Valpeleker test: Topp 5 morsomme leker for valpen din

Valpeleker er en utmerket måte å introdusere valpen din for grunnleggende lydighetskommandoer og sosialiseringsferdigheter på. Disse lekene gir også en morsom opplevelse for deg og din pelskledde venn. Når du skal kjøpe inn valpeleker, er det viktig å velge de som passer for valpens alder, energinivå og temperament. For eksempel bør valper under seks måneder ikke leke “dragkamp” eller ha tilgang til tyggeleker som er for små, da disse kan utgjøre en kvelningsfare.

Når du velger valpeleker til valpen din, er det viktig å velge de som er laget av trygge materialer. Mange leker på (det utenlandske) markedet i dag er laget av giftig plast eller kjemikalier som kan være skadelig for valpen din. Velg leker som er laget av naturlige materialer som bomull, ull eller jute.

Det aller viktigste er at du kjøper leker fra norske, sertifiserte nettbutikker. For all del: ALDRI kjøp hundeutstyr fra Alibaba eller andre utenlandske billig-nettbutikker. Det vil sette hundens liv i fare.

Valpeleker er en fin måte å holde valpen din underholdt, glad og sunn. Men med så mange forskjellige leker tilgjengelig i de ulike nettbutikkene, er det vanskelig å finne den perfekte leken for DIN valp. Det skal vi hjelpe deg med i denne artikkelen.

Vi har brukt utrolig mye tid på å kjøpe inn og teste ulike leker på vår lille valp. Deretter analyserte vi de ulike lekene etter en rekke ulike kriterier. Til slutt satt vi igjen med en topp 5-liste over morsomme produkter som vil holde valpen din stimulert og underholdt.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

valpeleker little&bigger splash pool beste i test

Little & Bigger Splash Pool

valpeleker paws fetch n treat test

Paws Fetch N Treat

nina ottosson dog brick

Nina Ottosson Dog Brick

shuffle bone aktivitetspill

Shuffle Bone Aktivitetspill

busy buddy kibble nibble

Busy Buddy Kibble Nibble

Oversikt – Våre favoritt-valpeleker:

1. Little & Bigger Splash Pool – best i test!

valpeleker test little&bigger splash pool
 • Kommer i to størrelser: Liten og Stor.
 • Perfekt for valper og små hunder for å kjøle seg ned om sommeren.
 • Her får du et flott basseng til under tusenlappen.
 • Pakkes sammen etter bruk.
 • Kan også tas med på reise – hva tenker du om å ta med et valpe-basseng på sommerferie?

Little&Bigger plaskebasseng er laget av slitesterk plast og er lett å sette opp i hagen (eller på plattingen).

To størrelser

Bassenget kommer i to størrelser.

S som måler 80 x 80 cm og L som måler 120 x 120 cm. Det lille bassenget er 20 centimeter høyt – og det største er 30 centimeter høyt. Her får du et fantastisk badebasseng for små hunder.

Den slitesterke plasten gjør at leken kan brukes over lang tid, og det er enkelt å montere/demonteres. Du får fint plass til Splash Pool i boden eller i skapet når bassenget ikke er i bruk.

Størrelsen S passer for valper opptil ca. 10 kg, mens størrelsen L passer for alle typer hunder fra 10 kg og oppover.

Vår dom

Er et komplett basseng for valper. Vi mener bestemt at dette er den valpeleken som er best i test!


2. Paws Fetch N Treat – Flott aktivitetsleke med belønning

beste valpeleker paws fetch n treat
 • Ballkaster.
 • Hver gang hunden legger ballen inn i maskinen, så vil både ballen og en godbit skytes ut.
 • Veldig liten størrelse – kan enkelt tas med på reise.

Paws Fetch N Treat er et morsomt og brukervennlig leketøy som oppmuntrer valpens utvikling. Lekenogså den perfekte størrelsen for små hunder, som måler 16x16x20 cm.

Ballkaster med en vri

Så hva er det Fetch N Treat egentlig gjør?

Dette er en ballkaster. Når hunden din henter ballen og legger den inn i maskinen, så vil ballen skytes ut. Sammen med ballen vil det også kastes ut et hundegodteri. På den måten vil hunden (eller valpen) din bli underholdt hver gang h*n utfører sin “jobb”.

Paws Fetch N Treat vil holde valpen din underholdt i timevis!

Oppsummering

Fetch N Treat er et fantastisk produkt for både små og store hunder. Den myke ballen gir godt grep, slik at leken ikke glir unna når hunden din prøver å fange den.

Det er også verdt å nevne at ballen ikke kastes like hardt som en vanlig ballkaster til hund. Dette er mer en aktiviteringsleke og mindre et verktøy for å lære appoterting.


3. Nina Ottosson Dog Brick – Med tre ulike spillmoduser i en og samme leke

nina ottosson dog brick
 • Tre spillmoduser.
 • En av testens billigste valpeleker.
 • Spillmoduser: FLIP, FIND & SLIDE.
 • Hjelper hunden til å forstå hvordan han eller hun kan finne de gjemte godbitene.

Nina Ottosson Dog Brick er en flott måte å holde hunden din underholdt og engasjert. Den har tre forskjellige gjemmesteder for godbiter, og kommer med et utfordringsnivå som øker etter hvert som hunden din blir dyktigere. Dog Brick er laget av slitesterk plast og er lett å rengjøre med varmt vann og såpe.

Valpeleken er også BPA-, PVC- og ftalatfritt, noe som gjør det trygt for kjæledyret ditt.

Gjør valpen din smartere

Dette spillet fra Nina Otoosson er noe som stimulerer din hunds intellekt.

Den inneholder et brett med ni løse brikker, og hunden må bruke nærvær, pote-øye-koordinasjon og kroppsbeherskelse for å flytte dem rundt på brettet. Dette gir din valp mental stimulering.


4. Shuffle Bone Aktivitetspill – Gjem godbitene fra hunden din!

shuffle bone aktivitetspill
 • Gjem godbitene i hulerommene.
 • Deretter er det opp til valpen eller hunden å snuse seg frem til hvor godbitene er gjemt.
 • Godt spill som vil hjelpe hunden din med å forstå viktigheten av leting.
 • Lav pris.

Shuffle Bone aktivitetspill er laget av solid trekonstruksjon. Dette puslespillet gir mental stimulering, styrke og mulighet til å teste ferdighetene sine, samtidig som det bidrar til å forhindre kjedsomhet og reduserer negativ atferd. For valper er det et perfekt alternativ til leketøy som bare har begrenset moro i en kort tidsperiode.

Shuffle Bone vil holde valpen din underholdt og engasjert i lang tid!

Smart, men enkelt “lete-spill”

Er et leketøy for hunder som stimulerer deres intellektuelle utvikling. Det har blitt designet for å holde hunden i aktivitet, og består av en rekke ulike deler som kan flyttes rundt til å skape nye utfordringer. Dette handler ikke bare om at det er morsomt for valpen din, men også om at det vil bidra til å styrke båndet mellom dere og holde den trygg og glad.


5. Busy Buddy Kibble Nibble – Server tørrfôr i skrangle-leken og la hunden din jobbe for maten

busy buddy kibble nibble
 • Hjelper hunder og valper med å motvirke overspising.
 • Leken skal ristes på for å slippe fri tørrfôr.
 • Aktiverer hunden din.
 • Perfekt for valper og andre hunder som veier under 10 kilo.

Busy Buddy Kibble Nibble er en fantastisk leke som holder hunden din i aktivitet når det er tid for mat! Den har et veldig enkelt design som gjør at tørrfôret “faller” ut av leken når hunden din leker med den.

Dette er en perfekt valpe- (og hunde-)leke for hunder og valper som overspiser.

Perfekt for valper og små hunderaser

Leken er produsert av solide materialer som tåler å bli slitt, og kan enkelt rengjøres etter bruk. Produsenten oppgir selv at leken passer for hunder under 10 kilo. Det inkluderer valper og små hunderaser.


valpeleke

Guide – Dette må du se etter når du kjøper leke til valpen din

1. Velg en valpeleke som er trygg og aktiverer hunden

Velg valpeleker som er komfortable og sitter godt i munnen. Det er viktig at leken ikke er for liten, da den kan bli svelget og kveles. Velg også leker som ikke er for skarpe eller harde, da de kan skade tennene til hunden din.

En annen viktig faktor å ta i betraktning når du velger valpeleker, er hvor mye aktivitet og bevegelse din valp trenger. Noen valper trenger mer aktivitet enn andre, og dette bør tas hensyn til når du velger leker. Pass på at leken ikke er for komplisert, ellers kan den bli frustrerende for valpen din. Mange hundeeiere tenker kanskje at de skal kjøpe den vanskeligste leken fordi “hunden for alvor skal aktiveres”. Dette kan faktisk være en dårlig strategi.

Eksperttips- finn en leke som gjør valpen smartere

Valpeleker kan også brukes til å trene valpen din i forskjellige ferdigheter. For eksempel, hvis du ønsker å lære valpen din å hente ting, kan du bruke en leke som gjør dette mulig.

Det finnes ulike typer av disse lekene på markedet, så det er viktig å ta hensyn til hvilken type leke som passer best for valpen din.

2. Utelukkende kjøp valpe- og hundeleker med god holdbarhet

Velg valpeleker som varer lenge nok til å fange valpens interesse, men som ikke er så slitesterke at de blir ødelagte etter få gangers bruk. Ofte kan det være en god idé å kjøpe leker i forskjellige størrelser og materialer, slik at du har noe å bytte ut når valpen din blir lei av den ene leken.

En god tommelfingerregel er å velge leker som stimulerer alle sansene til valpen din. Legg gjerne merke til hvilke leker valpen din virkelig liker, og kjøp flere av den typen. Husk at selv de enkleste lekene kan være morsomme for valpen din, så ikke føl deg nødt til å kjøpe de dyreste og mest avanserte lekene på markedet.

Tenk også på hvor mye plass du har til rådighet når du velger leker til valpen din. Små leker er ofte mer egnet for mindre hunderaser, mens større hunderaser gjerne trives bedre med større leker.

Video – denne type leker vil underholde valpen din3. Velg valpeleker laget av materialer av god kvalitet

Velg valpeleker laget av materialer av god kvalitet, for eksempel fra virksomheter som følger strenge kvalitetsnormer. Ikke bruk leker laget av billig plast eller metall, da de kan være farlige for valpen din. Pass også på at leken ikke er for liten, da denne kan svelges og bli sittende fast i halsen til din valp.

Når du skal velge leker til din valp, bør du også ta hensyn til aktivitetsnivået og temperamentet hans. For en roligere valp kan en leke som krever lite bevegelse være en god idé. En aktiv valp kan derimot ha behov for en leke som stimulerer til mer bevegelse.

4. Velg valpeleker som har riktig størrelse for din hunderase

Velg valpeleker som er riktig størrelse for din hund. Ikke velg leker som er for små, da valpen kan svelge dem. Velg også leker som tåler hundens kjever. Valpelekene bør også være i farger og ha lyder som interesserer din hund. De fleste hunder elsker å jakte på bevegelige objekter, så et godt valg av leke kan være en ball eller en bamse med lange armer og bein.

Ha alltid et par forskjellige typer leker til valpen din. Bytt ut lekene med jevne mellomrom, slik at valpen ikke blir lei. Mange hunder elsker å knuse ting, så gi dem noen småbiter av fast mat som de kan gnage på. Dette er en fin måte å holde hunden din opptatt og underholdt.

Husk å alltid være til stede når valpen leker, spesielt med nye leker eller i begynnelsen av et nytt leketøy. Sjekk at leken ikke inneholder noen små deler som kan svelges eller tygge av. Valper kan være veldig ivrige når de leker, og noen ganger kan dette føre til at de skader seg selv. Pass på at du har et øye med dem og ta leken fra dem hvis de begynner å bli for ivrige.

En amerikansk veterinærklinikk har satt opp en liste over fire typer valpeleker som kan være farlige. Denne listen kan det være greit å ta en titt på.

5. Tenk på at lekene også skal rengjøres

Velg valpeleker som er enkle å rengjøre. Størrelse på leken bør også vurderes. Husk at valpens munn er fortsatt liten, og leker som er for store kan være vanskelig å håndtere. Materiale er også et viktig aspekt å se på når du velger valpeleker. Noen leker er laget av skarpe kanter eller harde materialer som ikke er egnet for valper. Velg leker som er myke og fleksible, slik at de ikke skader tennene eller ganen til valpen.

Det er også viktig å velge leker som stimulerer både fysisk aktivitet og mental stimulering. Valper har et raskt tempo og trenger leker som er morsomme og utfordrende. Valpeleker kan hjelpe dem med å holde seg i form, lære nye ting og forbedre balansen og koordinasjonen.

Slik at du kan holde dem rene for å unngå eventuelle helsemessige problemer. I tillegg bør valpelekene være laget av pussig, myk materiale som ikke kan skade valpen din. Du vil også ønske å velge leker som har forskjellige teksturer, farger og lydeffekter, slik at de stimulerer alle sansene til valpen din.

6. Velg valpeleker som har et morsomt design

Velg valpeleker som har et morsomt design. Etter at valpen din har blitt vant til å bruke tid sammen med med leken, kan du begynne å introdusere nye og mer utfordrende elementer. Mange foreldre velger å kjøpe en leke som de selv synes er morsomt, men husk at det er valpen din som skal bruke den. Så sørg for at du tar hensyn til hva slags type leker valpen din liker, og hvilke typer aktivitet hun nyter. Det er også viktig å sørge for at leken er sikker for valpen din å bruke.

Valpeleker kan kjøpes i de fleste nettbutikker som selger dyreprodukter. Hvis du ønsker å spare penger, kan du også lage dine egne valpeleker hjemme. Dette er en fin måte å sørge for at valpen din alltid har noe å leke med, og det er også en god måte å lære henne hvordan hun skal bruke de forskjellige lekene på.

7. Sammenlign priser før du kjøper

Valpeleker kan være en stor investering, så det er viktig å gjøre din research før du kjøper. Husk å sammenligne priser på forskjellige nettsteder og i forskjellige butikker. Prisene kan variere veldig, så det er viktig å finne den beste prisen før du kjøper.

Vi i Kjaptforklart har utelukkende anbefalt dyre-nettbutikker som vi har god erfaring med fra før av.

leker for valper test

Andre hundeprodukter du kan ta en titt på

Vanlige spørsmål og svar

Bør valper ha leker hele tiden?

Valper trenger leker for å utvikle seg normalt. Et sansetreningstilbud vil bidra til at de lærer å bruke sansene sine på en god måte, og dette er spesielt viktig for valper. Leker hjelper dem med å utvikle koordinasjon, motorikk, tenkning og problemløsningsevnen. Valper som har leker hele tiden, blir ofte mer trygge og rolige.

En av de viktigste tingene du kan gjøre for din valp er å sørge for at de har nok leker.

Leker hjelper dem med å utvikle koordinasjon, motorikk, tenkning og problemløsningsevnen. De kan også bidra til å redusere stress og angst, noe som er viktig for alle valper.

Hva skal man gi en valp å tygge på?

Det er et par ting du kan gi valpen å tygge på. Rawhide bein er et populært valg, men noen valper kan kveles på dem. Alternativt kan du gi valpen gamle sokker, rå grønnsaker (gulrøtter, selleri) eller hundekjeks. Uansett hva du velger å gi valpen å tygge på, sørg for at det er noe som er trygt for ham eller henne å tygge på og ikke vil skade ham.

Valper liker også å tygge på ting fordi det hjelper til med å lindre smerten ved tenner.

Hvis valpen din tygger for mye, kan du prøve å gi den et frossent vått håndkle å tygge på eller legge isbiter i vannskålen. Du kan også gi ham tenner leker spesielt utviklet for valper. Uansett hva du gjør, sørg for at du gir valpen mye oppmerksomhet og ros ham når han tygger på tingene den skal tygge på.

Er du usikker: for all del, kontakt en veterinær før du gir valpen din noe å tygge på!

Er det ok for valper å tygge på pinner?

Ja, det er helt greit for valper å tygge på pinner. Dette hjelper dem med å holde tennene rene og friske.

Hvilke leker hindrer valper i å bite?

Det er mange måter å forhindre at valper biter på. Det første trinnet er å sørge for at de alltid har rene, friske tenner. Pass på at du tar dem ut og bryter dem jevnlig, slik at det ikke dannes noen plakk eller tannstein.

Er griseører bra for valper?

Ja, det er bra for valper å griseøre. Det bidrar til en god utvikling av tarmfloraen og gir dem et godt immunforsvar. I tillegg er det viktig for valper å få i seg mye fiber, noe griseøre inneholder. Dette gjør at de får en sunn og balansert kosthold, noe som er veldig viktig for valper.

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment