Reis til Chiang Mai: 10 reisetips for den største byen i Nord -Thailand

Thailand har lenge vært en av de mest etterspurte destinasjonene for reisende over hele verden, og med god grunn. Thailand tilbyr en unik kombinasjon av kultur, mat, tradisjon og eventyr som garantert vil gjøre enhver tur uforglemmelig. Et av de beste stedene å oppleve alt dette er Chiang Mai. Med sin gamle sjarm og travle nattmarkeder, er det noe for alle i denne fantastiske byen.

Selv har jeg tilbringt flere uker i Thailands nest største by.

Og jeg ønsker å begynne med noen generelle råd til deg som skal være turist i Nord-Thailand:

• Velg overnatting i henhold til budsjettet ditt – det er mange gode hotellalternativer i Chiang Mai uansett hvilken prisklasse du ser på.

• Sjekk ut de berømte turistattraksjonene som Wat Phra som Doi Suthep Temple eller Grand Palace mens du er der!

• Kom deg effektivt rundt i byen ved å leie en sykkel eller scooter (bare vær forsiktig!)

• Unn deg fantastiske thailandske delikatesser som Mango Sticky Rice eller Khao Soi -nudler – det vil definitivt være verdt det!

• Besøk så mange landsbyer rundt Chiang Mai som mulig – hver landsby tilbyr en unik kulturell opplevelse som du ikke finner andre steder.

• Sørg for å kjøpe suvenirer fra lokale butikker under oppholdet – ingenting sier “Hilsen fra Chiang Mai!” som autentiske håndlagde varer!

Chiang Mai har virkelig noe spesielt for alle slags reisende. Fra fantastiske historiske steder og nydelige natursteder, til deilige kjøkken som sprenger av smaker – din reise gjennom denne fantastiske byen vil helt sikkert være ulikt noe annet du noen gang har opplevd før. Så hvorfor vente? Pakk sekkene og gjør deg klar for et uforglemmelig eventyr i vakre Chiang Mai!

Selv har jeg primært vært i Chiang Mai (eller “CM”, som de lokale sier) på business-tur. Jeg er tross alt en reiseskribent. Men denne topp 10-listen vil også gjelde for alle nordmenn som bare er innom byen som turist!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Chiang Mai? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Doi Suthep – Chiang Mais vakreste tempel!

Doi Suthep Chiang Mai

Doi Suthep er et buddhistisk tempel som ligger på toppen av Doi Suthep-fjellet, rett utenfor byen Chiang Mai i Thailand. Det er en av de mest populære turistattraksjonene i området, og det er mange gode grunner til å besøke dette praktfulle tempelet når man er i Chiang Mai.

For det første er Doi Suthep en fantastisk skjønnhet i seg selv. Det ligger majestetisk plassert på en åsrygg, omgitt av frodig grønn skog. Den gyldne pagoden glitrer i sollyset og tiltrekker seg øynene til besøkende på lang avstand. Utsikten fra toppen av fjellet er også betagende, med panoramautsikt over Chiang Mai og det omkringliggende landskapet. Naturens skjønnhet kombinert med tempelets arkitektur og atmosfære gjør det til et visuelt spektakulært sted å besøke.

Hellig for Thaiene (buddhistene…)

Doi Suthep er også en viktig religiøs og åndelig destinasjon. Tempelet ble bygget på 1300-tallet og har en rik historie og legender knyttet til det. Ifølge en av legendene ble en hvit elefant, som bar en relikvie fra Buddha, sendt opp i fjellet. Den stoppet ved et bestemt sted og vandret deretter videre før den falt død om. Dette ble tolket som et tegn på at dette var et hellig sted, og tempelet ble bygget på stedet.

Inne i tempelet kan besøkende utforske de vakre bygningene, inkludert pagoden som huser relikvier av Buddha. Veggene er dekorert med intrikate malerier som skildrer buddhistiske historier og læresetninger. Det er også en rekke mindre sjapper hvor man kan kjøpe religiøse suvenirer og tradisjonelle håndverksprodukter.

En annen grunn til å besøke Doi Suthep er den unike opplevelsen av buddhistisk kultur og seremoni. Mange buddhistiske munker og pilegrimer besøker tempelet daglig for å be og utføre seremonier. Å observere eller delta i disse seremoniene kan gi en dypere forståelse av buddhismen og en mulighet til å oppleve den spirituelle atmosfæren på nært hold.

For å komme til tempelet må man klatre opp en imponerende trapp med over 300 trinn, eller man kan velge å ta en taubane. Denne reisen opp fjellet legger til opplevelsen og gir en følelse av prestasjon når man når toppen. Det er også mulig å kombinere et besøk til Doi Suthep med en tur til de nærliggende Bhubing-palassene og de pittoreske landsbyene rundt fjellet.

Her er bilde av meg og min venninne som var på vei opp til Doi Suthep-tempelet:

Screenshot 2 1


2. Chiang Mai Night Bazaar

Chiang Mai Night Bazaar Thailand

Chiang Mai Night Bazaar – Et interessant reisemål for reisende

Chiang Mai Night Bazaar er en unik shoppingopplevelse og et fint og hyggelig besøksted i Chiang Mai. Denne travle basaren, som ligger i den gamle byen Chiang Mai, sprer seg langs østsiden av Ping River og har hundrevis av små butikker som selger suvenirer, kunsthåndverk, klær, smykker og andre nyhetsartikler fra hele Thailand. Det er også mange gateselgere med tilbud som spenner fra thailandske retter til ferskpresset juice og smoothies.

Her er et bilde av to kamerater av meg som jeg dro til nattmarkedet sammen med:


Screenshot 3

Oppdag noe for alle på Chiang Mai Night Bazaar. Markedet tilbyr alt fra tradisjonelle håndverk til håndlagde vesker, sko og tilbehør. Hver natt strømmer hundrevis av lokale og turister til markedet for å utforske den livlige atmosfæren og smake på noen deilig lokal mat.

Selv dro vi på en slags “fusion-restaurant” med Thailandsk og kinesisk mat. Venninnen min, til venstre på bildet, er tross alt født og oppvokst nær Xian i Kina! 🙂

Dette viltvoksende markedet sørger også for en interessant kulturell opplevelse. Besøkende har sjansen til å observere det lokale livet på nært hold mens de rusler gjennom en labyrint av boder fylt med regionale delikatesser som Mango Sticky Rice eller Guay Teow Noodle Soup. I tillegg er det typisk live musikk som spiller hver kveld også!


3. Wat Phra Singh

Wat Phra Singh Thailand

Wat Phra Singh ligger i Chiang Mai, og er et must for alle som besøker denne utrolige byen. Dette tempelet er et av de viktigste og kjente buddhisttemplene i Thailand og kjent for sine vakre veggmalerier og arkitektur.

Templet ble opprinnelig bygget i 1345 som en liten struktur og senere gjenoppbygd etter et jordskjelv i 1441. Begrunnelsen er hjemsted for flere stupas (Dagobas), pagoder, drage -statuer og mer – alle utgjør den fantastiske utsikten som ønsker besøkende velkommen ved ankomst. Inne i hovedkapellet kan du finne en Buddha -statue fra 1500 -tallet blant andre gjenstander.

Når du besøker Wat Phra Singh, er det mange ting å se rundt komplekset som fargerike veggmalerier, gullbelagte Buddha-statuer, restaurerte thailandske hager og buddhistiske skrift etsninger hugget i marmorstykker. Det er også en skole der barn lærer om buddhisme, meditasjon og sangbønnsritualer.

For de som ønsker å lære mer om dette spesielle stedet, er guidede turer tilgjengelige på daglig basis med kunnskapsrike turledere som gir interessant informasjon om Wat Phra Singhs historie sammen med fascinerende fakta om thailandske buddhismelæringer.

Morsomt faktum: Wat Phra Singh oversettes til “Temple of the Lion Buddha” som refererer til en aktet løvestatue som ligger inne i hovedkapellet!


4. Wat Chedi Luang

Å besøke Wat Chedi Luang i Chiang Mai bør være høyt på listen din når du reiser til Thailand. Dette tempelkomplekset og dets imponerende historie vil etterlate deg ærefrykt.

Wat Chedi Luang -tempelet ble bygget i 1441, noe som gjorde det til et av de eldste templene i byen. Byggingen av templet begynte helt tilbake i 1383 i løpet av kong Saen Muang Ma, som ønsket et større og viktigere tempel enn noen annen på den tiden.

Arkitekturen til templet er virkelig spektakulær, med over 200 meter rundt kompleksets store pagoder. Inne i veggene kan besøkende finne gamle ruiner så vel som utrolige gyldne statuer og veggmalerier malt på vegger og tak.

Besøkende kan også besøke et gammelt bibliotek som ligger innenfor de komplekse veggene, hvor de kan finne bøker relatert til buddhisme, eldgamle skrifter og tekster som dateres tilbake århundrer. Det er også vakre hager som ligger i nærheten som kan skilte med fantastisk utsikt over Chiang Mai CityScape.

Et morsomt faktum om Wat Chedi Luang er at det er hjemsted for Thailands helligste Emerald Buddha -statue, som stammer fra 1464!


5. Chiang Mai Zoo

Chiang Mai Zoo er et flott sted å besøke for reisende i alle aldre. Det er en dyrehelligdom som har vært åpent siden året 1974 og er hjemsted for hundrevis av dyr fra hele verden, inkludert løver, tigre, bjørner og mange flere. Oppdag naturens underverk i et fantastisk og unikt miljø.

Det som gjør Chiang Mai Zoo så spesiell, er dens forpliktelse til bevaring. De er stolte av å gi et trygt hjem for truede arter, i tillegg til å delta i internasjonale avlsprogrammer for fanget. I tillegg har de flere interaktive aktiviteter som du kan delta i, for eksempel elefanturer og tiger -show. Hos Chiang Mai Zoo kan du også finne forskjellige utdanningsutstillinger med informasjon om bevaringsinnsatsen de foretar.

Dyrehagen har også noen utmerkede fasiliteter som gjør besøket enda morsommere: dusjer, toaletter og restauranter er tilgjengelige i hele komplekset. Det er et av de beste stedene i Chiang Mai å slappe av og komme nær naturen – det er ingenting som å se disse majestetiske skapningene på nært hold!

Og ikke glem å besøke deres berømte baby elefanthus hvor du kan mate og klappe bedårende baby elefanter!

Morsomt faktum: Chiang Mai Zoo har til og med en campingopplevelse over natten, hvor du kan overnatte i telt inne i dyrehjelpene!


6. Tha Pae Gate

Tha Pae Gate – Et glimt inn i en rik kulturhistorie!

Thailand ligger i hjertet av Chiang Mai, og er Tha Pae Gate – en distinkt buegang som fungerer som en inngang til den gamle byen og dens rike kulturhistorie. Porten ble opprinnelig bygget i 1296 av King Mengrai med to mindre porter som ligger på hver side av den. Denne majestetiske inngangsporten står i sentrum av eldgamle vegger og havre, noe som gjør den til en av de mest ikoniske severdighetene i byen.

Den intrikate utformingen og detaljene som ble satt inn i det historiske landemerket er virkelig fantastisk. Det er utsmykket med Nagas (mytiske vannserpenter) som fungerer som beskyttere av byen – som hver holder en perle i munnen som representerer rikelig nedbør for lokale bønder. For de som kommer inn gjennom dørene, blir de møtt av fargerike veggmalerier som skildrer scener fra tradisjonelt thailandske liv.

Å besøke denne attraksjonen gir reisende en fantastisk innsikt i Chiang Mai”s fortid, samtidig som de gir en mulighet til å ta inn en god utsikt fra toppen av tårnene. Under visse festivaler som Loy Krathong eller Yi Peng, skaper den opplyste porten et fantastisk vakkert syn med livlige refleksjoner mot Chiang Mai”s Night Sky.

Enten du kommer alene eller med venner, er det absolutt verdt å se og oppleve! Etter besøket, hvorfor ikke ta en spasertur i nærliggende Sunday Walking Street hvor du kan smake på deilige lokale retter eller handle kunst og håndverk laget av lokale håndverkere?

Morsomt faktum: Tha Pae Gate er også kjent som “Chang Puak Gate” som oversettes til “Elephant Gate”!


7. Sunday Walking Street

Når det gjelder shopping og underholdning, er Sunday Walking Street of Chiang Mai en attraksjon som ikke bør gå glipp av! Dette yrende markedet fanger essensen i denne nordlige Thailand -byen og er en perfekt mulighet for reisende til å utforske den unike kulturen og skikkerne til Chiang Mai.

Sunday Walking Street finner sted hver helg på Ratchadamnoen Road i Gamlebyen, der leverandører i hele området selger varene sine, alt fra håndlagde smykker til suvenirer. Det er det perfekte stedet å hente noen minneverdige gaver til lave priser.

På Sunday Walking Street finner du mange deilige matalternativer med lokal mat i nordlig stil som Khao Soi, Moo Ping (grillet svinespyd), klissete ris med mango og mer! Det er også et flott sted å være vitne til lokale kunsthåndverkere som viser sine ferdigheter med å veve intrikate pomelo-hud-vesker. Du har til og med muligheten til å se lokalbefolkningen utføre tradisjonelle Lanna -danser!

Et morsomt faktum med Sunday Walking Street er at den ble kåret til et av verdens beste nattmarkeder i anerkjente CNN. Hvis du tilfeldigvis er i Chiang Mai i løpet av helgen, ikke gå glipp av å utforske denne livlige attraksjonen!


8. Wat Phra That Doi Kham

Ligger like ved motorvei 118 nær Doi Kham, Wat Phra at Doi Kham er et inspirerende buddhisttempel som har utsikt over byen Chiang Mai. Herfra kan besøkende glede seg over fantastisk utsikt over byen og dens omkringliggende åser. Det mest imponerende trekk ved dette tempelet er en enorm bjelleformet chedi som inneholder hellige relikvier fra forskjellige Buddha-statuer og gamle gjenstander.

Chedi selv står flere historier høy og har intrikat utskårne design som skildrer historier fra buddhistisk mytologi. Besøkende i templet vil også finne mange utsmykkede statuer, vakre veggmalerier og tradisjonelle templer. I tillegg tilbyr Wat Phra som Doi Kham også meditasjonsklasser og sangøkter for flere åndelige reisende.

Med sin fantastiske utsikt og åndelig atmosfære er det lett å se hvorfor så mange turister blir trukket til Wat Phra som Doi Kham hvert år; Det er virkelig en unik opplevelse som ikke bør gå glipp av når du besøker Chiang Mai! Som en ekstra bonus kan de som besøker mellom oktober og november være vitne til mange livlige sommerfugler som prikker landskapet rundt templet – et uforglemmelig syn!


9. Nimmanhaemin Road

Nimmanhaemin Road er hjertet til Chiang Mai og et av de må besøke stedene for reisende. Ligger i Suthep-Muang-distriktet, har det blitt forvandlet fra en rolig boligvei til et yrende område fylt med trendy butikker, hoftekafeer og gourmetrestauranter. Her finner du alt fra suvenirer til mote, håndverk av høy kvalitet til gatemat. Med sin gode atmosfære, gateutøvere og kunstverk, er Nimmanhaemin en uforglemmelig opplevelse.

Selv bor jeg alltid på “Moose Hotel”, som ligger nær sagt klint opptil Nimman Road i Chiang Mai. Her er et bilde jeg tok fra Moose Hotel:

Screenshot 4

Enten du leter etter unike gaver eller ønsker å utforske en pulserende side av Thailand, er det en absolutt glede å handle på Nimmanhaemin Road. Det er mange viktige uavhengige butikker som selger autentiske lokale produkter og designervarer som du ikke finner noe annet sted. Det er også hjem til mange luksusmerker som serverer de som ser etter varer av premium kvalitet.

Dette populære reisemålet er ikke bare bra om dagen, men også hjem til en pulserende nattelivsscene. Ulike barer tilbyr glade timer og pub -gjennomganger der turister kan slappe av etter travel dag på nettsteder som Doi Suthep eller Tha Pae Gate. Det er også mange steder å middag og drikke for de som søker mer chillaxed atmosfære.

En av de mest interessante fakta om Nimmanhaemin Road er at det pleide å være kjent som SOI 10 siden det opprinnelig var den 10. banen utenfor tha Pae Road. Morsomt faktum!


10. Mae Sa Waterfall

Mae Sa Waterfall er en av de mest populære attraksjonene i Chiang Mai. Dette fantastiske settet med kaskaderende fossefall ligger i en frodig dal nær den thailandske burmesiske grensen, og gir en uforglemmelig dagstur. Brølet fra fossefallene gjør det til et ideelt sted for turgåere og naturelskere å nyte en rolig flukt.

Hos Mae SA -fossen er besøkende i stand til å utforske flere nivåer av Cascading Falls. Det er spesielt vakkert i juli – oktober når saftig løvverk omgir området. Forsikre deg om at du tar kameraet ditt, da det er mange fantastiske steder for å fange minnene dine!

Hvis du ønsker å avkjøle deg etter alt det som utforsket, kan du også svømme i de grunne områdene langs Mae Sa -elven. Elven strømmer gjennom mange flere fantastiske fossefall og gir mange muligheter for svømming og båtliv.

For litt thailandsk kultur, vandre opp til Wat Mae Sa Noi – et tempel med magisk utsikt over Mae Sa Valley. Her kan du lære om buddhisme og få utrolige utsikt fra terrassene.

Et morsomt faktum om Mae Sa Waterfall er at det lett nås i løpet av en time fra Chiang Mai sentrum med bil eller tuk-tuk!


Skal du til Thailand? Her er noen andre artikler vi anbefaler:

Ofte stilte spørsmål

Hvor lang tid tar det å kjøre fra Bangkok til Chiang Mai?

Det tar omtrent 8 timer å kjøre fra Bangkok til Chiang Mai. Ruten er omtrent 790 km og blir best reist med bil eller buss. Reisen er en naturskjønn, med (potensielt sett) mange stopp underveis for å utforske landsbygda og lokale attraksjoner. Turen gjøres best på dagtid og kan deles opp i flere dager hvis ønskelig.

Selv har jeg kjørt ruten Bangkok-CM et par ganger. Skal jeg være helt ærlig, så vil jeg anbefale at du benytter deg av fly neste gang. Det å sitte i en bil på semi-dårlige veier gjennom Thailand kan være litt tøft.

Hvor langt er det fra Chiang Mai til Phuket med fly?

Avstanden mellom Chiang Mai og Phuket med fly avhenger av rutevalg og eventuelle mellomlandinger. Generelt sett er det en direkteflyvning tilgjengelig mellom disse to byene.

Luftveien mellom Chiang Mai internasjonale flyplass (CNX) og Phuket internasjonale flyplass (HKT) er omtrent 1 010 kilometer . Flytiden på en direkteflyvning mellom de to byene tar vanligvis omtrent 1 time og 45 minutter.

Vær oppmerksom på at flytider og avstander kan variere avhengig av værforhold, flyselskap, rutetabell og andre faktorer. Det er alltid lurt å sjekke med flyselskapet eller reisebyrået for nøyaktige opplysninger om reisen.

Hvilke hotellområder er de beste i Chiang Mai?

Chiang Mai tilbyr et bredt utvalg av hotellområder som passer forskjellige preferanser og behov. Her er noen av de beste hotellområdene i Chiang Mai:

Gamlebyen (Old City): Dette området er hjertet av Chiang Mai og er omgitt av en historisk bymur. Det er her du finner mange templer, markeder og lokale spisesteder. Det er også et bredt utvalg av overnattingssteder, fra luksuriøse hoteller til rimelige gjestehus.

Nimmanhaemin: Dette er et trendy og populært område blant både lokalbefolkningen og turister. Det er kjent for sine moderne kafeer, restauranter, kunstgallerier og motebutikker. Nimmanhaemin-området har et godt utvalg av boutiquehoteller og overnattingssteder for ethvert budsjett.

Riverside: Beliggende langs bredden av elven Ping, er Riverside-området kjent for sin rolige atmosfære og flott utsikt. Det er flere luksushoteller som tilbyr vakre elveutsikt og en avslappende opplevelse. Du kan også finne rimeligere overnattingsalternativer i området.

Night Bazaar-området: Dette området er spesielt populært blant shoppingentusiaster på grunn av den berømte Night Bazaar, hvor du kan kjøpe alt fra suvenirer til klær og lokale håndverk. Det er mange hoteller i nærheten som passer til forskjellige budsjetter.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment