Kan man ta ut penger fra BSU?

Ja, det er mulig å ta ut penger fra BSU, men med visse begrensninger. Du kan ta ut inntil 85 prosent av innestående beløp i løpet av et kalenderår, og du må ha vært medlem av ordningen i minst tre år for å få tatt ut penger fra BSU. Det er også viktig å huske at rentene på sparepengene din vil bli redusert hvis du tar dem ut.


Men om du tar ut pengene fra BSU, så må du tilbakebetale de skattefordelene du har fått fra BSU-sparingen. Så det lønner seg ikke. Husk at BSU er en langsiktig investering.

Kan man ta ut penger fra BSU før nyttår?

ta ut penger

Ja, det er mulig å ta ut penger fra BSU før nyttår. Ved å ta ut penger fra BSU tidligere enn planlagt, må man betale skatt av beløpet. Dette vil redusere størrelsen på den samlede pensjonen man har rett til etter folketrygden.

Er du usikker på dette svaret? Eller trenger du et mer presist svar?

Kontakt banken din! Eventuelt kan du kontakte en jurist.

Kan man si opp BSU-konto?

Ja. Man kan si opp BSU-kontoen sin ved å logge seg inn på Nettbank og velge “Konto og betalingstyper” under fanen “Innstillinger”. Deretter kan man klikke på “Avslutt BSU” i høyre marg.

I tillegg til dette kan man overføre midler fra BSU-kontoen til en vanlig sparekonto, men da må man fylle ut et skjema som heter “Selvangivelse – Overføring av formue mellom konti”.

Sier du opp en BSU-konto, så skal du tilbakebetale de skattefordelene du har fått av BSU-ordningen fra tidligere år.

Kan man spare i BSU etter boligkjøp?

Ja, man kan spare i BSU etter boligkjøp. For å få maksimalt utbytte av sparingen er det imidlertid viktig å velge en ordning som passer din situasjon.

Det finnes mange forskjellige BSU-ordninger, og det kan være vanskelig å finne ut hvilken som er best for deg.

Relatert innlegg til man ta ut penger fra BSU

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment