Reis til Bangkok: 10 reisetips for Thailands hovedstad av engler

Å reise til Bangkok er et eventyr som vinker gledelige vandrere fra hele kloden. Den livlige byen Bangkok er et eventyrland av unike severdigheter, lyder, smak og opplevelser. Enten dette er første gang i byen eller du er en hyppig reisende, her er 10 tips for å få deg på vei.

Start eventyret ditt ved å utforske byens utallige attraksjoner. Fra det fantastiske Wat Arun Temple og Grand Palace Complex for å travle Chinatown og glitrende kjøpesentre som MBK Center, er det noe for enhver smak. Når det gjelder uteliv, kan du sjekke ut live musikkscenen på Rockademy Thailand eller fest til Sunrise på en av Bangkoks signatur takbarer.

For å komme seg rundt uten bil, er Bangkok hjem til målte drosjer, tuk -tuks, busser og Skytrain – noe som gjør transport relativt enkelt og rimelig. For å sikre mye hver gang du reiser, er du alltid enig i prisen før du kommer inn og velger målte drosjer når det er mulig.

Når det gjelder mat, vil du definitivt ikke bli skuffet ettersom Thai Cuisine tilbyr sin egen unike blanding av smaker som garantert vil frende smaksløkene dine! Vær eventyrlysten med leverandører av gatemat, men hold øye med renslighetsstandarder – dette tipset kan spare deg fra en uheldig opplevelse senere på turen!

Bangkok kan til tider være kaotisk, men det kan fremdeles gi mange muligheter for avslapning-besøk en av deres spa i verdensklasse eller ta en rolig spasertur langs Chao Phraya-elven når dagen blir natt. Med disse 10 reisetipsene i tankene, kan du glede deg over hvert sekund av din gledelige reise i strålende Bangkok!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Bangkok? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Grand Palace

Grand Palace Bangkok

Bangkok er en shoppers paradis; Det tilbyr noe for enhver smak. Fra de livlige turistiske gatene i Khao San Road til luksuriøse kjøpesentre i Siam Paragon, er det ingen mangel på ting å gjøre og se. Grand Palace står i hjertet av alle disse attraksjonene, omgitt av frodige hager, ruvende vegger og intrikate design.

Dette ikoniske landemerket har eksistert siden 1782 da det først ble bygget på slutten av 1700 -tallet som en kongelig bolig for kong Rama I, som flyttet sin domstol fra Thonburi til Bangkok på den tiden. I dag er dette komplekset av bygninger en av Thailands mest populære attraksjoner og et sted som ikke bør gå glipp av under oppholdet i Bangkok.

Når du utforsker Grand Palace, vil du kunne beundre den fantastiske arkitekturen i detalj; De intrikate mønstrene og lyse fargene er en absolutt glede! Du vil finne flere templer på palassområdet som Wat Pho – hjem til den berømte liggende Buddha – og Wat Arun – med sine spirer i Khmer -stil som strekker seg inn i himmelen.

Å besøke Grand Palace er en opplevelse som ingen andre; Den kombinerer livlige farger og utsøkt kunstnerskap som har blitt bevart i århundrer. I tillegg gir det stor innsikt i thailandsk kultur, og gir besøkende et uforglemmelig glimt inn i Thailands fortid og nåtid.

Morsomt faktum: Grand Palace huser over 100 bygninger og dekker mer enn 218 000 kvadratmeter!


2. Wat Pho

Wat Pho Thailand

Wat Pho: En attraksjon som ikke må gå glipp av!

Utforsk fødestedet til tradisjonell thaimassasje og mye mer på Wat Pho i Bangkok. Dette spredte tempelkomplekset ligger på Thonburi-siden av Chao Phraya-elven, og er verdenskjent for å være både et åndelig og kulturelt rart.

Wat Pho er hjemsted for en enorm liggende Buddha, som står 46 meter lang og 15 meter høy. Det er en av Thailands mest imponerende severdigheter, gjort enda mer av dens intrikate detalj – helt ned til de 108 bronseskålene fylt med mynter som representerer hver av de 108 positive egenskapene til buddhismen.

Templet kan også skilte med to fire etasjer tårn kjent som Prangs. Mens disse sies å representere Mount Meru – det hellige sted for hinduistiske guder – fungerer de også som et utmerket bakteppe for noen fantastiske bilder! Besøkende kan også utforske forskjellige helligdommer, paviljonger og statuer spredt over eiendommen som alle forteller en annen historie.

Det som virkelig skiller Wat Pho fra hverandre, er at det antas å være fødestedet til tradisjonell thaimassasje. Rett ved siden av templet ligger en rekke massasjeskoler hvor du kan gå for å oppleve gjenopprettende behandlinger basert på Wat Phos eldgamle lære. Dette har gjort det til en av Bangkoks travleste turistattraksjoner de siste årene – så du vil definitivt ikke gå glipp av det!

Morsomt faktum: Wat Pho oversetter bokstavelig talt til ‘Temple of the Leving Buddha’.


3. Wat Arun

Wat Arun Thailand

Wat Arun: En utrolig attraksjon for reisende

Oppdag den praktfulle arkitekturen på Wat Arun.

Wat Arun er en av Bangkoks mest ikoniske attraksjoner, som ligger på Thonburi -siden av Chao Phraya -elven. Templet er også kjent som “Temple of Dawn” og er en av de eldste i Bangkok, etter å ha eksistert i over 200 år.

Hovedhøydepunktet i Wat Arun er dens imponerende struktur, som står på hele 82 meter høy! Den består av intrikat dekorerte spir (eller ‘prangs’) som er dekket av fargerik porselen og kan sees på avstand. Innvendig vil besøkende finne intrikate veggmalerier, skulpturer og malte fresker som skildrer scener fra buddhistisk mytologi. Hovedprangen har fire mindre stupas som omgir det store sentrale spiret. Disse mindre spirene har 5 meter statuer av Indra som rir på sin trehodede elefant airavata i hvert hjørne.

Å besøke Wat Arun er et must mens du er i Bangkok, og det gir utrolig utsikt over den gamle byen Rattanakosin Island. Det er mange båter tilgjengelig for utleie som vil bringe deg helt opp til brygga utenfor templet, og tilbyr spektakulære fotomuligheter på reisen din!

Men hvis du ønsker å ta inn mer med besøket ditt enn bare den fantastiske arkitekturen, er det også mange aktiviteter rundt Wat Arun som tradisjonelle thailandske matboder, kunstgallerier, suvenirbutikker og kafeer. Alle disse ekstra ekstrautstyrene gjør det til en fantastisk dag for reisende som ønsker å utforske mer av Thailands kultur og historie.

Et morsomt faktum om dette berømte tempelet er at det har en interessant legende bak konstruksjonen; I følge folklore kidnappet to giganter prins Wichianmat – sønn av Rama II – etter at han hadde gitt dem gaver under et seilas hjem fra Kambodsja. Prinsen ble deretter ført til Ayutthaya hvor han ble tvunget til å konstruere (nå) Wat Arun!

Enten du er interessert i å utforske litt fantastisk arkitektur eller gå deg vill blant lokal kultur og skikker – Wat Arun tilbyr noe spesielt for alle reisende når du besøker Thailand!


4. Khao San Road

Khao San Road: En må-besøk destinasjon for alle reisende

Khao San Road er en ikonisk del av Bangkok, og ingen tur til byen ville være komplett uten besøk. Khao San Road ligger bare en kort spasertur fra Grand Palace og Wat Pho, og er fylt med travle gatemarkeder, fantastiske shoppingmuligheter og rikelig med deilig mat. Det er det perfekte stedet å suge byens unike atmosfære, i tillegg til å ta noen gode suvenirer.

Om dagen, ta turen nedover Khao San Road for noen gode shoppingalternativer. Du finner alt fra billige klær, smykker og tilbehør til kunstgallerier og tradisjonelle thailandske kunsthåndverk. Det er også en overflod av velsmakende gatematboder som tilbyr munnvannende snacks og godbiter som Pad Thai, Mango Sticky Rice og frityrstekte insekter.

Når natten faller på Khao San Road, kommer den levende med musikk, forestillinger og livlige barer. Du kan velge mellom en rekke levende musikkarenaer eller velge en av de berømte “bøttene”-en blanding av sprit som serveres i lysfarget plastbøtter som stiller gatene utover kvelden.

Hvis du leter etter en uforglemmelig natt i Bangkok, er Khao San Road et absolutt må-besøk destinasjon. Opplev en natt du ikke vil glemme i dette livlige hjørnet av Thailand. Og ikke glem å utforske Lumpini Park eller ta en spasertur langs Sukhumvit når du er ferdig!

Morsomt faktum: Hele området var en gang omgitt av vann fra Chao Phraya -elven!


5. Chatuchak Weekend Market

Chatuchak Weekend Market: En shoppinghimmel for hver reisende

Utforsk og oppdag over 15 000 boder!

Chatuchak Weekend Market er et må-besøk destinasjon når du reiser til Bangkok. Med over 15 000 boder er det det største utemarkedet i verden som har alt under ett tak; Fra hverdagsartikler til sjeldne antikviteter.

Fra mote til møbler, kunst til dyr, planter til mat – du kan finne nesten hva du kan tenke på på Chatuchak -markedet. En av de beste måtene å utforske dette viltvoksende markedet er ved å dele opp shoppingmålene dine i seksjoner som dekker forskjellige kategorier som klær, elektronikk og antikviteter. Med hundrevis av leverandører som selger den samme produktsiden om side, er det enkelt å sammenligne priser og få deg et godt godt kjøp.

Blant alle disse godbitene og gleder dette gigantiske shoppingparadiset tilbyr også noen gode spisemuligheter med en rekke deilige snacks og godbiter som er tilgjengelige i hele markedet. Når det gjelder de som leter etter unike suvenirer for vennene sine hjemme, bør ta turen mot Lao Kieng Jai – en spesiell seksjon som utelukkende er dedikert til kunstneriske håndverksprodukter som håndlagde smykker og vesker.

For all sin berømmelse og ære er det noen få ting du trenger å huske på mens du rusler rundt i Chatuchak Weekend -markedet; Planlegg fremover det du har tenkt å kjøpe før du setter ut fordi det kan bli ganske overveldende med alle disse tingene som tilbys, iført komfortable sko, da det er så mye grunn til å dekke og drikke mye vann, da det kan bli varmt i løpet av peak timer.

Og her er et morsomt faktum – selv om det opprinnelig ble kalt “Chatuchak” som en forkortelse av “Jatujak” (navnet som er avledet fra landsbyen i nærheten) lokalbefolkningen ofte bare omtaler det kjærlig som JJ!


6. Lumpini Park

Planlegger du en tur til Bangkok? Lumpini Park er et must-besøk! Slapp av og nyt det enorme grønne rommet i hjertet av den travle byen. Denne urbane oasen er hjemsted for en rekke dyreliv og unike attraksjoner som gjør det morsomt for reisende i alle aldre.

Denne offentlige parken ligger i sentrum av Bangkok, og gir besøkende et rolig tilfluktssted fra bymaset i bylivet. Den består av to hovedområder: Sala Daeng Lake and Garden, hvor du kan leie padlebåter og observere forskjellige arter av fisk, frosker, skilpadder og fugler; og Maha Sarakham -området hvor du kan bruke tid på å lese eller ta del i aktiviteter som jogging eller sykling.

Det fine med Lumpini Park ligger ikke bare i dets fantastiske grøntområder, men også i sine mange andre attraksjoner. Det er lekeplasser for barn, meditasjonssoner for avslapning, utekonserter, treningsutstyr, forskjellige idrettsanlegg som tennisbaner og basketballbaner, treningsgrunner for kampsportopplæring sentrert rundt Thammasat Universitys kroppsøving. Picnicking med venner eller familie blir også oppmuntret her.

Morsomt faktum: Parken ble oppkalt etter Lord Buddhas fødested – Lumbini i Nepal.


7. Jim Thompson House

Jim Thompson House – Et viktig stykke historie i Bangkok

Gå til en av de mest “instagram-verdige” attraksjonene rundt-Jim Thompson House. Dette stedet har en fascinerende historie og er ideell for besøkende som vil lære mer om Thailands fortid.

Huset ble bygget i 1959 av Jim Thompson, en amerikansk gründer og tidligere OSS -agent (Office of Strategic Services). Han flyttet først til Thailand tilbake i 1945, hvor han hjalp til med å revitalisere landets nye silkeindustri. På kort tid hadde han blitt en kjent skikkelse i landet og huset hans ble berømt før hans forsvinning i 1967.

I dag er Jim Thompson House et museum som står som en hyllest til thailandske kunst og kultur fra det siste århundret. Gjennom sine utstillinger av møbler, gjenstander og kunstverk gir det innsikt i landets kulturelle tradisjoner. Du kan også finne tradisjonelle klær til salgs her, sammen med deilig thailandsk mat som serveres på den populære restauranten.

Og det er et morsomt faktum om James Thompson House: det inneholder seks tradisjonelle teakwood -bygninger som faktisk ble samlet fra hele Thailand! Hvis du bestemmer deg for å besøke dette stedet, må du sørge for å bestille en autentisk guide som kan forklare mer om dette historien når du utforsker det. Opplev skjønnheten i den thailandske kulturen mens du lærer om Jim Thompsons arbeid her.


8. Siam Paragon

Bangkok er en by gjennomsyret av kultur og historie, og Siam Paragon er et av dens krone juveler. Enten du leter etter en unik shoppingopplevelse eller en luksuriøs utflukt, har Siam Paragon noe for enhver smak.

Kjøpesenteret tilbyr et utrolig utvalg av butikker, med designeretiketter samt lokale merker. Besøkende kan også glede seg over underholdningsalternativer som kinoer, bowlingbaner og karaokebarer. På akvariet, som ligger i underetasjen, kan du utforske tusenvis av vannlevende dyr fra hele kloden. Food Court har et stort utvalg av restauranter som tilbyr veganvennlige menyer som passer til enhver smak.

For de som søker en elegant natt ute, kan du ta turen til taket på taket – med panoramautsikt over Bangkok. Ikke glem å sjekke ut det fantastiske utvalget av biler som vises i kjellerenes showroom!

Siam Paragon ligger praktisk til i sentrum av Bangkok i nærheten av andre store attraksjoner som Grand Palace, Wat Pho og Wat Arun. Det er lett tilgjengelig via offentlig transport eller leietjenester fra selskaper fra selskaper som Gocar Thailand og Uber.

Opplev alt Siam Paragon har å tilby – fra shopping i verdensklasse til natteliv – mens du er fordypet i rik thailandske kultur og tradisjon.

Morsomt faktum: Akvariet ved Siam Paragon kan skilte med både saltvanns- og ferskvannstanker som inneholder åtte typer haier!


9. Sukhumvit

Utforsk Bangkoks spennende Sukhumvit -distrikt

Sukhumvit er et av de mest livlige og spennende distriktene i Bangkok. Med sin blanding av moderne bygninger, kjøpesentre, trendy barer og restauranter, er dette et sted der både lokalbefolkningen og reisende kommer sammen for å feire byens energi.

Området har mye å tilby besøkende, fra luksuriøse hoteller til noen av det beste nattelivet i byen. Du kan finne tradisjonell thailandsk gatemat på markeder og gateboder, eller sprute på et førsteklasses måltid på en internasjonal restaurant. Shoppingturer er laget for de som leter etter designeretiketter så vel som lokale råvarer, med kjøpesentre som Siam Paragon i nærheten.

Hvis du leter etter eventyr, har Sukhumvit det også; Utforsk Bangkoks gatekunstscene om dagen med en spasertur rundt Ratchada eller utforsk Klong Toey Night Market når solen går ned. Etter mørkets frembrudd kan du finne takbarer, karaoke -ledd, nattklubber og mer klar til å holde deg underholdt til de tidlige timene.

For historiebuffer er det også mye å oppdage her; Besøk Wat Hua Lamphong Temple eller sjekk ut kjente landemerker som Benjasiri Park eller Queen Sirikit National Convention Center. Uansett hva interessene dine måtte være, vil Sukhumvit garantert ha noe som passer dem.

Morsomt faktum: De fleste av gatene i Sukhumvit er oppkalt etter sine respektive avstander østover fra Petchaburi Road!


10. Chao Phraya River

Å utforske Chao Phraya -elven, en pulserende og yrende vannvei som går gjennom hjertet av Bangkok, er et must for enhver reisende. Med skimrende templer og fargerike markeder som ligger på begge bredder av elven, er det noe å fange opp enhver besøkende fantasi. Enten du vil ta inn ikoniske landemerker som Grand Palace, nyte roen i historiske Wat Pho eller Shop ‘Til You Drop at Siam Paragon, tilbyr Bangkoks Chao Phraya River et enestående utvalg av opplevelser.

Chao Phraya River er også hjemsted for mange flytende markeder som gir unik innsikt i Thailands tradisjonelle kultur. Fra det berømte nattelivet Khao San Road til det praktfulle Chatuchak Weekend -markedet, er det noe for enhver smak langs denne fantastiske elven. Etter at dager brukt på å utforske de travle markedene og templene, kan besøkende slappe av og nyte naturen på Lumpini Park eller se båter som tapper oppstrøms av Jim Thompson House.

For reisende som ønsker å suge opp litt lokal smak mens de har et eventyr de ikke vil glemme i en hast, er en tur nedover Bangkoks Chao Phraya -elv ikke å gå glipp av! Pluss her er et morsomt faktum: Området rundt Jim Thompson House ble en gang brukt av thailandske prinsesse Nang Noppamas for hennes kongelige lektere under prosesjoner.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Når i året er det best å reise til Thailand?

Den beste tiden å besøke Thailand er vanligvis mellom november og februar. I løpet av denne perioden er været mildt og tørt, noe som gjør det ideelt for sightseeing og utendørs aktiviteter. Temperaturene er hyggelige og fuktigheten er lav, så du kan nyte tiden din i Thailand uten å føle deg for varm eller ukomfortabel. I tillegg er dette toppturistsesongen, så du kan forvente å finne mange attraksjoner og aktiviteter for å holde deg opptatt.

Er det trygt å reise til Bangkok?

Ja, det er generelt trygt å reise til Bangkok. Byen har en lav kriminalitetsrate og anses generelt for å være et trygt sted for besøkende. Det er visse områder som turister bør unngå, for eksempel grenseområdene og de sørlige provinsene, men disse områdene besøkes vanligvis ikke av turister. I tillegg har Bangkok en sterk politiets tilstedeværelse og en god infrastruktur som hjelper til med å holde reisende trygge.

Er det Trygt Å Reise til Bangkok?

JA, det er generelt Trygt Å reise til Bangkok. Byen Har en Lav KriminalitetRate og Anses Generelt for Å være et Trygt Sted for Besøyende. Det er Visse Områder som turister Bør Unngå, for Eksempel grenseområdene og de Sørlig ProvenSene, menn DELS OMråDENE BESØKES VANLIGVIS IKKE AV TURISTER. I Tillegg Har Bangkok en Sterk Politiets Tilstedeværelse OG en God Infrastruktur som hjelper til med å holde reisende Trygge.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment