Reis til Pattaya: 10 tips for å reise til “syndenes by”

Ønsker du å ta fatt på et gledelig eventyr i en flott kystby i Thailand? Det er veldig lite som kan sammenlignes med den livlige og svært travle byen Pattaya. Denne stranddestinasjonen ligger i Chonburi-provinsen, bare et par timer unna Bangkok, og tilbyr en uforglemmelig opplevelse for reisende som søker 35 varmegrader og mye moro.

Selv har jeg vært fastboende i Bangkok i to år. På den tiden har jeg rukket å besøke Pattaya mer enn en håndfull ganger.

Hver gang jeg sier til folk at jeg har feriert i Pattaya, så utbryter de:

“Hæ? Er ikke det bare en sånn ekkel by med masse gamle raringer?”

Svaret er: joda. Du kan også få det i Pattaya.

Men byen har faktisk utrolig mye mer å tilby.

Selv har jeg – hver eneste gang – dratt sammen med kjæresten min. Jeg har derfor ikke tatt del i det litt lugubre nattelivet som “Pattis” er kjent for.

Du kan stole på reisetipsene våre i Pattaya siden vi har reelle erfaringer. De fleste “reisetips til Pattaya”-artiklene på norsk er elendige, og har ikke rot i virkeligheten. Jeg har selv dratt til kystbyen med lokale Thai-folk – som faktisk har vist meg hva Jomtien/Pattaya kan tilby.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Pattaya? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Walking Street – Thailands lengste utelivsgate

Walking Street Pattaya

Den sjarmerende lille byen Pattaya kan skilte med noen av Thailands mest interessante attraksjoner. “Walking Street” er nok et av høydepunktene som (voksne) turister absolutt ikke må gå glipp av.

Walking Street er en pulserende gate fylt med butikker, restauranter, barer og klubber – perfekt for en natt i Thailands uteliv!

Denne livlige (og ikke minst bråkete) gaten har mye å tilby til både lokale og vestlige turister. Om dagen er gaten fullstendig tom. Du finner knapt et menneske som går gjennom Walking Street før klokken 18:00.

Men når barene åpner, så strømmer også turistene til!

Det beste med Walking Street er at det virkelig tilbyr noe for enhver smak. Enten du leter etter en spennende natt ute på diskoteret med høy musikk, eller ønsker å slappe av på en gammeldags øl-bar, så får du det her. Walking Street ligger også HELT nede ved strandkanten i Pattaya. Du kan derfor trekke deg unna all støyen og alle barene dersom du har behov for det.

Fun-fact: Lokalbefolkningen kaller gaten San Rak Nok som bokstavelig talt oversettes som ‘Walking on Sand’ på grunn av alt sandet som ligger strødd etter turistene!

Video fra Walking Street i Pattaya


2. Jomtien Beach – Den familievennlige stranden i Pattaya

jomtien gf678debb7 1920

Jomtien Beach er en av de mer rolige stedene i Pattaya. Det vil si: de lokale vil nok hevde at Jomtien og Pattaya ikke er samme sted.

Skal du fra Pattaya Beach til Jomtien, så er du nødt til å ta en taxi. Så langt unna ligger disse strendene.

Langs Jomtien ser du veldig mange pensjonister og andre reisende gå gatelangs. De gode restauratene (og enkelte barer) ligger tett-i-tett langs strandpromenaden. Her er det også lett å få tak i noen skandinaviske retter – for eksempel hos Akvavit Grill & Bar!

Prøv lokal mat eller vann-aktiviteter

Hvis du er ute etter noe med litt mer fart og spenning, kan du ta turen til Jomtien Cable Ski Park og prøve deg på wakeboarding eller vannski.

Selvfølgelig ville ingen tur til Jomtien være komplett uten å prøve litt lokal mat – sjømatretter som grillet blekksprut og rød karry reke er absolutt verdt å gi en tur!

Video – Barer og restauranter langs Jomtien Beach Road
3. The Sanctuary of Truth – Verdens største slott bygget av treverk

Screenshot 1 3
Bilde: https://sanctuaryoftruthmuseum.com/gallery/

Å besøke Pattaya kan nesten ikke gjøres uten å besøke “The Sanctuary of Truth” – et ikonisk tempelkompleks bygget i treverk. Ligger i Naklua, står denne imponerende strukturen 105 meter høy og dekker mer enn to mål. Det praktfulle tempelet er utsmykket med intrikate skulpturer som skildrer religiøse, mytologiske og historiske skikkelser fra mange kulturer.

Det ytre og interiøret i helligdommen er laget helt av tre, noe som gir den en unik visuell sjarm i motsetning til de frodige tropiske omgivelsene. Besøkende kan ta inn all skjønnheten mens de lærer om Thailands dype kulturarv og religiøse tro på guidede turer rundt i området. Templet inneholder også flere attraksjoner som ulike former for forestillinger, gallerier og aktiviteter som gir en pedagogisk opplevelse for alle som besøker.

Sannhetens helligdom har noe å tilby for alle som leter etter en uforglemmelig opplevelse i Pattaya: fantastisk natur, fascinerende historieleksjoner og mange aktiviteter for folk som elsker å utforske! Enten du kommer for åndelig opplysning eller bare for å beundre storheten, vil helligdommen fange hjertet ditt med sin fredelige atmosfære og kulturelle underverker.

PS! Vi er fullstendig klar over at dette tempelet neppe står på de fleste Pattaya-reisendes liste. Men dette er tross alt et enda bedre argument for å besøke det… 😉


4. Nong Nooch Tropical Garden

Er du klar til å utforske en av Thailands mest populære turistattraksjoner? Nong Nooch Tropical Garden ligger i Chonburi -provinsen, og tilbyr besøkende en vakker og rolig flukt fra kjas og mas i hverdagen.

Det skal sies at denne tropehagen ikke ligger HELT inntil Pattaya.

Som du ser fra dette bildet, så må du regne med rundt 45 minutters kjøring fra sentrum av Pattis:


Screenshot 2 1
Foto: Google Maps

Denne spennende hagen er hjemsted for en rekke planter, blomster og trær som garantert vil glede enhver besøkende. Dette frodige paradiset er også et flott sted for familier å glede seg over aktiviteter som sykling, elefantshow og liveopptredener. Hagen har også en imponerende samling av skulpturer fra forskjellige kulturer.

Fun-fact: Hagen huser rundt 600 forskjellige plantearter!


5. Pattaya Floating Market – Kjøp thailandske suvenirer mens du reiser på båt

Pattaya Floating Market er et unikt reisemål og må se attraksjon for enhver reisende. Dette travle markedet ligger i Naklua, omtrent 15 km fra sentrum av Pattaya, og har noe for alle å utforske. , kan du gå deg vill blant de mange leverandørene, smake på deilig gatemat og lære om lokal kultur.

Markedet består av fire seksjoner – China Town, Thai Village, Floating Market og Windmill Village – som hver representerer forskjellige kulturer og tilbyr en litt annen opplevelse. Du kan finne rikelig med suvenirer, tradisjonelle plagg og husholdningsartikler som keramikk og malerier i hele markedet.

Det som gjør dette markedet virkelig spesielt er de svingete kanalene som deler de forskjellige seksjonene, med leverandører som prikker vannet på småbåter som selger varene sine. Her kan du få en følelse av hvordan lokalbefolkningen bodde for hundrevis av år siden mens du opplever en pulserende del av den moderne Pattaya -kulturen.

For de som ikke er redd for å prøve nye ting – det er mange muligheter på markedet! Enten det er å prøve noen rare lokale delikatesser eller delta i en av flere kulturelle aktiviteter som å lage en fiskelyk eller få en henna tatoveringsdesign – besøket ditt her vil være sikker på å være minneverdig.

For å toppe det hele – morsomt faktum: Det er over 2000 leverandører i alle fire seksjoner på Pattaya Floating Market! Med så mye å tilby, bør ingen reisende gå glipp av denne unike destinasjonen i Pattaya.


6. Big Buddha Hill

Ligger sør for Pattaya City, er det beste stedet for et rolig øyeblikk i Thailand. Det er et gammelt tempel med en fantastisk utsikt over hele byen og har blitt en av de mest populære attraksjonene i Pattaya.

Midtpunktet i Big Buddha Hill er den 15 meter høye gyldne statuen av den sittende Buddha, og glitrende i sollyset. Besøkende kan også utforske en rekke mindre templer og helligdommer spredt rundt bakken, hver med sin egen distinkte atmosfære.

Bortsett fra å se Buddha -statuen og utforske noen av de mindre templene, kan besøkende også delta i en av mange guidede turer som tilbys av lokale turledere. Disse vil ta deg gjennom alle slags forskjellige aspekter om thailandsk kultur og buddhisme.

Ikke bare det, men besøkende kan også glede seg over en naturlig flukt på Big Buddha Hill! Med sin frodige grøntområder og den pittoreske utsikten med utsikt over Pattaya Bay, tilbyr den en fredelig getaway fra det travle bylivet nedenfor.

Hvis du leter etter noe morsomt og unikt å gjøre mens du besøker Big Buddha Hill, så sørg for å sjekke ut Wat Phra Yai Temple om natten! Det er opplyst med fargerike lykter som skaper en fortryllende atmosfære når de lyser opp mot kveldshimmelen.

Et morsomt faktum om Big Buddha Hill er at det fulle navnet faktisk er “Phra Phuttha Khao (Hill)”. Dette oversettes bokstavelig talt til “The Hill der det er et bilde/statue av Lord Buddha”. Så neste gang du tar deg opp denne vakre attraksjonen i bakketoppen, husk å tenke på denne fantastiske betegnelsen!


7. Koh Larn (øy utenfor Pattayas bysentrum)

Koh Larn Island Thailand

Denne idylliske øya ligger bare 12 km utenfor kysten av Pattaya, og er et flott sted å rømme og slappe av hvis du leter etter litt fred og ro. Enten du reiser alene eller sammen med dine venner og familie, vil du finne mange aktiviteter for å holde alle underholdt.

Den mest populære aktiviteten på Koh Larn er å svømme eller snorkle i det vakre krystallklare vannet, utforske øyas mange strender eller oppdage de skjulte buktene. Noen andre tilgjengelige aktiviteter inkluderer kajakkpadling, parasailing, fiske og dykking. Når du blir sulten er det mange restauranter å velge mellom – prøv lokale sjømatretter som blekksprutkarri eller grillet fisk. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du besøke SAMAE Beach hvor det er flere leverandører som selger mat tilberedt rett på stranden om natten!

For noen morsomme aktiviteter vekk fra stranden, ta turen opp til Nual Beach som har en rekke forskjellige aktiviteter å skilte med. Alternativt kan du ta en kort tur oppover Khao Ngam Hill som tilbyr spektakulær utsikt over begge sider av øya.

Koh Larn Island er perfekt for alle typer reisende som vil ha en pause fra deres travle liv – men ikke la deg lure; Det er også fullt av morsomme ting å gjøre også! Og nevnte vi at det bare tar omtrent 50 minutter med båt fra Pattaya? Morsomt faktum: Navnet ‘Koh Larn’ betyr ‘Coral Island’ fordi koraller kan bli funnet her i overflod


8. Mini Siam

Mini Siam i Pattaya, Thailand er et must-besøk for enhver eventyrer. Denne fantastiske attraksjonen er en hyllest og rekreasjon av noen av de mest ikoniske strukturer fra hele Thailands historie. Parken gir besøkende en unik mulighet til å utforske landets arv som aldri før.

Gå mellom kopier av kjente landemerker som Ayutthaya og Prasat Phimai, begge gjenskapt i fantastiske detaljer. Kom på nært hold og personlig med fullstore kopier av monumenter som tempelet til Emerald Buddha, broen over elven Kwai, Preah Vihear Temple, Wat Arun Rajawararam Ratchaworamahawihan (Phra Nakorn Sri Ayutthaya), og mer. Det er dusinvis av attraksjoner å sjekke ut!

Hos Mini Siam kan du også ta bildet ditt med eksklusive skulpturer som viser legendariske figurer som spenner fra historiske thailandske konger til karakterer fra Hollywood -filmer. Interaktive kiosker gjør det enkelt å lære om disse strukturene, mens rare overraskelser venter rundt hvert hjørne. Enten du er en ivrig historiker eller rett etter en interaktiv dagstur, blir ikke dette gått glipp av.

Et morsomt faktum om Mini Siam er at det ligger vegg i vegg med en annen stor turistattraksjon i Pattaya – den gamle byen – som sammen danner “Siam Park City”. Hva kan være bedre enn å utforske to fantastiske attraksjoner side om side? Besøk Mini Siam for en virkelig uforglemmelig opplevelse!


9. Ripley”s Believe It or Not

Det beste å gjøre når du besøker Pattaya er å sjekke ut Ripleys Believe det eller ei. Denne attraksjonen tilbyr noe for enhver smak, og slår sammen det utrolig med det spennende og eventyrlystne! For de som leter etter noe utenom det vanlige, er dette stedet et must-besøk.

Du finner en rekke rare gjenstander fra hele verden på Ripleys Believe It eller ei! Spaser gjennom hver seksjon fylt med gåter, overveldende gjenstander og bisarre kreasjoner. Fra de hengende skjelettene til dyr i forskjellige størrelser til unike kunstverk laget helt av funnet objekter-du er sikker på å ha en enestående tid. I tillegg kan du få en praktisk opplevelse når du utforsker interaktive gallerier som Inspiration Zone og Magic Motion Theatre!

Bortsett fra å utforske uvanlige gjenstander fra forskjellige kulturer, kan besøkende ta del i fantastiske aktiviteter som laser labyrinter og virtual reality -spill. Gå deg vill i sine fem temasoner og blir fordypet i en fantasiverden. Kos deg med spennende turer som Old West Shoot Out Dark Ride og 3D Trick Art Gallery som vil gjøre besøket ditt enda mer spesielt.

Morsomt faktum: Det originale museet åpnet i 1933 av Robert Ripley selv i New York City!


10. Cartoon Network Water Park

Pattaya er en levende og spennende by med uendelige attraksjoner å glede seg over. Et av de mest unike tilbudene er Cartoon Network Water Park, et må-besøkssted for reisende som ønsker å få mest mulig ut av turen.

Cartoon Network Water Park er den første temaparken i verden dedikert utelukkende til Cartoon Network -karakterer. Med 12 temasoner og over 20 spennende attraksjoner, kan besøkende i alle aldre bruke timer på å utforske og ha det gøy. Parken har attraksjoner som Boomerang Bay, Aqua Works and Adventure River samt rikelig med matutsalg, butikk og en 3D -kino også!

Denne utrolige vannparken har noe for enhver smak; Fra adrenalin -junkien som elsker spenningsturer til de som søker mer milde aktiviteter som late elver eller svømmebassenger foran. Det er også en fantastisk 10 meter høyt vannglide som du kan zoome ned!

Hos Cartoon Network Waterpark er det noen fantastiske opplevelser som tilbys; Du kan delta i VR -spill, utfordre deg selv til et Escape Room -eventyr eller til og med ri en berg -og -dalbane gjennom himmelen om bord i et banantog! For de som leter etter noe mer unikt, er det til og med et område dedikert til laserkode – komplett med neonlys og pumper som spiller favorittmusikken din.

Med så mye å tilby er det lett å se hvorfor dette er en av Pattayas attraksjoner for must-see; Enten du leter etter eventyr eller avslapning, har denne vannparken alt! Morsomt faktum: Det høyeste lysbildet ved Cartoon Network Water Park står på 10 meter høyt – perfekt for å fange litt lufttid!


Pattaya reise

Fordeler og ulemper med å reise til Pattaya

Som du har fått med deg, så kan kystbyen by på veldig mye forskjellig.

Derfor kan vi sette opp en liste over fordeler og ulemper for henholdsvis:

  • Kjærestepar og gifte.
  • Single menn og kvinner.

Fordeler og ulemper ved å besøke Pattaya for kjærestepar:

FordelerUlemper
Vakre strender og naturskjønn utsiktPattaya er kjent for sitt natteliv og kan være støyende om natten
Mange romantiske aktiviteter og steder å besøke, for eksempel Sanctuary of Truth og Koh LarnNoen områder kan være overfylte med turister
Rimelige priser sammenlignet med andre populære reisemålDet kan være vanskelig å finne fred og ro på grunn av støy og overfylte områder
God mat og drikke, spesielt for sjømatelskereNoen aktiviteter, som barhopping, passer ikke for alle par
Mulighet for å oppleve thailandsk kultur og lære om lokalhistorieNoen områder kan være skitne og forurenset

Fordeler og ulemper ved å besøke Pattaya for single mennesker:

FordelerUlemper
Livlig og spennende natteliv med mange barer og klubberPattaya kan være overfylt med turister, spesielt i høysesongen
Rimelige priser for mat, drikke og aktiviteterNoen områder kan være skitne og forurenset
Mulighet for å møte nye mennesker og ha det gøyNoen mennesker kan føle seg ubehagelige eller uønskede på grunn av byens omdømme
Vakre strender og mange vannaktiviteter å delta iNoen aktiviteter, som barhopping, kan være mindre interessante for noen reisende
En rekke kulturelle opplevelser og historiske steder å besøkePattaya kan være støyende om natten og ikke ideelt for de som ønsker å slappe av

Det er viktig å merke seg at disse listene ikke er uttømmende, og at personlige preferanser og interesser vil spille en stor rolle i å avgjøre om Pattaya er et godt reisemål for en person.

Vi har vært i Thailand – her er våre andre reiseartikler fra “Smilets Land”

Ofte stilte spørsmål

Når i året er det best å reise til Thailand?

Den beste tiden å besøke Thailand er mellom november og februar når været er tørt og kjølig. Temperaturen i denne perioden varierer fra 25-30 ° C, noe som gjør den perfekt for friluftsaktiviteter og sightseeing. Imidlertid, hvis du vil unngå folkemengdene og nyte billigere priser, kan du besøke i skuldersesongen fra mars til mai. Regntiden fra juni til oktober er ikke den beste tiden å besøke, da den kan være varm, fuktig og utsatt for kraftig nedbør og flom.

Hvor lang tid tar det å reise til Thailand?

Fra Norge tar det rundt 10-12 timer å reise til Thailand med direkte fly. Imidlertid kan varigheten variere avhengig av flyselskap, rute og permisjonstid. Det anbefales å sjekke flyplanene og bestille billetter på forhånd for å få de beste tilbudene. Thailand er et populært turistmål kjent for sine strender, templer og livlige natteliv. Besøkende kan søke om visum ved ankomst for opphold på opptil 30 dager eller søke om et visum med lengre opphold før du reiser.

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Bangkok til Pattaya?

Det tar vanligvis omtrent 2-3 timer å kjøre fra Bangkok til Pattaya, avhengig av trafikken og reiseforholdene. Avstanden mellom Bangkok og Pattaya er omtrent 150 kilometer. Det er flere transportalternativer tilgjengelig, inkludert drosjer, private biler, minibuss og busser.

Busser er vanligvis den billigste måten å reise mellom de to byene på, mens private biler og drosjer kan være mer komfortable, men også dyrere. Det er best å sjekke reisetidene og transportalternativene på forhånd for å planlegge turen din og unngå trafikkorker.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment