Hva koster det å legge varmekabler?

Prisene for å installere gulvvarme i Norge kan variere avhengig av en rekke faktorer, men varierer typisk fra rundt 1500-3000 kroner per kvadratmeter gulvareal.


Denne prisen inkluderer kostnader for materialer og arbeid. Ved større prosjekter kan det være mulig å få rabatt.


Husk at du etter all sannsynlighet må fjerne hele gulvet ditt for deretter å legge varmekabler – og så legge nytt gulv. Kostnaden ved å legge nytt gulv er naturligvis det som kommer til å koste mest.

Hvilken gulvvarme skal jeg velge?

hvordan velge gulvvarme

Det er flere faktorer å vurdere når du velger et gulvvarmesystem, inkludert typen gulv du har, størrelsen og utformingen av rommet ditt og budsjettet ditt. Noen vanlige typer gulvvarmesystemer inkluderer strålevarme (enten hydronisk eller elektrisk), tvungen luft og baseboardvarmere.

Konsultasjon med en profesjonell kan hjelpe deg med å finne ut hvilket system som er riktig for dine behov.

Er det dyrt å bruke varmekabler?

Ja, det er relativt dyrt å bruke varmekabler, spesielt hvis man skal legge dem selv. I tillegg krever de relativt mye strøm, noe som gjør at strømregningen blir høyere enn om man hadde valgt et annet oppvarmingssystem.

Likevel er det mange som velger varmekabler, ikke minst på grunn av deres mange fordeler. For det første er de svært effektive og varmeleggerne kan levere mye varme på kort tid.

Det føles også deilig å gå ut av dusjen i desember og føle et varmt baderomsgulv.

Hvor mye strøm bruker gulvvarme?

Det er vanskelig å si hvor mye strøm gulvvarme bruker, fordi det avhenger av en rekke faktorer. For eksempel, hvor effektiv gulvvarmeanlegget ditt er, og hvilken type gulv du har (for eksempel tregulv eller teppe). I tillegg vil temperaturen på rommet og utetemperaturen påvirke hvor mye strøm gulvvarme bruker.

For å gi et grovt estimat, kan man si at gulvvarme bruker mellom 0,5 og 1 kWh per time, avhengig av disse faktorene. Dette er imidlertid bare et anslag, og du bør kontakte en elektriker for å få mer nøyaktige tall for ditt hus.

Hva er best varmekabler eller folie?

Det finnes mange forskjellige typer varmekabler og folie på markedet, og det kan være vanskelig å velge hvilken som er best for deg.

Noen foretrekker varmekabler, mens andre foretrekker folie. Begge disse er gode valg, men det avhenger helt og holdent av hva slags rom du skal bruke dem i og din personlige smak.

Relatert innlegg til koster det å legge varmekabler

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment