Hvordan få jobb som bilselger?

Den beste måten å bli bilselger på er å begynne med å jobbe hos en bilforhandler. Mange forhandlere vil ha salgsstillinger via “trainee-stilling” som kan gi deg muligheten til å lære om virksomheten og utvikle dine salgsferdigheter.


Dette er som regel forbeholdt bedrifter som selger nye biler. Jeg som bor i Oslo-området har sett flere selskapet utlyse slike “trainee-stillinger”.


Du kan også se etter salgsopplæringsprogrammer som tilbys av bilprodusenter eller andre organisasjoner. Disse programmene kan gi deg ressursene og kunnskapen du trenger for å lykkes i bransjen. I tillegg kan nettverk med folk i bilindustrien hjelpe deg med å finne jobbmuligheter og knytte kontakter som kan være til nytte for din karriere.


Mitt beste tips er å få litt erfaring med salg før du begynner å selge biler. La meg si det sånn: det er lettere å selge ukeblader via telefon enn å selge en Porsche til 2,5 millioner.

Hvor mye tjener man som bilselger?

Det er vanskelig å si hvor mye man tjener som bilselger, fordi dette avhenger av en rekke faktorer, som hvilken merkevare man selger, hvilket distrikt man opererer i osv.

Men generelt sett kan man si at inntektene ligger mellom 500.000 og 800.000 kroner i året.

Mange bilselgere jobber på provisjon. Det vil si at de får betalt mer dersom de leverer gode resultater på jobben. Nettopp derfor er det store forskjeller i hva bilselgere tjener.

Har bilselgere provisjon?

Ja, de fleste bilselgere betales på fastlønn pluss provisjon. De mottar vanligvis en prosentandel av salgsprisen på kjøretøyet, som kan variere basert på bilens merke og modell.

I tillegg til provisjonen, kan de også motta bonuser eller andre insentiver fra forhandleren.

Her i Norge er det veldig sjelden slik at bilselgere jobber utelukkende på provisjon. Hvis du får et slikt tilbud fra sjefen din, så bør du avslå. Man skal alltid ha minstelønn for å klare seg når man bor i Norge.

Er bilselger en bra jobb?

bilselger Godt jobbet inntekt kommisjon

Ja, det er en bra jobb. Bilselgere har ofte gode karrieremuligheter og tjener godt. Det er imidlertid viktig å velge en bilbutikk som passer for deg, slik at du kan trives med jobben din.

Det er viktig å velge en bilforhandler som har et godt ry, slik at du kan føle deg trygg på jobben din. Bilselgere ofte jobber lange dager og helger, så det er viktig å finne en butikk som du trives med. Du vil tjene mer penger hvis du er fornøyd med jobben din.

Husk at mange tar seg tid til å kjøpe bil i helgene. Derfor må bilselgere (dessverre) veldig ofte jobbe i helgene.

Hvor mye tjener forhandler på bruktbil?

Det spesifikke beløpet som forhandlere tjener på bruktbil er avhengig av en rekke faktorer, inkludert bilens merke og modell, årsmodell og tilstand, samt hvor mye konkurranse det er i markedet.

Generelt sett kan forventes å betale et sted mellom 10-15% av bilens markedsverdi i overskudd til forhandleren.

Hva tjener en salgsleder?

Salget er en av livets viktigste roller, og salgsledere spiller en sentral rolle i å skape verdier for bedrifter. En salgsleder tjener vanligvis mellom 650.000 og 950.000 årlig, med gjennomsnittslønn på omtrent 750.000.

I tillegg til lønn kan en salgsleder forvente bonuser, provisjoner og andre ytelser som bidrar til å øke sin samlede inntekt.

Hva er gjennomsnittlig lønn i Norge?

Gjennomsnittslønnen i Norge er rundt 380.000 kroner i året. Dette tallet kan variere avhengig av din stilling og bedrift, men det gir deg en generell idé om hva folk tjener i Norge.

Husk at levekostnadene i Norge er høye, så lønnen din går kanskje ikke så langt som du tror.

Dette er tall som er gjeldende akkurat nå, men det øker hele tiden. Inflasjon og økt levestandard gjør at gjennomsnittlig lønn i Norge øker hele tiden.

Relatert innlegg til få jobb som bilselger

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment