Hvordan bli brunere?

Bruning av huden skjer ved at UV-stråler bryter ned fettet i huden, noe som gir en brunfarge. Dette er en naturlig beskyttelse mot solens stråler, siden det er disse strålene som omdanner fettet til brune pigmenter.


Du kan bli brunere ved å oppholde deg mye ute i sola, eller ved bruk av solarium. Noen blir også brunere etter å ha tatt et bad i klorvann, siden klor inneholder UV-stråler. Du kan også bli brunere ved å spise mye betakaroten.


Du kan også påføre selvbruningskrem. Dette er dog ikke sikkert at det vil gi deg et varig eller særlig pent resultat. Men det er ingen tvil om at veldig mange benytter seg av selvbruningskrem for å få litt brunere farge.

Hvorfor blir jeg ikke brun?

Det er vanskelig å bli brun når man bor i Norge fordi vi har så lite sol. Men det er mulig å bli brun ved hjelp av solarium eller en selvbruningskrem.

Det er ikke bare solen som gjør deg brun. Du kan også bli brun ved hjelp av solarium eller en krem. Solarium gir deg raskt en fin farge, men du må passe på at du ikke bruker det for ofte, for da kan du få problemer med huden.

Husk at du alltid bør beskytte deg mot UV-stråler. Bruk solkrem når du oppholder deg utendørs om sommeren.

Når blir man mest brun av sola?

sole sollys brunfarge brun

Det er individuelt hvor fort man blir brun av solen. Noen kan bli svært brune etter bare noen få dager i sola, mens andre trenger lengre tid for å få en gyldenbrun farge. Avhengig av hudtype, genetikk og solinnstråling kan det ta fra én uke til flere uker å bli godt brun.

Solen er svært viktig for å produsere vitamin D, som er essensielt for god helse. Det er derfor viktig å komme seg ut i sola så ofte som mulig, og ikke minst ta seg tid til å sole seg ordentlig. Er man usikker på hvor brun man kan bli, er det lurt å begynne med å sole seg i små doser og øke gradvis.

Men generelt er solen sterkest mellom 12:00 og 15:00 på dagen. Dog er det viktig at du beskytter deg godt med solkrem når du er ute. Har du tendenser til å bli solbrent, så skal du for all del ikke være ute i direkte sollys. Ta vare på huden og kroppen din.

Hvilken solkrem blir man brunest av?

Det er mange solkremer på markedet, og det kan være vanskelig å finne ut hvilken som er best for deg. Noen solkremer inneholder faktor 15, noen inneholder faktor 30, og andre inneholder faktor 50.

Det anbefales at du bruker en solkrem med en høyere faktor når du skal til områder med mye sol. Hvis du bare planlegger å være ute i kort tid, kan en solkrem med faktor 15 være tilstrekkelig. Hvis du skal til et solrikt land, anbefales det at du bruker en solkrem med faktor 30.

Man blir naturligvis brunest av solkrem med lav faktor. Men det betyr likevel ikke at det er en god idè. Husk at beskyttelse av huden din skal være førsteprioritet.

Hvordan bli så brun som mulig?

Noen av de sikreste og mest effektive metodene for å bli brun inkluderer å bruke en selvbruningskrem eller spray, gå ut og utsette huden din for solens naturlige UV-stråler, eller bruke en kunstig solseng.

Det er imidlertid viktig å merke seg at overeksponering for sol eller UV-stråler kan forårsake hudkreft, så det er viktig å bruke solkrem når som helst du skal være i solen, uansett om det er i kunstig eller naturlig form.

Kan man bli brun etter kl 17?

Ja, det passer bra å sole seg etter klokken 17.00 hvis man ikke har for mye på agendaen den neste dagen. Da er sola sterk nok til å gi deg en fin brunfarge, men ikke så varm at du blir ukomfortabel.

Hvis man vil bli brun i løpet av kort tid, er det bedre å sole seg fra klokken 11.00 til klokken 14.00. Da er sola som sterkest, og man får en fin brunfarge i løpet av noen timer.

Blir man brun gjennom klær?

Det er mulig å få en solbrun gjennom klær, men det avhenger av type stoff og hvor tykt det er.

Mørkere farger vil absorbere mer sollys enn lysere farger, så hvis du prøver å få en solbrun farge gjennom klærne, er det best å ha på seg noe svart. Men selv om du har på deg noe svart, blir du ikke så mørk som du ville gjort hvis du ble utsatt for solen uten klær.

Relatert innlegg til bli brunere

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment