Hvordan bli en god telefonselger?

Det finnes ingen generell formel for å bli en god telefonselger. Det krever mye trening og erfaring, og det som fungerer for en selger, kan ikke nødvendigvis fungere for en annen. Likevel er det noen generelle tips man kan følge for å oppnå best mulig resultat i jobben som telefonselger.


Først og fremst handler det om å finne ut hvilken tilnærming som passer deg best. Noen selgere liker å være direkte, mens andre foretrekker en mer diskré tilnærming. Det er viktig å finne ut hva som fungerer for deg, slik at du kan sette deg opp for suksess.


Selv hadde jeg sommerjobb som telefonselger. Det jeg merket var at folk satt pris på ærlighet. I stedet for å benekte at du skal selge dem noe, så bør du alltid si fra tidlig om dine intensjoner. For eksempel:

“Jeg ser at du har abonnert på dette ukebladet tidligere og jeg ville bare ringe for å høre om du vil begynne å abonnere igjen?”
En slik tilgang til telefonsalg kan være veldig nyttig å ha.

Hvordan reservere seg mot telefonsalg?

reservere telefonsalg markedsføringsteknikker

Det er mange måter å reservere seg mot telefonsalg på, men det vanligste er å registrere seg i et telefonnummerdatabase som blokkerer alle telefonsalgshenvendelser fra uvedkommende aktører.

Samtidig er det viktig å påpeke at bedrifter (inkludert enkeltpersonforetak) ikke har mulighet til å reservere seg mot telefonsalg.

Hvilke egenskaper bør en selger ha?

Det er noen få nøkkeltrekk som alle gode selgere deler. For det første har de et sterkt ønske om å hjelpe andre og gjøre en forskjell i livene deres. For det andre har de utmerkede kommunikasjonsevner og vet hvordan de skal bygge kontakt med andre.

For det tredje er de svært motiverte og drevne til å lykkes. Og til slutt, de er kunnskapsrike om produktet eller tjenesten deres og kan svare på alle spørsmål som blir stilt til dem.

Hvor mye kan man tjene som telefonselger?

Det er vanskelig å si akkurat hvor mye en telefonselger kan tjene, fordi det avhenger av mange faktorer som kompetanse, yrkeserfaring, arbeidsgiverens lønnspolitikk og hvor hardt man jobber.

Generelt sett tjener telefonselgere mellom 650 000 og 900 000 kroner i året. Noen kan tjene mer, mens andre kan tjene mindre.

Veldig ofte er det slik at telefonselgere jobber på provisjon. Desto mer de selger, desto mer tjener de.

Hvordan blokkere nummer fra selgere?

Den beste måten å blokkere numre fra selgere på er å bruke en samtaleblokkeringsapp. Det er en rekke av disse appene tilgjengelig for både iPhone og Android, og de vil alle jobbe for å stoppe salgssamtaler fra å komme gjennom.

Bare last ned en av disse appene og legg til tallene du vil blokkere. Appen tar seg av resten.

Hvordan få Telenor til å slutte å ringe?

Dessverre er det ikke noe enkelt svar på dette spørsmålet. Telenor er et teleselskap med et bredt spekter av tjenester, og som sådan kan de kanskje hjelpe deg med en rekke ulike problemstillinger knyttet til tjenesten din.

Det første trinnet vil være å kontakte Telenors kundestøtte og forklare problemet i detalj. De vil være i stand til å hjelpe deg med å finne ut om å avslutte alle telefonsamtaler (inkludert utgående og innkommende) er et alternativ, og i så fall hvordan du skal gjøre det.

Hvis Telenor har noen selgere som gjentatte ganger ringer deg, så anbefaler jeg å ta telefonen. Ta telefonen når de ringer, og deretter sier du pent og høflig (men veldig bestemt…) at de skal slutte å ringe deg. På den måten kan de fjerne deg fra listen over potensielle kunder de kan ringe.

Hvordan få Norstat til å slutte å ringe?

Du kan prøve å kontakte dem for å sende inn en klage, eller du kan snakke med telefonleverandøren din for å se om de kan blokkere nummeret.

Relatert innlegg til god telefonselger

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment