Tallinn ferietips: 10 eksperttips til ting å gjøre i Tallinn

Tallinn er en av de vakreste byene i Europa, og er et utmerket reisemål for nordmenn. Den estiske hovedstaden, som ligger ved Østersjøen, har flotte kulturelle attraksjoner, historiske severdigheter og et livlig natteliv. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips som vil hjelpe deg å få mest mulig ut av ferien din i Tallinn.

Vi i Kjaptforklart har besøkt byen ved fem (!) anledninger! Sist gang var i starten av 2023 – og det blir helt sikkert flere Estland-reiser på oss! 😉

Dette er en liten by som er lett å navigere seg gjennom. Byen er full av liv og farge, og har mange severdigheter og steder å besøke. Den historiske gamlebyen er fylt med smale gater og gamle bygninger som kan minne om en annen tid. Her kan du utforske museer, kirker, monumenter og gamle kafeer. Det er også et stort utvalg av restauranter, barer og klubber som er perfekt for en natt ute.

Og du skal for alvor ikke undervurdere byens fantastiske shoppingmuligheter! Det er mange butikker, kjøpesentre og markeder hvor du kan finne alt fra mote til lokale håndverksprodukter. Det er også flere spennende attraksjoner, som den imponerende Alexander Nevsky-katedralen og det nyrenoverte slottet Toompea. Det er også mange flotte strandpromenader og parker der du kan slappe av og nyte utsikten utover Østersjøen.

Tallinn er et perfekt reisemål for nordmenn. Det er nærme og lett å komme seg til, og byen er billig å bo i. Det er også mange muligheter for å få et smakfullt måltid eller en deilig cocktail. Det er et sikkert reisemål som byr på et stort utvalg av kulturelle opplevelser, historiske severdigheter og god shopping. Vi håper at våre tips vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av ferien din i Øst-Europas perle!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Tallinn? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

Tallinn ferie

1. TV-tårnet

EU EE Tallinn Pirita
Pirita from altitude 260 meters

TV-tårnet i Tallinn er noe du MÅ besøke når du er i den estiske hovedstaden.

Hver gang jeg forteller dette til venner og familiemedlemmer, så vil de ofte si:

“Hæ? Hva er det som er så utrolig spennende med et TV-tårn da?”

….og det skal jeg fortelle deg nå! 🙂

Med sine 314 meter er det det høyeste strukturelle punktet i hele landet og det er også et populært turistmål. Du kan ta en heis opp til det øverste laget, hvor du kan få en 360-graders panoramautsikt over hele byen og landskapet. Fra toppen av tårnet kan du se så langt som til den estiske skjærgården.

Det er en unik opplevelse som garantert vil etterlate et sterkt inntrykk. Du kan også besøke de imponerende utstillingsrommene som ligger på andre etasje av tårnet.

Her kan du finne informasjon om de estiske telekommunikasjonssatellittene, radio- og tv-systemer som brukes i landet. Det er også en restaurant på toppen av tårnet som serverer estisk og internasjonal mat, og du kan nyte utsikten mens du spiser.

En fun fact om TV-tårnet er at det er det høyeste strukturelle punktet i hele Estland, og det har vært en viktig del av Estlands historie siden det ble bygget i 1980.

Video – TV-tårnet i Tallinn gir byens beste utsikt2. Et besøk til Tallinns verdenskjente domkirke (St. Marys katedral)

Tallinns domkirke er et av de viktigste historiske monumentene i Tallinn og et viktig kulturelt og arkitektonisk symbol. Bygningen ble opprinnelig bygget i 1219 og representerer en av de eldste bygningene som er bevart i hele Estland. Kirken har en utrolig fasade som er preget av gotisk arkitektur, med mange små vinduer og detaljer som gir kirken et unikt preg.

Det høye tårnet som stiger opp fra kirken er et av de mest ikoniske symbolene i Tallinn. Innenfor kirken finner du en rekke interessante skatter som er verdt å se. Det er en fantastisk samling av gamle kunstverk, fra gotisk skulptur og malerier til kirkeorgler og et alter som er dekorert med juveler og edelstener.

Dette er et flott sted å gå når du er i Tallinn, og en besøkelsesverdig opplevelse som nordmenn bør ikke gå glipp av.

En fun fact om Tallinns domkirke er at det er den første bygningen som ble bygget i Tallinn. Dette gjør at kirken har en helt spesiell historisk betydning for byen, og det er en av de viktigste attraksjonene i byen. Det er også et populært sted for bryllup og et sted for andre religiøse seremonier.

Video fra domkirken i Estlands hovedstad3. En båttur mellom to europeiske hovedsteder: Estland & Finland

pexels matthew barra 813011

Reisen mellom Helsinki og Tallinn er en av de mest populære dagsturene i Europa. Det er mange gode grunner til å ta båten mellom de to byene, både fordi det er den mest behagelige måten å reise på, og fordi det er en flott måte å oppleve de to skjønne havnebyene på. Båten mellom Helsinki og Tallinn er den mest komfortable og raskeste måten å reise på. Båtene seiler daglig, og turen tar bare 2-3 timer.

Du kan nyte den vakre utsikten, eller slappe av og nyte den behagelige båtturen. Det er flere ulike tjenester om bord, som restauranter, kaféer, butikker og underholdning. Når du reiser med båt, kan du få et unikt innblikk i havnebyene. Du kan se de vakre skjærgårdene, de gamle bygningene og de mange severdighetene.

På turen mellom Helsinki og Tallinn kan du også se den berømte fyrtårnet Suomenlinna, som er et UNESCOs verdensarvsted. En annen grunn til å reise med båt er at du kan spare mye penger. Veitransport mellom byene kan være dyrt, så båtturen er ofte den mest økonomiske måten å reise på.

En fin fakta om båten mellom Helsinki og Tallinn er at det er den største hurtigbåten i verden med en kapasitet på opptil 2 500 passasjerer. Båten har også vært i drift siden 1994, og seiler daglig mellom de to havnebyene.

Video – kjapp tur på fergen mellom Helsinki og Tallinn4. En gåtur i idylliske Kadriorg Park

Kadriorg Park Tallinn

Kadriorg Park er et vakkert område som ligger i Estlands hovedstad Tallinn. Det er et av de viktigste severdighetene i byen og en av de mest populære attraksjonene for besøkende. Parken er omkring 300 år gammel og ble opprinnelig bygget som en gave til Peter den store av hans kone Catherine I.

Det er en estetisk skjønnhet som tiltrekker seg mange turister årlig. Kadriorg Park er en perfekt måte å utforske Estlands natur og historie på. Det er flere stier som snor seg gjennom parken og gir deg muligheten til å utforske flere steder.

Det er også en rekke middelalderske bygninger som er bevart i parken. Disse er verdt å utforske, da de har mye historie å fortelle. Et annet populært sted er det kongelige slottet som ligger i parken. Det er et vakkert sted som er verdt å besøke når du er i Tallinn. Kadriorg Park er også et perfekt sted for fritid og glede.

Du kan nyte et herlig kveldsmåltid eller kose deg med sykkelturer og utendørsaktiviteter. Det er også mange grønne områder hvor du kan slappe av og ta en pause fra den hektiske bylivet. Det er også mange kafeer, restauranter og butikker som du kan besøke.

Fun fact om Kadriorg Park: Det er ikke bare et naturområde. Det har også en av Estlands største kunstsamlinger, som inneholder mange verdifulle malerier og skulpturer som dateres tilbake til det 17. århundre.

En smakebit: Slik ser Kadriorg Park ut om sommeren5. Bli inspirert av kunst på Kumu Art Museum

Kumu Kunstmuseum Estland

Kumu Art Museum er et flott sted å besøke for alle som er på ferie i Estlands hovedstad. Det er et av Europas største museer for moderne kunst og det gir besøkende en unik mulighet til å utforske Estlands kunsthistorie. Dette museet er fylt med storslåtte kunstverk som representerer mange forskjellige kunststiler og perioder.

Kumu Art Museum har også en rekke interessante utstillinger som dekker alt fra Estlands moderne kunst til internasjonale kunstverk. Museet har også et bredt utvalg av arkitektoniske og designrelaterte utstillinger. Dette gjør det til et flott sted å besøke for alle som er interessert i kunst og design.

En fun fact om Kumu Art Museum er at det er det første museet i Estland som er dedikert til å presentere kunst i en bredere sammenheng. Dette har gjort det til et viktig sted å besøke når man er i Tallinn.

Slik ser Kumu Kunstgalleri ut på innsiden (Youtube-video)6. Ta en guidet sykkeltur gjennom Tallinns gater

pexels nik cvetkovic 14446410

En guidet sykkeltur er en fantastisk måte å oppdage Tallinn på som turist. På sykkelsetet får man en unik følelse av å kunne oppdage byen og dens omgivelser på en intim og personlig måte. En sykkeltur gir deg muligheten til å komme nærmere den historiske arkitekturen og oppleve den vakre naturen rundt omkring. Tallinn er en vakker by som har en rekke interessante steder å besøke.

Dette er det perfekte stedet å ta en guidet sykkeltur, da du kan oppdage de små stiene og de utrolige utsiktene som du ikke ville ha sett hvis du hadde brukt kollektivtransport. Du kan oppdage de gamle murbygningene, de vakre kirkegårdene, eller de mange åpne områdene.

På en guidet sykkeltur vil du også kunne oppdage de historiske severdighetene, som Den gamle bydelen, Alexander Nevsky-katedralen, og mange andre steder. Det er en flott måte å ta en pause fra den hektiske byen og komme nærmere sitt indre jeg. En guidet sykkeltur i Tallinn er også et utmerket valg for de som ønsker å oppleve den levende kulturen i byen. På denne turen vil du kunne besøke de lokale markeder, restauranter og kunstgallerier, samt få en smakebit av de lokale kulturelle skikker og tradisjoner.

Alt i alt er en guidet sykkeltur i Tallinn en unik og morsom måte å oppdage byen på. Det gir deg muligheten til å utforske alle de kulturelle og historiske attraksjonene som Tallinn har å tilby, samtidig som du får oppleve den vakre naturen som omgir byen. Det er ingen bedre måte å oppleve Øst-Europa på enn å ta en guidet sykkeltur!

Du finner en rekke guidede sykkelturer på Estlands offisielle turistside: Visitestonia.com.

Guide – slik kan du oppleve Tallinn gjennom en guidet sykkeltur7. Spis en god lunsj i gamlebyen

gamleby spise lunsj ferietips

Når man besøker Tallinns gamleby, kan man ikke gå glipp av en lunsjopplevelse. Byens gamleby har et utvalg av unike og koselige steder som er perfekte for å nyte en deilig lunsj. Det er mange restauranter som er fylt med lokal mat, og du finner noe for enhver smak.

Lunsj i gamlebyen er en opplevelse som du ikke bør gå glipp av. Det er en fin måte å nyte lokale smaker og få en opplevelse av den lokale kulturen. De fleste restauranter bruker de fineste ingrediensene for å lage smakfulle retter, og mange har et stort utvalg av lokale spesialiteter. Du kan også oppdage nye smaker og retter ved å spise lunsj i gamlebyen.

Det er mange restauranter som tilbyr en rekke forskjellige retter som er inspirert av forskjellige kulturer. Dette er en fin måte å utforske nye retter og kulturer på. Uansett hvilken type mat du liker, vil du finne noe som passer din smak i gamlebyen. Det er også lett å finne restauranter som tilbyr fleksible åpningstider, så du kan finne noe som passer deg når du er i byen. Det er også mange koselige og unike steder å nyte lunsjen.

Gamlebyen har et utvalg av koselige restauranter som er perfekt for å nyte en deilig lunsj. Du kan også nyte en lunsj i en av de vakre parkene som finnes i byen.

Gamlebyen i Tallinn har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1997, og er det best bevarte middelalderbyen i Nord-Europa.

Topp 5 ting å gjøre i Tallinns gamleby8. Ta et besøk på KGB-museumet og lær litt om sovjetisk historie

KGB-museum Tallinn

KGB-museumet i Tallinn er et must-see hvis du er interessert i Estland og dets historie. Det er en fascinerende opplevelse å se hvordan Estland før sovjet-tiden og KGB-tiden var og hvordan det har endret seg. I museet får du se gamle dokumenter og eksempler på KGB-utstyr som ble brukt i Estland under sovjet-styret.

Du kan også lære om Estlands sikkerhetspolitikk og om det sovjetiske regimet. KGB-museumet har et stort antall eksponater som forteller om disse tider. Du kan se uniformer, avlyttingsutstyr, dokumenter og andre relaterte gjenstander. Det er også noen interaktive skjermer som gir deg bedre innsikt i KGB-operasjoner.

Du kan også lære om Estlands kamp for å opprettholde sin selvstendighet og hvordan landet klarte å overleve KGB-okkupasjonen. På museumet finner du også informasjon om Estlands kamp mot den russiske okkupasjonen og det sovjetiske regimet.

En interessant fun fact om KGB-museumet er at det er det eneste museet i verden som er helt dedikert til KGB-operasjoner og historie. Det er også det eneste museet som forteller historien om Estlands kamp for å opprettholde sin selvstendighet.

KGB “spion”-museumet9. Dra på fotballkamp (FC Flora Tallinn)

FC Flora Tallinn er en av de mest populære fotballklubbene i Estland. De har mange fans og støtter som gjør dem til en av de mest populære fotballklubbene i landet. Dette betyr at det er et flott sted å dra på fotballkamp og se dem spille.

Det er mange grunner til å dra på fotballkamp og se FC Flora Tallinn spille. For det første er stadion og miljøet som er skapt rundt den virkelig fantastisk. Det er livlig, fargerikt, og det er fullt av sjarm. Fansen gir et fantastisk miljø som er helt unikt. Det er en stor opplevelse å se kampen live, du kan føle spenningen som bygger seg opp, og du kan virkelig nyte det utrolige spillet som FC Flora Tallinn har.

Videre er det mange gode fotballspillere til stede på kampene. Det er mange talentfulle spillere som lar deg kjenne spenningen. Deres utrolige ferdigheter og spillestil er et syn å se. Det er også mange måter å støtte klubben på, som å kjøpe klubbmerch og klær.

En fun fact om FC Flora Tallinn er at de er den mest suksessrike estiske fotballklubben. De har vunnet ligatittelen 12 ganger, cupen 17 ganger, og har vært i Europa-Cupen flere ganger. Dette gjør dem til den mest suksessrike fotballklubben i Estland.

Video – FC Flora Tallinns vei til europaspill i 202210. Opplev Øst-Europas heftigste uteliv

pexels ketut subiyanto 5055809

Tallinn er en fantastisk by som har noe å tilby alle som liker å utforske utelivet. Byen er kjent for sitt livlige natteliv og mange flotte utelivsområder som er perfekte for deg som ønsker å ha det gøy og feste. Tallinns utelivsområder er fullstendig unike og tilbyr noe for alle.

De som ønsker å oppleve en avslappet atmosfære, kan besøke steder som «Old Town» og «Kadriorg» som er fullstendig fylt med koselige restauranter, små butikker og populære barer.

For de som ønsker en litt mer livlig atmosfære, er områder som «Rotermanni» og «Telliskivi» perfekte. Dette er områder med mange klubber, diskoteker og utesteder som tilbyr forskjellige typer musikk og live underholdning.

For de som ønsker å oppleve en ekte natt ut, er «Viru Gate» stedet å være. Dette er et område som er fullt av liv, og det er lett å finne mange steder som tilbyr forskjellige typer musikk og dans. Det er også et flott sted for deg som ønsker å koble av og slappe av med et kaldt glass øl.

Dette bør du vite om Tallinns uteliv (ekspert-video)Video – Reisetips til Estlands hovedstad

Denne videoen er fra 2022.

Men fortvil ikke. Videoen er ikke utdatert. Her får du en rekke gode tips til hva du kan finne på i Tallinn.

Tipsene er relevante for alle reisende: single, par og familier!Andre publiserte artikler om ferie & reise

Reise til Tallinn tips

FAQ – Ofte stilte spørsmål om Tallinn-reise

Hvor bør man bo på hotell i Tallinn?

Tallinn er en vakker og livlig by som byr på mange overnattingstilbud. Uansett om du er på leting etter et luksuriøst hotell, et rimelig overnattingssted eller et koselig bed and breakfast, så finner du det du trenger i Tallinn.

Sentrum av Tallinn byr på et bredt utvalg av hoteller og overnattingssteder. Det er mange alternativer å velge mellom, og det finnes noe for enhver budsjett. I sentrum av byen finner du hoteller som ligger kun noen få minutter fra de viktigste attraksjonene, slik som Alexander Nevsky-katedralen, Toompea slottet, Vanemuine-teateret og det historiske gamlebyen.

Du kan også velge å bo i en av de mange forsteder, som Haabersti, Kristiine eller Lasnamae. Disse områdene ligger kun noen få minutter unna sentrum og gir deg et roligere miljø. Det finnes også billigere hoteller og overnattingssteder som ligger i nærheten av strandpromenaden og sjøpromenaden i sentrum.

Uansett hvor du vil bo, er det noe for alle som overnatter i Tallinn. Det er viktig å sjekke kritikker og priser før du bestiller et hotell, slik at du kan finne det som passer best for deg.

Quora.com har en god tråd hvor lokale estlendere lærer opp utlendinger i hvilke områder i byen som er OK å bo i. Og kanskje enda viktigere: hvilke som IKKE er så trygge å bo i…

hva koster en øl i Tallinn?

Prisen på øl i Tallinn varierer ut fra hvor du kjøper den. På restaurant, bar eller pub vil prisen på en øl være mellom 2€ og 4€. I butikker kan øl være billigere, fra 1€ til 2,5€ for en liten flaske. Prisen på øl og andre drikkevarer vil også variere avhengig av hvilken type du kjøper, som vanlig pils eller et mer eksklusivt merke.

Det er ikke uvanlig å finne spesielle øl på pub eller bar som koster opptil 8€ per øl.

Er det vanskelig å komme seg til Tallinn fra Norge?

Det er ikke vanskelig å komme seg til Tallinn fra Norge. Det er flere muligheter tilgjengelig for reisende fra Norge som ønsker å besøke Tallinn.

Flyreiser er den mest populære måten å komme seg til Tallinn fra Norge. Det er direkte fly til Tallinn fra flere norske byer, inkludert Oslo, Trondheim og Bergen. Det er flere flyselskaper som tilbyr direkte flyreiser, inkludert Norwegian, Finnair og SAS.

Vi anbefaler sterkt at du sjekker ut Momondo.no hvis du skal finne flyreiser fra Norge. Dette er – udiskutabelt – den beste søkemotoren for å finne billige fly. Og joda – tjenesten er 100 % gratis! 🙂

Hva er de største forskjellene på Riga og Tallinn når man skal på ferie?

De største forskjellene mellom Riga og Tallinn når man skal på ferie er at Riga har et vakkert gammeldags sentrum, mens Tallinn har en mer moderne by med et historisk sentrum.

Også er Riga langt større enn Tallinn, og har et mer variert utvalg av hoteller, restauranter, attraksjoner og butikker. Tallinn har imidlertid en bedre beliggenhet, og det er lettere å reise til andre steder i Europa med ferge fra Tallinn enn det er fra Riga. Riga har et bredere utvalg av museer og kunstgallerier, mens Tallinn er bedre for shopping og natteliv.

Det finnes naturligvis også en Quora-tråd hvor det diskuteres problemstillingen “Riga eller Tallinn”.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment