Tannbørste hund test: De 4 beste tannbørstene til hund

En tannbørste er et viktig verktøy for å holde hundens tenner rene og friske. For ikke å si: det ABSOLUTT viktigste verktøyet.

Det er imidlertid viktig å velge riktig type tannbørste for hunden din, slik at hundens tannhygiene er sikret best mulig effekt. I denne artikkelen vil vi se på noen tips om hvordan du kan velge en god og brukervennlig tannbørste til hunden din. Først og fremst bør du sjekke størrelsen på børsten. Den skal være bred nok til å dekke hele tannoverflaten, men ikke så stor at den blir ubehagelig for hunden å bruke.

Det er også viktig å velge en myk børste, slik at den ikke skader tannoverflaten. Dernest bør du sjekke at børsten har en god håndtak, slik at den er enkel å bruke. Til slutt bør du sjekke at det er en god getting av tannpasta på børsten. Tannpastaen skal inneholde ingredienser som er spesielt designet for å rense og beskytte hundens tenner.

Når du har funnet en tannbørste som passer til hunden din, kan du begynne å bruke den regelmessig. Husk å bruke en mild tannkrem, slik at hundens tenner ikke blir skadet.

Vi har nylig kjøpt en tannbørste hund en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi har lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste tannbørstene til hunder i Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

tannbørste hund petosan dental kit beste i test

Petosan Dental Kit

 • Kommer i tre størrelser: Small, Medium og Large.
 • Dobbeltsidig tannbørste som kommer inn på både inn- og utsiden av tennene.
 • Et fullstendig sett med både tannbørste og tannkrem inkludert.
 • Lav pris.
tannbørste hund tannpleiesett til hund test

Tannpleiesett til Hund

 • Tannpleie-sett til både små og store hunder.
 • Veldig populært produkt som selges i hele Nord-Europa.
 • En av testens laveste priser.
 • Kvaliteten på børstehodene er såpass gode at de holder i mange år fremover.
beaphar toveis tannbørste

Beaphar Toveis Tannbørste

 • To børstehoder i èn og samme tannbørste.
 • Veldig billig – under hundrelappen.
 • Svært godt grep.
 • Tannbørste som kan brukes av både hunder og katter.
whimzees plantebaserte tyggebein

Whimzees Plantebaserte

 • Gluten- og sukkerfri.
 • Vegetarisk tyggeben formet som en tannbørste.
 • Passer primært hunder mellom 18 og 27 kilo.
 • Hindrer utvikling av både plakk og tannsten.

Oversikt – Våre favoritt-tannbørste-hund:

1. Petosan Dental Kit – best i test!

tannbørste hund petosan dental kit test
 • Kommer i tre størrelser: Small, Medium og Large.
 • Dobbeltsidig tannbørste som kommer inn på både inn- og utsiden av tennene.
 • Et fullstendig sett med både tannbørste og tannkrem inkludert.
 • Lav pris.
 • Tannkremen smaker kylling – noe hunden din kommer til å sette pris på.
 • Best i test!

Petosan Dental Kit-tannbørsten gjør det enkelt å holde hundens tenner rene og sunne.

Den tosidige børsten er skånsom mot både tenner og tannkjøtt, og tannkremen med kyllingsmak vil gi god smak i munnnen.

Tre størrelser

Den lille størrelsen er perfekt for hunder opp til 6 kg.

Har du en mellomstor hund (7-15 kilo), så skal du kjøpe medium-settet.

Og den store varianten (large) passer hunder over 15 kilo.

Forhindrer dårlig ånde samt tannproblemer

Dette gode tannbørstesettet fra Petosan bidra til å forhindre tannkjøttsykdommer, dårlig ånde og andre tannproblemer hos kjæledyret ditt.

Denne tannbørsten fra er en smart løsning for å holde tennene skinnende hvite. Den har en unik design som gjør at børstehårene treffer hele tannen (både inn- og ut siden), og Petosan er spesielt god til å fjerne plakk og urenehter.


2. Tannpleiesett til Hund – Med mint-tannkrem på kjøpet

beste tannbørste hund tannpleiesett til hund
 • Tannpleie-sett til både små og store hunder.
 • Veldig populært produkt som selges i hele Nord-Europa.
 • En av testens laveste priser.
 • Kvaliteten på børstehodene er såpass gode at de holder i mange år fremover.
 • Kommer også med fingerbørste samt finger-massasjebørste.

Trixies Tannpleiesett er veldig godt, brukervennlig og ikke minst billig.

Tannbørsten er tosidig, slik at den kan nå alle overflatene på hundens tenner. Tannkremen har en mintaktig smak som vil gjøre børsting til en lek Du vil kanskje ikke tro at hunden din liker mint. Men det gjør de. Hvis du ønsker å vite hvorfor hunden din liker mintsmak, så kan du lese denne artikkelen hos wagwalking.com.

Med fingertannbørste på kjøpet

Og fingerbørsten gjør det enkelt å komme inn på de vanskelige stedene i hundens munn. Den er også flott for å rense hundens tannkjøtt.

Er et fantastisk produkt som jeg ikke ville være foruten! Dette settet inneholder en tannbørste, en liten flaske med tannkrem, en fingertannbørste samt to børstehoder.

Vår erfaring med Trixie hundetannbørste

Jeg bruker dette settet regelmessig og resultatene viser seg umiddelbart – min hunds tenner ser bedre ut. I tillegg er Fidos tenner renere og har mindre plakk.


3. Beaphar Toveis Tannbørste – Kan brukes til både hunder & katter

beaphar toveis tannbørste
 • To børstehoder i èn og samme tannbørste.
 • Veldig billig – under hundrelappen.
 • Svært godt grep.
 • Tannbørste som kan brukes av både hunder og katter.
 • Kjapp rengjøring av ditt kjæledyrs tenner.

Denne toveis tannbørsten får tredjeplass i vår tannbørste-test.

Hva betyr “to-veis”?

To-veis er en måte å beskrive at tannbørsten har to børster. På den ene enden sitter det et lite børstehode. Og på den andre enden sitter det et veldig stort børstehode.

Hvis du både har en liten og stor hund, så kan de kanskje dele på samme tannbørste.

Smart, ikke sant? 🙂

Bidrar til god tannhygiene

Tannbørsten fra Beaphar fjerner plakk og bakterier fra tennene, samtidig som den passer på å rense tannkjøttet. Jeg anbefaler denne tannbørsten for alle som vil ha en børste som kan hjelpe til med tannhygienen til både hunder og katter.

Godt grep

Denne tannbørsten fra Beaphar er lett å bruke og har et godt grep. Den passer for små og store hunder (og katter). Børsten har små og store børster som gir lett tilgang til forskjellige deler av kjæledyrets munn.

Til slutt må vi nevne at grepet er veldig godt. Det er enkelt å bruke børsten på både hunder og katter. Så lenge de holder seg i ro, naturligvis.


4. Whimzees Plantebaserte – Miljøvennlig, vegetarisk og naturlig

whimzees plantebaserte tyggebein
 • Gluten- og sukkerfri.
 • Vegetarisk tyggeben formet som en tannbørste.
 • Passer primært hunder mellom 18 og 27 kilo.
 • Hindrer utvikling av både plakk og tannsten.

Det finnes mange typer tannbørster på markedet, men de som er laget av naturmaterialer har blitt svært populære de siste årene. En av de mest populære miljøvennlige alternativene er Whimzees Plantebaserte Tyggebein tannbørste.

For å gjøre det helt klart: dette er tyggepinner formet som en tannbørste.

Naturlig

Denne børsten er laget av naturlige materialer og er derfor ikke farlig mot hundens sensitive tenner. Tannbørsten holder seg myk i lang tid og bidrar til å forhindre plakk, tannstein og dårlig ånde.

Den er glutenfri og egnet for store hunderaser. I tillegg inneholder den mye fiber og er bra for fordøyelsen.

Hunden min elsker å tygge på denne tannbørsten og jeg er veldig fornøyd med resultatet. Er en fantastisk tannbørste som anbefales på det sterkeste!tannbørste hund

Slik velger du riktig tannbørste til hunden din

1. Kjøp en tannbørste som passer din hunds tannhygiene

Kjøp en tannbørste hund som passer hund ditt. For store hunder må du naturligvis kjøpe en større børste. For små hunder, kan du kjøpe en mindre børste. Du kan også kjøpe en tannbørste med mykt eller hardt håndtak.

For å bruke tannbørsten, sett den i munnen på hunden og begynn å børste forsiktig. Gjør sirkulære bevegelser med tannbørsten og sørg for å bruke begge sider av børsten. Husk å børste hundens tennene på toppen og på undersiden. Gjenta denne prosessen to til tre ganger i uken.

Husk å bytte tannbørste ganske ofte. Tannbørster kan bli slitt over tid, noe som gjør dem mindre effektive. Som en hovedregel bør du bytte hunde-tannbørste annenhver måned.

Video: slik børster du hundens tenner kjapt og effektivt2. Finn en to-sidig børste med et lite og et stort børstehode

Finn en børste med myk filt på den ene siden og en liten filt på den andre. Dette vil gjøre det enklere å rengjøre munnen din hunds og unngå at du skader ham. Finn også en børste som er spesielt laget for hunder, slik at du kan nå alle steder i munnen.

Når du har funnet en passende børste, så bruk litt tid på å bli kjent med den nye tannbørsten. La hunden snuse på den og la den leke med den slik at den blir vant til den. Når den er komfortabel med børsten, så begynn å bruke den forsiktig på tennene og gjemmestedene hans. Gjør dette daglig slik at hunden blir vant til det, og unngå å bruke for mye trykk når du børster.

3. Velg en børste som er lett å holde i hånden

Velg en tannbørste hund som er lett å holde i hånden, og som er veldig slitesterk, men samtidig myk. Overflaten på tannbørsten hunden skal være dekket med myk gummi for å beskytte tennene dine fra harde bevegelser.

Vår test viser at det er store forskjeller på dette punktet. Noen av tannbørstene til hund vi testet var rett og slett superharde, og derfor veldig vanskelige å bruke.

4. Unngå tannbørster med hard “filt”

Unngå Tannbørste hund med harde filt som kan skade tannkjøttet til hunden din. I stedet foretrekker en myk børste, som er spesielt designet for å passe til hundens munn. Pass på at du finner en variant med et egnet børstehode.

I tillegg til å velge riktig type og størrelse på tannbørsten, må du sørge for at du bruker den riktig. Tannkjøttet ditt er svært følsomt, så vær forsiktig når du børster. Hold tannbørsten i en 45-graders vinkel mot tannkjøttet og bruk milde, sirkulære bevegelser. Unngå å børste for hardt eller for mye, da dette kan irritere tannkjøttet og føre til blødninger.

For å få best mulig resultat, bør du børste tennene til hunden din minst to ganger i uken. Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal gå frem, kan det være lurt å ta hunden din med til veterinæren for en demonstrasjon og gjennomgang.

5. Se etter en børste med god kvalitet

Se etter en tannbørste til hunden din med god kvalitet på materialene. De fleste hundeeiere er ikke klar over at det finnes forskjellige typer varianter på markedet. Hvilken type du velger avhenger av størrelsen på hunden din, dens atferd og ditt budsjett.

Relaterte artikler

børste tenner hund

Vanlige spørsmål og svar

Når trenger hunden tannrens?

Hunden trenger tannrens når den har tenner som er blitt misfarget, eller hvis det er mye plakk og bakterier på tenntuppene. Plakk kan føre til hull i tennene og til at tennene faller ut. Tannrens for hunden er en behandling som går ut på å fjerne plakk og bakterier fra tennene, samt å poler tennene slik at de blir rene og friske.

I noen tilfeller kan det være nødvendig med mer inngripende behandlinger, som for eksempel tannbehandling eller operasjon. Tannbehandling innebærer at man fjerner eventuelle hull i tennene, og operasjon går ut på å fjerne hele eller deler av tannen.

Tannrens for hunden bør gjøres jevnlig, og det er anbefalt å gjøre denne behandlingen hos veterinær eller i en dyreklinikk. Det er viktig at man bruker spesielle tannkremmer og børster som er beregnet for hunder, da disse produktene er skånsomme mot tennene og gir best mulig rens.

Det anbefales å ta hunden til tannlegen to ganger i året for en grundig undersøkelse av tenner og munn. Hvis du ser at det er mye plakk på tenntuppene, kan du rense dem hjemme med et dentaltrikke. Disse kan fås kjøpt på dyrebutikker eller online.

Hvor ofte bør man pusse tennene til hunden?

Du bør pusse hundens tenner minst en gang i uken, men helst daglig. Dette vil bidra til å forhindre oppbygging av tannstein og holde tennene og tannkjøttet sunt. Bruk en tannbørste med myk børste designet spesielt for hunder, og gjør ditt beste for å gjøre børsting morsomt for dem! Mange dyrebutikker selger tannkremer med smaker som hunden din kan ha glede av.

Hvordan børste tenner på hund?

Det er best å pusse tennene til en hund med en hundetannbørste og tannkrem utviklet for hunder. Plasser en liten mengde tannkrem på busten på tannbørsten, og børst deretter tennene og tannkjøttet forsiktig. Sørg for å nå alle overflater av tennene – inkludert de indre overflatene og bak jekslene. Skyll med vann når du er ferdig.

Det er også viktig å regelmessig sjekke hundens tenner for oppbygging av tannstein og tegn på tannkjøttsykdom. Hvis det oppdages oppbygging av tannstein, eller hvis hunden din viser tegn på tannkjøttsykdom (f.eks. rødhet, hevelse, blødning), ta ham eller henne til veterinæren for behandling.

Du kan bidra til å forhindre oppbygging av tannstein og tannkjøttsykdom ved å gi hunden din et sunt kosthold og gi ham eller henne tanntyggleker og bein.

Regelmessig børsting er imidlertid fortsatt den beste måten å holde hundens tenner rene og sunne.

Lengre opp i artikkelen har vi publisert en video som viser hvordan du bør pusse tennene til hunden din.

Hvordan ta vare på tennene til hunden?

Det er viktig å ta vare på hundens tenner akkurat som du selv ville gjort. Akkurat som du pusser tennene hver dag, bør du også pusse tennene til hunden regelmessig. Dette vil bidra til å holde tennene sunne og forhindre eventuelle problemer på veien.
Det er noen forskjellige måter du kan pusse tennene til hunden på. Du kan bruke spesielle tannbørster og tannkrem laget spesielt for hunder, eller du kan bruke en myk barnetannbørste med litt vanlig tannkrem. Uansett er det viktig å være forsiktig når du pusser tennene til hunden, slik at den ikke blir skadet eller redd.

Kan hunder bruke tannkrem?

Hunder kan bruke tannkrem, men kun tannkrem som er ment for hunder. Veldig ofte selges både tannbørste og tannkrem i samme “sett”. Dette anbefaler vi at du kjøper.

Er hund dentastix bra?

Jada, Dentastix er bra for hunder! De hjelper til med å holde tennene rene og sunne samtidig som de ikke koster for mye penger. Våre hunder elsker dem, og vi er alltid glade for å se hundene våre nyte en god tyggebit på lørdagskvelden. Vi må imidlertid huske at ikke alle hunderaser er like.

Noen hunder liker Dentastix – andre liker dem ikke.

Hvorfor får hunder tannstein?

Hunder har ofte mer produksjon av tannstein enn andre dyr. Dette kan være fordi deres tennemateriale inneholder mer baserte mineraler, eller det kan være en konsekvens av at hundeemaljen er mindre motstandsdyktig mot syrer. I de aller fleste tilfeller, er imidlertid ikke årsaken tilhørende hundens ras eller diett alene, men snarere en blanding av disse faktorene.

En rekke faktorer kan bidra til økt tannsteinproduksjon. Disse inkluderer blant annet mangel på riktig munntørrhet, for eksempel når hunden drikker for mye vann eller har en diett som inneholder mye fuktighet. I tillegg kan visse medisiner, inkludert visse antibiotika og hormonelle preparater, øke mengden av tannstein som produseres.

Noen ganger er det ikke mulig å avgjøre årsaken til økt tannsteinproduksjon, men det er viktig å huske på at det ikke alltid er nødvendig å behandle problemet medisinsk.

Hvordan vite om hunden har tannverk?

Det er noen måter å fortelle om hunden din har tannsmerter. Det ene er å se etter tegn på sikling. Hunder vil ofte sikle mer når de har tannsmerter fordi de orale nerveendene er følsomme og kan forårsake økt spyttutskillelse. Et annet tegn på at hunden din kan ha vondt er hvis den har slikket seg mer enn vanlig på leppene. Dette kan bety at han prøver å lindre det såre tannkjøttet.

Du kan også legge merke til at hunden din er motvillig til å spise hard mat eller tygge på bein, siden dette kan forverre tannsmerter. Hvis du mistenker at hunden din har tannsmerter, er det best å ta den med til veterinæren for en sjekk.

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment