Kattesele test: De 5 beste katteselene i 2024

En ordentlig god kattesele kan være en nødvendighet hvis du vil ha katten med på tur eller nyte turer i skog og mark sammen. En sele gir mer kontroll over katten din enn en andre typer halsbånd, og slike seler hjelper også til å forhindre kvelning og andre potensielt skader katten kan få. Når du velger en sele til katten din, er det viktig å finne en som er komfortabel, slitesterk og enkel å bruke.

For det er nemlig en ganske enorm forskjell på de ulike katteselene på markedet. Det finnes noen gode – men de aller fleste er elendige. Dette fikk vi i Kjaptforklart smertelig erfare da vi kjøpte inn og testet ulike produkter. Og derfor så vi også behovet for å skrive denne “best i test”-artikkelen.

Den beste katteselen vil nemlig både ha justerbare stropper og en komfortabel passform, samtidig som den er laget av sterke materialer som tåler mye slitasje. Det er også viktig å finne en sele som er enkel å ta av og på, da katter kan være ganske smarte når det kommer til å komme seg ut av ting de egentlig ikke har så lyst å ha på….

Med så mange alternativer på markedet kan det virke som en skremmende oppgave å finne den perfekte katteselen. Men vi i Kjaptforklart har eliminert alt av bomkjøp og frustrasjon. Tro meg: for det ville du nok fått dersom du skulle ut på markedet selv. 🙂

Vi har nylig kjøpt en kattesele en av våre mellomstore katter. Det krevde mye jobb med undersøkelser, innkjøp og testing over flere uker. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi har lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste katteselene på det norske markedet.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

kattesele pawsome sort sele beste i test

Pawsome Sort sele

 • Kommer i størrelser fra XS-XL.
 • Veldig myk og behagelig.
 • Enkel å justere, men prøv å finn riktig størrelse!
 • Det er brystreimen som kan reguleres; ikke rundt halsen.
 • Skal du kjøpe selen til en katt, så bør du gå for XS, S eller M.
kattesele teddy hunde og kattesele test

Teddy hunde- og kattesele

 • Kommer i tre forskjellige farger.
 • Velg mellom lilla, beige eller blå.
 • Mykt og deilig teddy-stoff som kan være varmende om høst og vinter.
 • Veldig enkelt å feste båndet på selen.
 • Lav pris – kombinert med høy kvalitet!
kattesele og lenke med refleks

Kattesele og lenke med refleks

 • Velg mellom fire farger.
 • Båndlengde på over 1 meter (120 cm).
 • Veldig fleksibel: med omkrets på mellom 22 og 44 centimeter.
 • Passer de aller fleste norske huskatter.
Screenshot 2

Trixie Soft Kattesele

 • Veldig enkel å håndtere for både katt og eier.
 • Mageomkrets på mellom 24 og 42 cm.
 • Båndlengde på 1,2 meter.
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin på 30 varmegrader.
rogz sparklecat

Rogz Sparklecat

 • Kommer i ulike størrelser
 • Veldig populær kattesele internasjonalt (ikke bare i Norge).
 • Produsert i Sør-Afrika.
 • Har en tykkelse på 8 millimeter.

Oversikt – Våre favoritt-kattesele:

1. Pawsome Sort sele – best i test!

kattesele test pawsome sort sele
 • Kommer i størrelser fra XS-XL.
 • Veldig myk og behagelig.
 • Enkel å justere, men prøv å finn riktig størrelse!
 • Det er brystreimen som kan reguleres; ikke rundt halsen.
 • Skal du kjøpe selen til en katt, så bør du gå for XS, S eller M.

Denne katteselen fra Pawsome er helt fantastisk!

Av alle selene vi testet på vår katt, så var det utelukkende denne modellen hvor katten vår ikke opplevde et tydelig ubehag.

Kommer i flere størrelser

Den minste størrelsen er XS. Her får du en kattesele med nakkeomkrets på 16 centimeter. Brystomkretsen på den minste modellen ligger på mellom 23 og 33 cm.

Skal du gå for den største modellen, så har den en nakkeomkrets på 40 cm. Brystomkretsen ligger på 53-80 cm.

Behagelig mesh-materiale

Èn ting er at katteselen kan fås i mange forskjellige størrelser.

Men det er først og fremst det utrolig behagelige materialet som gjør at vi anbefaler Pawsomes modell. Katten kjente på ingen måte noe ubehag med å gå i sele, noe som var en sterk kontrast til andre produkter på markedet!

.


2. Teddy hunde- og kattesele – Kommer i en rekke forskjellige farger

beste kattesele teddy hunde og kattesele
 • Kommer i tre forskjellige farger.
 • Velg mellom lilla, beige eller blå.
 • Mykt og deilig teddy-stoff som kan være varmende om høst og vinter.
 • Veldig enkelt å feste båndet på selen.
 • Lav pris – kombinert med høy kvalitet!

Den Teddy hunde- og kattesele er et mykt, lignende stoff i duse farger. Dette er en fin sele for høst og vinter, siden stoffet er litt varmende. Her får du en kattesele som gjør at katten synes de er behagelig å bevege seg og leke. I tillegg er selen fra Pawsome lett å justere. Denne selen vil vare lenge, siden den er enkel å rengjøre.

Sitter veldig godt

Teddy hunde- og kattesele er et perfekt valg for deg som ønsker en kattesele som sitter godt på din katt, samtidig som den er elegant og stilfull.

Denne katteselen holder selen trygt på plass, og er utstyrt med to D-ringer slik at du enkelt kan feste leddene til hundespenner eller andre typer bånd.

Den myke skinnfellingen sørger for at din katt ikke føler at huden blir irritert når h*n har på seg selen, mens den praktiske glidelåsen gjør det enkelt å ta av og på selen når du vil.

Vår dom

Jeg anbefaler denne selen for de som leter etter en katteselen av høy kvalitet til en rimelig pris.


3. Kattesele og lenke med refleks – Til bruk i høst- og vintermørket

kattesele og lenke med refleks
 • Velg mellom fire farger.
 • Båndlengde på over 1 meter (120 cm).
 • Veldig fleksibel: med omkrets på mellom 22 og 44 centimeter.
 • Passer de aller fleste norske huskatter.

Kattesele og lenke med reflex er både justerbar i størrelse og lukkes med en spenne. Den har også reflekterende striper for å øke kattens synlighet om natten. Stropplengden er 120 cm lang.

Vår anmeldelse

Dette produktet er fantastisk! Den passet perfekt til katten min, og de reflekterende stripene bidro virkelig til å holde henne trygg mens vi var ute og gikk om natten.

“Kattesele og lenke med refleks” er et praktisk produkt som sørger for at katten din er godt synlig når den går ut selv om det er mørkt. Selen er justerbar slik at du kan tilpasse den til katten din, og lenken har et solid festepunkt slik at katten ikke kan miste selen.

God sikkerhet

Refleksene gjør at katten blir lettere å se i svak belysning, noe som reduserer risikoen for at den blir påkjørt eller skades.

Vi bedømmer først og fremst at dette er produktet for deg som skal ut og gå med katten din i høst- og vintermørket.


4. Trixie X-Cat Myk Kattesele – Mageomkrets på mellom 22 og 44 cm

Screenshot 2

Denne katteselen fra Trixie er den perfekte måten å holde kattevennen din trygg på mens du er ute på tur. Selen er laget av myk, slitesterk polyester og nylon og har justerbare stropper for en komfortabel, tilpasset passform.

Selen er også designet med ekstra polstring for å holde katten din trygg og lun under utflukten.

Behagelig

“X-Cat” er en myk sele som passer perfekt for katter som liker å bli løftet opp. Selen er laget av høykvalitets materialer, og er behagelig for katten å ha på.

Den har også et unikt design som gjør at den sitter godt fast rundt halsen. Kan brukes til alle type aktiviteter, og vil garantert bli katten din favoritt!


5. Rogz Sparklecat

rogz sparklecat
 • Kommer i en rekke farger.
 • Tykkelse på stoffet ligger på 8 millimeter.
 • Flotte designdetaljer.
 • Justerbar kattesele.

Trixie Sparklecat-selen er perfekt for katter som liker å bli sett! Den lyse, prangende designen vil få katten din til å skille seg ut i mørket og øke synligheten mens den går. Selen er justerbar for å passe de fleste katter, og har ingen skarpe kanter eller løse deler som kan utgjøre en fare. Den er også laget av solid, 8 mm tykt stoff for å holde katten din trygg.

Takket være den reflekterende trimmen vil du kunne se katten din på avstand selv på de mørkeste nettene.

Er en herlig kattesele som sørger for at din katt føler seg like verdifull som en prinsesse. Selen er elastisk og behagelig, og har et vakkert design med skinnende glittersnor og gulldetaljer. Perfekt for alle katter med sinne eller fra seg i parken.


kattesele

Slik velger du riktig kattesele til katten din

1. Kattesele er et viktig tilbehør for katten din

Kattesele er et viktig tilbehør for katten din, og det er viktig å velge riktig sele for ditt kjæledyr. Det er en rekke faktorer du bør vurdere når du velger en sele til katten din, inkludert størrelse, vekt, aktivitetsnivå og personlighet.

En av de viktigste tingene å huske på når du velger en sele til katten din, er at den skal sitte behagelig. Katter er ikke like glade i å ha på seg en sele som hunder, så det er viktig å finne en sele som ikke vil irritere katten din. Det er også viktig å sørge for at selen ikke er for stram, slik at katten din kan bevege seg fritt.

Det er mange forskjellige typer katteseler på markedet, og det kan være lurt å prøve flere forskjellige før du finner den perfekte selen til katten din. Husk å ta hensyn til alle de ovennevnte faktorene når du velger en sele, slik at du kan finne den som er best egnet for ditt kjæledyr.

2. Velg riktig kattesele som passer din katt

Velg riktig kattesele som passer din katt kan være en utfordring. Det er mange forskjellige seler på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken type som vil passe din katt best. Når du skal velge kattesele, er det viktig å tenke på hvor mye bruk den får, og om den er behagelig å ha på. Du bør også ta hensyn til hvilken type kattekarakter du har, da noen typer kan trenge mer støtte enn andre.

Det finnes mange forskjellige typer kattesele på markedet. De fleste seler er justerbare, slik at de kan tilpasses den enkelte katts behov. Det er også viktig å sørge for at selen har reflekser, slik at din katt er synlig i mørket.

Når du har funnet den perfekte selen til din katt, er det viktig å lære den å gå med den på riktig måte. Begynn med å la katten få venne seg til selen ved å la den gå rundt med den på inne i huset. La katten få tid til å bli vant til selen, og unngå å dra i den. Når katten er vant til selen, kan du begynne å ta den med ut på tur. Start med korte turer, og øk etter hvert som katten blir vant til selen. Husk å ta det rolig, så katten ikke blir stresset av å gå med sele.

3. Se etter god passform, solid materiale og praktiske detaljer

En god kattesele må ha god passform, solid materiale og praktiske detaljer. Se etter seler med justerbare stropper som passer til katter i alle størrelser. Stroppene skal være enkle å justere og selve selen skal ha en robust lukking for å hindre at den sklir av katten.

Velg i tillegg en sele med reflekser slik at katten er synlig i mørket. Praktiske detaljer kan være en liten lomme til oppbevaring av mat eller et bjellebånd, som gjør det lettere å finne katten igjen hvis den vandrer bort.

Her finner du en rekke tips om hvordan du lærer katten din til å bruke kattesele.

4. Unngå seler med mye metall og stropper

Unngå seler med mye metall og stropper som er for tykke eller for store, da dette kan være ubehagelig for katten din. Se etter en sele som er behagelig å ta på og som ikke virker skarpt eller stikkende. Justerbarhet er også viktig, slik at du kan tilpasse selen til akkurat riktig størrelse. Det er også lurt å sjekke om selen har reflekser, slik at du og andre fotgjengere lettere kan se katten din når det er mørkt ute.

Når du har funnet en sele som passer din katt, er det viktig å venne den til å gå med den. Begynn med å la katten få tid til å bli vant til å ha på selen, uten at dere begynner å gå. La den så løpe rundt og leke med selen på, slik at den blir vant til å ha den på seg. Når katten din er vandt til å ha på selen, kan dere begynne å ta små turer sammen.

5. Prøv å få en prøve av selen før du kjøper den

Prøv å få en prøve av selen før du kjøper den. Selv om det ikke er alltid mulig, kan du ta med katten din og la den løpe rundt i butikken for å se om den er behagelig. Husk at de fleste katter ikke er vant til å gå med sele, så det kan ta litt tid for dem å venne seg til det.

Det er viktig at selen er behagelig for katten din, men det er også viktig at den passer perfekt. For stor eller for liten sele kan være ubehagelig, og det kan også være farlig hvis katten din rømmer. Når du får selen på, skal det være litt rom mellom den og kattens hals, men den skal ikke være for løs. Det er også viktig at bakdelen av selen ikke er for lang, ellers kan katten din snuble i den.

6. Pass på at selen er ren og fri for floker

Pass på at selen er ren og fri for floker før du setter den på katten din. Vask den med mild såpe og vann, og tørk den godt før du bruker den. Mange katteseler er justerbare, slik at du kan tilpasse dem etter størrelsen på katten din. Dette er viktig for å sikre at selen ikke er for stram eller for løs. Husk også å ta hensyn til at katter ofte veksler i vekt, så det kan være nyttig å ha en sele som kan justeres når det er nødvendig.

Når du har funnet en sele som passer til katten din, er det viktig å sørge for at den ikke er for stram. Kontroller at du kan få to fingre inn under selen, slik at katten din ikke blir klemt eller ubehagelig. Pass på å bruke et bånd som ikke er for stramt, da dette kan være farlig for katten din.

kattesele test

Kjaptforklarts andre dyre-forbrukertester

Vi i Kjaptforklart kan godt kalles for:

Dyrenes beste venn!

Dette har ført til at vi har kjøpt inn, vurdert og testet en rekke dyreprodukter. Her er noen av våre mest populære forbrukertester innenfor testing av produkter til hunder og katter:

Hvordan bruke en kattesele? (instruksjonsvideo)Vanlige spørsmål og svar

Hvilken type sele er best for katter?

Det er mange forskjellige typer seler på markedet, men de fleste av dem er ikke egnet for katter siden de er for smale. Katter trenger en sele som er bred nok til at de kan bevege seg fritt, og som har et mykt bånd rundt halsen slik at det ikke skader huden. Man bør også velge en sele med stropper som er laget av et mykt og elastisk materiale, slik at katten ikke føler seg trang eller utsatt for vridning.

Hva er den enkleste katteselen å ta på?

Den enkleste måten å ta på seg en katt på er å holde den i nakkeskinnet og vugge den mot kroppen. En annen måte å plukke opp en katt på er å legge den ene hånden under brystet og den andre hånden rundt rumpa, og deretter løfte den forsiktig. Noen mennesker foretrekker kanskje å øse katten opp i armene som de ville gjort en baby.

Uansett hvilken måte du velger, vær alltid forsiktig og snakk mykt til katten din.

Hva er den sikreste katteselen?

Hvis du leter etter en tryggest mulig kattesele, bør du velge en som er både komfortabel og sikker. De sikreste selene har et dobbeltklemmesystem som hindrer katten din i å rygge ut av dem. Komfort er også viktig, siden en ubehagelig sele kan forårsake plager hos katten din. Se etter en sele laget av pustende materiale med justerbare stropper for å sikre en perfekt passform.

Du bør også vurdere hvilken type bånd du bruker med selen. Et uttrekkbart bånd er et godt alternativ, siden det gir katten din litt frihet til å utforske mens du fortsatt har dem under din kontroll. Sørg for å holde øye med katten din mens den har på seg sele, da de kan bli fristet til å tygge på stroppene eller prøve å fjerne selen helt. Med litt tålmodighet og øvelse kan du og katten din nyte mange glade turer sammen!

Hvorfor faller katter om når du tar en sele på dem?

Den faller ned fordi den prøver å gjøre motstand, og jo mer den gjør motstand, jo hardere må du trekke, noe som igjen gjør at den faller. Når du tar en sele eller bånd på en katt for første gang, er det viktig å gjøre det rolig og uten makt. Den beste måten å få katten din komfortabel med å bruke sele er å ta den på når katten er avslappet og søvnig.

Plasser selen forsiktig over kattens hode og kropp, og pass på at stroppene ikke er for stramme. Klipp på båndet og hold godt mens du fører katten rundt i huset. Belønn kattungen din med mye ros og godbiter hver gang hun går pent ved siden av deg mens hun har på seg selen.

Kan en katt ha sele hele tiden?

Ja, katten kan ha en sele hele tiden. Det finnes mange forskjellige seler på markedet, og du kan velge den som passer din katt best. Det er også viktig å velge en sele som er av god kvalitet slik at den ikke rives opp eller skades lett.

Det er viktig å huske på at selen ikke skal brukes som et treningselement, men som et hjelpemiddel for å holde katten i sitt rette spor når du går tur med den. Hvis du bruker selen riktig, kan den være en stor hjelp for å holde katten trygg og i sitt rette spor.

Kan en katt unnslippe en kattesele?

Ja, en katt kan rømme fra en kattesele. Det krever imidlertid ganske mye innsats og litt kreativ tenkning fra kattens side. Med litt tålmodighet og besluttsomhet kan de fleste katter til slutt vrikke seg ut av selene.

For å forhindre at katten din slipper unna selen, sørg for at selen sitter riktig. En for løs sele vil gi katten god plass til å manøvrere, mens en for stram sele vil være ubehagelig og kan hindre katten din fra å bruke den. Du bør også velge en sele av høy kvalitet med solide stropper og spenner. Hvis du er i tvil, ta kontakt med veterinæren din eller en profesjonell kjæledyrforhandler.

Hvor lang tid tar det å trene en katt?

Det er ikke alle katter som kan trenes til å gjøre triks, men det er mange triks og atferder du kan lære dem. Du bør starte med de enkleste tingene, som å sitte, ligge, og ta på et minutt eller to. Deretter kan du gå videre til mer advancerte ting, som å hoppe gjennom ringer eller ta et steg eller to fremover når du blir tatt på rumpa. Når du begynner å lære katten dine triks, må du være tålmodig, og ikke bli frustrert hvis de ikke gjør det slik du vil. Husk at alle katter er forskjellige, og noen tar lengre tid enn andre å lære seg nye ting.

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment