt over Sarande og havnen nedenfor. Det er også stille hager å vandre gjennom og gå seg vill i – perfekt for å ta minneverdige bilder av dine reiser!

Morsomt faktum: Veggene som omgir Ali Pasa Castle er angivelig 40 fot tykke!


9. Canal d”Amour Beach

Canal d”Amour Beach i Albania er en må-se for enhver reisende. Skorelinjen er prikket med små hvite småstein, noe som gjør det til det ideelle stedet å slappe av og ta i den fantastiske utsikten over det joniske hav.

En av de mest unike egenskapene ved denne stranden er kalksteinsklippene som danner buer og huler. Du kan utforske dem under lavvann når de er på sitt fulle eller ta utsikten fra vannet under høyvann. Scenic Bays tilbyr flere tilbaketrukne steder der du kan svømme og sole seg uforstyrret.

Hvis du leter etter noe mer eventyrlysten, er det mange aktiviteter du kan gjøre her som snorkling, kajakkpadling og fiske. Det er også mange historiske steder i nærheten som Lekuresi Castle og Ali Pasas slott, så husk å sjekke dem ut også.

Uansett hva interessene dine kan være, har Canal d”Amour Beach noe for enhver smak! Så ikke gå glipp av denne vakre kystlinjen når du reiser gjennom Albania. Pluss, morsomt faktum: Navnet “Canal D’ Amour ”betyr‘ Love Canal ’på fransk – noe som gjør det til et ekstra spesielt reisemål å utforske med partneren din!


10. Sarande Archaeological Museum

Museet er hjemsted for mange sjeldne brikker som garantert vil fascinere førstegangsbesøkende. Det er også mange interaktive skjermer i hele museet, slik at besøkende kan se nærmere på noen av de mest imponerende varene. Med tankegangsamlinger fra århundrer siden, viser det arkeologiske museet i Sarande hvor mye dette landet har vokst siden den gang og alle de bemerkelsesverdige prestasjonene gjennom tidene.

Du finner mange gjenstander som keramikk, skulpturer, mynter og smykker her, i tillegg til flere fresker og mosaikker som vises. Samlingen inkluderer elementer som dateres tilbake til det 7. århundre f.Kr., og viser forskjellige aspekter av hverdagen i løpet av den perioden – en flott måte å oppdage hva livet var som århundrer siden i Albania!

På slutten av besøket, ikke glem å sjekke ut gavebutikken deres som tilbyr unike suvenirer som er perfekte for å minne deg på turen.

Morsomt faktum: Museet ble grunnlagt i 1948 av arkeolog Ndre Mjeda og teamet hans.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er det hyggelig og reiser til Albania?

Ja, Albania er et vakkert land med fantastiske landskap, rik historie og en unik kultur. Du kan utforske de vakre strendene i den albanske rivieraen, gå gjennom de albanske alpene, besøke gamle ruiner og byer i ottomansk tid og nyte deilig tradisjonell mat. Folket er vennlige og gjestfrie, og prisene er relativt rimelige sammenlignet med andre europeiske land. Det er absolutt verdt et besøk for de som leter etter en destinasjon utenfor banen.

Hvordan er det å feriere i Albania?

Albania er en skjult perle i Europa, og tilbyr fantastiske strender, fantastiske fjell og rik historie og kultur. Landet har et middelhavsklima, noe som gjør det til et ideelt reisemål for strandelskere. Den albanske rivieraen er et must-besøk, med krystallklart vann og pittoreske byer. De albanske Alpene er perfekte for fotturer og eventyraktiviteter. Landet har også en rik historie, med eldgamle ruiner og arkitektur for osmann. Maten er deilig og rimelig, med en blanding av Middelhavet og Balkan -maten. Totalt sett er Albania et budsjettvennlig og off-the-been-bane destinasjon for de som leter etter en unik ferieopplevelse.

Hvordan er det å feriere i albania?

Albania er en Skjult Perle I Europa, OG Tilbyr Fantastiske Strender, Fantastiske FJell OG Rik Historie OG Kultur. Landet Har et Middelhavsklima, Noe som Gjørn det til et ideelt reisemål for Strandelskeere. Den Albansk Rivieraen er et Must-BesØk, Med Krystallklart Vann OG Pittoreske Byer. De Albanske Alpene er perfekte for fotturer og Eventyraktiviteter. Landet Har også en Rik Historie, Med Eldgamle Ruiner OG Arkitektur for Osmann. MATEN ER DEILIG OG RIMELIG, med en Blanding av Middelhavet og Balkan -Maten. Totalt Sett er Albania et Budsjettvennlig OG Off-the-Been-Bane Destinasjon for de Som Letter-etter en unik Ferieopplelse.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment