Reis til Roma: 10 reisetips for Italias evige by

Roma er en by med drømmer, med utrolige severdigheter som tar pusten fra deg. Fra den ikoniske Colosseum til den praktfulle Trevi -fontenen, er det noe for alle å glede seg over i Roma. Dessuten trenger du ikke å være en erfaren reisende for å elske det!

Vi er sikre på at du vil ha en salig sightseeing -opplevelse innen romfolk. Vi kjenner byen som ingen andre og kan hjelpe deg med å utforske alle kriker og kroker. Teamet vårt har over 10 års reiseopplevelse, og vi er like lidenskapelige for å dele kunnskapen vår med reisende som vi handler om å utforske nye steder selv.

Så hvorfor ikke gjøre din drømmetur til Roma til virkelighet? Med våre nyttige tips, vil du være sikker på å få mest mulig ut av denne vakre italienske byen! Fra å sikre at du ikke går glipp av noen må-se-attraksjoner, til noen unike aktiviteter som du kan ta del i-vi har deg dekket. Stol på oss når vi sier at Roma er et uforglemmelig reisemål for enhver reisende!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Roma? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Colosseum

Colosseum Roma

Utforsk det historiske Colosseum i Roma, Italia

Colosseum er et av de mest ikoniske landemerkene i Roma og en må-se for enhver reisende. Det gamle amfiet ble bygget mellom 70 A.D. og 80 A.D., under keiseren Vespasian, som en del av hans store plan for å forvandle Roma til en monumental by. Det ble en gang brukt til Gladiator -kamper, dyrejakter og offentlige briller med sitteplasser for opptil 50 000 mennesker! I dag står det som et vitnesbyrd om romersk arkitektur og ingeniørfag – dens enorme ovale form, klassiske buer og lag med søyler forblir imponerende selv etter 2000 år!

Å besøke Colosseum lar deg utforske dens fascinerende historie og undre seg over den imponerende konstruksjonen. Ta deg tid til å vandre rundt i de gamle ruinene – observer ruinene av de øvre nivåene, gå gjennom underjordiske tunneler og til og med stå i arenaen. Det er flere guidede turer tilgjengelig som vil gi et mer dyptgående blikk på Colosseums fortid, inkludert tilgang til begrensede deler.

De som ønsker en mer unik opplevelse, kan besøke Colosseum under omslag av mørket som en del av en spesiell nattturné. Med få folkemengder er det en uforglemmelig måte å utforske et av Romas mest ikoniske nettsteder!

Morsomt faktum: Colosseum brukte over 100 000 kubikkmeter stein for konstruksjonen!


2. St. Peter”s Basilica

St. Peter

St. Peters basilika: et sted med undring og historie

St. Peters basilika ligger i hjertet av Vatikanets by, og er en enorm kirke bygget over graven til Saint Peter, en av Jesu tolv apostler og ansett for å være den første paven av katolikker rundt om i verden. Det står som et vitnesbyrd om renessansearkitektur, med sin majestetiske kuppel designet av Michelangelo.

Dette utrolige monumentet har stått i århundrer, og ønsket besøkende fra alle samfunnslag for å utforske det praktfulle interiøret utsmykket med uvurderlige kunstverk. Fra Berninis Baldacchino i midten av skibet til Michelangelos fantastiske Pietà -skulptur nær inngangen, har hvert hjørne en fascinerende historie og en rikere historie.

Basilikaen er også hjemsted for det pavelige alteret, som står i et av de helligste stedene i katolsk kirke – Confessio, som ligger under hovedalteret. Her ligger ikke bare Saint Peters grav, men også de av flere andre paver gjennom århundrer. Et besøk her er en kraftig opplevelse som alle som besøker Roma, bør ta del i.

Bortsett fra dens åndelige betydning, tilbyr St. Peters basilika fantastisk utsikt over Romas skyline fra den majestetiske kuppelen. Utsikten gjør det klart hvorfor dette stedet har vært så integrert i det religiøse livet i århundrer.

Morsomt faktum: Det tok over 140 år å bygge St. Peters basilika! Byggingen av basilikaen begynte i 1506 og ble fullført i 1626.


3. Trevi Fountain

Trevi Fountain Italy

Trevi -fontenen er en fantastisk vakker barokk fontene i Roma. Ligger i krysset mellom tre veier, står det som et ikonisk symbol på den italienske hovedstaden og tiltrekker turister fra hele verden.

Trevi -fontenen ble bygget mellom 1732 og 1762 av Nicola Salvi, med statuer lagt til senere av Pietro Bracci. Den har en stor sentral figur av Oceanus på hans stridsvogn omgitt av allegoriske skikkelser som tritons og sjøhester. Vannet kaskader ned i et stort basseng – som besøkende kan kaste mynter inn for lykke til!

Å besøke Trevi -fontenen er sikker på å være en av dine mest minneverdige opplevelser i Roma. Fontenen er spesielt fengslende om natten, når den er opplyst i et fantastisk lysshow. Folk kommer hit for å ta bilder og nyte atmosfæren mens de utforsker området.

Foruten sin estetiske skjønnhet, har Trevi -fontenen også historisk betydning som den ble omtalt i Federico Fellinis klassiske film fra 1960 “La Dolce Vita”. I dag står det som et av Romas mest ikoniske nettsteder og trekker tusenvis av besøkende hver dag.

Morsomt faktum: Legenden har det at å kaste mynter inn i Trevi -fontenen vil sikre at du kommer tilbake til Roma en dag – så ikke glem å få litt forandring!


4. Pantheon

Pantheon er et av de mest ikoniske landemerkene i Roma, og det er ikke rart hvorfor. Det er den best bevarte eldgamle bygningen i byen, med sin enorme kuppel som fremdeles står høy i dag. Dette tidligere tempelet ble bygget av keiser Hadrian mellom 118 og 125 e.Kr., og dedikerte det til alle guder i det gamle Roma. Den imponerende arkitekturen og designen har blitt beundret i århundrer, noe som gjør det til et viktig landemerke å besøke under dine reiser i Roma.

Når du har gått inn i dette historiske nettstedet, observerer du intrikate detaljer som fremdeles er synlige fra så mange år siden. Den har en portiko med 16 granittkorintiske søyler, hver omtrent 20 fot høy! Inngangen fører deretter inn i et ovalformet rom med en stor kuppel i sentrum. Kuppelen er et ekte mesterverk, med en diameter på 43 meter og en åpen oculus på toppen som lar sollys inn i det indre av bygningen.

Pantheon ble også brukt som kirke i mange år, og med frescoes og andre religiøse symboler på tvers av veggene. Det er også flere graver fra viktige skikkelser som King Vittorio Emanuele II, Umberto I og Raphael som gjør det enda mer spesielt.

Hvis du leter etter et imponerende eksempel på gammel romersk arkitektur som fremdeles står i dag, så sørg for å besøke pantheon! Morsomt faktum: Pantheon var opprinnelig dedikert til Marcus Agrippa – keiser Augustus “svigersønn – og ble senere rekonstruert av Hadrian.


5. Roman Forum

Roman Forum: History, Culture and Architecture på sitt beste

Det romerske forumet er et gammelt arkitektonisk vidunder som ligger i hjertet av Roma. Det var en gang det sosiale sentrum av byen, og fungerte som et politisk knutepunkt der offentlige taler ble holdt og handel fant sted. Dette livlige området har vært hjemsted for noen av Romas mest ikoniske monumenter og bygninger som Temple of Saturn eller Titus -buen.

Dette arkeologiske komplekset er også kjent for sine mange gamle ruiner som har overlevd siden antikken. Bevis fra forskjellige århundrer kan observeres gjennom strukturer som doriske søyler, rester fra templer og andre borgerlige strukturer. Å ta en spasertur rundt dette nettstedet lar reisende fordype seg i historie, kultur og kunst på en gang.

Det romerske forumet er det ideelle stedet å få et glimt av hvordan livet var i løpet av dagene med det gamle Roma, samtidig som de ser på noen av de vakreste strukturer. Besøkende kan være vitne til tidsreiser gjennom dette spesielle nettstedet og bli overrasket av storheten og overdådigheten som fremdeles står i dag.

Et morsomt faktum om Roman Forum er at det har blitt omtalt i mange filmer som Ben-Hur (1959). Så hvis du er en ivrig filmfan, er det verdt å besøke dette eldgamle området for å oppdage filmsteder!


6. Spanish Steps

De spanske trinnene: En monumental trapp som forbinder Roma gamleby og Trinità dei Monti

De spanske trinnene er en av de mest kjente severdighetene i hele Roma. Disse monumentale trinnene ligger utenfor Piazza di Spagna, og fører fra den historiske gamlebyen opp til Trinità dei Monti -kirken på toppen. Sammen med å være en vakker arkitektonisk struktur, gir trinnene en utrolig utsikt over både Romas bybilde så vel som de gamle monumentene.

De spanske trinnene ble konstruert i 1725, og har tiltrukket seg mange besøkende over tid for sin unike skjønnhet. Dette inkluderer artister og forfattere som ble inspirert av dens storhet. På en gitt dag kan turister sees som beundrer utsikten, sittende ved fontenen og ser på folk. Siden konstruksjonen har trinnene blitt reparert flere ganger på grunn av skader fra flom og stormer.

Området rundt er også fullt av liv. Du kan finne mange kafeer og restauranter, butikker, gelato -stands og mer. De spanske trinnene er et flott sted å utforske Romas unike kultur, samt et ideelt sted for å ta bilder eller nyte et måltid med venner eller familie.

Morsomt faktum: De 138 trinnene som utgjør monumentet ble opprinnelig kjent som “Scalinata di Trinità dei Monti” før de ble omdøpt i hyllest til Spania i 1858 etter at de hadde gitt en obelisk i Piazza Di Spagna til byen Roma.


7. Castel Sant”Angelo

Castel Sant”angelo: En historisk festning på bredden av Tiber

Castel Sant”angelo ligger ved bredden av Tiber -elven, i Romas historiske sentrum. Denne festningen var en gang et mausoleum for keiser Hadrian og hans familie, men ble senere forvandlet til en av Romas mest ikoniske festninger. Mausoleum begynte byggingen i 135 e.Kr. og fullført med 139 e.Kr. Etter å ha blitt brukt som slott i mange århundrer, åpnet det etter hvert for besøkende i 1901 som museum.

I dag kan besøkende utforske over to nivåer av denne praktfulle strukturen som inkluderer dekorerte gårdsrom og eldgamle kamper med fantastisk utsikt over byen. Bemerkelsesverdige funksjoner inkluderer Hadrians grav, de berømte pavelige leilighetene og terrassen som ser ut over Roma. En av de mest imponerende seksjonene er museet som huser en enorm samling av skulpturer, malerier og gjenstander fra gamle romertid til moderne tid.

Festningen inkluderer også en ‘Passetto di Borgo’ – en hemmelig passasje som ble brukt av pave Clement VII i 1527 da han slapp unna under en av Romas beleiringer! Dette har nå blitt en utrolig attraksjon for besøkende som ønsker å utforske mer enn bare den flotte utsikten over Roma.

Castel Sant”angelo er et ikonisk symbol på historie og storhet i Roma, og gir reisende en uforglemmelig opplevelse og fantastisk utsikt over byen. Morsomt faktum: Castel Sant”angelo er omtalt i Dan Browns roman, Angels & Demons!


8. Piazza Navona

Piazza Navona: Et ikonisk reisemål i Roma

Piazza Navona ligger i hjertet av Roma, og er en ikonisk og pittoresk piazza (firkant). Det ble bygget på toppen av et stadion, Stadium of Domitian, under 1. århundre e.Kr. Dette vakre torget er avgrenset av tre imponerende barokkfontener – Fontana dei Quattro Fiumi, Fontana del Moro og Fountain of Neptune – hver og en som representerer en annen elv fra hele verden.

Besøkende på dette historiske torget er omgitt av noen av Romas mest bemerkelsesverdige eksempler på barokkarkitektur som Portico di Ottavia, Palazzo Pamphilj og Sant”agnese i Agone. Regelmessig vertskap for mange arrangementer som markeder og kunstutstillinger, er Piazza Navona et livlig reisemål som besøkende kan glede seg over i enhver sesong.

Det er populært blant turister på grunn av den vakre arkitekturen og den livlige atmosfæren – den er også kjent for sine deilige matboder som selger mange romerske spesialiteter som Pizza Al Taglio (Sliced ​​Pizza). For de som ønsker å oppleve kulturen i Roma, er det også små butikker i området som tilbyr suvenirer og lokale håndlagde varer.

Enten du besøker dette området i en dag eller lenger, er Piazza Navona garantert å imponere selv den mest erfarne reisende takket være den utrolige skjønnheten og historiske betydningen.

Morsomt faktum: Piazza Navona er et av de mest populære turistmålene i Roma, med anslagsvis 25 millioner besøkende hvert år!


9. Villa Borghese

Villa Borghese: Romas største park

Som en av de største parkene i Roma, er Villa Borghese et må-se-reisemål for enhver reisende. Enten du er en ivrig barnevogn eller bare ønsker å slappe av, har denne viltvoksende parken noe å tilby alle. Parken, som dekker over 80 hektar (200 dekar) land, har store hager og naturskjønne stier, noe som gjør det til et ideelt sted for en rolig spasertur.

Begrunnelsen til Villa Borghese har mange attraksjoner som fontener, skulpturer og til og med en innsjø med båtutleie. Du finner mye for å holde deg underholdt – fra guidede rideturer rundt parkens omkrets til det nærliggende Borghese Gallery and Museum. Besøkende kan også dra nytte av de mange tennisbanene, en klatrevegg og til og med et friluftsteater.

Villa Borghese er et flott sted å tilbringe en dag utendørs, enten det er med venner eller bare nyte litt fred og ro. Men husk å sjekke ut parkens åpningstid før du drar; som de kan variere gjennom året.

Morsomt faktum: Villa Borghese ble en gang eid av kardinal Scipione Caffarelli Borghese, som bestilte den berømte den italienske kunstneren Gian Lorenzo Bernini for å designe mange av funksjonene som ble funnet i parken i dag!


10. Galleria Borghese

Galleria Borghese:

Dette anerkjente kunstgalleriet ligger i Romas Villa Borghese Park og huser noen av de største mesterverkene fra Italias mest anerkjente skulptører og malere. Galleria Borghese kan skilte med en enorm samling som inkluderer verk av Caravaggio, Bernini, Raphael og Titian, i tillegg til et imponerende utvalg av skulpturer fra Gian Lorenzo Bernini. Besøkende kan også se samlinger av gamle romerske og greske mynter samt fresker fra renessansekunstnere som Pietro da Cortona.

Den elegante villaen der museet er plassert ble designet av kardinal Scipione Caffarelli Borghese i 1613 for sin egen private retrett. Det indre av villaen er like utsøkt som dets ytre, med høydepunkter inkludert den store hovedtrappen og noen fantastiske fresker.

Galleria Borghese har også en fredelig hage fylt med terrasser og dammer der besøkende kan ta en avslappende spasertur. Etter å ha utforsket galleriets samling, har besøkende sjansen til å utforske Romas Villa Borghese Park som omfatter et stort område nær det historiske sentrum av byen.

Morsomt faktum: Da museet først åpnet i 1807, var det kjent som ‘Borghese Gallery’, men det ble ‘Galleria Borghese’ etter at det ble anskaffet av Italia i 1901.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye koster en tur til Roma?

Kostnaden for en tur til Roma kan variere veldig avhengig av hvilken type overnatting, transport og aktiviteter du velger. Generelt vil en budsjettreise til Roma koste rundt $ 50- $ 100 per dag, inkludert overnatting, mat og noen attraksjoner. Hvis du vil bo på et hyggeligere hotell og gjøre flere aktiviteter, kan du forvente å bruke rundt $ 150- $ 200 per dag. I tillegg bør du faktorere kostnadene for fly til og fra Roma.

Når er de fleste turistene i Roma?

Roma er et populært turistmål hele året, men månedene april til juni og september til oktober er de mest populære tidene å besøke. I løpet av disse månedene er været mildt og dagene er lange, noe som gjør det til det perfekte tidspunktet å utforske byens severdigheter og attraksjoner. Den travleste tiden av året er vanligvis juli og august, når byen er full av turister og temperaturene kan være ganske varme.

Når er de fleste turistene i roma?

Roma er et Populært Turistmål Hele Året, menn Måredene April til Juni og september til Oktober er de mest Populære Tiden Å Besøy. I lørpet av DELSE MÅNDEENE ER VARRET MILDT OG DAGENE ER LANGE, NOE SOM GJØR DET TIL DET DET PERFEKTE TIDSPUNKTET Å UTFORSKE BYENS SOVERDIGHETER OG ATTRAKSJONER. Den Travleste Tiden av Året er Vanligvis Juli og August, Når Byen er full av turister og Temperaturene kan Være Ganske Varme.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment