Snusematte hund test: Topp 3 aktivitetsmatter for hund

Det er flere positive grunner til å kjøpe en snusematte eller en aktivitetsmatte til hunden din. For det første kan matten gjøre at hunden din spiser maten sin saktere. I tillegg trigger matten et “lete-instinkt” hos hunden din. Og for det tredje, så kan matten gi deg et inntrykk av hvor god luktesans hunden din har.

De fleste snusematter er laget av et mykt stoff som gjør det behagelig for hunden din å bruke den. Snusematter kommer i et utvalg av størrelser, farger og former, noe som gjør at du enkelt kan finne den perfekte matten for hunden din. En stor fordel med å bruke en snusematte er at den kan være med på å redusere allergier.

Selv har jeg vært involvert i et prosjekt med å selge aktivitetsmatter til hund på det internasjonale markedet. Dette har ført til at jeg har mer enn 10 års erfaring med å skille “klinten fra hveten” når det kommer til snusematter. Med andre ord: jeg vet hva som er bra – og enda viktigere: hva som er dårlig.

Vi har nylig kjøpt en snusematte til en av våre hunder. Da har vi sett igjennom alle produktene på det norske markedet. Til slutt satt vi igjen med tre produkter vi faktisk kan anbefale.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

snusematte hund trixie snusematte best i test

Trixie Snusematte

 • Størrelse på 70 * 47 centimeter.
 • Trixie – en av verdens mest kjente produsenter – står bak snusematten.
 • Perfekt matte til å gjemme godbiter i.
 • Aktivitetsmatten kommer med en rekke utfordringer.
snusematte hund trixie snusematte pastell test

Trixie Snusematte – pastell

 • Rosa og andre lyse farger.
 • Lett å rengjøre mellom hver gang hunden din tar matten i bruk.
 • Aktivitetsmatte med 38 centimeter i diameter.
 • Kan brukes av både katter og hunder.
shaggy aktiveringsmatte

Shaggy Aktiveringsmatte

 • Passer for deg som skal mate hunden din saaaaakte med tørrfôr.
 • Vaskes i vaskemaskin på ikke mer enn 40 varmegrader.
 • Enkelt, men litt tøft utseende på matten.
 • Aktivitetsmatte fra Shaggy som er perfekt for deg som vil få hunden din i mer aktivitet!

Oversikt – Våre favoritt-snusematte:

1. Trixie Snusematte – best i test!

snusematte hund trixie snusematte test
 • Størrelse på 70 * 47 centimeter.
 • Trixie – en av verdens mest kjente produsenter – står bak snusematten.
 • Perfekt matte til å gjemme godbiter i.
 • Aktivitetsmatten kommer med en rekke utfordringer.
 • Bidrar til å dempe hastigheten på måltidet.

Trixie Snusematte er en svært underholdende matte som hunden din kommer til å ha veldig stor nytte av. Matten består av en rekke ulike elementer som lar deg velge mellom ulike steder å gjemme maten eller godbitene i. Trixie aktivitetsmatte er laget av gode, solide materialer, noe som forhindrer krølling og muliggjør enkel rengjøring.

Billig – men svært god og effektiv

Snusematten fra Trixie er et svært godt alternativ til dyrere merkevarer.

Her får du en matte som fungerer like godt til hunder og katter. Selv har vi god erfaring med å la valper kose seg blant de mange utfordringene som matten tilbyr.

Vår dom: beste snusematte på det norske markedet!

Trixie sniffematte et fantastisk produkt for hunder som elsker å snuse. Dette er en veldig underholdende aktivitet for dem, og det holder dem i god form.

Matten er et flott produkt for både hundeeiere og hunder. Hundene vil elske å bruke den, og eierne vil sette pris på den enkle rengjøringen og vedlikeholdet.

.


2. Trixie Snusematte Pastell – Billigste modellen du får tak i

beste snusematte hund trixie snusematte pastell
 • Rosa og andre lyse farger.
 • Lett å rengjøre mellom hver gang hunden din tar matten i bruk.
 • Aktivitetsmatte med 38 centimeter i diameter.
 • Kan brukes av både katter og hunder.
 • Passer best for små hunder eller valper.
 • Litt lite kreativt utseende.

Trixie Snusematte – pastell er en vært billig aktivitetsmatte. Og skal vi være helt ærlige, så er prisen den største motivasjonen til å gå for den litt mindre og runde modellen.

Rund form

Den er rund i form og har en diameter på 38 cm, og kan dermed brukes til daglig fôring med tørrfôr. Dette hjelper naturligvis hunden med å, på en glupsk måte, sluke i seg alt av mat på få sekunder.

“Pastell” en myk og fleksibel matte som hunden din kommer til å like. Matten sørger for at du kan snuse uten å etterlate merker, og den er enkel å rengjøre.

Det er også verdt å merke seg at Kjaptforklart-redaksjonen mener at denne modellen passer best til små hunder. Har du en veldig stor hund, så skal du nok gå for en modell som har en diameter større enn 38 centimeter.

Lett å rengjøre – og god til å motvirke glupske hunder

En hygienisk løsning for deg og din hund. Er en genial oppfinnelse som gjør fôringstiden til en lek.

Hunden kan spise med ro i magen, mens du slipper å bekymre deg for at den skal sluke maten. Denne matten er virkelig et godt alternativ til deg som har en liten hund eller valp som spiser for fort!


3. Shaggy Aktiveringsmatte – Kan vaskes i vaskemaskinen på 40 grader

shaggy aktiveringsmatte
 • Passer for deg som skal mate hunden din saaaaakte med tørrfôr.
 • Vaskes i vaskemaskin på ikke mer enn 40 varmegrader.
 • Enkelt, men litt tøft utseende på matten.
 • Aktivitetsmatte fra Shaggy som er perfekt for deg som vil få hunden din i mer aktivitet!

Shaggy Aktiveringsmatte snusematte er en matte som brukes for å aktivere hunden din. Denne matten har en lav totalvekt og er spesielt laget for å holde hunden din i aktivitet.

Vi liker spesielt godt at “alle” hunderaser kan bruke snusematten fra Shaggy. Denne matten passer til alle hunder uansett størrelse.

Dette er et flott produkt for både hunder og katter.

Flott og enkelt design

Det morsomme “puslespill-designet” skjuler tørrfôret inne i matten, og lar katten eller hunden din snuse seg frem til godbitene.

Rengjøring i vaskemaskin

Shaggy Snusematte kan også vaskes i maskin på 40 grader, og kommer i rektangulær form. Bomullsstoffet er mykt og behagelig for hunden å tråkke seg rundt på.


snusematte hund

Slik velger du riktig snusematte til hunden din

1. Velg en aktivitetsmatte som er stor nok til hunden din

De fleste store hunder bruker en standardstørrelse på 40 x 60 cm, men noen raser trenger en større størrelse. Har du en valp, så kan du fint gå for en av de mindre modellene vi har testet og anbefalt.

Snusmattene kommer også i forskjellige typer åpninger, inkludert hull i midten og langs kanten. Finn den som passer best for hunden din. En liten hund kan bruke en mindre matte, mens en større hund trenger en større. Snusemattene kommer i forskjellige størrelser, så det er viktig å velge den riktige maten til din hunds behov.

En aktivetsmatte skal være myk nok til at den ikke skader hunden din, men hard nok til at den ikke blir ødelagt av hundens tenner. Det er viktig å velge en matte som er laget av et slitesterkt materiale, slik at den tåler hundens bevegelser.

Video – treningstips for hunden din!2. Sørg for at snusematten har en sklisikker bunn

En sklisikker bunn er viktig for å sikre at hunden din ikke sklir rundt på snusmatten, noe som kan være farlig.

Det er også viktig at snusmatten har en myk overflate, slik at hunden din ikke får vondt i halen eller beina når hunden prøver å finne tørrfôret eller godbitene.

3. Vurder fargen og designet på aktivitetsmatten

Vurder fargen og designet veldig nøye. Det er viktig å velge en farge og et design som vil passe inn i hjemmet ditt, eller i det minste ikke virke forstyrrende. Snusemattene hund kommer i alle slags farger, størrelser og former, så det er viktig å finne den som passer best til din hund og ditt hjem.

Når det kommer til farge og design, så er det to ting som er viktig:

 • At matten passer inn i husets interiør.
 • At hunden din har nok av utfordringer som gjør at matten er motiverende og morsom å leke med.

4. Det er viktig med enkel og kjapp rengjøring

Flere av modellene på markedet kan kastes rett inn i vaskemaskinen. Dette er et stort pluss.

Om du må vaske matten for hånd, så kommer du til å bruke veldig lang tid på det hver gang.

La snusematten tørke i solen eller på et varmt sted før du bruker den igjen. Husk å riste den godt slik at alt vann blir fjernet.

5. Se etter en snusematte som er slitesterk og som varer lenge

Se etter en snusematte som er slitesterk og som varer lenge. En aktivitetsmatte til hund skal tåle mye slitasje, så velg en som er laget av et slitesterkt materiale.

aktivitetsmatte hund

Relevante artikler

Vanlige spørsmål og svar

Hva er fordelene med snusematte til hund?

Det er mange fordeler med å bruke snusematte, eller «aktivitetsmatte». Disse mattene er designet for å oppmuntre hunder til å bruke nesen for å finne mat eller godbiter gjemt i matten. Dette kan bidra til å redusere kjedsomhet og gi mental stimulering, som begge er viktige for en hunds generelle helse og velvære.

Sniffematter kan også være en fin måte å bremse hunder som spiser maten sin for raskt. Siden maten er spredt utover matten, må hunder ta seg god tid på å lete etter alt, noe som kan bidra til å forhindre at de sluker maten for raskt. Dette er viktig fordi å spise for fort kan føre til fordøyelsesbesvær, oppkast og andre problemer.

Til slutt kan vi også nevne at snusematter rett og slett er morsomme! Hunder elsker å bruke nesen for å søke etter godbiter, og det er en fin måte å knytte bånd til valpen din på. Så hvis du leter etter en ny måte å holde hunden din underholdt og engasjert på, kan en aktivitetsmatte være akkurat det du trenger.

Trenger hunden min en snusmatte?

Ja, din hund trenger en snusmatte.
Det vil si: dette er et produkt som primært hjelper hunder med å holde seg aktive og spise saktere. Vi ser at det er såpass mange fordeler med en aktivitetsmatte at det er et produkt vi vil anbefale til alle hundeeiere.

Hvordan trener du en hund til å bruke snusmatte?

Hvis du vil at hunden din skal begynne å bruke en snusmatte, må du trene den gradvis.

Du bør først legge ut snusematten slik at hunden din kan kose seg på den og med den. Deretter kan du gradvis begynne å legge tørrfôr og godbiter i matten. Du vil raskt se hvor komfortabel hunden din blir med aktivitetsmatten.

Blir hunden sliten av å snuse på tur?

Det er vanlig at en hund blir sliten av å gå tur, spesielt om turen er lang. Dette skyldes at hunden bruker mye energi på å bevege seg og søke etter mat og leketøy. Hvis du merker at din hund er sliten, bør du avslutte turen og gi ham en pause.

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment