Hva er melatonin?

Melatonin er et hormon som produseres av pinealkjertelen i hjernen. Den hjelper til med å regulere kroppens døgnrytme (den indre klokken som styrer når vi føler oss søvnige og når vi våkner).


Veldig mange apotek selger melatonin som kosttilskudd. Nå er det nemlig lovlig å selge melatonin reseptfritt i Norge.

Hvilke bivirkninger er der ved melatonin?

bivirkninger av melatonin

Hør med legen din eller les på pakken du kjøper.

Vi i Kjaptforklart er ikke utdannet helsepersonell. Derfor kan vi heller ikke gi deg gode råd når det kommer til bivirkninger av medikamenter eller kosttilskudd.

Hva er den viktigste søvnen?

Den viktigste søvnen er de 7-8 timer du trenger hver natt for å få nok rest og vedlikeholde din helse og energi.

Søvn er svært viktig fordi det gir kroppen din tid til å samle seg, reparere skader, og generelt gjenopprette energien fra dagen før. Dessuten er det en av de beste måtene å redusere stressnivået ditt på. Hvis du ikke får nok søvn, kan dette føre til at du blir irritabel, trøtt og uopplagt. I verste fall kan det også føre til helseproblemer.

Hva påvirker søvnen vår?

Forskning tyder på at det er totalbelastningen av en persons liv søvnen påvirkes av, ikke bare hva slags jobb eller skole de utsettes for.

En person som bor et sted der det er lite støy og forurensning, og som har et rolig tempo i livet, vil gjerne ha lettere for å sove enn en person som bor i et stort byområde med mange mennesker og mye lyd. Noen ganger kan det være vanskeligere å sove om kvelden, fordi det er mer aktivitet og lys, selv om man har en rolig dag.

Relatert innlegg til melatonin

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment