Reis til Mykonos: 10 reisetips for Hellas arkitektur, kultur og utendørs eventyr

Leter du etter den perfekte getaway? Så ikke se lenger enn Mykonos, den fantastiske paradisøya i Hellas. Med sine krystallklare vann, hvitvaskede bygninger og livlige natteliv, er det en destinasjon i motsetning til noe annet. Enten du besøker i en uke eller bare noen få dager, vil disse tipsene sikre at turen din er en hyggelig opplevelse.

Mykonos har mange attraksjoner å utforske. De ikoniske vindmøllene på Little Venezia er en absolutt must-see og strandklubbene tilbyr fantastisk utsikt over solnedgangen gjennom sommermånedene. Andre høydepunkter inkluderer et cruise rundt Delos Island, utforsker den historiske landsbyen Ano Mera eller snorkling på Agios Ioannis Beach.

Vi kan trygt anbefale disse aktivitetene da vi har opplevd dem selv. Vi har brukt mange somre på å utforske øya og vite førstehånds hva et virkelig unikt reisemål Mykonos er. Med tipsene våre vil du kunne få mest mulig ut av tiden din på dette vakre stedet. Så hvorfor ikke bestille den flyturen, pakke posene og gjøre deg klar for en uforglemmelig opplevelse på de greske øyene?

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Mykonos? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Paradise Beach

Paradise Beach Mykonos

Paradise Beach ligger bare en kort kjøretur fra den populære og livlige byen Mykonos, og er et idyllisk paradis som har noe å tilby for alle. Med sine rolige turkise vann og hvite sandstrender, gir dette pittoreske stedet solsøkere med en avslappende getaway. Det krystallklare vannet er bra for svømming, mens det er mange solsenger tilgjengelig for å suge litt sol. For de som ønsker mer eventyr, kan besøkende leie båter eller nyte vannsport som vindsurfing og jetski.

Stranden er utstyrt med alt du trenger for en flott dag ute, inkludert barer og restauranter som serverer forfriskende cocktailer og velsmakende snacks. Kvelder på Paradise Beach blir levende med livemusikk og et pulserende natteliv. Denne kosmopolitiske stranden er også hjemsted for luksuriøse resorts, perfekt for en uforglemmelig ferieopplevelse.

Hvis du leter etter et sted å slappe av og slappe av, er Paradise Beach bare stedet for deg! Med det fantastiske naturlandskapet, god mat, spennende natteliv og mange aktiviteter for å holde deg underholdt – er det ikke rart hvorfor dette greske paradiset trekker inn tusenvis av turister hvert år.

Morsomt faktum: Filmen “Mamma Mia!” ble filmet på flere greske øyer inkludert Mykonos der Paradise Beach ligger!


2. Little Venice

Little Venice Greece

Little Venezia er en fortryllende og romantisk del av Mykonos -byen. Det er lett et av de vakreste stedene å besøke på den greske øya. De fantastiske bygningene fra 1700-tallet ved vannkanten, perfekt plassert ved kysten, er det som trekker mange turister her. De små smugene og fargerike balkongene, som har utsikt over Egeerhavet nedenfor, skaper en pittoresk atmosfære som er vanskelig å glemme.

Å gå gjennom lille Venezia er som å gå tilbake i tid; Det er lett å forestille seg hvordan livet var som for hundrevis av år siden da disse strukturene ble bygget. Folk kommer år etter år bare for å ta inn den unike sjarmen – det er nesten som om du flyter over den lille stranden nedenfor.

Den beste tiden å besøke Little Venezia er under solnedgangen, når solen går ned og bader alt i en varm oransje glød. Utsikten er uforglemmelig, og du kan ta utallige bilder av denne betagende vakre beliggenheten. Det er også flere restauranter i nærheten hvor du kan glede deg over tradisjonell gresk mat eller noen få cocktailer når dagen kommer til en slutt.

Little Venezia ligger i en smal gate nær Manto Square, så det er lett å finne om du vet hvor du skal. Det regnes ofte som et av de mest romantiske stedene i Mykonos og bør inkluderes på hver reisers liste over må-se-attraksjoner!

Morsomt faktum: Little Venezia ble bygget på 1800 -tallet av velstående sjøkapteiner for å lagre varene sine og bruke som et hjem. I dag er det et av de mest elskede turistmålene i Mykonos!


3. Psarou Beach

Psarou Beach Greece

Psarou Beach er en fantastisk oase på den greske øya Mykonos. Denne nydelige halvmåneformede stranden tilbyr krystallblått vann, fin hvit sand og fantastisk utsikt over de nærliggende holmene. Besøkende vil finne mye å gjøre her, fra å svømme i det glitrende havet til å slappe av på solsenger og nippe til cocktailer på de stilige strandbarene .PSAROU Beach er et perfekt sted for de som ønsker å slappe av og fordype seg i skjønnheten på øya.

Den lange strandlinjen sikrer god plass for besøkende, selv i topp turistsesongen. Det er småbåter som er forankret langs kanten av stranden der besøkende kan leie en rekke vannsportutstyr, fra jetski til paddleboards. Kafeer og restauranter stiller stranden som tilbyr greske spesialiteter som Gyros og Baklava samt internasjonal mat.

For de som ønsker å gi litt spenning på dagen, er det mange andre aktiviteter i nærheten. Fra windsurfing og dykking til parasailing, kan besøkende oppleve skjønnheten i Egeerhavet mens de har noe alvorlig moro.

Psarou Beach er et må-besøk destinasjon for enhver reisende til Mykonos. Med sin utrolige natur og livlige atmosfære, er det lett å se hvorfor så mange mennesker strømmer hit dag etter dag.

Morsomt faktum: Psarou Beach ble kåret til en av verdens vakreste strender av Conde Nast Traveler i 2019.


4. Delos Ancient Ruins

Delos Ancient Ruins er en av de mest bemerkelsesverdige attraksjonene i Mykonos. Det gir en fantastisk innsikt i historien til denne vakre øya og dens tidligere innbyggere. Ligger like ved kysten av Mykonos, er den lett tilgjengelig med båt eller ferge fra andre deler av Cyclades Islands.

De gamle ruinene er et arkeologisk paradis, og tilbyr besøkende en unik mulighet til å reise tilbake i tid. Nettstedet inkluderer monumenter som templer dedikert til Apollo og Artemis, sammen med flere store offentlige rom der markeder og festivaler ville blitt holdt for mange århundrer siden. Besøkende kan glede seg over å vandre rundt på stedet og beundre noen av Hellas eldste arkitektoniske underverker.

Et spesielt interessant høydepunkt er The Lion Terrace, som er et imponerende sett med fresced trapper med en rekke flerfargede løver. Det antas å være det eldste kjente eksemplet på polykromskulptur i Hellas og tilbyr besøkende et bemerkelsesverdig syn på øya.

Andre store attraksjoner på Delos inkluderer Sacred Lake og Sanctuary, flere gamle teaterkomplekser og pre-kristne monumenter som Delos “Apollo Temple. Det er lett å bruke timer her på å utforske dette enorme arkeologiske stedet, så sørg for at du tar med mye vann og snacks!

Morsomt faktum: Delos ble en gang sett på som en av de viktigste pilegrimsstedene i det gamle Hellas, med pilegrimer fra hele verden for å hedre Gud Apollo som ble født der. Det er til og med nevnt i Homers Odyssey!


5. Mykonos Windmills

Mykonos vindmøller er et ikonisk landemerke på øya, som ligger rett utenfor Mykonos -byen. Med sine tradisjonelle hvitvaskede vegger og buetak tilbyr vindmøllene en fantastisk bakgrunn for bilder. Denne attraksjonen har eksistert siden 1500 -tallet, opprinnelig brukt til å slipe hvete i mel. I dag er de ikke lenger i bruk, men fungerer som en påminnelse om Mykonos jordbruksforbidgende.

Utsikten fra dette utkikkspunktet er nydelig; Det gir et fantastisk panorama av Mykonos -byen og utover. Spesielt ved solnedgang er det populært blant besøkende som kommer til å beundre det oransje lyset som reflekterer av bygningene nedenfor. I løpet av sommermånedene vil de livlige fargene på sykladene ta pusten fra deg.

Mykonos vindmøller er også hjemsted for det arkeologiske museet i Mykonos, som gir innsikt i øyas historie gjennom sin samling av gjenstander. Besøkende kan utforske de indre delene av noen av vindmøllene og lære mer om hvordan de ble brukt i eldgamle tider.

Ta en tur rundt disse utrolige strukturene, kjenn på deres skjønnhet og beundre dem på bakgrunn av uendelig blått hav. Fang minner som du ikke snart vil glemme med bilder tatt fra dette minneverdige stedet!

Morsomt faktum: Det er faktisk 16 vindmøller på Mykonos, 14 nær Chora (Mykonos by) og to til i området Ano Mera. Den mest kjente ligger i nærheten av Choras hovedtorg, Kato Mili.


6. Agios Ioannis Beach

Agios Ioannis Beach – Et pittoresk paradis for solsøkere

Agios Ioannis Beach, ellers kjent som ‘Beach of St. John’, er en vakker sandstrekning på sør-vestkysten av Mykonos. Dette pittoreske paradiset med sitt klare blå vann og gylden sand er et flott reisemål for solsøkere som leter etter litt hvile og avslapning i paradis.

Selve stranden er omgitt av steinete åser, og gir fantastisk utsikt og rikelig med tilbaketrukkethet vekk fra de travle gatene i Mykonos -byen. Det krystallklare vannet er perfekte for svømming, mens det også er mulighet til å delta i aktiviteter som windsurfing, padle boarding og strandvolleyball.

Agios Ioannis inneholder noen få luksuriøse alpinanlegg, men klarer likevel å opprettholde en rolig atmosfære i forhold til de andre mer populære strendene på øya. Det er også en rekke gode restauranter i nærheten som serverer ferske greske retter og sjømatspesialiteter. Dette gjør det til et ideelt sted for de som leter etter litt fred og ro kombinert med en luksuriøs matopplevelse.

Men Agios Ioannis handler ikke bare om å slappe av – det er mange muligheter til å feste også! Stranden er hjemmet til Paradise Beach Club som tiltrekker besøkende fra hele Mykonos som kommer hit for å danse natten bort med flott musikk og cocktailer til soloppgang.

Så hvis du leter etter et paradis ved stranden med mange muligheter til å slappe av, svømme, spise og feste – Agios Ioannis Beach er det perfekte reisemålet.

Morsomt faktum: Agios Ioannis ble oppkalt etter et gammelt kloster som ble bygget på bakketoppen med utsikt over stranden. Ruinene av dette klosteret kan fremdeles sees i dag!


7. Super Paradise Beach

Mykonos er hjemsted for noen av de vakreste og spennende strendene rundt, og Super Paradise Beach er intet unntak. Med en fantastisk strekning med hvitt sandfôrkrystallklart vann, og rikelig med livlige barer og klubber, er det det perfekte stedet for reisende som leter etter en god tid.

Fra strandsport til båtutleie, det er noe her for alle. Besøkende kan finne mange morsomme aktiviteter som tilbys som parasailing, kajakkpadling og snorkling alle tilgjengelige for å nytes under den varme greske solen. For de som ønsker å slappe av, ønsker pittoreske turkise farvanns solkser for å slappe av i komfort.

Utelivssøkere vil heller ikke bli skuffet; Super Paradise er kjent som en av de livligste destinasjonene på øya med mange legendariske strandfester som finner sted ved sine sandstrender. Etter mørke varmer ting virkelig opp med musikk blaring fra solnedgang gjennom til soloppgang. Det er absolutt en opplevelse som ikke kan gå glipp av!

Med så mye på gang, er det lett å se hvorfor Super Paradise Beach har blitt en av Mykonos “største attraksjoner – det har noe for enhver smak! Det er også verdt å nevne at denne stranden ble brukt som filmsted for to filmer: Summer Lovers (1982) og The Light Between Oceans (2016).

Så hvis du besøker Mykonos på jakt etter solfylte sand, adrenalinfylte vannsport eller en uforglemmelig nattelivsscene-må du ikke se lenger enn Super Paradise Beach!


8. Panormos Beach

Mykonos er kjent for sine spektakulære strender, og Panormos Beach er intet unntak. Panormos Beach ligger på nordkysten av Mykonos, og tilbyr reisende en fantastisk utsikt over Middelhavet og nydelig hvit sand som strekker seg ut milevis. Panormos Beach: For en virkelig unik opplevelse innen paradis

Selv om det ikke er så kjent som noen av de mer kjente kollegene, som Agios Ioannis og Paradise Beach, er Panormos Beach verdt å besøke minst en gang under oppholdet i Mykonos. Det tilbaketrukne stedet gjør det perfekt for de som ønsker å ta en pause fra kjas og mas av mer befolkede strender, men fortsatt vil oppleve skjønnheten som Mykonos har å tilby.

Stranden er ganske grunt, så sikkerhet er heller ikke noe problem. Hvis du leter etter en aktivitet borte fra sanden, kan du leie kajakker eller paddleboards fra butikker i nærheten og utforske alt området har å tilby. Det er også mange restauranter langs stranden med tradisjonell gresk mat hvis du føler deg sulten etter å ha bløtlagt litt sol.

På Panormos Beach kan du ha en virkelig unik opplevelse innen paradis med alle fasiliteter man kan forvente av et luksuriøst stranddestinasjon. Fra snorkling i krystallklart vann, til å slappe av i en av strandbarene eller til og med nyte et solnedgangsmiddagscruise – uansett hvilken type ferie du er ute etter, vil ikke denne stranden skuffe!

Morsomt faktum: Navnet Panormos oversettes til “All Harbor” som refererer både til beliggenheten i nærheten av store havnebyer og dens innbydende atmosfære til alle besøkende!


9. Mykonos Town

Mykonos Town: A Traveller”s Paradise

Velkommen til øya vinden! Enten du leter etter en øy -getaway eller en unik og levende byopplevelse, er Mykonos Town garantert å gi en uforglemmelig reise.

Som hovedstaden i Mykonos er denne ikoniske byen kjent i Hellas og rundt om i verden som et yrende knutepunkt for aktivitet i både dag og natt. Med sine smale, svingete brosteinsbelagte gater, hvitkalkede hus og sjarmerende arkitektur, er det lett å gå seg vill – men hvem vil ønske å finne veien tilbake når det er så mange fantastiske severdigheter å utforske! I tillegg til å oppleve klassisk Egeerisk kultur, kan besøkende nyte restauranter ved sjøen med autentiske greske retter; Boutique shoppingsteder; og fantastiske solnedganger som gjør hverdagslige opplevelser til livslange minner.

Selv om han mest er kjent som et partimål, inneholder Mykonos Town også en rekke attraksjoner for de som søker mer åndelige og avslappede omgivelser. Historiske steder som Paraportiani -kirken understreker byens arv, mens de tilbyr fantastisk utsikt over det utrolige landskapet. De omkringliggende sandstrendene gir en mulighet for ro gjennom dagen eller kvelden; Kanskje å gi tid til refleksjon og foryngelse etter dagene som tilbrakte deg selv i alt dette denne spennende byen har å tilby.

Morsomt faktum: Hvert år i påsken (kjent som “Pascha” i Hellas) feirer lokalbefolkningen med fyrverkeri på nærliggende Agia Anna Beach – som virkelig forvandler dette allerede vakre området til noe enda mer utsøkt!


10. Ftelia Beach

10 må-se-attraksjoner på Mykonos Island

Mykonos er en fantastisk, pittoresk gresk øy som er kjent for sine vakre strender og livlige natteliv. De fleste besøkende på dette fortryllende stedet har allerede sine favoritter – men det er ett sted du må legge til reiseruten din: Ftelia Beach.

Denne bortgjemte stranden er et stykke paradis som ligger rett utenfor Mykonos -byen. Å komme hit krever litt krefter, men det er vel verdt å kjøre – som når du først ankommer, kan du glede deg over turkis vann som lapper mot hvit sand, i tillegg til en fantastisk utsikt over øyene i nærheten i det fjerne. Ftelia Beach gir en mer intim opplevelse enn mer populære steder som Paradise Beach eller Super Paradise Beach, noe som gjør den ideell for de som søker en rolig atmosfære bort fra folkemengdene.

Du kan også prøve ut en rekke vannsportaktiviteter her, for eksempel windsurfing og kitesurfing – med både nybegynner og avanserte kurs tilgjengelig for å passe til forskjellige nivåer. Det er også hjem til noen utmerkede sjømatrestauranter som serverer oppsiktsvekkende retter; Mange av dem bruker ferske ingredienser rett fra båtene som seiler inn fra havnene i nærheten. Utsikten fra disse restaurantene er nesten like fantastisk som maten!

Og hvis det ikke var nok, har Ftelia Beach også assosiasjoner til gammel historie – å avdekke keramikkskår som dateres tilbake tusenvis av år har blitt funnet her av og til. Et morsomt faktum: øya ble en gang besøkt av Aristoteles selv!

I summen bør Ftelia Beach definitivt legges til enhver liste over attraksjoner når du besøker Mykonos Island. Enten du vil slappe av på den majestetiske gyldne sandstranden eller utforske på jakt etter arkeologiske funn, er det noe her for alle – noe som gjør det til en destinasjon ved sjøen ikke å gå glipp av!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva er Myconos kjent for?

Myconos er en vakker gresk øy kjent for sine fantastiske strender, livlige natteliv og pittoreske hvitvaskede landsbyer. Det er et populært reisemål for turister fra hele verden, som kommer til å glede seg over det krystallklare vannet, levende natteliv og fantastiske solnedganger. Myconos er også kjent for sin tradisjonelle sykladiske arkitektur, med ikoniske vindmøller og hvitkalkede bygninger som prikker landskapet. Øya er også hjemsted for en rekke restauranter og barer, og tilbyr deilig gresk mat, samt mange shopping- og underholdningsalternativer.

Er det en flyplass på Mykonos?

Ja, det er en flyplass på Mykonos. Det er kjent som Mykonos International Airport, og den ligger omtrent 4 km fra byen Mykonos. Flyplassen betjener både internasjonale og innenlandsflyvninger og tilbyr direkte forbindelser til store europeiske byer. Det er godt koblet til resten av øya gjennom offentlig transport, leietjenester og drosjer.

Er det en flyplass for mykonos?

JA, det er en flyplass for Mykonos. Det er kjent som Mykonos internasjonale lufthavn, OG Den Ligger Omtrent 4 km fra Byen Mykonos. Flyplassen Betjener Både InternasJonale OG IntenlandsflyVninger OG Tilbyr Direkte Forbindelser Til Store Europeiske Byer. Det er Godt Koblet til Resten av øya Gjennom Offentlig Transport, LEIETJENEST OG DROSJER.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment