Hvordan bli eiendomsmegler?

For å bli eiendomsmegler trenger man god kunnskap om det norske markedet for boliger, og det er en fordel å ha bodd i Norge i mange år. I tillegg må du ha 3 års utdannelse fra BI. Skal du bli sertifisert eiendomsmegler, så må du ha gått på “eiendomsmegler”-studie.


Videre må du ha gode salgs- og markedsføringsferdigheter, samt være strukturert og systematisk i din tilnærming til arbeidet.


Meglerens rolle er å fremme salget av boliger, og dette gjøres ved å tilby sine tjenester til kundene. I mange tilfeller vil megleren representere selgeren i en eiendomsmegling, men dette avhenger av hvilken avtale megleren har inngått med selgeren.

Hva er en Eiendomsmeglerfullmektig?

En eiendomsmeglerfullmektig er en person som har lov til å drive megling av fast eiendom, og representere kjøper og selger i kontraktsforhandlinger. Fullmektigen må være autorisert av Finanstilsynet, og ha løpende tilsyn med sin virksomhet.

En eiendomsmeglerfullmektig kan bistå deg med å kjøpe eller selge bolig, og vil veilede deg gjennom hele prosessen. Han eller hun vil hjelpe deg med å finne den rette boligen, gjennomføre budrunder og sikre at kontrakten blir i henhold til dine ønsker. I tillegg vil fullmektigen være behjelpelig med å ordne finansiering hvis dette er nødvendig.

Hvor kan man studere for å bli eiendomsmegler?

eiendomsmegler hvordan

Man kan studere for å bli eiendomsmegler ved flere ulike institusjoner, som f.eks. Handelshøyskolen BI, Norges handelshøyskole (NHH) eller Real Estate Academy.

Så vidt vi vet, så er det Handelshøyskolen BI som er mest populær blant kommende eiendomsmeglere i Norge.

Hva skal til for å bli en god eiendomsmegler?

Det er mange ting som skal til for å bli en god eiendomsmegler. Noen av de viktigste tingene er:

-God kunnskap om markedet og eiendomsmarkedet spesielt.
-Et nettverk av kontakter innen bransjen.
-Flerårig erfaring fra megling eller salg av eiendommer.
-Evne til å bygge gode relasjoner med kunder og samarbeidspartnere.
-Gode lederegenskaper og evne til å motivere andre.

Hva må man ha i snitt for å bli eiendomsmegler?

Her bør du sjekke med BI. Karakterkravet for å bli eiendomsmegler endrer seg hvert år.

Men generelt er det ikke veldig vanskelig å komme inn på eiendomsmegler-studiet. Det er heller ikke et yrke som har særlig høy status.

Hva skal til for å lykkes som eiendomsmegler?

Megleren må ha god kunnskap om boligmarkedet, være strukturert og ha gode salgsevner. Videre er det viktig at megleren har et godt nettverk av relasjoner, både i bransjen og ute blant folk flest.

Til slutt er det viktig å påpeke at et godt menneskelige egenskaper er en fordel, da mange av kontaktene mellom megler og kunde vil foregå i person.

Relatert innlegg til bli eiendomsmegler

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment