Reis til Kemer: 10 reisetips for en berømt feriested i Tyrkia

Med sin fantastiske utsikt og den fantastiske middelhavskysten, er Kemer et vakkert reisemål i Tyrkia som gir besøkende en utrolig ferieopplevelse. Med sine historiske steder, fantastiske naturlige attraksjoner og rikelig med fritidsaktiviteter, er Kemer det perfekte stedet å komme seg bort fra det hele.

Byen Kemer har noe for enhver smak; Enten du foretrekker å bruke dagene dine på å utforske de gamle ruinene eller bare slappe av på stranden med en god bok, vil du finne mange alternativer å velge mellom. Kemer kan også skryte av noe av Tyrkias beste natteliv og lokalt kjøkken; Så ikke glem å utforske byen etter mørkets frembrudd!

Hvis du leter etter anbefalinger om hva du skal gjøre i Kemer, kan du sjekke reisetipsene våre i Kemer. Fra må se severdigheter som de uberørte strendene og den robuste kystlinjen til unike opplevelser som varmluftsballongturer og båtturer – vi har alle rådene du trenger for å få mest mulig ut av turen. I tillegg, med vår førstehånds kunnskap om hvert reisemål og dens omkringliggende attraksjoner, kan du stole på oss for å gjøre ditt opphold i Kemer til en uforglemmelig.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Kemer? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Phaselis

Phaselis Kemer

Faselis er en gammel kystby i Antalya -regionen i Tyrkia. Det var kjent for sine tre små havner, og var en gang en stor handelsforening som ble kontrollert av romerne, bysantiner og Seljuks i løpet av sin tid.

En populær attraksjon for turister som besøker området er Olympos Beydaglari nasjonalpark, en av de eldste nasjonalparkene i Tyrkia. Parken inkluderer skog og sublime strender som kan nås med båt eller til fots. Trekking gjennom furuskogene og utforske en av mange tilbaketrukne bukter kommer sterkt anbefalt.

Goynuk Canyon er et annet fantastisk sted i denne regionen – dannet over tusenvis av år på grunn av erosjon langs Tavsanli -elven, kan besøkende utforske Goynuk Canyons mange huler og fossefall mens de tar inn fascinerende utsikt underveis.

Cirali Beach er en må-se når det gjelder strender rundt dette området; Den gyldne sanden fører inn i krystallklart vann omgitt av frodige furuskoger med fantastisk utsikt over fjellene i nærheten. For de som søker noe mer eventyrlysten, ta en tur opp til Tahtali -fjellet på 2000 meter over havet!

Kemer Marina fortjener også spesiell oppmerksomhet; Hjem til flere yachter som tilhører kongelige fra hele Europa, samt mange luksuriøse restauranter som fører marinas vannkanten. Dinopark gir uendelig underholdning for alle aldre – fylt med underholdning som spenner fra berg -coasters og attraksjoner med dinosaur -tema.

Og sist, men ikke minst: Moonlight Beach Club – som ligger på Clup Adonis Beach nær Kemer Marina, tilbyr Moonlight fantastisk utsikt over solnedgangen mens du nipper til deilige cocktailer på den private strandområdet! Andre populære aktiviteter inkluderer dykking under Cirali Beachs turkise farvann eller å bli praktisk på Antalya Aquarium-bare 140 km unna faselis-hvor du kan lære om noen av Tyrkias mest eksotiske vannlevende livsformer! Til slutt, ikke glem Vulcano Park hvor du finner 30 forskjellige aktiviteter fordelt på 3 kategorier – Volcano Challenges, Water Adventures and Climbing Wall Games!

Så hvorfor besøke Phaselis? Her vil besøkende finne rolige naturveier sammen med fredelige strender perfekte for å suge opp litt sol før de utforsker nattelivets hotspots som Moonlight Beach Club – noe som gjør det til et flott reisemål for reisende som ønsker å kombinere både avslappende pauser og ville fester sammen! Morsomt faktum: Phaselis var historisk kjent for å produsere rosenkronerekstrakt som ble brukt som antiseptisk middel under operasjonen av romerske leger.


2. Olympos Beydaglari National Park

Olympos Beydaglari nasjonalpark er et fantastisk reisemål i Tyrkia som bør være på hver eventyrreisende bøtteliste. Ligger på sørkysten av Antalya, og gir reisende en alt-i-ett-opplevelse av naturlig skjønnhet, historiske ruiner og fantastiske friluftsaktiviteter.

Parken er hjemsted for den gamle Lycian City of Olympos og den nærliggende Chimaera Eternal Flame som kan sees fra kilometer unna. Den gamle byen i seg selv er full av interessante rester inkludert graver, amfiteatre, et kapell av Eirene og andre attraksjoner. Turstier løper gjennom byen slik at besøkende kan utforske i sitt eget tempo og ta inn severdighetene.

På toppen av å være et flott sted å utforske historie og ruiner, har Olympos Beydaglari nasjonalpark mye for eventyrlystne reisende også. Parken har et stort utvalg av utmerkede terrengsyklingstier som fører opp åssidene til skjulte daler som har spektakulær utsikt over Middelhavet. Kajakkpadling langs strandlinjen vil bringe reisende nær sjøhuler og små øyer som vrimler av marint liv. Rokklatreruter fra nybegynner til ekspertnivå gir noe for klatrere av alle evner.

Og hvis du leter etter en pause fra aktivitet, er det mange steder å slappe av også. Stranden ved Cirali ligger bare noen få minutter unna, mens ferskvannsbassenger også kan nytes rundt Tahtali -fjellet så vel som i Goynuk Canyon som ligger i selve nasjonalparken.

En annen unik egenskap i Olympos Beydaglari nasjonalpark er dens. Her kan besøkende bruke tid på å slappe av ved Middelhavet i en av flere strandbarer til midnatt og nyte musikk og cocktailer når de ser på solnedgangen over fjellsiden.

Kom og besøk Olympos Beydaglari nasjonalpark hvor du finner alt du trenger for et uforglemmelig eventyr! Og morsomt faktum – visste du at denne parken en gang var Alexander den store personlige jaktområdet?


3. Goynuk Canyon

Goynuk Canyon Turkey

Goynuk Canyon er en fantastisk naturlig attraksjon som ligger i Antalya -regionen i Tyrkia. Det er kjent for sine mange sandsteinsformasjoner, rene klipper og klare fjellstrømmer. Canyon er flott for eventyrsøkere som leter etter en unik og spennende opplevelse – det er mulig å glede seg over alt fra klatring til rappelling, ta lange turer, eller bare utforske områdets fantastiske omgivelser.

Goynuk Canyon er hjemsted for noen av Tyrkias mest spektakulære bergformasjoner, inkludert den slående steinete buen som står høyt på bakgrunn av Middelhavet. Besøkende kan også utforske skjulte bassenger, klatre nedover robuste klipper og inn i skjulte huler, eller vandre gjennom nærliggende skoger på naturskjønne turer over svaberg.

Canyon gir reisende utrolig utsikt over bølgende åser og frodige furuskoger som strekker seg langt utenfor deres eget blikk. Den nærliggende landsbyen Goynuk gir en utmerket mulighet til å smake på tradisjonell tyrkisk mat og utforske sine gamle ruiner som ligger blant andre lokale skatter.

Enten du velger å klatre opp og rundt de steinete klippene eller ta en rolig spasertur gjennom det rolige naturen, tilbyr dette stedet noe spesielt for hver reisende som besøker. Morsomt faktum: I tillegg til klatrere og turgåere, er Goynuk Canyon også populær blant paragliderne som søker topp utsikt fra toppen av de majestetiske toppene!


4. Cirali Beach

Cirali Beach ligger på Middelhavskysten, i et område med enestående naturlig skjønnhet, og er et av de beste stedene å tilbringe litt kvalitetstid i Tyrkia. Med sine fantastiske solnedganger, klare vann og pittoreske omgivelser, er det ikke rart hvorfor denne stranden har vunnet popularitet blant turister de siste årene. Her er fire grunner til at du bør besøke Cirali:

: Dette fantastiske paradiset tilbyr besøkende fantastiske fjellutsikt, frodig vegetasjon og krystallklart turkis farvann. Enten du leter etter en romantisk getaway eller bare en dag for å slappe av og ta inn naturens skjønnhet, vil denne stranden absolutt ikke skuffe!

: Hvis du elsker eventyr og prøver ut forskjellige vannsport, er Cirali Beach stedet for deg. Fra kitesurfing til snorkling, det er noe for enhver smak!

: Til tross for populariteten blant besøkende, kan du alltid finne fredelige steder å slappe av på denne stranden. Enten det legger seg på en seng laget av falne trær eller tar en rolig spasertur langs strandlinjen mens du ser på solnedgangen – Cirali Beach har noe spesielt å vente på hver besøkende.

: Stranden kan enkelt nås med buss eller bil fra byer i nærheten som Kemer og Antalya. Det ligger også bare 7 kilometer unna den berømte Olympos Beydaglari nasjonalpark hvor du kan utforske mer av Tyrkias fantastiske natur.

Morsomt faktum: Visste du at Cirali er hjemsted for truet loggerhead havskilpadder? Hver sommer kommer de i land for å legge eggene sine i reir gravd ned i sanden – en flott mulighet for dyrelivsentusiaster!


5. Tahtali Mountain

Tahtali Mountain Turkey

Hvis du leter etter fantastisk utsikt, er Tahtali Mountain en attraksjon i måten i området. Med en høyde på 2365m (7766ft), tilbyr denne toppen fantastiske utsikter over området rundt.

Fjellet kan lett nås fra den nærliggende byen Kemer. Derfra kan du enten ta taubanen opp eller velge å vandre en av de mange løypene som fører opp bakkene. Taubanreisen tar bare 15 minutter og fører deg rett til et panoramautsiktspunkt, perfekt for å ta fantastiske fotografier!

En gang på toppen kan besøkende utforske flere ruiner som er igjen av gamle sivilisasjoner, for eksempel Temple of Zeus og Olympos Necropolis. Herfra kan man få en uforglemmelig utsikt over både hav og strand, så vel som frodige grønne områder omgitt av furuskog.

Når det gjelder ting å gjøre på Tahtali Mountain, har besøkende mange alternativer. Toppen er hjemmet til to separate skianlegg som tilbyr vintersport som ski og snowboard. I løpet av sommermånedene er det mulig å gå paragliding eller delta i ziplineringsaktiviteter nær toppmøtet.

Det er ikke rart hvorfor så mange mennesker strømmer her hvert år – det er virkelig noe for enhver smak! For de som vil ha en mer avslappet atmosfære, er det mange kafeer som tilbyr deilige lokale godbiter og solfylte terrasser for å slappe av i stil med venner eller familiemedlemmer.

Morsomt faktum: Visste du at lokalbefolkningen noen ganger omtaler Tahtali Mountain som “taket av Antalya” på grunn av sin høye høyde?


6. Kemer Marina

Kemer Marina er et godt valg for seiling og seilende entusiaster som ønsker å utforske den fantastiske tyrkiske rivieraen. Denne luksuriøse marinaen ligger i Kemer -provinsen på Middelhavskysten, og har noe å tilby alle.

Med over 500 køyer og avanserte fasiliteter, ønsker Kemer Marina velkommen til alle slags fartøyer, fra strømbåter til yachter. Marinaen kan også skilte med et imponerende utvalg av tjenester, for eksempel 24/7 sikkerhet, strøm og vannforsyning og drivstoffpåfylling. Sammen med en sjarmerende promenade foret med barer og restauranter hvor du kan nyte det beste lokale kjøkkenet, er Kemer Marina absolutt verdt å oppleve.

Det beste med å besøke Kemer Marina er at den er i nærheten av mange populære turistattraksjoner. Fra Aqua Parks og eldgamle ruiner til pittoreske strender og fantastiske nasjonalparker, det er mange ting å gjøre her for både barn og voksne.

Så hvorfor ikke stikke innom Kemer Marina under ditt neste besøk i Tyrkia? Med sine moderne fasiliteter og førsteklasses kundeservice, vil det sikkert gi deg en minneverdig ferieopplevelse!

Morsomt faktum: Kemer Marina -området var en gang hjemmet til den gamle byen Phaselis som ble grunnlagt for over 2500 år siden av nybyggere fra Rhodes Island.


7. Dinopark

Hvis du ønsker å utforske de beste attraksjonene som Antalya har å tilby, bør Dinopark absolutt være øverst på listen. Denne spennende parken er en uforglemmelig opplevelse og en fin måte å lære om dinosaurers fascinerende historie!

Når du besøker Dinopark, kan du vandre rundt i den enorme grunnen og beundre alle slags unike dinosaurskulpturer og kopier. Du kan også ta en titt på museet på stedet, som inneholder alle slags fossiler, interaktive skjermer og pedagogiske spill. Det er et flott sted å lære mer om dinosaurer og deres forhistoriske verden.

I tillegg til å lære om dinosaurer, er det andre aktiviteter å glede seg over. Parken tilbyr morsomme turer som mini -berg -og -dallere og karuseller som barna vil elske. Det er også flere butikker med suvenirer som plysjleker, bøker, skjorter, krus og mer. Du kan til og med hente noen utdanningsressurser som lærer barn om forskjellige arter av dinosaurer!

Men kanskje en av Dinoparks mest interessante funksjoner er 3D Cinema Hall. Her kan du se fantastiske bilder fra alle slags dinosaurfilmer – fra Jurassic Park til å gå med dinosaurer – i høye definisjonskvalitet!

Så uansett om du er på ferie eller bare går gjennom Antalya, må du huske å besøke denne fantastiske attraksjonen og la deg gå deg vill i det forhistoriske eventyrlandet!

Morsomt faktum: En av de mest populære gavene på Dinopark er et miniatyr “dinosauregg”, som kommer inn i et autentisk fossilisert eggeskall fra over 65 millioner år siden!


8. Moonlight Beach Club

Er du klar til å oppleve en av de mest populære attraksjonene i Antalya? Moonlight Beach Club ligger på den tyrkiske rivieraen, og er perfekt for de som ønsker å ha en uforglemmelig tid. Nyt en avslappende dag som ligger ute på stranden eller hopp inn i noen hjerte-pumpende handling med de forskjellige vannsportalternativene.

De vakre solnedgangene i Middelhavet vil ta pusten fra deg mens du liker drikke på deres stilige feriested. Alle bekymringene dine blir vasket bort av det krystallklare vannet og det pittoreske landskapet – noe som gjør det til det ideelle reisemålet for bryllupsreise.

I tillegg til å ta inn den utrolige naturen, kan turister også delta i aktiviteter som snorkling, kajakkpadling, windsurfing og mer! Det er noe som tilfredsstiller alles ønsker. Ikke glem å hente noen suvenirer mens du er der! Shopping går hånd i hånd med sightseeing når lokale håndverkere viser sine fantastiske varer i det travle markedet i nærheten.

Besøkende kan også oppleve ekte tyrkisk gjestfrihet med vennlige medarbeidere som er kunnskapsrike om alle de beste stedene rundt i byen. Med en så praktisk beliggenhet og uslåelig gjestfrihet, er det ikke rart hvorfor dette stedet har blitt så populært blant reisende.

Morsomt faktum: Visste du at Moonlight Beach Club opprinnelig ble bygget i 1936 som et fiskehjem?


9. Aquarium

Leter du etter en unik opplevelse å ta del i under besøket ditt i Antalya? I så fall bør du absolutt besøke akvariet i Antalya! Denne utrolige turistattraksjonen er perfekt for alle som vil utforske og beundre skjønnheten i det havlivet. Du kan se den grasiøse bevegelsen av fisk, stråler, korallrev og mye mer, mens du glir gjennom de enorme akvariene.

Det er et av Tyrkias største akvarier og er full av aktiviteter for både voksne og barn. Ta en tur rundt de forskjellige tankene og se fantastiske skapninger som maneter, sjøhester, haier, skilpadder og mer! Du kan til og med komme på nært hold med mange av fiskene ved å mate dem spesielle godbiter eller delta i interaktive aktiviteter som dykking.

Bortsett fra å utforske underverkene i selve akvariet, er det også mange andre attraksjoner å glede seg over mens du besøker. Den nærliggende butikken lagerfører en rekke suvenirer som bøker og smykker relatert til marint liv sammen med matboder der besøkende kan spise en matbit mens de ser på all moroa som skjer foran øynene. Det er også en 4D -kino hvor du kan se korte dokumentarer om sjødyr.

Hos Aquarium i Antalya vil du virkelig kunne sette pris på hvor virkelig vakker natur kan være! Og hvis det ikke er nok, her er et morsomt faktum: 99% av livet på jorden eksisterer under vann, men bare 5% er blitt utforsket!


10. Vulcano Park

Leter du etter en uforglemmelig ferieopplevelse i Tyrkia? Se ikke lenger enn den spennende Vulcano Park! Vulcano Park er en unik attraksjon som ligger i nærheten av byen Antalya og tilbyr gjestene sjansen til å utforske gamle ruiner og delta i spennende aktiviteter som glidelås, Bungee Jumping og Paintball. Fra å løpe rundt på GO -kart til å utforske huler, er det noe for enhver smak her.

Etter en hel dag med morsomme aktiviteter, oppdag den skjulte perlen som er Moonlight Beach Club – den har alt fra fine spisesteder og utendørsbassenger til avslappende strandbarer med fantastisk utsikt over Middelhavet. Ta deg tid til å utforske Kemer Marina, hvor du kan finne eksotiske butikker, barer og restauranter rett ved havet.

En opplevelse en gang i livet venter på Goynuk Canyon. Her kan du gå gjennom dramatiske landskap og oppleve Tyrkias naturlige skjønnhet på det beste. Men det er mer enn bare turer – prøv en rekke eventyrsport som rafting eller abseiling ned rock ansikter. Ikke glem å besøke Cirali Beach – kjent for sine pittoreske bakteppe og deilige sjømatrestauranter – før de drar opp Tahtali Mountain”s taubane for uslåelig utsikt over regionen!

For noe virkelig spesielt, bestill deg selv til Dinopark – det er en utrolig temapark designet med dinosaurer i tankene! Ikke bare kan du møte naturtro dinosaur -kopier, men også komme i nærheten av ekte flamingoer som bor i innsjøen. Morsomt faktum: Akvariet i Antalya er hjemsted for et av Europas lengste undervannstunneler – perfekt for nysgjerrige barn som vil lære om undersjøisk liv fra første hånd!

Uansett hva slags ferieopplevelse du leter etter i løpet av din tid i Tyrkia, har Vulcano Park alt – så sørg for at du legger det til i reiseruten din!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er Kemer verdt et besøk?

Ja, Kemer er absolutt verdt et besøk. Denne sjarmerende kystbyen i Tyrkia tilbyr en perfekt blanding av naturlig skjønnhet og moderne fasiliteter. Du kan tilbringe dagene dine på å slappe av på de vakre strendene, utforske fjellene i nærheten eller hengi seg til litt vannsport. Kemer har også en pulserende nattelivsscene med mange barer, restauranter og klubber å velge mellom. Ikke gå glipp av muligheten til å besøke den gamle byen Phaselis, som ligger bare en kort kjøretur fra Kemer. Totalt sett er Kemer et flott reisemål for de som leter etter en avslappende og hyggelig ferie.

Er Kemer bra for natteliv?

Kemer er et populært turistmål i Tyrkia kjent for sine vakre strender og livlige natteliv. Byen har en rekke barer, klubber og restauranter som imøtekommer forskjellige smaker og preferanser. Utelivet i Kemer er spesielt livlig i sommermånedene når byen er yrende med turister. Besøkende kan glede seg over livemusikk, danseforestillinger og andre underholdningsalternativer på de mange arenaene som er åpne sent på natten. Totalt sett er Kemer et flott reisemål for de som leter etter en morsom og spennende nattelivsopplevelse.

Er Kemer BH for Natteliv?

Kemer er et Populært Turistmål i Tyrkia KJent for sinus Vakre -fremover OG LIVLIGE NATTELIV. Byen Har en Rekke Barer, Klubber OG Restauranter Som ImøteKommer ForsKJellige Smaker OG Preferanser. UTLIVET I KEMER ER SPESIELT LIVLIG I SOMMERMÅNDEENE Når Byen er Yrende Med Turister. BESØKende Kan Glede Seg over Livemusikk, DanseFeestillinger OG Andre Underholdingsalternativer På de Mange Arenaene Som er Åpne sendte På Natten. Totalt Sett er Kemer et Flott Reisemål for de som Letter etter en Morsom og Spennende NattelivsoppleVelse.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment