Reis til Phuket: 10 reisetips for Thailands mest spennende øy

Phuket er en øy i Thailand som er kjent for sitt krystallklare vann, sandstrender og levende kultur. Det er en destinasjon som tiltrekker reisende fra hele verden som leter etter et tropisk paradis for å slappe av og hengi seg til nye opplevelser. Se for deg å svømme i det turkise vannet i Andamanhavet, oppdage skjulte viker på langtailbåter, eller utforske de fantastiske kalksteinsklippene i Phang Nga Bay. Med sin fantastiske naturlige skjønnhet, deilige kjøkken og innbydende lokalbefolkningen, er Phuket et reisemål som vil etterlate deg spelt.

Å planlegge en tur til Phuket kan være overveldende med så mange ting å se og gjøre. Derfor har vi satt sammen en omfattende guide som inkluderer 10 reisetips for spenning i denne fantastiske øya. Guiden vår inkluderer innsidstips og anbefalinger fra lokalbefolkningen for å sikre at du har den mest morsomme og stressfrie turen som mulig. Fra hvor du kan finne den beste lokale gatemat til de beste kulturelle hotspots, har vi deg dekket. Så stol på oss til å veilede deg på en uforglemmelig reise gjennom det tropiske paradiset som er Phuket.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Phuket? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Patong Beach

Patong Beach Phuket

Enten du leter etter luksus, eventyr eller avslapning, har Patong Beach noe å tilby. Fra sine hvite sandstrender og turkise vann som er perfekt for å suge solen til det summende nattelivet, er Patong Beach et reisemål som ingen andre.

En rekke aktiviteter venter alle som besøker denne livlige stranden på Thailands vestkyst. Tilbring en ettermiddag med å slappe av i en av de mange strandkaftene eller leie en jetski og utforske kysten fra havet. Leter du etter litt eventyr? Prøv parasailing eller kajakkpadling rundt i nærheten av Banana Beach. Nightfall får frem gateutøvere og DJ -er på Bangla Road, noe som gjør det til en hyggelig opplevelse for både store og små.

Enten du reiser solo eller med venner, er Patong Beach sikker på å glede! Ta en spasertur langs Jungceylon Mall hvor du kan handle til hjertets innhold eller nyte autentiske thailandske retter fra lokale gatematleverandører.

Et morsomt faktum om Patong Beach er at det faktisk en gang var kjent som “Haad Rin Nok”, som oversettes til “nordlig del av øya”. Så hvis du trodde navnet “Patong” hørtes morsomt ut i forhold til andre thailandske strender, vet du nå hvorfor!


2. Kata Beach

Kata Beach Thailand

Kata Beach – Et kystparadis for reisende

Kata Beach, som ligger på vestkysten av Phuket, er et fantastisk eksempel på Thailands skjønnhet. Med hvitt sand og krystallklart vann er det ikke rart hvorfor denne stranden er så populær blant besøkende.

Stranden i seg selv har mye å tilby besøkende, som snorkling og fisketurer, solbadesteder og vannsportaktiviteter. Det er også flere restauranter og barer spredt langs strandlinjen – et ideelt sted for romantiske kveldsdrikker eller rolig ettermiddag. Besøkende kan også finne små butikker som selger suvenirer og lokale produkter å ta med seg hjem.

I den sørlige enden av Kata Beach ligger Karon View Point, som tilbyr fantastisk panoramautsikt over hele bukten. Gjestene kan også utforske Chalong -tempelet i nærheten eller delta i båtturer rundt øyene Koh Poo og Racha Yai i nærheten.

Ta den fantastiske utsikten over Kata Beach før du drar tilbake til hotellet ditt i skumringen – du vil aldri glemme disse idylliske scenene! Eller hvis du føler deg eventyrlysten, kan du prøve å besøke et av de nærliggende fossene eller få et glimt inn i det lokale livet i en av de tradisjonelle fiskeværene like ved kystlinjen.

Morsomt faktum: Kata Beach er kjent av lokalbefolkningen som ‘Kata Yai’ som oversettes til “Big Kata”!


3. Karon Beach

Karon Beach Thailand

Hvis du leter etter et interessant sted i Phuket, bør Karon Beach absolutt være på listen din. Denne fantastiske stranden tilbyr en rolig og avslappet atmosfære, noe som gjør den til en perfekt flukt fra kjas og mas på øya. Det er et ideelt sted for soling og avslapping under et palmetre.

Den tre kilometer lange strekningen med pulveraktig sand er flankert av krystallblått vann og milde bølger, for de som ønsker å ta en dukkert eller gå for en rolig svømmetur. Det er mange paraplyer og strandstoler tilgjengelig for utleie til konkurransedyktige priser, samt jetskiutleie. Karon Beach har også flere restauranter og barer der besøkende kan glede seg over deilige sjømatretter og se på solnedgangen.

I tillegg til å svømme i det klare vannet, kan besøkende utforske attraksjoner i nærheten som Dino Park Mini Golf, Karon Temple, Wat Suwan Khiri Khet, Wat Chalong Temple Complex og mer. Bli med på den travle nattelivsscenen med livlige barer langs gatene som stiller opp Karon Beach i Patong.

For en utrolig kulinarisk eventyrprøve noen av de beste gatematene rundt! Velg mellom thailandske nudler til nylaget smoothies – alt tilbudt til ekstremt rimelige priser. De som ønsker å handle, bør ta turen til Jungceylon kjøpesenter som bare ligger 10 minutter unna.

Karon Beach tilbyr noe spesielt for alle – enten det er å delta i morsomme aktiviteter eller bare bare suge opp solen. Til slutt, visste du at Karon Beach en gang ble kåret til Asias beste bystrand? Så hvis du leter etter et spennende reisemål i Phuket, må du legge til Karon Beach til reiseruten din!


4. Phi Phi Islands

Phi Phi Islands

De fantastiske og unike øyene

Phi Phi -øyene i Thailand er en liten skjærgård i Krabi -provinsen. Disse øyene tilbyr fantastisk vakre, sandhvite strender og krystallklart vann som er perfekte for svømming, snorkling eller bare suger opp solen. Det er en overflod av fantastisk korallreveliv, så dykkere trenger ikke å gå langt for å se noen unike havvesener.

Øyene selv er også unike. De er kalksteinsklipper som reiser seg ut av havet på dramatisk måte og gir en spektakulær utsikt mens du tar en båttur rundt seg. Landsbyene på disse øyene har en typisk thailandsk arkitektur, i tillegg til mange restauranter og barer langs de svingete gatene.

I tillegg kan du ta del i morsomme aktiviteter som fjellklatring og kajakkpadling, eller nyte et hvilket som helst antall båtutflukter for å utforske nabobays eller andre øyer i nærheten. Med sin avslappede atmosfære, utrolige utsikt og varierte aktiviteter tilgjengelig, tilbyr Phi Phi -øyene noe for enhver smak!

Morsomt faktum: En av Thailands mest populære turistattraksjoner er Maya Bay på Koh Phi Phi Lee Island – gjort berømt av den klassiske 2000 -filmen “The Beach”!


5. Big Buddha

Å besøke Big Buddha, en av Phukets mest ikoniske attraksjoner, er et must for enhver reisende. Denne 45 meter høye statuen som ligger på toppen av Nakkerd Hills vil gi fantastisk utsikt over Karon og Chalong Bay.

For å komme til Big Buddha, kan besøkende enten ta en sangtaew eller ta en tur oppover åsene. Å gå er det klart vakreste valget, da denne ruten vil gi gode muligheter til å utforske forskjellige templer underveis. Stien er også foret med suvenirstativer i tilfelle besøkende ønsker å bringe noen gjenstander hjem igjen.

På toppen vil besøkende bli belønnet med fantastisk utsikt over Kata og Karon -strendene, sammen med mange andre landemerker i nærheten som Chalong Bay. Etter å ha tatt inn all den skjønnheten, kan de fortsette med å utforske tempelområdene som huser Big Buddha selv. Å ta bilder her er oppmuntret, så ikke glem å fange din uforglemmelige opplevelse!

For en enda mer oppslukende opplevelse på Big Buddha, er det forskjellige seremonier som holdes nesten hver dag – fra munkbønner til fortjeneste. Sørg for å sjekke lokale tidsplaner før du besøker for mer informasjon om når disse seremoniene finner sted.

Morsomt faktum: De sier at uansett hvor overskyet det kan være ute i Phuket, kan du alltid finne en solstråle på toppen av Nakkerd Hills!


6. Chalong Bay

Chalong Bay: En fascinerende attraksjon for alle eventyrelskere

Chalong Bay er en av de vakreste og fascinerende attraksjonene i Phuket, Thailand. Denne fantastiske bukta ligger bare 9 km fra hovedbasis, og gir reisende uendelige muligheter for utforskning og eventyr. Panoramautsikten fra Chalong Pier er fantastisk, og hele området er omgitt av en rolig atmosfære som er perfekt for avslapning.

Chalong Bay er populær blant besøkende som elsker det store utendørs. Enten det er seiling eller kajakkpadling, fiske eller snorkling, er det mange aktiviteter for å holde deg underholdt. For svømming og solingelskere er det også flere bortgjemte strender i nærheten, hvor du kan slappe av fra folkemengdene.

De lokale restaurantene tilbyr opp noen deilige retter som kan nytes mens du tar den fantastiske utsikten over bukta. På toppen av dette er det mange turoperatører i Chalong som tilbyr turer til nærliggende øyer som Phi Phi Island, slik at besøkende kan utforske mer av det Sør -Thailand har å tilby.

For de som leter etter litt mer enn bare en dagstur til Chalong Bay, er det mye å oppdage i nærheten også! En kort kjøretur unna ligger Wat Chalong Temple – en viktig nasjonal skatt – som gir enda mer interessante severdigheter å ta inn under besøket ditt.

Et morsomt faktum om Chalong Bay er at det en gang var hjemmet til den berømte piraten Cheung Po Tsai som brukte den som sin base i løpet av midten av 1800 -tallet før han overga seg og flåten hans til Qing -dynastiets styrker i 1810!

Når du besøker Phuket, sørg for at du ikke går glipp av å oppleve all skjønnheten og eventyret som Chalong Bay har å tilby!


7. Wat Chalong

Wat Chalong – En må -se -attraksjon for reisende

Wat Chalong ligger i hjertet av Phuket, og er et must for alle reisende. Dette fantastiske buddhistiske tempelet antas å ha blitt bygget allerede i 1837 og var av stor betydning i løpet av tinngruve -tiden. Besøkende blir ofte sett beundrende den gyldne chedien og det rikt dekorerte Viharn, Hall of Worship.

Wat Chalong har flere vakre Buddha -bilder, hvorav noen ble brakt til templet av en tidligere abbed, Somdej Phra Srinagarindra Boromarajajonani som oppnådde opplysning på dette stedet. Det regnes som et av de viktigste templene i Sør -Thailand og blir besøkt av tusenvis hvert år på grunn av sin åndelige aura og majestetiske skjønnhet.

Tempelområdene tilbyr en imponerende rolig atmosfære der besøkende kan vandre rundt i sine mange veggmalerier og skulpturer eller bare ta i roen av å være omgitt av naturen. Vanlige festivaler holdes gjennom året med tradisjonelle thailandske aktiviteter som matstativer som tilbyr lokale produkter, lange båtløp og parader som fører til en tydelig følelse av glede blant både tilbedere og besøkende.

Ingen tur til Wat Chalong ville være komplett uten å dart øynene på en av de mest verdsatte eiendelene – hundre 25 cm høye gyldne buddhaer – hver enkelt laget av ren marmorkrystall fra Kinas Fujian -provins!

Morsomt faktum: Wat Chalong ble til og med omtalt i den populære Hollywood -filmen ‘The Man With the Golden Gun’!


8. Wat Phra Thong

Wat Phra Thong: En uforglemmelig og fortryllende åndelig opplevelse

Gjemt i den frodige jungelen og bølgende åser i det thailandske landskapet, ligger Wat Phra Thong – det anerkjente ‘Golden Buddha Temple’. Et besøk i dette vakre tempelet er en flott mulighet til å ta inn noe av kulturen og historien som Thailand har å tilby.

Hos Wat Phra Thong vil du kunne utforske et ekspansivt kompleks med en imponerende statue av Golden Buddha med sine kjevelåpende trekk. Du vil også finne tradisjonelle hager, helligdommer, meditasjonsrom, biblioteker og andre unike funksjoner som garantert vil fange sansene dine. Gårdsplassen utenfor templet er et rolig område der besøkende kan suge opp atmosfæren og nyte utsikten over den omkringliggende jungelen.

Den åndelige opplevelsen av å besøke Wat Phra Thong er vanskelig å beskrive – det er noe du bare må oppleve selv! I tillegg til å ta inn alle de utrolige severdighetene, deltar ofte besøkende ofte i ritualer på Golden Buddha ved å forlate tilbud som blomster eller mynter som et symbol på ærbødighet overfor buddhismen.

Å besøke Wat Phra Thong bør ikke gå glipp av hvis du reiser gjennom Thailand – det er en uforglemmelig opplevelse som lar deg føle deg både beriket og ydmyk. Visste du også det? Det antas at innenfor eiendommen til dette unike tempelet ligger en million gyldne buddhaer!


9. Wat Phra Nang Sang

Utforsk Phukets historiske Wat Phra Nang Sang

Wat Phra Nang Sang ligger i Kathu -distriktet i Phuket, Thailand, og er et vakkert og historisk tempel med utrolige strukturer å utforske. Dette berømte tempelet kan bli funnet i nærheten av den store Buddha -statuen på toppen av en bakke, slik at besøkende kan ha en vidstrakt utsikt over området rundt.

Når du besøker denne attraksjonen, vil du finne deg tapt i tide når du utforsker de mange pagodene og veggene pyntet med tradisjonelle buddhistiske statuer. Mens det er mange tilbedelsessteder i Thailand, er det som får Wat Phra Nang Sang til å skille seg ut den unike arkitekturen og designen som lar besøkende føle seg koblet til den åndelige historien til dette eldgamle landet.

En del av tempelkomplekset er også et gammelt kloster som huser flere fascinerende relikvier fra fortiden. Her kan du lære om historien og kulturen bak dette hellige stedet som gir en flott pedagogisk opplevelse for alle aldre.

Om natten blir besøkende invitert til å bli med på en kveldslysbelysningsseremoni på Wat Phra Nang Sang – en fantastisk mulighet til å få kontakt med lokalbefolkningen fra hele landet. Vennlige munker vil hilse på deg før du leder deg gjennom bønner mens de gir innsikt i religiøs praksis i hele Thailand.

Totalt sett, hvis du leter etter mer enn bare sol og sjø under ditt besøk i Phuket, bør du utforske Wat Phra Nang Sang absolutt være på listen din!

Pluss morsomt faktum: Det viktigste Buddha -bildet ved dette tempelet ble designet av kong Rama IV selv!


10. Old Phuket Town

Phuket er en av Thailands vakreste og livlige destinasjoner, med mange attraksjoner som trekker besøkende fra hele verden. Old Phuket Town er en flott måte å oppleve kulturen, sjarmen og historien til området.

Dette området av øya beholder sin unike kinesisk-portugisiske arkitektur, som blander tradisjonelle europeiske stiler med kinesiske design. Nyt pittoresk utsikt mens du vandrer langs Thalang Road og ta inn noen av de historiske bygningene, inkludert gamle shophouses og templer.

Ethvert besøk i Old Phuket Town bør inneholde en tur nedover Soi Romanee, en skjult smug full av gatekunst, kafeer og butikkbutikker. Det er mange andre ting å gjøre her også: Utforsk lokale markeder fylt med fargerike suvenirer; Unn deg deilige sjømatrestauranter; Eller bare slappe av ved siden av en av de mange kanalene som vever gjennom denne delen av byen.

Hvis du er ute etter litt koffein mens du er i Old Phuket Town, kan du ta turen til Whitley Tea & Coffee Company for litt utmerket kaffe som serveres av vennlige lokale baristas.

Ta deg tid til å utforske dette hjørnet av Phuket og låse opp sine mange hemmeligheter – hvem vet hvilke interessante historier du kan oppdage!

Morsomt faktum: Old Phuket Town var en gang et stort tinngruvesenter i løpet av 1800 -tallet.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Når er det best å reise til Phuket?

Den beste tiden å besøke Phuket er i den tørre sesongen, som går fra november til april. Dette er den mest populære tiden å besøke, ettersom været er sol og tørt med temperaturer i gjennomsnitt rundt 30 ° C. Det er også den høye turistsesongen, så prisene har en tendens til å være høyere. Den våte sesongen går fra mai til oktober, og mens været fremdeles er varmt og solfylt, er det hyppigere dusjer og stormer. Dette er et flott tidspunkt å besøke hvis du er ute etter en mer avslappet atmosfære og billigere priser.

Når er det billigste å reise til Phuket?

Den beste tiden å besøke Phuket er i løpet av den lave sesongen, som går fra mai til oktober. I løpet av denne tiden kan du finne gode tilbud på fly, hotell og aktiviteter. Været er fremdeles varmt og sol, og strendene er mindre overfylte. Du bør også kunne finne rimeligere overnatting og transport. Det er imidlertid viktig å merke seg at noen attraksjoner kan være stengt i løpet av den lave sesongen.

Når det Billigste Å Reise til Phuket?

Den beste tid og besøy phuket er i lørpet av den lave sesongen, som Går fra mai til oktober. I LØPET AV DENNE TIDEN KAN DU FINNE GODE TILBUD PÅ FLY, HOTELL OG AKTIVITETUTTER. Værret er Fremdeles Varmt OG Sol, OG Strendene er Mindre Overfylte. Du Bør også Kunne Finne Rimeligere overnatting OG -transport. Det er Imidlertid Viktig Å Merke Seg på Noen Attraksjoner Kan Være Stengt I LØPET AV DEN LAVE SESONGEN.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment