Reis til Kreta: 10 reisetips for Hellas største øy

Er du klar for en fantastisk reise til Kreta? Med sine fantastiske strender, avslappende atmosfære og livlige kultur, er denne vakre øya det perfekte stedet for en uforglemmelig ferie.

Ferietur til Kreta vil helt sikkert tilby en fantastisk eksitering. De som ønsker å utforske dens rike historie, kan besøke ruiner som Knossos -palasset og de venetianske veggene i Rethymno, mens eventyrlystne typer kan gå på terrengsykling eller paraglide på sine steinete klipper. For de som søker litt hvile og avslapning, er det mange fredelige viker å sole seg på eller bortgjemte bukter for svømming.

Når det gjelder mat, har Kreta noe av de beste sjømaten rundt. Nyfangede fisk grader hver meny sammen med lokale delikatesser som Dolmadakia (utstoppede vinblader), Sfakiani Pita (en type flatbrød) og Kaltsounia (ostepai). Ikke gå glipp av å tasere autentisk gresk mat!

Hos TravelTokreta sørger vi for at gjestene våre får den absolutt beste opplevelsen som mulig når vi besøker Kreta. Alle anbefalingene våre er nøye plukket med sikkerhet i tankene, slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe under dine reiser.

Så hvorfor vente? Begynn å planlegge ditt neste eventyr i dag! Stol på oss – Kreta vil ikke skuffe!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Kreta? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Elafonisi

Elafonisi Kreta

Hvis du leter etter fantastisk utsikt, fascinerende historie og en unik opplevelse som ingen andre, må du ikke se lenger enn Elafonisi. Denne attraksjonen ligger på sørvestkysten av Kreta, og er et av de vakreste naturlige underverkene i Hellas.

Når du nærmer deg Elafonisi, vil du merke den rosa sanden som linjer bredden – og gir den et virkelig magisk preg. Enda mer imponerende er de mange palmer og krystallklare vann som omgir øya.

Når du har kommet, ta deg tid til å utforske Elafonisi ordentlig. Besøk det gamle Lissos arkeologiske stedet, som stammer fra over 3000 år, eller bruk litt tid på å beundre de truede Monk Seals som bor i nærheten. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du utforske lenger inn i landet og oppdage severdigheter som kirker og kapeller fra svunnen tid.

Men det er mer å gjøre enn bare sightseeing! Nyt et måltid på en av Elafonisis mange restauranter og kafeer, eller bare slappe av på en av de fantastiske strendene. Sørg for det, for det er mye å fange her – fra utrolige landskap til levende dyreliv.

Uansett hva slags reisende du er – History Buff, Nature Lover eller Beach Bum – Elafonisi er sikker på å glede! Det er faktisk så populært at det til og med har blitt erklært en beskyttet nasjonalpark-noe som gjør det til et must-se-reisemål for alle slags besøkende!

Morsomt faktum: Elafonisi ble opprinnelig antatt å være en øy frem til 1984 da en bro som koblet den til Kreta ble konstruert!


2. Chania

Chania Greece

Hvis du leter etter et vakkert reisemål å utforske med uendelige muligheter, må du huske å legge Chania, Kreta til reiselisten din.

Historie -buffs vil elske å tilbringe tid i gamlebyens del av Chania City. Her finner du sjarmerende brosteinsgater og mange historiske bygninger inkludert den gamle venetianske havnen. Det er også et arkeologisk museum hvor du kan lære om den gamle minoanske sivilisasjonen.

For strandelskere er det mange strender langs nordkysten av Chania Prefecture. Balos Lagoon er et av de mest populære stedene med det krystallklare vannet og hvit sand. Heraklion er også i nærheten med en lang strekning med gylden sand perfekt for soling og svømming eller bare bare slapper av under Middelhavssolen.

De som leter etter friluftsliv kan besøke Samaria Gorge som tilbyr spektakulær utsikt samt mange turstier som spenner fra enkle til utfordrende nivåer. Og ikke glem Knossos Palace – det er en av Europas eldste byer som en gang var hjemsted for King Minos “domstol!

I tillegg til alle disse fantastiske severdighetene og aktivitetene, er det mange barer og klubber for nattugler som er oppe for litt moro. Matala Beach er kjent for sitt livlige natteliv der musikkfestivaler finner sted gjennom sommermånedene.

Etter å ha utforsket alt dette nydelige området har å tilby, kan du ta turen til Preveli Beach eller Falassarna Beach hvor du kan nyte en avslappet ettermiddag ved sjøen før du drar hjem med uforglemmelige minner fra besøket ditt!

Morsomt faktum: Hovedflyplassen i Chania var en gang en flybase brukt under andre verdenskrig!


3. Knossos

Knossos Greece

Ruinene av knoss ligger på øya Kreta i Hellas, og skryter av noen av verdens mest bemerkelsesverdige arkeologiske steder. Nettstedet ble oppdaget av den britiske arkeologen Sir Arthur Evans i 1900, og er estimert til dags dato tilbake så langt som 4000 f.Kr. Det ble opprinnelig antatt å være assosiert med gresk mytologi, men ytterligere utgraving av Evans avslørte at det var hjem til den gamle minoanske sivilisasjonen.

I dag kan besøkende utforske en rekke arkeologiske funn som fresker, relieffer og skulpturer. I tillegg mener mange eksperter at det en gang var hjemmet til den mytiske kongen minos selv. Du vil også finne bevis på komplekse rørleggersystemer og et intrikat dreneringssystem som viser et imponerende nivå av raffinement for sin tid. Det er også flere gjenstander relatert til religiøs praksis på dette nettstedet som har bidratt til å danne vår forståelse av gammel religion.

Et interessant faktum om Knossos er at det antas å ha blitt delvis ødelagt av et massivt utbrudd fra nærliggende vulkan Santorini en gang mellom 1627-1600 f.Kr.-noe som førte til at noen eksperter teoretiserer at dette kan ha vært den mystiske tapte byen Atlantis!

Det er ingen tvil om at å utforske Knossos kan være en utrolig inspirerende opplevelse for enhver reisende som ønsker å fordype seg i historie og kultur. Fra sine fantastiske fresker og skulpturer til dens mytiske forbindelser, det er noe her for alle som besøker!


4. Balos Lagoon

Er du klar til å utforske den vakre Balos -lagunen? Denne fantastiske attraksjonen ligger på den nordvestlige kysten av Kreta, og er en må-se for enhver reisende. Omgitt av feiende utsikt over det uendelige blå kretiske havet, og utsmykket med blomstrende villblomster og uberørte hvite sandstrender, viser Balos Lagoon noe av den beste naturlige skjønnheten som Kreta har å tilby.

Det krystallklare vannet her sørger for en idyllisk dag som tilbrakte å slappe av eller svømme i det varme vannet. Lagunen er beskyttet mot det åpne havet av en streng med små, steinete øyer, og skaper en rolig setting for svømming og utforskning. Besøkende kan til og med dra nytte av kajakkutleie som er tilgjengelig for å utforske lenger ut i lagunen.

, med mange muligheter til å gå på snorkling og observere mangfoldig marint liv. Blant dem er sjøstjerner, krabber og fargerike tropiske fisk som svømmer rundt i grunt vann nær strandkanten. Hvis du er heldig, kan du til og med oppdage en havskilpadde!

Morsomt faktum: En delfin ble oppdaget i nærheten av Balos Lagoon i 2018! Det er ikke veldig vanlig å se dem så nær land – men det er absolutt verdt å holde øynene skrelle siden du aldri vet når en annen kan dukke opp igjen!

Så hvis du leter etter en unik opplevelse som ingen andre – kom ned til Balos Lagoon! Du vil ikke angre på det!


5. Heraklion

Heraklion er en by på øya Kreta, som ligger i Sør -Hellas. Det er mest kjent for sin rike historie og livlige kultur som stammer fra århundrer, noe som gjør det til et ideelt reisemål for reisende som ønsker å utforske en fascinerende region.

En av hovedattraksjonene i Heraklion er Knossos, ruinene av et gammelt palasskompleks fra den minoanske sivilisasjonen, et av Europas tidligste samfunn. Turister strømmer også til Balos Lagoon i nærheten for fantastisk utsikt og krystallklart vann eller besøker Rethymno-gamlebyen, hvor de kan vandre gjennom gater foret med bygninger i venetiansk stil med arkader og fresjede kirker. Selvfølgelig ligger to av Kretes mest berømte strandsteder også her – Matala og Preveli Beach – perfekte steder for å slappe av under solen.

Heraklion er kjent spesielt for sine mange arkeologiske steder, inkludert Samaria Gorge nasjonalpark og Falassarna Beach. Besøkende kan gå langs stier som gir dem fantastisk utsikt mens de oppdager unike monumenter spredt over hele parken. Det er også Elafonisi Island bare en kort kjøretur unna-et must-see-paradis med hvite sandstrender og turkise vann.

Uansett hva slags reisende du er, har Heraklion noe å tilby deg! Fra å utforske eldgamle ruiner til å bare suge opp litt sol på en av de fantastiske strandstedene; Denne travle byen vil aldri unnlate å begeistre sansene dine og gi deg fantastiske minner! I tillegg, morsomt faktum: Heraklion ble oppkalt etter Hercules selv – noe som gjorde dette til et eventyr som ingen andre!


6. Samaria Gorge

Samaria Gorge er et fantastisk paradis, sammensatt av fantastisk natur og dyreliv. Ligger på Kreta, regnes det som et av de mest magiske stedene på øya. Det unike landskapet kan utforskes ved å følge de svingete løypene som tar veien ned gjennom den smale kløften, noe som fører deg til imponerende utsikt og interessante strukturer underveis.

Området tilbyr utrolig natur med sine marmorbergarter, tette skoger, grønne enger, høye fjell og krystallklare elver: gjør det til et perfekt sted for trekking. Enten du ønsker å ta en rolig tur eller en eventyrlig fottur, er dette det perfekte reisemålet. Langs reisen din vil du ha god tid til å beundre mange fuglearter som bor i dette området, så vel som andre dyr som fjellgeiter som bor blant klippene.

På hver sving kan du utforske fantastiske severdigheter som pittoreske fossefall, fantastiske huler og gamle klostre som venter på å bli oppdaget. Den endelige belønningen med å ta denne reisen er en ypperlig utsikt fra Agii -Deka Pass hvor du kan se begge ender av Samaria Gorge – Omalos Plateau i Nord- og Aghia Roumeli -landsbyen som ligger nær Libyan Sea i sør.

Så hvorfor vente? Begynn å planlegge turen til Samaria Gorge nå! Det er en fantastisk opplevelse for alt som søker eventyr! Morsomt faktum: juvet er omtrent 10 km lang og 500 m dypt på det dypeste punktet!


7. Matala

Matala er et unikt og levende reisemål på Kreta, Hellas. Fra den fantastiske utsikten over Middelhavet til sine huler og restauranter ved stranden, er det mye her for å lokke reisende. .

Byen Matala ble først bebodd av et nomadisk folk for over 5000 år siden, og ble et tilfluktssted for forfulgte tidlige kristne i det 3. århundre f.Kr. Det er hjem til noen av de eldste stedene med menneskelig bolig på kontinentet, med mange gamle gjenstander som fremdeles er synlige i dag.

Naturelskere vil glede seg over å utforske hulene over stranden og sjekke ut akvamarinvannet eller kajakk ned i nærheten av elvene. Besøkende til Matala kan også ta seg tid til å vandre gjennom sin unike gatekunstscene med fargerike kreasjoner fra noen veldig talentfulle lokale kunstnere.

Utelivet i Matala er også noe spesielt – det blir levende etter solnedgang med musikk som strømmer ut fra strandbarer og restauranter når lokalbefolkningen kommer sammen for god jubel og samtale! Med mye god spiser og drinker, er det et flott sted å sosialt samvær eller bare slappe av med venner.

Matala skal være på hver reisende liste når du besøker Kreta – det har noe spesielt for alle! Og her er et morsomt faktum: En av disse hulene ble brukt som gjemmested av ingen andre enn gresk matematiker Pythagoras i 500 f.Kr.


8. Preveli Beach

Kreta er en fantastisk og vakker gresk øy full av attraksjoner, og en av de beste severdighetene er den fascinerende Preveli -stranden. Denne stranden ligger i den sørlige enden av Rethymno Regional Unit, og tilbyr uberørt naturlig skjønnhet kombinert med frodig vegetasjon og klart blått vann.

Den har en ferskvannsstrøm koblet til en lagune, som deretter fører direkte til Middelhavet – noe som gjør det til det perfekte reisemålet for de som søker en unik opplevelse omgitt av naturen.

På grunn av sin avsidesliggende beliggenhet gir Preveli Beach besøkende uten sidestykke ro; Vekk fra folkemengdene som strømmer til mer kjente områder. Når du svømmer i den rolige lagunen, kan du oppdage noe av Kretes innfødte dyreliv, inkludert loggerhead skilpadder. Det er også mange forskjellige typer fugler som bor i dette området på grunn av det rike biologiske mangfoldet.

På Preveli Beach er det mange aktiviteter du kan ta del i – fra å slappe av på den gylne sanden eller ta en dukkert i det krystallklare vannet, for å utforske gamle ruiner og oppdage skjulte stier – alt mens de beundrer fantastisk utsikt over Middelhavet.

I tillegg, når du besøker Preveli Beach, er det noen interessante historiske interessepunkter innen nærheten som er verdt å oppdage – som kirker og klostre fra århundrer siden. Morsomt faktum: Under andre verdenskrig brukte soldater Preveli Beach som en evakueringsrute for å hjelpe allierte styrker til å rømme fra tysk kontroll!


9. Rethymno

Byen ligger mellom Heraklion og Chania, og er hjemsted for bemerkelsesverdige venetianske bygninger, vakre strender, arkeologiske steder og mange flere spennende ting å gjøre. Her er ni grunner til at du bør legge til Rethymno på listen over steder å besøke:

Utforsk historie – Rethymno tilbyr besøkende muligheten til å lære om Kretes fascinerende fortid. Den gamle venetianske havnen og dets omkringliggende område har mange monumenter fra det 15.-1700-tallet, noe som er bra for sightseeing.

Slapp av på stranden – med over 12 kilometer med hvit sandkystlinje, kan reisende suge opp litt sol eller ta en dukkert i det krystallklare vannet i Middelhavet. Noen bemerkelsesverdige strender inkluderer Petres, Adelianos Kampos og Plateia Ammos.

Oppdag naturen – det nærliggende området florerer med rik flora og fauna som er egnet for friluftsliv som trekking, sykling og fugletitting. Blant andre er det praktfulle juv som Psiloritis nasjonalpark med panoramautsikt eller den utrolige Preveli Palm Forest der besøkende kan ta fantastiske fotografier.

Eksempel på lokal mat – Fra ferske sjømatretter til tradisjonelle oppskrifter som Moussaka eller Dolmadakia (utstoppede vintreetblader), vil matelskere aldri bli skuffet når de nyter Kretes gastronomiske herligheter mens de beundrer utsikt over havnen på en av mange restauranter spredt langs Rethymno”s Promenade Alfonso Street.

Opplev eventyr – For spenningssøkere som leter etter litt adrenalinrushet, er det rikelig med vannsportaktiviteter, inkludert windsurfing og seilingstimer eller til og med dykking av letingsturer rundt Elafonisi Island utenfor Kretes sørkyst ..

Butikk til du slipper – Besøkende som leter etter suvenirer eller bare nysgjerrige varer vil finne mange butikker som selger tradisjonelle håndlagde varer så vel som moderne trendy produkter i sentrum av Rethymnos sjarmerende brosteinsbelagte gater.

Fangfestivaler og forestillinger – Gjennom året har musikkfans mange muligheter til å glede seg over live -konserter fra anerkjente musikere i scenen Amphitheaters posisjonert mot fantastiske bakgrunner ved slike anledninger som greske sommernetterfestival (Karakoynths).

8 Besøk museer og gallerier – Gjester som er interessert i historie kan også delta i guidede turer gjennom museer dedikert til arkeologi, fotograferingskunstdisplay som er vert på Arkadi kloster eller gamle romerske graver som ligger i nærheten, blant andre arenaer som viser kretisk kulturarv.

9 Ha det gøy med familien – Barn vil også bli begeistret for en dag ut fylt med morsomme aktiviteter som Karting Races rett utenfor Rethymno Village eller utforske spennende fornøyelsesparker som Aquaworld Waterpark Heraklion i nærheten.

Morsomt faktum: Visste du at en gang i tiden på grunn av sin størrelse og strategiske beliggenhet på Kretes North Shore, pleide Rethymnon å være en av fire store byer på denne fantastiske øya?


10. Falassarna Beach

Falassarna Beach er en pittoresk strand på den vestlige kysten av Kreta. Den strekker seg etter kilometer, fra de hvite fjellene i øst til Kapetaniana i vest. Den skimrende hvite sanden mellom de to lagunene vil få kjeven til å falle med forundring. Det føles som ut av denne verdensdestinasjonen.

Stranden tilbyr perfekte svømme- og snorklingforhold for alle aldre, samt gode surfemuligheter for spenningssøkere. Du kommer hit etter en tjue minutters kjøretur fra Chania eller førti minutter fra Rethymno, og det er lett å finne gratis parkering eller et sted å slå teltet ditt hvis du ønsker å tilbringe litt tid under stjernene.

For de som elsker å gå, er det en fantastisk tre kilometer lang kyststur fra Falassarna, som passerer gjennom gamle vindmøller, og når endelig Balos Lagoon før de vender seg tilbake. Langs denne utrolige reisen kan du ta noen uforglemmelige bilder av den blendende havutsikten!

Et morsomt faktum om Falassarna Beach er at den ble kåret til en av de 20 beste strendene i Europa av National Geographic Magazine i 2011!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye koster det å reise til Kreta?

Kostnaden for å reise til Kreta avhenger av forskjellige faktorer som tid på året, varigheten av oppholdet og type overnatting. I gjennomsnitt kan en tur-retur-flytur fra Norge til Kreta koste rundt 2000-3000 NOK. Overnattingsalternativer spenner fra budsjetthostell til luksuriøse resorts, med priser fra 300 NOK per natt. Utgifter til mat og drikke kan variere, men et typisk måltid på en lokal restaurant kan koste rundt 100-200 NOK. Totalt sett kan en ukes lang tur til Kreta koste rundt 8000-15000 NOK per person, unntatt ytterligere utgifter som turer og aktiviteter.

Hva spiser du på Kreta?

Kreta har en rik kulinarisk tradisjon med fokus på ferske, lokalt hentet ingredienser. Noen populære retter inkluderer dakoer, en salat laget med tørket brød, tomater og fetaost; Dolmades, utstoppede drueblader med ris og urter; og moussaka, en lagdelt tallerken med aubergine, poteter og malt kjøtt. Sjømat er også rikelig, med grillet blekksprut og stekt calamari er populære valg. Ikke glem å prøve den lokale osten, for eksempel Graviera og Myzithra, og vaske det hele ned med et glass Raki, en tradisjonell kretansk ånd laget av druer.

Hva Spiser du PÅ Kreta?

Kreta Har en Rik Kulinarisk Tradisjon Med Fokus till Ferske, Lokalt Hentet Ingredienser. Noen Populære Retrer Inkluderer Dakoer, en Salat Laget Med Tørket Brød, Tomater og Fetaost; Dolmades, Utstoppede Drueblader med ris og urter; OG Moussaka, en Lagdelt Tallerken Med Aubergine, Poteter og Malt Kjøktt. SJØMAT ER OGSÅ RIKELIG, MED GRILLET BLEKKSPRUT OG STEKT CALAMARI ER POPULÆRE VALG. Ikke glem Å Prøve den Lokale Osten, for Eksempel Graviera og Myzithra, OG Vaske Det Hele Ned Med et Glass Raki, en Tradisjonell Kretansk Ånd Laget av Druer.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment