Reis til Chiang Mai: 10 reisetips for den største byen i Nord -Thailand

Thailand har lenge vært en av de mest etterspurte destinasjonene for reisende over hele verden, og med god grunn. Thailand tilbyr en unik kombinasjon av kultur, mat, tradisjon og eventyr som garantert vil gjøre enhver tur uforglemmelig. Et av de beste stedene å oppleve alt dette er Chiang Mai. Med sin gamle sjarm og travle nattmarkeder, er det noe for alle i denne fantastiske byen.

Men før du bestiller billettene, er her noen tips om hvordan du planlegger fremover og får mest mulig ut av turen:

• Velg overnatting i henhold til budsjettet ditt – det er mange gode hotellalternativer i Chiang Mai uansett hvilken prisklasse du ser på.

• Sjekk ut de berømte turistattraksjonene som Wat Phra som Doi Suthep Temple eller Grand Palace mens du er der – du vil ikke angre!

• Kom deg effektivt rundt i byen ved å leie en sykkel eller scooter (bare vær forsiktig!)

• Unn deg fantastiske thailandske delikatesser som Mango Sticky Rice eller Khao Soi -nudler – det vil definitivt være verdt det!

• Besøk så mange landsbyer rundt Chiang Mai som mulig – hver landsby tilbyr en unik kulturell opplevelse som du ikke finner andre steder.

• Sørg for å hente suvenirer fra lokale butikker under oppholdet – ingenting sier “Hilsen fra Chiang Mai!” Som autentiske håndlagde varer!

• Nyt alt det Chiang Mai har å tilby, men husker også å ta pauser mellom sightseeing -aktiviteter og slappe av i en av de mange parker som Huay Kaew Arboretum eller Suan Buak Haad Park.

• Ikke glem sikkerhet; Bare bære det du trenger når du reiser rundt og forsker på forhånd for områder med høyere risikonivå.

• Sist, men ikke minst, reiser alltid med et åpent sinn: Selv om Thailand kan være ny, vil dens eldgamle tradisjoner fange deg fra start til slutt!

Chiang Mai har virkelig noe spesielt for alle slags reisende. Fra fantastiske historiske steder og nydelige natursteder, til deilige kjøkken som sprenger av smaker – din reise gjennom denne fantastiske byen vil helt sikkert være ulikt noe annet du noen gang har opplevd før. Så hvorfor vente? Pakk sekkene og gjør deg klar for et uforglemmelig eventyr i vakre Chiang Mai!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Chiang Mai? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Doi Suthep

Doi Suthep Chiang Mai

Den ikoniske Doi Suthep har betatt hjertene til reisende i århundrer. Thailand ligger rett utenfor Chiang Mai, og er det berømte fjelltempelet Wat Phra som doi suthep – et sted med åndelig ro og enestående skjønnhet.

Stiger opp til nye høyder, når du besøker dette hellige stedet, når du klatrer opp de bratte 309 trinnene mot fjelltoppen. Underveis vil du være omgitt av frodig grøntområder og fortryllende musikk som kommer fra små templer som ligger i bakkesiden. På toppen er en utsmykket helligdom med en gylden statue av Buddha og spektakulær utsikt over Chiang Mai nedenfor.

Derfra utforsker noen av de mindre templene i nærheten som Wat Chedi Luang eller Wat Phra Singh – hver unik i sin sjarm og estetikk. Besøkende kan også ta inn tradisjonell thailandsk kultur på Tha Pae Gate, shoppe på Chiang Mai Night Bazaar, eller besøke Mae Sa Waterfall for en forfriskende svømmetur.

De som ønsker å gå av allfarvei kan vandre nedover Nimmanhaemin Road og oppdage deilig mat, trendy kafeer, butikker og mer. Ikke glem å delta i en av Chiang Mai favoritttradisjoner – Sunday Walking Street! Her kan du finne lokale kunsthåndverk, kunstnerskap og gateforestillinger som sikkert vil fylle dagen din med gledelige opplevelser.

For dyreelskere, ta turen til Chiang Mai Zoo hvor du kan se over 400 arter fra hele verden! Det er sikkert å fascinere alle aldre.

DOI SUTHEP tilbyr reisende en uforglemmelig opplevelse fylt med fantastiske landskap og autentisk kulturell fordypning som ikke kan finnes andre steder.

Morsomt faktum – Legenden har det at en gang en gang ble elefanter sendt opp til Doi Suthep for å avgjøre om det faktisk var der Wanratana skulle bygge sitt tempel – i dag kjent som Wat Phra som Doi Suthep!


2. Chiang Mai Night Bazaar

Chiang Mai Night Bazaar Thailand

Chiang Mai Night Bazaar – Et interessant reisemål for reisende

Chiang Mai Night Bazaar er en unik shoppingopplevelse og et must-besøksted i den nordlige thailandske byen Chiang Mai. Denne travle basaren, som ligger i den gamle byen Chiang Mai, sprer seg langs østsiden av Ping River og har hundrevis av små butikker som selger suvenirer, kunsthåndverk, klær, smykker og andre nyhetsartikler fra hele Thailand. Det er også mange gateselgere med tilbud som spenner fra thailandske retter til ferskpresset juice og smoothies.

Oppdag noe for alle på Chiang Mai Night Bazaar. Markedet tilbyr alt fra tradisjonelle håndverk til håndlagde vesker, sko og tilbehør. Hver natt strømmer hundrevis av lokale og turister til markedet for å utforske den livlige atmosfæren og smake på noen deilig lokal mat. Med så mange boder og leverandører å velge mellom, vil du være sikker på å finne noe som fanger øyet. I tillegg er det en vanlig praksis på denne travle basaren!

Dette viltvoksende markedet sørger også for en interessant kulturell opplevelse. Besøkende har sjansen til å observere det lokale livet på nært hold mens de rusler gjennom en labyrint av boder fylt med regionale delikatesser som Mango Sticky Rice eller Guay Teow Noodle Soup. I tillegg er det typisk live musikk som spiller hver kveld også!

Alle disse faktorene kombinert gjør Chiang Mai Night Bazaar til et ideelt reisemål for kjøpere som leter etter unike suvenirer eller bare ønsker å utforske Thailands livlige kultur fra første hånd. Og ikke glem:

Morsomt faktum – I tillegg til shopping og kulturelle opplevelser, kan besøkende også få formuen lest av en av de mange palmistene som ligger i hele markedet!


3. Wat Phra Singh

Wat Phra Singh Thailand

Wat Phra Singh ligger i Chiang Mai, og er et must for alle som besøker denne utrolige byen. Dette tempelet er et av de viktigste og kjente buddhisttemplene i Thailand og kjent for sine vakre veggmalerier og arkitektur.

Templet ble opprinnelig bygget i 1345 som en liten struktur og senere gjenoppbygd etter et jordskjelv i 1441. Begrunnelsen er hjemsted for flere stupas (Dagobas), pagoder, drage -statuer og mer – alle utgjør den fantastiske utsikten som ønsker besøkende velkommen ved ankomst. Inne i hovedkapellet kan du finne en Buddha -statue fra 1500 -tallet blant andre gjenstander.

Når du besøker Wat Phra Singh, er det mange ting å se rundt komplekset som fargerike veggmalerier, gullbelagte Buddha-statuer, restaurerte thailandske hager og buddhistiske skrift etsninger hugget i marmorstykker. Det er også en skole der barn lærer om buddhisme, meditasjon og sangbønnsritualer.

For de som ønsker å lære mer om dette spesielle stedet, er guidede turer tilgjengelige på daglig basis med kunnskapsrike turledere som gir interessant informasjon om Wat Phra Singhs historie sammen med fascinerende fakta om thailandske buddhismelæringer.

Morsomt faktum: Wat Phra Singh oversettes til “Temple of the Lion Buddha” som refererer til en aktet løvestatue som ligger inne i hovedkapellet!


4. Wat Chedi Luang

Å besøke Wat Chedi Luang i Chiang Mai bør være høyt på listen din når du reiser til Thailand. Dette tempelkomplekset og dets imponerende historie vil etterlate deg ærefrykt.

Wat Chedi Luang -tempelet ble bygget i 1441, noe som gjorde det til et av de eldste templene i byen. Byggingen av templet begynte helt tilbake i 1383 i løpet av kong Saen Muang Ma, som ønsket et større og viktigere tempel enn noen annen på den tiden.

Arkitekturen til templet er virkelig spektakulær, med over 200 meter rundt kompleksets store pagoder. Inne i veggene kan besøkende finne gamle ruiner så vel som utrolige gyldne statuer og veggmalerier malt på vegger og tak.

Besøkende kan også besøke et gammelt bibliotek som ligger innenfor de komplekse veggene, hvor de kan finne bøker relatert til buddhisme, eldgamle skrifter og tekster som dateres tilbake århundrer. Det er også vakre hager som ligger i nærheten som kan skilte med fantastisk utsikt over Chiang Mai CityScape.

Et morsomt faktum om Wat Chedi Luang er at det er hjemsted for Thailands helligste Emerald Buddha -statue, som stammer fra 1464!


5. Chiang Mai Zoo

Chiang Mai Zoo er et flott sted å besøke for reisende i alle aldre. Det er en dyrehelligdom som har vært åpent siden året 1974 og er hjemsted for hundrevis av dyr fra hele verden, inkludert løver, tigre, bjørner og mange flere. Oppdag naturens underverk i et fantastisk og unikt miljø.

Det som gjør Chiang Mai Zoo så spesiell, er dens forpliktelse til bevaring. De er stolte av å gi et trygt hjem for truede arter, i tillegg til å delta i internasjonale avlsprogrammer for fanget. I tillegg har de flere interaktive aktiviteter som du kan delta i, for eksempel elefanturer og tiger -show. Hos Chiang Mai Zoo kan du også finne forskjellige utdanningsutstillinger med informasjon om bevaringsinnsatsen de foretar.

Dyrehagen har også noen utmerkede fasiliteter som gjør besøket enda morsommere: dusjer, toaletter og restauranter er tilgjengelige i hele komplekset. Det er et av de beste stedene i Chiang Mai å slappe av og komme nær naturen – det er ingenting som å se disse majestetiske skapningene på nært hold!

Og ikke glem å besøke deres berømte baby elefanthus hvor du kan mate og klappe bedårende baby elefanter!

Morsomt faktum: Chiang Mai Zoo har til og med en campingopplevelse over natten, hvor du kan overnatte i telt inne i dyrehjelpene!


6. Tha Pae Gate

Tha Pae Gate – Et glimt inn i en rik kulturhistorie!

Thailand ligger i hjertet av Chiang Mai, og er Tha Pae Gate – en distinkt buegang som fungerer som en inngang til den gamle byen og dens rike kulturhistorie. Porten ble opprinnelig bygget i 1296 av King Mengrai med to mindre porter som ligger på hver side av den. Denne majestetiske inngangsporten står i sentrum av eldgamle vegger og havre, noe som gjør den til en av de mest ikoniske severdighetene i byen.

Den intrikate utformingen og detaljene som ble satt inn i det historiske landemerket er virkelig fantastisk. Det er utsmykket med Nagas (mytiske vannserpenter) som fungerer som beskyttere av byen – som hver holder en perle i munnen som representerer rikelig nedbør for lokale bønder. For de som kommer inn gjennom dørene, blir de møtt av fargerike veggmalerier som skildrer scener fra tradisjonelt thailandske liv.

Å besøke denne attraksjonen gir reisende en fantastisk innsikt i Chiang Mai”s fortid, samtidig som de gir en mulighet til å ta inn en god utsikt fra toppen av tårnene. Under visse festivaler som Loy Krathong eller Yi Peng, skaper den opplyste porten et fantastisk vakkert syn med livlige refleksjoner mot Chiang Mai”s Night Sky.

Enten du kommer alene eller med venner, er det absolutt verdt å se og oppleve! Etter besøket, hvorfor ikke ta en spasertur i nærliggende Sunday Walking Street hvor du kan smake på deilige lokale retter eller handle kunst og håndverk laget av lokale håndverkere?

Morsomt faktum: Tha Pae Gate er også kjent som “Chang Puak Gate” som oversettes til “Elephant Gate”!


7. Sunday Walking Street

Når det gjelder shopping og underholdning, er Sunday Walking Street of Chiang Mai en attraksjon som ikke bør gå glipp av! Dette yrende markedet fanger essensen i denne nordlige Thailand -byen og er en perfekt mulighet for reisende til å utforske den unike kulturen og skikkerne til Chiang Mai.

Sunday Walking Street finner sted hver helg på Ratchadamnoen Road i Gamlebyen, der leverandører i hele området selger varene sine, alt fra håndlagde smykker til suvenirer. Det er det perfekte stedet å hente noen minneverdige gaver til lave priser.

På Sunday Walking Street finner du mange deilige matalternativer med lokal mat i nordlig stil som Khao Soi, Moo Ping (grillet svinespyd), klissete ris med mango og mer! Det er også et flott sted å være vitne til lokale kunsthåndverkere som viser sine ferdigheter med å veve intrikate pomelo-hud-vesker. Du har til og med muligheten til å se lokalbefolkningen utføre tradisjonelle Lanna -danser!

Et morsomt faktum med Sunday Walking Street er at den ble kåret til et av CNNs verdens beste nattmarkeder. Hvis du tilfeldigvis er i Chiang Mai i løpet av helgen, ikke gå glipp av å utforske denne livlige attraksjonen!


8. Wat Phra That Doi Kham

SOAR OVER skyene på Wat Phra som doi Kham

Ligger like ved motorvei 118 nær Doi Kham, Wat Phra at Doi Kham er et inspirerende buddhisttempel som har utsikt over byen Chiang Mai. Herfra kan besøkende glede seg over fantastisk utsikt over byen og dens omkringliggende åser. Det mest imponerende trekk ved dette tempelet er en enorm bjelleformet chedi som inneholder hellige relikvier fra forskjellige Buddha-statuer og gamle gjenstander.

Chedi selv står flere historier høy og har intrikat utskårne design som skildrer historier fra buddhistisk mytologi. Besøkende i templet vil også finne mange utsmykkede statuer, vakre veggmalerier og tradisjonelle templer. I tillegg tilbyr Wat Phra som Doi Kham også meditasjonsklasser og sangøkter for flere åndelige reisende.

Med sin fantastiske utsikt og åndelig atmosfære er det lett å se hvorfor så mange turister blir trukket til Wat Phra som Doi Kham hvert år; Det er virkelig en unik opplevelse som ikke bør gå glipp av når du besøker Chiang Mai! Som en ekstra bonus kan de som besøker mellom oktober og november være vitne til mange livlige sommerfugler som prikker landskapet rundt templet – et uforglemmelig syn!


9. Nimmanhaemin Road

Nimmanhaemin Road i Chiang Mai, Thailand

Nimmanhaemin Road er hjertet til Chiang Mai og et av de må besøke stedene for reisende. Ligger i Suthep-Muang-distriktet, har det blitt forvandlet fra en rolig boligvei til et yrende område fylt med trendy butikker, hoftekafeer og gourmetrestauranter. Her finner du alt fra suvenirer til mote, håndverk av høy kvalitet til gatemat. Med sin gode atmosfære, gateutøvere og kunstverk, er Nimmanhaemin en uforglemmelig opplevelse.

Enten du leter etter unike gaver eller ønsker å utforske en pulserende side av Thailand, er det en absolutt glede å handle på Nimmanhaemin Road. Det er mange viktige uavhengige butikker som selger autentiske lokale produkter og designervarer som du ikke finner noe annet sted. Det er også hjem til mange luksusmerker som serverer de som ser etter varer av premium kvalitet.

Dette populære reisemålet er ikke bare bra om dagen, men også hjem til en pulserende nattelivsscene. Ulike barer tilbyr glade timer og pub -gjennomganger der turister kan slappe av etter travel dag på nettsteder som Doi Suthep eller Tha Pae Gate. Det er også mange steder å middag og drikke for de som søker mer chillaxed atmosfære.

En av de mest interessante fakta om Nimmanhaemin Road er at det pleide å være kjent som SOI 10 siden det opprinnelig var den 10. banen utenfor tha Pae Road. Morsomt faktum!


10. Mae Sa Waterfall

Mae Sa Waterfall er en av de mest populære attraksjonene i Chiang Mai. Dette fantastiske settet med kaskaderende fossefall ligger i en frodig dal nær den thailandske burmesiske grensen, og gir en uforglemmelig dagstur. Brølet fra fossefallene gjør det til et ideelt sted for turgåere og naturelskere å nyte en rolig flukt.

Hos Mae SA -fossen er besøkende i stand til å utforske flere nivåer av Cascading Falls. Det er spesielt vakkert i juli – oktober når saftig løvverk omgir området. Forsikre deg om at du tar kameraet ditt, da det er mange fantastiske steder for å fange minnene dine!

Hvis du ønsker å avkjøle deg etter alt det som utforsket, kan du også svømme i de grunne områdene langs Mae Sa -elven. Elven strømmer gjennom mange flere fantastiske fossefall og gir mange muligheter for svømming og båtliv.

For litt thailandsk kultur, vandre opp til Wat Mae Sa Noi – et tempel med magisk utsikt over Mae Sa Valley. Her kan du lære om buddhisme og få utrolige utsikt fra terrassene.

Et morsomt faktum om Mae Sa Waterfall er at det lett nås i løpet av en time fra Chiang Mai sentrum med bil eller tuk-tuk!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Bangkok til Chiang Mai?

Det tar omtrent 12 timer å kjøre fra Bangkok til Chiang Mai. Ruten er omtrent 790 km og blir best reist med bil eller buss. Reisen er en naturskjønn, med mange stopp underveis for å utforske landsbygda og lokale attraksjoner. Stasjonen gjøres best på dagtid og kan deles opp i flere dager hvis ønskelig.

Hvor langt er Chiang Mai fra Phuket Flight?

Flyavstanden mellom Chiang Mai og Phuket er omtrent 740 kilometer. Det tar omtrent 1 time og 30 minutter å fly fra Chiang Mai til Phuket. Det er flere flyselskaper som tilbyr direktefly mellom de to byene, inkludert Thai Airways og Thai Lion Air. Du kan også ta en tilkoblingsfly med en permisjon i Bangkok, som vil ta rundt 3 timer.

Hvor Langt er Chiang Mai Fra Phuket Flight?

Flyavstanden Mellom Chiang Mai og Phuket er Omtrent 740 kilometer. Det tar Omtrent 1 Time OG 30 Minutter Å Fly Fra Chiang Mai Til Phuket. Det er Fere Flyskaper som Tilbyr Direktefly Mellom de to Byene, Inkludert Thai Airways OG Thai Lion Air. Du kan også ta en tilkoblingsfly med en permisjon i bangkok, som vil ta rundt 3 timer.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment