Helsinki-ferie – 10 tips til nordmenn på Finland-tur

Helsinki er en fantastisk destinasjon for ferie som har å by på noe for alle. Hovedstaden i Finland er kjent for sine fantastiske severdigheter, kulturelle begivenheter, shoppingområder, utendørsaktiviteter og en rekke restauranter. Uansett om du er ute etter en familieferie, et romantisk sted å tilbringe tid sammen, eller bare ønsker å utforske og oppleve noe nytt, så har Helsinki noe å by på.

Det finnes mange måter å oppleve Helsinki på, og det er mange ferietips å ta med seg. Fra å besøke historiske museer og slott, til å prøve de lokale retter, å utforske de mange parkene eller å se det spektakulære nattlivet, er det noe for enhver smak.

Det finnes også mange aktiviteter for barn å utforske, som for eksempel Akvaario Helsingin, som er et av Nordens største akvarier, eller Fazer Experience Visitor Centre, som er et senter for alle som ønsker å lære mer om finsk kultur og mat. I denne artikkelen vil vi gi deg noen gode ferietips om hvordan du får mest mulig ut av ferien i Helsinki.

Vi tar en grundig titt på de beste attraksjonene og severdighetene som byen har å tilby, og hvordan du kan få mest mulig ut av disse opplevelsene. Vi vil også diskutere hvordan du skal planlegge ferien din, hvor du finner de beste hotelltilbudene, og hvordan du kan spare penger mens du er der. Så følg med, og la oss ta deg med på et eventyr til Helsinki!

Og ja! Vi i Kjaptforklart har naturligvis ved flere anledninger vært i helsinki. Dette er ikke en “vi tipper hva som er bra i byen”-artikkel (slik som enkelte nettaviser driver med….*host*host*…). 🙂

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Helsinki? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

Helsinki ferie

1. Ta en tur på restauranten Juuri

Restauranten Juuri i Helsinki er en av de mest spesielle og unike opplevelsene turister kan ha i hovedstaden. Restauranten er kjent for å servere deilig, autentisk finsk mat som er laget av lokale, sesongmessige råvarer.

Menyen er variert og har et stort utvalg av retter som appellerer til alle. Prisene er også rimelige, slik at du kan få god mat til en god pris. Utover det, har Juuri et fantastisk miljø som er behagelig og moderne. Det er et flott sted å samle venner og familie og nyte måltider i et avslappet miljø. Servicen er også utmerket, og medarbeiderne er alltid høflige og hjelpsomme.

Alt dette kombinert gjør Juuri til et utmerket valg for turister som ønsker å oppleve noe autentisk finsk mat. Det er en opplevelse som ikke bør gå glipp av.

Youtube-video: organisk mat hos Juuri2. Ta en rolig gåtur i Esplandi Park

Esplanadi Park er et viktig turistmål i Helsinki og det er absolutt verdt å ta en tur innom. Parken ligger midt i sentrum, og det er en flott plass å slappe av og beundre den vakre byen.

Det er mange attraksjoner som er verdt å se her, blant annet den vakre statuen av Alexander II, som står på en plattform i parken. I tillegg er det flere fontener, monumenter og kunstverk som er verdt å se. Parken er også full av trær, busker og blomster som gir det et feminint og fredelig preg. Parken er også et flott sted å nyte noen timer med sol og frisk luft.

Det er flere benker og sitteplasser som er perfekte for å nyte ettermiddagen i parken. Det er også en rekke kafeer, restauranter og butikker i nærheten for å få noe god mat og drikke. Det er derfor et flott sted for turister å bruke et par timer og slappe av og nyte sentrumsatmosfæren.

Alt i alt er Esplanadi Park et flott sted for turister å besøke når de er i Helsinki. Det har mye å tilby, og det er et ypperlig sted å nyte noen timer i solen og oppdage den vakre byen.

Video – en tur i Esplandi Park i Helsinki3. Sjekk ut gamlemarkedet (Old Market Hall)

Old Market Hall i Helsinki er et must-see for alle som besøker hovedstaden. Dette er en av de eldste og mest historiske markedsplassene, og har blitt betraktet som et kulturelt senter siden 1800-tallet. Old Market Hall er et flott sted å ta en pause, og de som besøker kan forvente å finne et bredt utvalg av lokale produkter, inkludert mat, klær, kunst og antikviteter.

Markedet er fylt med sjarmerende butikker, matboder og restauranter, og de som er på jakt etter å oppleve den lokale kulturen, vil ikke bli skuffet. Den gamle markedshallen er åpen sju dager i uken, og det er lett å komme seg dit fra sentrum av byen.

En tur innom Old Market Hall er et unikt og spennende eventyr som vil gi turister en følelse av ekte finske kultur og historie. Det er ikke en opplevelse man fort glemmer. Det er også verdt å merke seg at prisene er rimelige, og at man kan finne noen gode kupp. Det er derfor ingen grunn til å ikke dra til Old Market Hall når man er i Helsinki.

Video fra Old Market Hall i Finlands hovedstad4. Borgbacken fornøyelsespark

Borgbacken fornøyelsespark er en av Helsinkis mest populære attraksjoner, og den bør ikke gå glipp av. Det er et sted der turister kan ha massevis av moro, og det er et fint sted for voksne og barn. Borgbacken tilbyr mange kule aktiviteter og attraksjoner.

Her kan du finne noe for alle aldre og interesser. For de som ønsker å nyte en dag med spenning og eventyr, kan de prøve de mange kule karusellene. For de som foretrekker noe mer rolig, kan de nyte de vakre omgivelsene og den avslappende musikken fra musikkteateret.

På Borgbacken kan du finne mange restauranter og forskjellige typer mat. Her kan du finne alt fra tradisjonell finsk mat til internasjonale retter. De har også et bredt utvalg av drikker, slik at du kan nyte en deilig drink etter en lang dag med sightseeing. Borgbacken har også en vakker botanisk hage som er perfekt for alle som elsker å utforske plantelivet.

Det er også flere museer og historiske steder som er verdt å besøke. Alt i alt er Borgbacken fornøyelsespark et flott sted for turister som besøker Helsinki. Det er en plass hvor du kan ha masse moro, nyte de vakre omgivelsene, smake på deilig mat, og lære mer om finsk kultur. Så hvis du er i Helsinki, bør du ikke gå glipp av en tur til Borgbacken fornøyelsespark.

Video – en av Nordens største berg- og dalbaner på Borgbacken5. Båtcruise utenfor Helsinki – i vakker natur

Du har kanskje hørt at Finland ofte omtales som:

“Landet med de mange øyene!”

Turister i Helsinki bør absolutt ta et båtcruise i den finske skjærgården, ettersom det er en unik måte å oppleve den vakre skjærgården og dens uendelige skjønnhet.

Man får en følelse som ikke kommer fra land, og kan nyte den vakre, fredelige, uberørte naturen. Båtcruiset gir deg muligheten til å se noen av de vakreste øyene i Finland, inkludert mange som ikke er tilgjengelige fra land. Mens du seiler, vil du også se mange av de fantastiske Finske fjellene og skogen, som kan være en helt unik opplevelse.

Opplev Helsinkis skjærgård

Du kan også se noen av de mest populære stedene i skjærgården, som Kirkkonummi, som er et av de mest populære stedene for båtcruise i Finland. Du vil se den vakre byen Kustavi, som er kjent for sin vakre natur og sine vakre strender.

I tillegg vil du se mange av de små øyene som er en del av det store skjærgårdsmiljøet, som Holm, Houtskari og Porkkala.

Video – båtcruise fra Helsinki6. Ta en full spadag på Europas beste spa (Löyly Sauna Complex )

Turister i Helsinki bør absolutt dra på spa på Löyly Sauna Complex for å få den ultimate avslappingen og velværeopplevelsen. Komplekset er et av Helsinkis mest innovative spa-anlegg, og det tilbyr en rekke spabehandlinger.

Det er et godt alternativ for de som ønsker å nyte et avslappende spa-opphold, med et bredt utvalg av tjenester som fotbad, ansiktsbehandlinger, massasjer og aromaterapi.

Det er virkelig ikke noen ordentlig Helsinki-ferie uten at du har vært spa! 😀

Dette kan du forvente (video)7. For de planteinteresserte: besøk Kaisaniemi Botaniske Hage

Kaisaniemi Botaniske Hage (ekstern lenke) er et fantastisk sted å besøke for alle som er interessert i botanikk eller natur. Dette er et av de eldste og mest vakre botaniske hagene i verden, og det er fullt av utrolige planter og trær fra hele verden. Det er et vakkert sted å tilbringe ettermiddagen, og det er fullt av interessante aktiviteter å utforske. Det er over 6000 planter som vokser i hagen, fra trær, busker, urter, blomster og kaktus. Det er også en rekke sommerfugler, insekter og fugler som du kan se.

I tillegg til å utforske den botaniske hagen, kan du også dra til den vakre Kaisaniemi parken som ligger ved siden av. Parken har mange vakre grønne områder og en fantastisk utsikt over byen Helsinki. Det er også mange aktiviteter som kan gjøres i parken, som å spille sport, leke med barn eller ta en tur langs elven Kaisaniemi. Kaisaniemi Botaniske Hage er et flott sted for turister å besøke mens de er i Helsinki.

Det er en flott opplevelse å utforske den botaniske hagen, og du vil sikkert nyte de fantastiske utsiktene og den vakre Kaisaniemi parken.

Video – kjapp rundtur i Helsinkis botaniske hage8. Ta deg en øl, drink eller Cola på Ateljee Rooftop Bar

Turister i Helsinki bør absolutt ta seg en tur opp til Ateljee Rooftop for å nyte den spektakulære utsikten. Dette er en av Helsinkis mest attraktive takterrasser, med et bredt utvalg av drinks og snacks samt en storslått utsikt over byen. Utsikten er best fra taket, og området er omgitt av store trær og grønne planter som gir et avslappende miljø.

Ateljee Rooftop er også et fint sted å skue solnedgangen over Helsinki. Det er en fin måte å avslutte dagen på, og nyte den magiske stemningen som oppstår når solen går ned. I tillegg til solnedganger er det også mange andre ting å se utover byen, som katedralen Uspenski, museet Ateneum og mange andre interessante steder.

Drinker og hygge på Rooftop-bar i Helsinki (video)

Denne videoen viser hvor hyggelig det kan være på Ateljee Rooftop Bar:9. Ta en dagstur til øya Pihlajasaari

En god måte å komme seg fra Helsinki til Pihlajasaari-øya er å ta båten. Det er daglige avganger fra kaien ved krysset av Eteläranta og Mannerheimintie, som er rundt 15 minutters gange fra sentrum av Helsinki. Avgangsstedet er Market Square og den går tre ganger om dagen om sommeren. Båtturen tar ca. 15 minutter og koster rundt 10 euro. På Pihlajasaari-øya finner du mange fasiliteter og aktiviteter som gjør det til et utmerket turistmål for norske turister.

Det er en av de mest populære strandene i Finland, og har det beste været for strandliv. Det er vakre skoger og naturlige områder, samt mange utendørs aktiviteter som fotturer, sykling og bading.

Det er også mange restauranter, barer og kafeer, og noen av de beste utsiktspunktene og solnedgangene i området. Det er også mange kulturelle arrangementer som konserter og festivaler som skjer nær Pihlajasaari-øya i løpet av sommeren. Det er en av de beste måtene å oppleve Finlands smukke natur og sjarmerende kultur.

Så flott kan Pihlajasaari være om sommeren (video)10. Dra på fotballkamp i Helsinki

Fotball er en av de mest populære sportene i Finland, og det å dra på fotballkamp i Helsinki er en spennende opplevelse. Å se en fotballkamp i Helsingfors gir deg muligheten til å oppleve stemningen fra nært hold, og det er en flott måte å oppleve finsk fotballkultur.

To store fotballklubber

Det finnes to store og gode klubber i Finlands hovedstad som du kan ta en titt på:

KuPs

Screenshot 2

KuPS er en finsk fotballklubb som ble grunnlagt i 1923. Klubben spiller sine hjemmekamper på Savon Sanomat Arena i Kuopio og er en av de mest vellykkede fotballklubbene i Finland, med 12 finlandsmesterskap (siste i 2019).

De ble også det første finlandske laget som kvalifiserte seg til UEFA Europa League. I tillegg har de også vunnet det finske cupmesterskapet seks ganger.

Offisiell nettside: https://kups.fi/

HJK Helsinki

Screenshot 1

HJK Helsinki er den største fotballklubben i Finland. De ble stiftet i 1907, og er den eldste fotballklubben i landet. De har vunnet finsk ligaen 26 ganger og har vært seriemestere de siste fem sesongene. HJK har også vunnet finsk cup fire ganger siden 2008.

Klubben har spilt flere europeiske kamper, og har historisk sett blitt sett på som den mest vellykkede finsk fotballklubben.

Nettside: https://www.hjk.fi/

Slik kjøper du billett til fotballkamp i Helsinki

For utlendinger som ønsker å oppleve fotball i Finland, kan det være lurt å begynne med å kjøpe billett til en fotballkamp i Helsinki. Det er flere måter å kjøpe billett på, og du kan kjøpe billett direkte fra klubbene, eller du kan kjøpe billett fra en av de offisielle billettutstedere. Det er ofte mulig å kjøpe billett på nett, slik at du slipper å måtte stå i kø for å kjøpe billett.

Når du har kjøpt billett, må du sørge for å komme deg til stadion for å se fotballkampen. Det er flere måter å reise til stadion på, avhengig av hvilket stadion du skal til. Det er mulig å ta buss, trikk eller taxi, og det er også mulig å kjøre bil til stadion. Det kan også være lurt å planlegge turen din slik at du kommer deg til stadion i god tid før kampstart.

Andre ferie-artikler hos Kjaptforklart

Vi reiser mye. Og vi liker å blogge fra de stedene vi besøker rundt omkring i verden.

Her er noen andre reise-relaterte artikler du kan ta en titt på:

Helsinki uteliv

FAQ – Ofte stilte spørsmål om reise til Helsinki

Er det noen spesielle arrangementer i Helsinki?

Helsinki er en livlig by med et stort utvalg av attraksjoner og arrangementer. Det er noe for alle å nyte, fra kunst og kultur til shopping og uteliv.

Noen av de viktigste begivenhetene og arrangementene som finner sted årlig inkluderer Helsinki Festival, Suomi Areena, Helsinki Pride, Flow Festival, Helsinki Design Week, Restaurant Day og Helsingin Juhlaviikot.

Hvor lang tid tar det å fly fra Norge til Helsinki?

Det tar ca 1 time og 50 minutter å fly fra Norge til Helsinki. Det er mange flyselskaper som tilbyr direkteflyvninger fra flere norske byer som Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger.

Avhengig av hvilken flyplass du reiser fra, varierer flytiden. Noen ruter kan ta opptil 3 timer, mens andre ruter kan ta mindre enn 1 time og 30 minutter. Det er også mange flyselskaper som tilbyr indirekte flyvninger som kan ta opptil 8 timer. Det er også mulig å ta et togtog eller buss fra Norge til Finland, noe som kan ta opptil en hel dag.

Hvordan er utelivet i Helsinki?

Utelivet i Helsinki er veldig variert og spennende. Byen er full av koselige restauranter, spennende barer og klubber, og mange forskjellige typer musikk. Det finnes et stort utvalg av kulturelle arrangementer, konserter og festivaler som gjør byen attraktiv for alle slags folk.

Helsinki har også mange koselige og unike nattklubber og barer som passer alle stiler og budsjetter. De fleste stedene holder åpent hele natta og tilbyr en variert meny av musikk, kunst og spill. De fleste stedene har gode drinker og god mat. Helsinki har også mange bygninger og parker som er åpne for folket.

Det er flere sentrumsparker som er populære om sommeren, og mange gågater som er perfekte for å slappe av og se på alle de lokale attraksjonene. Det er også mange lokale musikkfestivaler som er en flott måte å oppleve byen på.

Alt i alt er utelivet i Helsinki veldig variert og innbydende. Det er noe for enhver smak og budsjett, så du vil aldri gå lei!

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment