Reis til Tenerife: 10 reisetips for Spanias øy av evig vår

Prøver du å finne en fantastisk ferietur i solen? Tenerife er en fantastisk spansk øy som ligger utenfor den nordvestlige kysten av Afrika! Tenerife er kjent for sine uberørte strender, fantastiske landskap og travle byer, og er et ekte paradis.

For å gjøre oppholdet på Tenerife enda bedre, her er noen reisetips til Tenerife som vil sikre at turen ikke bare er morsom, men også fylt med livslange minner. Begynn med å utforske Santa Cruz de Tenerife, hovedstaden som gir mange sightseeingmuligheter. Fra vakre kirker og livlige firkanter til sjarmerende brosteinsgater som fører opp til monumenter og museer – kan du enkelt bruke noen dager på å suge opp alt det sjarmerende byen har å tilby.

Hvis du er ute etter noe litt mer spennende, kan du ta turen til Playa de Las Americas – et av de mest populære turistmålene på øya. Her finner du pittoreske strender foret med restauranter, barer og klubber – alle gir rikelig med underholdningsdag og natt. Hvis du er interessert i noe spesielt under oppholdet her, hvorfor ikke sjekke ut Siam Park – et av verdens beste vannparker – der spenning og søl venter de som søker et eventyr.

Dette er bare noen av de mange attraksjonene på Tenerife som venter besøkende i dette solfylte paradiset – så ikke nøl med og bestill billetten din i dag! Med disse reisetipsene på Tenerife, kan du være trygg på at tiden din på Tenerife vil være noe ekstra spesielt – og helt verdt det!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Tenerife? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Mount Teide

Mount Teide Tenerife

Mount Teide er et populært turistmål som ligger på den spanske øya Tenerife. På 3 718 meter over havet er det det høyeste fjellet i Spania og en del av Volcanic Canary Islands skjærgård i Atlanterhavet. Den majestetiske toppen står høyt, og tilbyr besøkende fantastisk utsikt og fengslende øyeblikk av ærefrykt. Utforsk de sjeldne Summit Crater Lakes, Canyons og Wildflowers, du vil aldri glemme reisen din til dette spesielle stedet.

Sørg for å ta litt tid å utforske området rundt mens du er der. Gå opp til taubanalternativet hvis du vil ha en enkel måte å klatre opp mot toppen eller komme deg opp til fots for en uforglemmelig tureropplevelse. Hvis høyder ikke er din greie, kan du fremdeles nyte utrolige utsikt fra rundt Pico Viejo som sitter på en mer behagelig 2000 meter over havet.

Ta deg tid til å undre deg over hele naturens storhet under besøket ditt – fra dens enorme klipper og kavernøse kløfter helt ned i de vrienes løyper, unike vegetasjon og kromatisk terreng som ser ned med bølgende grønnblå hav utover. Ikke glem kameraet ditt slik at du kan fange disse evige minnene!

Morsomt faktum: Mount Teide ble erklært som et “verdensarvsted” av UNESCO i 2007 for sin naturlige skjønnhet og særegne geologiske trekk.


2. Playa de Las Americas

Playa de Las Americas er et av de mest populære feriestedene på Tenerife, Spania – og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Med krystallklart vann, fantastiske hvite sandstrender, mange solfylte dager gjennom året, og en pulserende nattelivsscene, er det ikke rart at Playa de Las Americas er et must-see-reisemål. Unn deg parasailing eller jetski på dagtid og elektrisk musikk om natten.

Ta en pause fra soling for å utforske noen av denne vakre byens mange attraksjoner. Spis på anerkjente restauranter som El Faro og El Cigala; Handle suvenirer på lokale butikker; Eller ta en dagstur til naboøyene som La Gomera eller Gran Canaria. Det er noe for enhver smak her!

Og du vil ikke gå glipp av de ikoniske vannparkene! Nyt spennende turer som Aqualand Costa Adeje eller Siam Park – en vannpark som har tjent sin tittel som et av Europas beste badeland.

Alt i alt tilbyr Playa de Las Americas utrolige underholdningsopplevelser for besøkende i alle aldre! Fra fantastisk utsikt til restauranter ved stranden og ville vannparker, det er uendelige måter å gjøre ditt opphold uforglemmelig på. I tillegg er det også hjem til mange luksushoteller som tilbyr ultimate komfort og avslapning.

Morsomt faktum: Den viktigste vannparken i Playa de Las Americas regnes som en av de største i Europa med over 17 forskjellige lysbilder!


3. Loro Parque

Loro Parque Spain

Å besøke Loro Parque er et must når du tar en tur til den vakre spanske øya Tenerife. Loro Parque (Parrot Park) er en av de mest kjente attraksjonene på Tenerife, og ønsker millioner av besøkende velkommen hvert år.

Denne morsomme og pedagogiske opplevelsen tilbyr noe for enhver smak. Enten du leter etter en spennende dag med familien eller en mer avslappet, romantisk flukt, har Loro Parque noe for enhver smak. Fra spennende berg -og -dallere til interaktive show med utrolige dyr fra hele verden, det er ingen mangel på aktiviteter i denne unike temaparken!

Midtpunktet i Loro Parque er dens omfattende samling av papegøyer fra hele verden. Her vil du kunne se hundrevis av fargerike papegøyer på skjermen og også besøke aviariene deres der de kan fly fritt på sine egne premisser. I tillegg til papegøyer, kan du også komme ansikt til ansikt med delfiner og andre sjødyr i deres dedikerte akvatiske show – en annen fantastisk opplevelse for mennesker i alle aldre.

På Loro Parque er det også mange muligheter til å utforske naturen på en miljøvennlig måte. Det er skoger fulle av forskjellige dyreliv som venter på å bli oppdaget og naturlige bassenger som er perfekte for svømming hvis du er modig nok! Det er til og med et rekonstruert tropisk jungelområde med planter som gjenskaper de som finnes i Amazonas regnskog – et fantastisk miljø for å utforske og sette pris på naturens skjønnhet fra første hånd.

Og hvis det ikke var imponerende nok, er her et morsomt faktum; Loro Parque gir ikke bare gjester uforglemmelige opplevelser, men det bidrar også betydelig til dyrekonserveringsinnsats over hele verden!


4. Siam Park

Siam Park er den perfekte flukten for reisende til Tenerife. Fra det krystallklare vannet i det thailandske bølgebassenget til det eksotiske dyrelivet i Loro-parkerne, kan alle finne noe spesielt.

De som leter etter et adrenalinkick, bør vende seg til krafttårnet – en av signaturattraksjonene deres. Rytterne vil oppleve fritt fall sensasjoner på en 28-meters nedgang i en tunnelhall før de blir katapultert i et sprutbasseng. Modige besøkende kan også ta på seg noen vendinger og svinger med høy hastighet når de zoomer langs 800 meter lysbilder i “Dragon”, også kjent som “The Dragon”.

Siam Park er imidlertid ikke alt eventyr. En spasertur gjennom sine frodige hager vil tilby rolige øyeblikk og mange fotomuligheter som er ideelle for å utforske naturens skjønnhet. I tillegg er det mye mer å oppleve med show og flere restauranter å utforske.

Og et morsomt faktum: Bølgebassenget ved Siam Park regnes som et av de største i Europa!


5. La Orotava

Oppdag La Orotava, en fortryllende by som ligger i Northen -delen av Tenerife, som tilbyr en rekke aktiviteter og steder å utforske for reisende.

Opplev en unik blanding av gammel og ny – fra vanlig Canary Island -arkitektur til moderne kafeer og butikker. Beundre skjønnheten i den sjarmerende gamlebyen med sine pittoreske tradisjonelle hus som er typisk for arkitektur i kanarisk stil. For en kulturell innsikt, ta en arkitektonisk turné i La Orotava og fordyp deg i sin storhet.

Utforsk de livlige gatene foret med butikker som tilbyr kvalitetsprodukter, klær, lokal kunst og håndverk. Du kan også finne mange restauranter der du kan prøve deilige retter laget av lokale kokker. For de som søker noe mer avslappende, ta turen til hagene eller Plaza de Canalejas.

Nyt litt fritid på en av La Orotavas strender – Martiánez Beach eller Veronicas Beach. Begge disse vakre sandstrekningene gir fantastisk utsikt over fjell og hav pluss mange fasiliteter som solsenger, dusjer, garderober, bad og strandbarer.

Med sine vennlige mennesker, unike kultur, rik historie og blanding av fascinerende landskap, vil La Orotava garantert gjøre ferien ekstra spesiell!

Morsomt faktum: I 1706 ble La Orotava tildelt tittelen ‘The Most Loyal City in Spain’ for deres lojalitet til kong Philip V under krigen med spansk suksess.


6. La Laguna

La Laguna Spain

La Laguna ligger nord for Tenerife, og er et imponerende sted å besøke. Med sin rike historiske bakgrunn, livlige kultur og fantastiske naturlige omgivelser, er denne byen fruktbar grunn for utforskning.

Arkitekturen til La Laguna er verdt å ta seg tid til å utforske. Med det store utvalget av elegante kirker og klassiske spanske bygninger, er det et herlig sted å vandre og ta inn atmosfæren. Det fotgjengeriserte gamle sentrum er et populært sted hos besøkende som kommer hit for å utforske de brosteinsbelagte gatene, foret med terrakottakofer og avslappede lokalbefolkningen.

I tillegg til å være et avslappende reisemål for å gå seg vill i dine egne tanker, har La Laguna mye på gang. Fra ukentlige markeder til gatekunstarrangementer – det er alltid noe morsomt som skjer her! I tillegg er den beleilig plassert i hjertet av Tenerife Island, og herfra kan du ta en utflukt vekk fra liv og mas i Santa Cruz de Tenerife for total avslapning eller eskapisme.

Hvis utendørs sysler kiler din fancy, gir La Laguna også noen gode aktiviteter som surfing, paddle boarding eller kitesurfing på nærliggende steder som El Bollullo Beach. I tillegg er det noen fantastiske parker som tilbyr panoramautsikt over hele øya for de som leter etter rolige rømming uten å måtte gå for langt hjemmefra!

For alle som besøker Tenerife med en smak for Adventure La Laguna, bør definitivt være høyt oppe på listen over must -besøk – ikke bare har det noe spesielt å vente på hvert hjørne, men også – morsomt faktum – Legend sier at den ble oppkalt etter en hest som visstnok Kjørte opp en lagune i nærheten av landsbyen for mange år siden!


7. Los Gigantes

Los Gigantes: Et paradis som venter på å bli utforsket

Los Gigantes ligger på den vestlige kysten av Tenerife, og har en av de mest fantastiske vakre utsikten på Kanariøyene. Klippene ved Los Gigantes svever 800 meter høye, og gir bemerkelsesverdig panoramautsikt over La Gomera, La Palma og El Hierro Islands. Høydene på disse klippene gir store muligheter for paragliding, rappelling og andre eventyraktiviteter. I tillegg kaller mange fuglearter Los Gigantes hjemmet.

Et besøk i Los Gigantes ville ikke være komplett uten å utforske noen av de mange strendene. Fra små tilbaketrukne viker til store sandstrekninger, det er noe som er egnet for alle slags strandgjengere. Svømming er også populært her på grunn av det rolige vannet som gjør det ganske trygt selv for erfarne svømmere. Enten du vil rusle ved strandlinjen eller ta en dukkert i det krystallklare vannet, er det definitivt noe for enhver smak her.

Hvis du leter etter en dose kultur under besøket ditt, har Los Gigantes noen interessante attraksjoner også! Du finner flere kirker inkludert Church of San Pedro de Alcantara som stammer fra 1647 og er satt opp mot et pittoresk bakteppe av ruvende klipper og sjø. Det er også flere gamle festninger og vakttårn samt arkeologiske steder i denne regionen som vitner om den fascinerende historien.

Morsomt faktum: Klippene på Los Gigantes antas å ha blitt dannet for over 2 millioner år siden av utbrudd fra Mount Teide!


8. Santa Cruz de Tenerife

Tenerife er et topp reisemål for turister som besøker Spanias Kanariøyer, og Santa Cruz de Tenerife er hovedstaden. Med sine strender, kulturelle attraksjoner og livlige natteliv, er det noe for enhver smak her.

Det historiske sentrum har monumenter fra 1600 -tallet som San Francisco Convent, Iglesia del Cristo Church og Municipal Palace. Plaza de España og Plaza del Principe er gode steder å utforske og se på folk. For å lære om byens historie, besøk Museo de Historia y Antropología eller Military Museum of La Española.

Santa Cruz de Tenerife har rikelig med strender for solbedere inkludert Las Teresitas med sin gyldne sand importert fra Sahara -ørkenen! For mer moro i solen, prøv vannsport på Bajamar eller nyt god mat på en av de mange stranden chiringuitos (strandbarer). I tillegg til nydelige strender, kan besøkende på klare dager dra nytte av unike synspunkter som Garachico eller Los Roques.

Shoppingelskere vil finne alt de trenger i byen – uansett budsjett. El Corte Ingles Department Store tilbyr avanserte varer mens Calle Nuestra Señora serverer rimelige motefunn. Det er en rekke sjarmerende markeder der du også kan hente lokalt laget suvenirer.

Når det er på tide å feste, drar lokalbefolkningen til Playa Jardin -området nær Puerto de la Cruz havn for en livlig natt ute med flott musikk. For noe mer avslappet grab middag og drikke på La Noria Port Boulevard Promenade som ligger ved siden av National Auditorium Alfredo Kraus Concert Hall.

Morsomt faktum: Santa Cruz ble opprinnelig navngitt av Christopher Columbus da skipet hans stoppet der i 1493!


9. Puerto de la Cruz

Tenerife, den største av Spanias syv Kanariøyer, er hjemsted for en rekke spennende attraksjoner. Et sted å ikke gå glipp av er Puerto de la Cruz – en fortryllende by som ligger plassert på nordkysten av den vakre øya.

En tur til Puerto de la Cruz tilbyr hvile og avslapning i en spektakulær setting.

Ta den fantastiske utsikten fra Lakeside Promenade, perfekt for å nippe til en kaffe eller nyte noe lokalt kjøkken som du kan finne i overflod langs Calle del Generalísimo, eller somle rundt Plaza del Charco der live musikk ofte spiller utover kvelden. Det er også mange steder å bo med overnatting som spenner fra eksklusive resorts til villaer, ideelle for de som leter etter noe spesielt.

Området er også full av attraksjoner – du kan ta en dukkert på Lago Martianez Natural Saltwater svømmebassenger mens du beundrer utsikten over Mount Teide og La Orotava Valley, gå gjennom Los Grimon Botanical Garden eller rusler langs La Rambla med sine mange butikker og butikker i nærheten. Hvis du føler deg eventyrlysten, hvorfor ikke besøke Los Riscos de Tauce – et geologisk fenomen med bergformasjoner som ligger i nærheten av Garachico?

Hvis det ikke er gøy for deg, kan du vurdere å bestille billetter til en av Tenerifes mest populære turistattraksjoner – Loro Parque Zoo og Water Park som ligger rett utenfor Puerto de La Cruz. Her kan du komme på nært hold med eksotiske dyr fra hele verden og oppleve spennende vannturer!

Enten det besøker gamle kirker og klostre, beundrer naturstier på Anaga Rural Park eller bare suger opp litt sol på Playa de Las Americas Beach, går besøkende aldri tom for ting å gjøre når de besøker Puerto de La Cruz.

Morsomt faktum: Puerto de la Cruz ble oppkalt etter Christopher Columbus som besøkte denne byen under sin fjerde seilas i 1493.


10. Garachico

Utforsk veggene, festningene ved sjøen og den fantastiske fjellrike landskapet i Garachico.

Garachico er en liten by som ligger på den nordlige kysten av Tenerife. Det er et populært turistmål på grunn av det fengslende natur og historiske severdigheter. Byen gir mange muligheter for reisende til å oppdage noe nytt. Gamlebyen er omgitt av murer og har to imponerende festninger – El Castillo de San Miguel og La Torre del Conde. Dette skaper en fantastisk kontrast mellom den gamle arkitekturen og den robuste vulkanske fjellkjeden i bakteppet.

Garachico tilbyr også mange aktiviteter å glede seg over. Du kan svømme eller snorkle i det krystallklare vannet, ta en rolig spasertur langs de pittoreske strendene, utforske det historiske sentrum fylt med torg, kapeller og monumenter, eller unne deg selv med deilige lokale retter. Hovedstranden, Playa de Garachico, er befolket med restauranter, barer og kafeer der besøkende kan slappe av etter en lang dag.

Hvis du leter etter noe litt mer unikt å gjøre mens du er i området, kan du ta turen ned til El Caletón de Garachico – en kunstig hule dannet av smeltet lava som ble avkjølt av sjøvann under et vulkanutbrudd fra 1700 -tallet! Morsomt faktum: Denne kunstige hulen ble en gang brukt som tilfluktssted da piratskip invaderte Tenerife i 1599!

Å oppdage alle disse fantastiske attraksjonene gjør det enkelt å forstå hvorfor Garachico tiltrekker seg så mange reisende hvert år. Fra å utforske århundrer gammel arkitektur og nyte fantastisk naturlig natur til å avdekke skjulte perler som El Caletón de Garachico-det er noe interessant å vente på hvert hjørne!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Når er det billigste å reise til Tenerife?

Den billigste tiden å reise til Tenerife er i løpet av den lave sesongen, som er fra mai til juni og september til november. I løpet av disse månedene er været fremdeles hyggelig, og det er færre turister, noe som betyr lavere priser for flyreiser, overnattingssteder og aktiviteter. Det er imidlertid viktig å merke seg at prisene kan variere avhengig av flyselskap, avgangsby og bestillingstid. Det anbefales å bestille på forhånd og sammenligne priser fra forskjellige flyselskaper og reisebyråer for å få den beste avtalen.

Hvor lang tid tar det å kjøre rundt Tenerife?

Å kjøre rundt Tenerife kan ta rundt 3-4 timer avhengig av rute og trafikkforhold. Øya har et godt vedlikeholdt veinett, og den viktigste motorveien TF-1 forbinder nord og sør for øya. Imidlertid kan de svingete fjellveiene og naturskjønne ruter ta lengre tid. Det anbefales å planlegge for stopp underveis for å glede seg over øyas naturlige skjønnhet og attraksjoner. Husk å følge fartsgrensene og trafikkreglene, og vær forsiktig mens du kjører gjennom de smale veiene i landsbyene.

Hvor lang tid tjære det å kjønn rundt tenerife?

Å kjønn Rundt Tenerife Kan ta Rundt 3-4 Timer Avhengig Av Rute OG Trafikkforhold. Øya Har et Godt Vedlikeholdt Veinett, OG den Viktigste Motorveien TF-1 Forbinder Nord OG Sør for Øya. IMIDLERTID Kan de Svingete Fjellveien og Naturskjønne Ruter Ta Lengre Tid. Det anbefales Å Planlegge for stopp underveis for å glede seg over øyas naturlig skjønhet og attraksjoner. Husk Å Følge Fartsgrensene og Trafikkreglene, OG Vær Forsiktig Mens du Kjører Gjennom de Smale Veiene I Landsbyene.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment