Reisetips Budapest: 8 ferietips til Ungarns hovedstad

Da vi skrev en lang (og populær) artikkel om Wien, så måtte vi selvfølgelig innom Budapest på veien. Det er jo tross alt “et steinkast” mellom disse to europeiske hovedstedene. 😉

Budapest er en av Europas mest interessante og vakre storbyer, og er et ypperlig reisemål for nordmenn. Beliggenheten midt i hjertet av Europa gjør at det er lett å komme seg til, og det er mye å se og gjøre. Byen er preget av historie, arkitektur og kultur, og du kan finne alt fra prisbelønte museer, nattklubber og restauranter til flotte parker og historiske severdigheter.

Uansett hva du leter etter, er Budapest et godt reisemål for nordmenn. Det er en god blanding av europeisk kultur, moderne livsstil og lave priser. Dette er en by som har noe for alle, uansett hva man søker etter. Om du ønsker å utforske den magiske arkitekturen, oppdage historiske severdigheter, eller bare nyte god mat og drikke, er Budapest en by som leverer.

I denne artikkelen vil vi gi deg 8 tips for å få mest mulig ut av en tur til Budapest, slik at du kan få det beste av det beste. Vi vil gå igjennom alt du trenger å vite om å booke fly og overnatting, hvordan du får mest ut av de lokale attraksjonene, og hvilke restauranter og barer som er verdt å besøke. Dette er en artikkel som vil hjelpe deg å få mest mulig ut av ditt opphold i Budapest og gi deg en uforglemmelig opplevelse.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Budapest? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Gå og få ordentlig spabehandling (termisk bad)

spabehandling Budapest

Opplevelsen av å besøke et spa er noe som kun kan oppleves, og hvis du er turist i Budapest er dette et must. Det er mange forskjellige spa-opplevelser å velge mellom, alt fra de som tilbyr eksklusive behandlinger til de som tilbyr mer avslappende tjenester. Uansett hva du er ute etter, vil et spa-besøk i Budapest gi deg en unik opplevelse.

En av de beste måtene å slappe av på er å prøve et tradisjonelt bad. Budapest har mange bad som er utformet for å gi deg den ultimate avslappende opplevelsen.

Mange av badene har også et stort utvalg av tjenester, som manikyr, pedikyr, massasje og ansiktsbehandlinger. Du kan også prøve badene som er utformet som en tømmerstokk, en typisk lokal opplevelse. Et annet alternativ er å besøke et spa som tilbyr mer moderne og eksklusive tjenester. Noen av spaene i Budapest tilbyr tjenester som ansikts- og kroppslifting, forskjellige typer massasje og manikyrbehandlinger. Spaene har ofte en rekke avslappende tjenester som du kan nyte, inkludert jacuzzi, boblebad og dampbad.

Vår anbefaling: Gellert Bath & Spa

Hvis du leter etter et spa som ligger sentralt i byen, er det Gellert Baths & Spa (offisiell nettside). Dette er et av de mest kjente spaene i Budapest, og tilbyr en rekke avslappende tjenester. Her finner du alt fra tradisjonelle bad til moderne tjenester som ansiktsbehandlinger og massasje.

Dette er den perfekte plassen å slappe av og føle deg som en ærverdig gjest. Gellert Baths & Spa har også en restaurant og en bar som tilbyr lokale retter og drikkevarer. Så hvis du er i Budapest, bør du besøke Gellert Baths & Spa for å få den ultimate spa-opplevelsen.

Derfor er Budapest “spa-hovedstaden” i Europa (kort film)



2. Besøke parlamentsbygningen i Budapest

building g7e088b416 1920

Parlamentsbygningen i Budapest er en av de største og mest imponerende bygningene i Ungarn som er et must-see for alle som besøker landet. Dette imponerende byggverket, som er en av de viktigste symbolene for landet, er hjemmet til Parlamentet, som er parlamentet som regjerer Ungarn. Bygningen, som ble ferdigstilt i 1904, er et majestetisk og storslått syn som strekker seg mot himmelen.

Det er konstruert i neoklassisk stil og har en enestående fasade som består av 265 meter lange fasader, to 96 meter høye tårn og en 96 meter høy kuppel som er bekranset med et kjempestort galleri. I tillegg til det imponerende ytre er interiøret også spektakulært, det består av 691 rom, 29 trappeganger og 13 trapper.

Mange kommer til parlamentsbygningen for å se de fantastiske detaljene som finnes i bygningen, for eksempel de mange statuene som adornerer fasaden, stilig møbler i det interne rommet, de mange kunstverkene som pryder veggene og de ulike skulpturene som dekorerer kuppelen.

Parlamentsbygningen i Budapest er et sted som bør besøkes av alle som vil se Ungarns historie og kultur. Det er også et sted som gir et innblikk i landets politiske liv og som er et symbol på landets styrke og stolthet.

Fun fact: Parlamentsbygningen i Budapest er det største ikke-religiøse byggverket i Europa. Det har også et omfattende bibliotek som har over 250 000 bøker.

OBS! Se denne korte filmsnutten før du besøker parlamentet



3. Slottshøyden

Slottshøyden er et annet velkjent sted for Budapest-turister. Det er et utmerket utsiktspunkt som gir deg en fantastisk panoramautsikt over byen. Det er et av de beste stedene å få en god oversikt over den historiske byen. Det er en flott måte å se hvordan byen har utviklet seg gjennom årene.

På Slottshøyden finner du det imponerende Buda slottet, som er et av de sentrale historiske landemerkene i Budapest. Slottet er et stort, imponerende arkitektonisk mesterverk som representerer den store historien til byen. I tillegg finner du det gamle festningsverket, som også er en av de viktigste attraksjonene på slottshøyden. Det er også andre severdigheter som Statue of Liberty og Monument of Heroes som ligger i nærheten.

Slottshøyden er også et veldig populært sted for hobbyfotografer. Det har en fantastisk utsikt og de mange historiske landemerkene som kan gi deg unike fotomuligheter. Det er også en rekke steder å utforske, med mange interessante detaljer som gir deg muligheten til å ta fantastiske bilder.

Slik kommer du deg til slottshøyden i Budapest (video-guide)



4. Utforsk Ungarns hete uteliv

pexels energepiccom 110472

Budapest er en fantastisk by å besøke når man er på ferie. Det er mange morsomme ting å gjøre og se, og utelivet er en av de beste delene. Det er mange måter å utforske utelivet i Budapest. Det er både barer og klubber som tilbyr et bredt utvalg av stemninger og musikkstiler, og det er garantert noe for alle.

For de som ønsker å slappe av og ha det gøy, er det mange fine barer og pubber som tilbyr tradisjonell ungarsk øl og et bredt utvalg av drikkevarer. Disse stedene er vanligvis åpne hele natten, og de er et godt sted å møte andre reisende og lokalbefolkningen. Det er også et godt sted å høre de lokale bandene som spiller på disse stedene.

For de som ønsker å danse hele natten, er det mange klubber og nattklubber som tilbyr en variert musikkstil, fra EDM og hip-hop til house og techno. Disse stedene er ofte utstyrt med lys og lasershow, og de har ofte store, internasjonale DJ-er som spiller de mest populære låtene. Det er også mange konserter som avholdes i byen, og disse er også et godt sted å utforske utelivet.

Budapest har noe å tilby for alle. Uansett hva man er ute etter, kan man finne det her. Det er et godt sted å oppleve et variert uteliv, og det er mange morsomme nattklubber og barer å velge mellom. Besøk Budapest for å nyte et unikt uteliv som vil gjøre ferien uforglemmelig.

Video – Slik ble Budapest den heteste utelivsscenen i Europa



5. Ta deg en tur på operahuset

pexels heiner 36474

Operahuset i Budapest er en av Europas mest spektakulære operascener. Det imponerende operabygget ligger i det sentrale Budapest, mellom Donauelva og Chain Bridge. Det ble åpnet i 1884, og er kjent for sin storslåtte arkitektur og sine spektakulære operaproduksjoner.

Det er verdt å se scenen selv, og bygningen er et imponerende eksempel på hvordan arkitektur og kunst kan kombineres. Interiøret er også imponerende og inneholder utsmykkinger som malerier, statue, dekorative smijernsgitter og flotte takmalerier.

Du kan kjøpe billetter på nettsidene til operahuset, eller du kan besøke billettkontoret i lobbyen. Billettprisene varierer avhengig av hvilket show du ser, og hvilken type billett du velger. Billettprisene starter vanligvis fra rundt 200 norske kroner.

En interessant funfact om operahuset i Budapest er at det er det største operahuset i sentraleuropa. Det er også hjemstedet til en av verdens eldste operaselskap, det ungarske nasjonale operaselskapet, som har eksistert siden 1884.

Video – gjenåpningen av Operahuset i Budapest



6. Se den majestetiske kirkebygningen Szent István-bazilika

Szent István-bazilika er et must å oppleve når man er i Budapest. Det er en av de største og vakreste kirker i byen og den er en av de mest populære attraksjonene. Bygningen ble opprinnelig bygget i det 17. århundre og er et flott eksempel på barokk arkitektur.

I tillegg er det en motsetning til den moderne arkitekturen som er vanlig i Budapest. For å komme seg til Szent István-bazilika, kan man ta bussen eller trikk nummer 9 eller 56 fra sentrum. Det ligger kun et par minutters gange unna Szabadság tér, som er et sentralt sted i Budapest.

Det er verdt å ta en tur innom Szent István-bazilika for å få oppleve den fantastiske arkitekturen og den vakre fasaden. Det er også et populært sted for å delta i konserter og andre arrangementer. Det er også mange kunstverk og skulpturer som gjør at besøket blir enda mer spesielt.

Video



7. Dra på fotballkamp i Budapest

stadium g32f139ca4 1920

Når du besøker Ungarn, bør du absolutt ta deg tid til å oppleve en fotballkamp. Fotball er en av de mest populære idrettene i landet, og kampene kan virkelig bidra til å berike opplevelsen din. Det er en helt spesiell stemning på stadion som du ikke vil finne noe annet sted. Det å få se en fotballkamp er en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

En norsk kamerat av meg besøkte Budapest da jeg studerte der. Etter å ha blitt med meg på fotballkamp, så utbrøt han:

“Ungarerne er jo helt gale når de ser fotball! Dette ante jeg virkelig ikke!”

I hovedstaden Budapest finner du flere fotballklubber som du kan oppleve. Den mest kjente av disse er Ferencvárosi Torna Club, som er den eldste fotballklubben i Ungarn. Denne klubben har eksistert siden 1899 og er også kjent som FTC. Denne klubben har vunnet det ungarske mesterskapet 16 ganger og har også vunnet to mesterligaer. Videre finner du også Vasas FC, som ble grunnlagt i 1951 og er kjent som den største stålklubben i Ungarn. De har også vunnet det ungarske mesterskapet hele 10 ganger.

Du kan også oppleve klubben Újpest FC, som ble grunnlagt i 1901. De har vunnet det ungarske mesterskapet hele 5 ganger.

Videre finner du også Honved FC, som ble grunnlagt i 1909 og har vunnet det ungarske mesterskapet hele 8 ganger. Opplev fotballkampene til disse klubbene når du besøker Ungarn, og du vil garantert få en uforglemmelig opplevelse.

Gale fans fra Budapests største fotballklubb



Lignende reiseartikler

Har du passet klart og føler at reisefeberen stiger?

Forståelig!

Vi i Kjaptforklart har ved flere anledninger reist Europa (og verden) rundt. På den måten kan vi tilby god reisejournalistikk. Her er noen av våre anbefalte artikler:

Ofte stilte spørsmål

Hva spiser man i Budapest?

På tur i Budapest kan du finne mat fra en rekke kjøkken rundt om i verden, men det er mange kulinariske opplevelser å nyte av de lokale retter. Her er noen populære retter som du bør prøve:

Goulash: Denne hungerske suppen, krydret med paprika, er en av de mest populære retter i Budapest.

Főzelék: Dette er en type grønnsakssuppe som serveres enten som en primærrett eller siderett.

Halászlé: En fiskegryte som er krydret med paprika og koriander.

Gundel Palacsinta: En søt crêpe fylt med sjokolade, mandler, rosiner og rum.

Lángos: Dette er et deigfri stykke brød som stekes i olje og toppes med ost, bacon og løk.

Töltött paprika: Paprika fylt med ris og kjøtt som serveres med poteter.

Kurtos Kalacs: Dette er en kakedeig rullet rundt en spyd og stekt over åpen ild.

Dobos Torte: En lagkake laget av sjokoladekake og karamellsaus.

Hvordan kommer man seg raskest fra Norge til Budapest?

Den raskeste måten å komme seg fra Norge til Budapest er å ta et fly. Det er mange flyselskaper som tilbyr direkteflyvninger mellom de to landene, og reisen tar vanligvis omtrent tre og en halv time.

De flyselskapene som tilbyr direkteflyvninger fra Norge til Budapest inkluderer:

– Wizz Air
– Norwegian Air
– KLM Royal Dutch Airlines
– LOT Polish Airlines
– SAS

Hvilke områder bør man bo i når man besøker Ungars hovedstad?

Budapest er en vakker by som har noe å tilby for enhver smak. Det er flere områder å velge mellom for de som ønsker å overnatte der.

Hjertet av Budapest er sentrum, som er hjem til mange historiske monumenter, museer og kulturelle attraksjoner. Dette er det beste stedet å bo for de som ønsker å utforske byen. Her kan du finne gode hotelltilbud, mange restauranter og nattklubber, og kanskje en natt på en tradisjonell ungarsk klubb. Dette området er også lett tilgjengelig fra flyplasser og offentlig transport.

Øvre Buda er et populært område som er hjem til de kongelige slottene, som er populære steder å besøke. Dette området er fylt med utsiktspunkter, kirker og historiske monumenter som er verdt å sjekke ut. Det er en god blanding av luksushoteller og billigere overnattingssteder som skal passe enhver lommebok.

Nedre Buda er et fredelig område som er kjent for sine vakre parker og grønne områder. Dette er et populært turistområde som er kjent for sine antikke bygninger og historiske steder. Dette er også et godt sted å slappe av og finne billig overnatting.

Pest er det moderne distriktet i Budapest, som har en spennende natteliv og mange gode restauranter. Dette området er fylt med butikker, kafeer og shoppingmuligheter. Det er også mange hoteller og overnattingssteder her som passer enhver lommebok.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment