Reis til Ayia Napa: 10 reisetips for en partyferie i Middelhavet

Det å reise til Ayia Napa er noe nordmenn primært gjør om sommeren.

Og det er primært to grunner til at man besøker denne kypriotiske perlen:

  • Enten skal man på avslappet kjæreste- eller familieferie.
  • Eller så skal man på en ordentlig partyferie!

Vi i Kjaptforklart dro til Ayia Napa for å slappe av på ferie enn Middelhavets vakre solskinn. Med vår omfattende erfaring med å utforske og oppdage de skjulte perlene på ulike reisemål rundt omkring i verden, kan vi gi deg 10 unike tips om hvordan du får mest mulig ut av oppholdet ditt. For tro meg: vi har gått gjennom mange turistfeller på Kypros.

Hvis du leser denne artikkelen, så vil du unngå å gjøre det samme. 🙂

Men først må du sette deg litt inn i hva reisemålet har å tilby.

Begynn med å lære deg hva som gjør Ayia Napa til sommerens heteste turistmål. Her snakker vi blant annet om fascinerende kypriotisk kultur, deilig lokal mat, fantastiske middelhavsstrender og unike naturlige severdigheter. I tillegg til nattklubber som spiller “dunk-dunk”-musikk til klokken 04:30, selvfølgelig…

Det er mange attraksjoner å glede seg til – også for kjærester og familier. Her snakker vi om alt fra paragliding over krystallklart (og lyseblått) vann til å sjekke ut historiske steder som byens gamle kongegraver. Og for litt mer spenning etter at solen har gått ned, er en natt ute i en av Ayia Napas livlige barer eller klubber alltid en uforglemmelig opplevelse. Eller…kanskje man glemmer litt av kvelden hvis man tryller i seg litt for mange drinker…!

Vi elsket vår tid på den flotte ferieøya. Du kan rett og slett stole på oss når vi sier at du ikke vil angre på å bestille en tur til Ayia Napa!

….men først handler det om å sjekke priser på både hotell og flyreiser. Dette anbefaler vi at du gjør så fort som mulig – så får du en pekepinn på kostnadene.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Ayia Napa? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Nissi Beach – Ayia Napas beste strand

ayia napa

Nyt skjønnheten på Nissi Beach i Ayia Napa, Kypros!

Nissi Beach ligger på den sørøstlige kysten av Ayia Napa, og er en av de mest populære stranddestinasjonene på øya. Nissi tilbyr kombinasjonen av krystallblått hav med flotte, lange hvite sandstrender. Dette fantastiske stedet tilbyr noe for enhver smak – og det er ikke rart at besøkende kommer fra hele verden for å oppleve strandens yrende liv og skjønnhet!

Atmosfæren på Nissi Beach er virkelig storslått – og passer veldig godt for folk som er på partyferie. Så snart du ankommer, vil du bli overrasket av det turkise vannet og de lange, hvite strendene som slanger seg i en U-form. Tilbring dagen å slappe av i solen (med et par øl…?) eller med å svømme i det rolige vannet. Det grunne vannet gjør Nissi Beach ideell for barn, mens en rekke vannsportaktiviteter også kan kjøpes for noen euro. Det er mange restauranter og barer i nærheten som tilbyr deilige måltider gjennom dagen.

Tro meg: du vil aldri være langt unna en iskald øl eller et lokalt, kypriotisk måltid på Nissi Beach! 🙂

En populær attraksjon er ‘The House of Four Seasons’, et gammelt kloster som ligger i nærheten av Nissi Beach. Dette nydelige stedet er bevart over tid og gir et flott sted å ta bilder eller bare slappe av og ta inn den fantastiske utsikten. For de som leter etter mer actionfylte aktiviteter, er Waterworld Waterpark bare noen få skritt fra Nissi Beach som tilbyr timer med morsomme lysbilder, show og attraksjoner.

Bare å gå langs Protaras kyststi som begynner fra Nissi Beach er en utrolig opplevelse i seg selv når du får beundre fengslende utsikt på vei til Cape Greco nasjonalpark. Sørg for ikke å gå glipp av Kalamies Beach og Ayia Napa Sea Caves også! Og etter en lang dag med å utforske alle disse fantastiske stedene, kan du ta turen til Ammos Beach Bar & Restaurant for litt deilig mat og drikke med venner mens du nyter solnedgangen!

Morsomt faktum: Hver fullmåne natt om sommeren går til Nissi Beach for å feire med musikk ved å danse deres tradisjonelle dans kalt “Lambousa”.


2. Waterworld Waterpark

Screenshot 1 1
Skjermbilde: waterworldwaterpark.com

Waterworld Waterpark: Et morsomt og spennende eventyr for hele familien

Waterworld Waterpark ligger i Ayia Napa, Kypros og er et flott sted for både gutteturer, jenteturer og familier. Parken gir deg mulighet til å avkjøle deg i løpet av den varmeste tiden på døgnet, med sine mange bassenger og rutsjebaner. I tillegg tilbyr parken rikelig med skygge fra solen, slik at du kan holde nyte besøket – til tross for at du er vant til norske temperaturer.

En av de mest populære attraksjonene er verdens største menneskeskapte bølgebasseng ! Hvis du er en adrenalin -junkie, er dette definitivt stedet for deg. Du kan også finne en rekke ulike rutsjebaner og bassenger – alle tilbyr forskjellige eventyrnivåer.

Parken har også barnebassenger som er perfekte for yngre eventyrere. De vil kunne utforske uten frykt mens de prøver ut noen av de mindre lysbildene eller spruter rundt i vannet. I tillegg er det mange morsomme aktiviteter og arrangementer som Beach Volleyball og spesielle fester som finner sted gjennom året!

Hvis du leter etter et sted å slappe av også, er Waterworld Waterpark fremdeles ideell. Å slappe av ved et av bassengene i nærheten eller ta litt tid å slappe av på en av terrassene med utsikt over havet, er sikker på å lindre noe stress – dette er virkelig en flukt fra virkeligheten.

Og ikke glem – på Waterworld Waterpark kan du utforske mer enn bare vannaktiviteter! Det er mange restauranter, barer, butikker og til og med kinoer i nærheten også – og tilbyr en komplett opplevelse som vil holde alle underholdt gjennom hele oppholdet.

Morsomt faktum: På Waterworld Waterpark tilbyr de “Lazy River” -turer der besøkende kan lene seg tilbake på oppblåsbare rør når de flyter langs en svingete elveleie!


3. Protaras Coastal Path

pexels pixabay 532581 scaled

Protaras kyststi

Protaras kyststi er en av de beste og mest naturskjønne utsikten på alle Kypros. Stien ligger mellom to spektakulære strender, Fig Tree Bay og Konnos Bay, og er en 4 kilometer lang tursti som slynger seg gjennom furutrær, sedertre trær og velduftende vegetasjon. Det tilbyr fantastisk havutsikt over Middelhavet fra hvert trinn underveis.

Den ideelle måten å utforske Protaras kyststi er å starte ved Fig Tree Bay og følge den nordover mot Konnos Bay. Du kan også kjøre opp til Deryneia Beach eller ta en båttur fra Ayia Napa Harbor for å nå utgangspunktet. Turen vil ta deg forbi tilbaketrukne viker med rolige vann perfekt for snorkling eller svømming i krystallklart vann. Ikke glem å ta med kameraet ditt – du vil ha bilder av eventyret ditt!

Langs Protaras kyststi vil du finne rikelig med skygge levert av ruvende furutrær samt tykke lunder med sedertre trær – perfekte flekker for en avslappende piknik lunsj eller en lur ettermiddag. Fantastisk panoramautsikt er rett rundt hvert hjørne, så ikke glem å ta en pause nå og da for å ta det hele inn. Det er også mange koselige tavernaer langs stien der du kan nyte en forfriskende drink eller lokale delikatesser mens du beundrer utsikten .

Reisen din slutter ved Konnos Bay – en av de vakreste buktene på Kypros kystlinje. Her kan reisende slappe av på gyldne sandstrender omgitt av turkise vann, etterfulgt av en uforglemmelig solnedgang over Cape Greco nasjonalpark.

Morsomt faktum: På Protaras kyststi vil du passere gjennom Agios Meletios kirke som en gang var hjemsted for Pirates “skatt skjult under grunnlaget!


4. Cape Greco National Park

Cape Greco National Park Cyprus

En oase av naturlig skjønnhet – Utforsk Cape Greco nasjonalpark

Cape Greco nasjonalpark er et favorittmål for reisende som ønsker å utforske naturen og suge opp Middelhavsvibber. Dette pittoreske området ligger på den sørøstlige spissen av Kypros, like sør for Ayia Napa.

Parken tilbyr fantastiske utsikter fra blågrønt farvann, skjær og strender som samarbeider med dyreliv. Det er mange aktiviteter å velge mellom, inkludert snorkling, sykkelstier, fugletitting og mer. Turstiene tilbyr spektakulær utsikt over Agios Georgios Bay samt vakre solnedganger.

Et besøk i Cape Greco nasjonalpark lar deg også utforske noen av de gamle ruinene som finnes i området, for eksempel huler og graver som dateres tilbake til neolitisk tid. For interesserte besøkende tilbyr lokale turbedrifter guidede vandreturer gjennom nasjonalparken med kunnskapsrike guider om kypriotisk kultur, historie og mer.

For de som ønsker å slappe av ved sjøen etter en dag med å utforske, er det nok av bortgjemte bukter som er prikket rundt kysten hvor du kan finne fredelige steder for svømming eller piknikk på stranden.

Uansett hvilken type naturbasert eventyr du leter etter – enten det er å svømme blant fargerike fiskeliv eller gå på en enkel eller anstrengende fottur – har Cape Greco nasjonalpark noe for enhver smak!

Morsomt faktum: En morsom funksjon å se i dette området er Fig Tree Bay – et idyllisk sted i Protaras -landsbyen kjent for sitt krystallklare vann og uvanlige formet fikentre som vokser ut av en stein nær land.


5. Kalamies Beach

Kalamies Beach Cyprus

Uansett hva du planlegger, bør et besøk på Kalamies Beach absolutt være på listen! Denne fortryllende stranden ligger i det vakre og populære feriestedet Ayia Napa, og er full av morsomme aktiviteter og naturlige underverker.

Kalamies Beach har noe for enhver smak; Enten du vil ta en dukkert i det krystallklare vannet eller slappe av på det gylne sandet og suge litt solskinn, vil du ikke bli skuffet. Når det ligger i nærheten av et beskyttet område i Middelhavet, er det også flott for snorkling eller svømming med venner – bare sørg for å se opp for ethvert sjøliv som kan ha gjemt blant steinene!

Ta turen til Kalamies Beach for en uforglemmelig dag ved sjøen!

Stranden er lett tilgjengelig via flere forskjellige terreng, så hvis du heller vil komme dit til fots, er det også mulig. Det fine med Kalamies vil fange alle besøkende fra spirende fotografer som søker fantastisk utsikt til familier som leter etter en morsom utendørsaktivitet. Det er mange steder i nærheten av stranden for å ta en matbit eller kjøpe suvenirer før du drar tilbake.

Som om dette ikke var nok, hvorfor ikke ta turen inn i dypet av naturen i nærliggende Cape Greco nasjonalpark? Her finner du vakre turstier som fører sammen med naturlige bergformasjoner og frodig vegetasjon – perfekt hvis du leter etter en mer eventyrlig dag ut.

Til slutt, ikke glem å sjekke ut en av Ayia Napas mest ikoniske steder – Ayia Thekla Beach Bar & Restaurant – hvor du kan smake på noe av det lokale kjøkkenet mens du beundrer utsikt over Kalamies Beach.

Opplev alt Kalamies Beach har å tilby med sitt krystallklare vann, solfylte sand og spennende aktiviteter!

Morsomt faktum: Kalamies Beach er hjem til over 200 arter av planter og dyreliv – så hold øynene skrellet for noen sjeldne funn!


6. Ayia Napa Medieval Monastery

Utforsk det fortryllende Ayia Napa middelalderske klosteret!

Reiser du til den vakre og spennende øya Kypros? Ikke gå glipp av en av de mest unike og imponerende attraksjonene-Ayia Napa middelalderske kloster. Dette fantastiske arkeologiske stedet ligger i en sjarmerende, frodig dal og venter på eventyrere som ønsker å utforske hemmelighetene.

Klosteret stammer fra middelalderen da det ble brukt som et sted for tilbedelse av munker. Det antas at det ble bygget rundt 1500 til ære for Saint Mary, selv om dette ennå ikke er bekreftet av arkeologer. I dag kan besøkende utforske ruinene under det våkne blikket fra vennlige vakter mens de avdekker århundrer med historie og kultur.

Selve bygningen inneholder flere arkitektoniske stiler fra forskjellige tidsepoker, og gir den en interessant stemning som ingen andre bygninger ganske kan oppnå. Fra sine mange tårn til sin store inngang, vil besøkende bli overrasket over hvor mye detaljer som har gått til å bevare dette eldgamle monumentet for fremtidige generasjoner. De omkringliggende hagene er også et flott sted å ta en pause fra all den utforskende og beundrende naturens skjønnhet mot så fascinerende historisk bakteppe.

På hvert hjørne er det noe nytt å beundre på Ayia Napa middelalderske kloster: fra gamle manuskripter lagret inne i metallbokser til unike skulpturer skapt av lokale kunstnere blant andre fascinerende gjenstander som finnes i veggene.

Morsomt faktum: Det sies at i middelalderen fant hemmelige møter mellom mektige skikkelser her – noe som ga en spennende (og litt mystisk!) Dag!


7. The Square (sentrum av Ayia Napa by)

ayia napa sentrum

Ayia Napas The Square er et must-se-reisemål for alle som besøker området. Dette livlige og yrende sentrum er ligger midt i hjertet av Ayia Napa, og er et flott sted å suge opp litt kypriotisk kultur.

Torget er fullt av livet dag og natt, med mange lokale butikker, kafeer og markeder å utforske. Nyt deilige tradisjonelle retter mens du spiser Al fresco eller hent noen suvenirer fra en av de mange markedsbodene. Det er også mange gateutøvere som vil underholde deg gjennom hele besøket.

I hjertet av torget ligger St. George”s Church – et imponerende landemerke som utgjør en sentral del av Ayia Napas sentrum. Besøkende strømmer hit for å beundre sin fantastiske arkitektur fra forskjellige vinkler så vel som det ikoniske klokketårnet og den svingete trappen. Et besøk på torget lover å være en uforglemmelig opplevelse!

I tillegg er det utallige restauranter og barer som omgir torget hvor du kan nyte livemusikk eller prøve noen lokale viner mens du soler deg i den varme middelhavsatmosfæren. Og hvis alt det ikke var nok, ligger det også bare noen minutter fra stranden!

Morsomt faktum: Torget ble opprinnelig bygget for rundt 200 år siden som et administrativt senter for lokale myndigheter, men har siden vokst til et stort turist-hotspot!


8. Ayia Napa Sea Caves

Utforsk de skjulte hulene i Ayia Napa

Ayia Napa Sea Caves er et utrolig naturlig landemerke som ligger ved kysten av Kypros. Dette nettverket av havgrotter gir en unik opplevelse for reisende som søker å utforske utover den allfarvei.

Den beste måten å nærme seg disse skjulte perlene er med båttur, slik at du kan komme på nært hold og sette pris på deres imponerende størrelse fra alle vinkler. Når du utforsker, må du merke deg dyr som kan bo i området, så vel som eventuelle bemerkelsesverdige funksjoner eller design erodert i veggene. Du kan også svømme inni dem for en surrealistisk opplevelse som kontrasterer utsikten over sjøen med en kul, mørk huleatmosfære.

Når du har utforsket alle hulene og clifftop -grottene som tilbys, må du sørge for å ta inn noen spektakulære utsikt fra utkikkspunktet i Cape Greco National Park – et lite stykke fra utgangspunktet. Her kan du beundre det krystallklare vannet i Ayia Napa og nyte sårt tiltrengt tid borte fra maset i hverdagen.

Et morsomt faktum om denne attraksjonen er at lokal gresk mytologi hevder at disse havgrottene en gang ble brukt som gjemmesteder av guder! Mytene hevder at de ble laget av Zeus selv! Enten det er sant eller ikke er fortsatt diskutert i dag.

Uansett hva som bringer deg hit, lover å utforske Ayia Napa Sea Caves et uforglemmelig eventyr i motsetning til noe annet!


9. Ayia Thekla Beach

Ayia Thekla Beach – Et lite stykke himmel i Ayia Napa

Unngå folkemengdene og utforsk et tilbaketrukket paradis på den sørøstlige kysten av Kypros.

Ayia Thekla Beach er gjemt i et hjørne av Ayia Napa, og er en oase av ro midt i maset i hverdagen. Denne sjarmerende stranden kan skilte med krystallklart vann og hvite sandstrender som gir en virkelig idyllisk utendørs opplevelse. Ta en rolig spasertur langs strandens sandstrender, og nyt den spektakulære utsikten over Middelhavet. Svøm i det uberørte vannet eller bare slapp av på sin solfylte strandlinje mens du suger opp noen stråler.

Området rundt tilbyr også mange aktiviteter som passer til alle typer reisende. Fra avslappende turer langs kystveier til eventyrlystne vannsport som jetski, har denne stranden noe for enhver smak. Og hvis du leter etter noe virkelig unikt, hvorfor ikke prøve ut Ayia Theklas signatur “flytende hengekøyer”? Disse spesialdesignede flytende stolene gir en uforglemmelig utsikt over havet og er perfekte for å suge opp litt solskinn mens de driver bort i salig avslapning.

For de som søker noe mer livlig, ligger Ammos Beach Bar & Restaurant bare noen skritt fra Ayia Thekla Beach og tilbyr deilig middelhavsmat og flotte cocktailer – noe som gjør det til et ideelt sted å nyte litt drikke med venner etter en lang dag på stranden!

Enten du leter etter total avslapning eller et adrenalinfylt eventyr, har Ayia Thekla noe for enhver smak-noe som gjør det til et must-besøk destinasjon under ditt opphold på vakre Kypros!

Morsomt faktum: I tillegg til å gi fantastisk utsikt over Middelhavet, er Ayia Thekla Beach også kjent som en av Kypros mest populære filmsteder – hvor mange filmer har blitt “skutt”, inkludert “Never Let Go” (2015) med Angela Dixon.


10. Ammos Beach Bar & Restaurant

Reisende som besøker Kypros vil definitivt ønske å stoppe på Ammos Beach Bar & Restaurant. Turkis vann og sanddyner ligger på den fantastiske Pernera -kysten, og gir et idyllisk bakteppe til lunsj- eller kveldsdrikken. Selve stranden er bred og sand, noe som gjør den perfekt for lange turer, svømming og soling, mens restauranten gir deilige sjømatretter hele dagen.

Ammos Beach Bar & Restaurant tilbyr en omfattende meny med middelhavsinspirerte retter som garantert vil tilfredsstille enhver sulten reisende. Nyt friskheten til lett stekt calamari eller tradisjonell kypriotisk potetsalat med Loukaniko mellom aktiviteter – det er alltid noe herlig å vente på spisesteder her. Og når du er klar til å slappe av etter en dag med å glede deg over lokale attraksjoner, er det ingenting bedre enn å sitte ned til noen meze (lokale små tallerkener) under stjernene med et glass vin i hånden.

Denne strandbaren og restauranten handler ikke bare om god mat og drikke – den er også full av dansende mennesker (spesielt på fredager og lørdager)! Levende musikk holdes regelmessig her, så sjekk fremover hvis du planlegger å tilbringe kvelden her. Det er til og med karaoke -netter sammen med vanlige DJ -sett; Når du kommer ned til Ammos Beach Bar & Restaurant, vet du at du vil bli omringet av glade mennesker som har det veldig bra!

Morsomt faktum: Det greske ordet “ammos” betyr sand – så når du besøker dette stedet, kan du forvente mye av det!


Partyferie til Ayia Napa – Bør man dra på jentetur eller guttetur til Kypros?

Ja, her er en tabell som viser fordeler og ulemper ved å dra til Ayia Napa på en gutte- eller jentetur:

FordelerGutteturJentetur
Utmerket natteliv✔️✔️
Vakre strender✔️✔️
Mulighet for vannsportsaktiviteter✔️✔️
God shopping✔️✔️
Sosiale muligheter for å møte nye mennesker✔️✔️
Stereotypen om voldsomme fester kan føre til mindre moralsk akseptable handlinger🚫🚫
Mulig fare for overstadig drikking og fyllekjøring🚫🚫
Mulighet for seksuell trakassering🚫⚠️

Fordelene med å dra til Ayia Napa på enten en gutte- eller jentetur er at det er et utmerket natteliv med mange barer, klubber og musikkfestivaler. Det er også vakre strender og muligheter for vannsportsaktiviteter, samt god shoppingmuligheter. I tillegg kan det være en god sosial mulighet for å møte nye mennesker.

Imidlertid kan det være noen ulemper med å dra til Ayia Napa på en gutte- eller jentetur. For gutter kan stereotypen om voldsomme fester føre til mindre moralsk akseptable handlinger, og det kan også være fare for overstadig drikking og fyllekjøring. For jenter kan det også være en mulighet for seksuell trakassering, selv om dette er en risiko som kan forekomme på nesten alle fester og arrangementer.

Video – utelivet i Ayia NapaSkal du reise til Sør-Europa?

Du har kanskje bestemt deg for en sydenferie i år, men er usikker på hvor reisen skal gå?

Fortvil ikke.

Vi i Kjaptforklart har vært i “nesten” hele Europa og skrevet reisereportasjer.

Her er noen av våre mest leste reise-artikler som omhandler syd-europeiske destinasjoner:

Ofte stilte spørsmål

Hvilket språk snakker de på Ayia Napa?

Ayia Napa er en by som ligger på Kypros. Det primære språket som snakkes i Ayia Napa er gresk, men engelsk er også mye snakket. Mange av lokalbefolkningen i Ayia Napa er tospråklige og snakker både gresk og engelsk. I tillegg er det noen mennesker som snakker russisk og andre språk.

Hvor varmt er det i Ayia Napa i april?

I april nyter Ayia Napa varmt vær med temperaturer fra en gjennomsnittlig lav på 14 ° C til en gjennomsnittlig høyde på 20 ° C. Det er vanligvis sol med sporadiske dusjer, så det er et flott tidspunkt å besøke stranden eller utforske området. Sørg for å ta med lette klær og solkrem.

Passer Ayia Napa for en fin partyferie?

Ayia Napa er en populær destinasjon for unge som søker en festlig ferieopplevelse. Stedet er kjent for sitt natteliv, og det er mange barer, klubber og musikkfestivaler som tiltrekker unge fra hele Europa.

Men det er viktig å merke seg at Ayia Napa har fått et rykte som en destinasjon for “ville” fester, og det kan bety at det kan være støyende og overfylt, spesielt i høysesongen. Hvis du ønsker en mer avslappende ferie, kan det være bedre å velge en annen destinasjon.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment