Reis til Bari: 10 reisetips for en uforglemmelig opplevelse i Italia

Hvis du leter etter en uforglemmelig reiseopplevelse, må du ikke se lenger enn Bari. Denne sjarmerende havnebyen i Sør -Italia er kjent for sine pittoreske gater, fantastisk utsikt og fantastiske attraksjoner. Fra gamle romerske ruiner til fantastiske strender og utrolig mat, har Bari noe for enhver smak. Enten du er en første gangs reisende eller erfaren Globetrotter, her er våre topp 10 tips for å sikre at du har en fantastisk tid i dette italienske paradiset.

Først ut, utforsk byens historiske hjerte ved å ta en spasertur gjennom gater full av interessant arkitektur som stammer fra middelalderen. Fra middelalderske slott til renessansebygninger er det mye å undre seg over når du vandrer rundt. Mens du er der, må du huske å sjekke ut den ikoniske basilikaen Di San Nicola – et fantastisk eksempel på Baris rike kulturarv.

En annen flott måte å få mest mulig ut av turen på er å prøve noen deilige lokale retter. Unn deg klassiske retter som Orecchiette Pasta og Frittelle di Riso, mens du prøvde sjømat -delikatesser som blåskjell og sverdfisk. For noe virkelig unikt, ikke gå glipp av byens berømte Focaccia Con Patate-en velsmakende potetfylt flatbrød som vil fylle deg med glede.

Hos Destination Explorers er vi stolte av å gi råd om kvalitetsreiser for uforglemmelige opplevelser over hele verden. Med kompetanse støttet av et vell av personlig reiseopplevelse, er vi sikre på at tipsene og anbefalingene våre vil hjelpe deg å få mest mulig ut av turen til Bari. Så fortsett og la oss veilede deg om et uforglemmelig eventyr!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Bari? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Piazza del Ferrarese

Piazza del Ferrarese Bari

Piazza del Ferrarese: Et fantastisk historisk torg med mye underholdning!

Piazza del Ferrarese ligger i hjertet av Bari, og er et fantastisk torg som tilbyr rikelig med underholdning for reisende. Det er omgitt av forskjellige vakre monumenter og bygninger fra middelalderen som Palazzo della Provincia, Palazzo Mincuzzi og Chiesa di San Francesco d”Assisi. Torget har også interessante gateforestillinger, kafeer og restauranter der besøkende kan nyte deilig mat.

Den betagende historiske arkitekturen rundt Piazza del Ferrarese gjør det til et ideelt sted å ta noen fantastiske bilder. Det er også en vakker fontene i midten av torget som gir sjarmen. I tillegg er det et populært sted for både lokalbefolkningen og besøkende, med mange aktiviteter som gatemusikk og forestillinger som finner sted i helgene.

Besøkende bør huske på at gatene rundt Piazza del Ferrarese kan bli ganske opptatt i høysesongen, slik at de bør ta ekstra forsiktighet når du krysser dem. For de som ønsker å utforske videre, er dette torget også nær mange andre attraksjoner som Bari Vecchia og Basilica di San Nicola.

Hvis du besøker Bari, må du sørge for ikke å gå glipp av Piazza del Ferrarese – en fantastisk historisk torg som tilbyr noe for enhver smak!

Morsomt faktum: Piazza del Ferrarese er også kjent som “Lungomare dei Cavalieri” som oversettes til “strandkant av riddere”.


2. Basilica di San Nicola

Basilica di San Nicola Italy

Basilikaen i San Nicola er et ikonisk symbol på bari og en must-see for alle besøkende. Denne basilikaen ligger i byens Old Town -distrikt, og stammer fra det 11. århundre og er et av de viktigste religiøse stedene i Sør -Italia. På innsiden finner du fantastiske marmorsøyler, fargerike fresker fra forskjellige epoker, og flere dyrebare relikvier som sies å ha blitt brakt av Saint Nicholas selv.

En av de mest imponerende funksjonene i dette landemerket er dens majestetiske fasade, som er sammensatt av tre store buer dekorert med intrikate skulpturer. Inne i basilikaen kan beundrere også sette pris på mesterverk som eldgamle glassmalerier og fresker fra 1300-tallet som skildrer scener fra Saint Nicholas liv.

Basilikaen er også hjemsted for flere relikvier, inkludert et fragment av helgenens ribbe og to gamle sølvbuster som sies å inneholde hans levninger. Dette gjør det til et essensielt pilegrimssted for alle som er interessert i å lære mer om en av kristendommens mest ærverdige figurer.

Endelig er basilikaen Di San Nicola kjent for sin krypte, som inneholder en imponerende samling av religiøse gjenstander fra forskjellige perioder i historien og har tjent som et museum siden 1891. Et morsomt faktum om denne populære attraksjonen er at fasaden ble ansett som slik Bemerkelsesverdig av pave John VII at han erklærte det “verdig å bli plassert ved siden av Italia.” Kos deg med besøket!

Totalt sett er basilikaen i San Nicola et must for alle som besøker Bari. Enten du er interessert i religiøse gjenstander eller bare vil beundre den vakre arkitekturen, har dette landemerket noe å tilby alle. Det er ikke rart at det fortsetter å være en av byens mest populære attraksjoner! Morsomt faktum: Basilikaen ble bygget på toppen av et gammelt romersk tempel dedikert til Jupiter.


3. Castello Normanno-Svevo

Castello Normanno-Svevo Italy

Castello Normanno-Svevo er et imponerende slott som ligger i hjertet av Bari. Bygget av swabianerne, står det i dag som et vitnesbyrd om byens lange og rike historie. Fra de høye veggene kan besøkende glede seg over spektakulær utsikt over havnen, gamlebyen og sjøen. Denne unike strukturen er nøye bevart siden opprinnelsen i 1132.

Innenfor denne praktfulle steinfestningen ligger en stor gårdsplass omgitt av mange italienske bygninger i renessansen. Det huser også mange workshops, gallerier og museer dedikert til å bevare Baris mangeårige kulturarv. Turister blir invitert til å utforske veggene som omgir dem og lærer om byens fargerike fortid gjennom de mange skjermene og gjenstandene.

Dette eldgamle maktsymbolet fungerer også som et flott utgangspunkt for sightseeing i Bari. Det er innen gangavstand fra flere kirker, festninger og andre monumenter som dateres tilbake til middelalderen. Besøkende kan til og med være heldige nok til å være vitne til en og annen forestilling eller utstilling på stedet!

For de som leter etter en mer interaktiv opplevelse, gir en guidet tur på slottet en spennende måte å utforske dets hemmeligheter og historie. I løpet av denne reisen får du høre om legender og anekdoter fra århundrer fortid, samt motta innsikt i hvordan normannerne formet Baris kultur over tid.

Morsomt faktum: Castello Normanno-Svevo ble erklært som et nasjonalt monument i 1876. Det har vært en kilde til kulturell stolthet for Bari siden den gang!


4. Muraglia di Bari

Muraglia di Bari er et imponerende stykke murfestning fra middelalderen. Den omkranser den gamle delen av Bari og ble først bygget på 1000 -tallet som en defensiv barriere mot inntrengerne. Veggene hadde opprinnelig fire hovedporter sammen med mange tårn. I dag kan besøkende fremdeles utforske de bevarte delene av disse eldgamle murene, som er et vitnesbyrd om deres intrikate design og holdbarhet.

Når du går langs Muraglia di Baris svingete stier, vil du ha mye å beundre. Den historiske arkitekturen er ganske vakker, og mange seksjoner blir opplyst om natten for ekstra atmosfære. Du kan også glede deg over fantastisk utsikt over områdene rundt Marisabella Park eller Gamlebyen.

Veggene er fulle av interessante historier og hemmeligheter, som du kan oppdage med en guidet tur. Det er også et interaktivt museum i lokalene der besøkende kan lære mer om Baris rike historie. Hele området rundt Muraglia di Bari er gjennomsyret av kultur og tradisjon, og tilbyr mye å utforske.

Et morsomt faktum om Muraglia di Bari er at den ble brukt av lokalbefolkningen som et sted for musikk og dans under festivaler som påskedag! Det er absolutt en opplevelse man ikke vil glemme om de deltar i denne tradisjonelle feiringen. Alt i alt er Muraglia di Bari et må-besøk destinasjon når du utforsker byen Bari.


5. Teatro Petruzzelli

Teatro Petruzzelli: Et ikonisk symbol på kultur, kunst og underholdning i Bari.

Teatro Petruzzelli er en av de mest ikoniske attraksjonene i Bari og et symbol for kultur, kunst og underholdning. Bygget i 1903, av Luigi Petroselli, har teatret blitt en integrert del av byens kulturliv. Det kan skilte med vakker nyklassisk arkitektur som gjenspeiler en gullalder da Bari var et viktig stopp på den store turen rundt Italia. Teateret har vært vertskap for kjente italienske operasangere som Luciano Pavarotti og Enrico Caruso som begge sang her i løpet av karrieren.

I dag tilbyr Teatro Petruzzelli et bredt spekter av kulturelle arrangementer fra musikkonserter og kunstutstillinger til skuespill og teaterforestillinger. Teateret er også hjemsted for den nasjonale balletten, som opptrer regelmessig i det store auditoriet. Hvis du ønsker å få en ekte smak av Baris kultur og natteliv, er dette stedet å være.

Besøkende som leter etter en mer eksklusiv opplevelse kan bestille billetter til en av teatrets galla -kvelder som inkluderer middag før forestillingen. Denne unike begivenheten gir en utrolig mulighet til å delta i Baris kulturliv mens du nyter fine italiensk mat samtidig.

Teatro Petruzzelli fortjener definitivt et besøk når han utforsker Baris attraksjoner. Det er virkelig et ikonisk symbol på byens kultur, kunst og underholdning. Morsomt faktum: Dette teateret er kjent for å ha et av de største auditoriene i Italia med en imponerende kapasitet på 1350 mennesker!


6. Bari Vecchia

Opplev autentisk italiensk kultur i Bari Vecchia

Bari Vecchia er det gamle sentrum av Bari, Italia, og innkapsler virkelig kulturen og historien til denne Middelhavsbyen. Det er et must-besøk for reisende som ønsker å oppleve autentisk italiensk liv og utforske noen av de eldste strukturene i området. Kuttet i to deler av via Sparano – den ene siden er livlig med nattelivssteder, shoppingområder og historiske steder; Den andre siden med sjarmerende smug og boliggater – Bari Vecchia gir noe for alle typer reisende.

Et av de mest populære landemerkene er Castello Svevo (eller Swabian Castle). Bygget på 1200 -tallet, er det det eldste slottet i byen og fungerer som en påminnelse om Bari Vecchias rike historie. Innvendig vil besøkende finne museumsutstillinger og panoramiske terrasser som tilbyr fantastisk utsikt over det lokale landskapet. Det er også flere kirker å besøke som Chiesa del Crocefisso, Chiesa di San Giovanni Al Sepolcro, og Chiesa di San Gregorio Magno.

Den klassiske italienske arkitekturen er et annet stort trekkplaster for turister til denne delen av byen. Grandiose palazzos stiller noen gater, mens andre har fargerike fresker på fasadene. De smale smugene skaper en sjarmerende atmosfære som ikke kan replikeres andre steder.

Hvis du leter etter det perfekte stedet å spise middag, kan du ta turen til en av Bari Vecchias mange sjømatrestauranter hvor du kan glede deg over friske fangsthenger mens du beundrer den fantastiske utsikten over byen. Dette gamle kvarteret er også et flott sted for folk som ser på!

Morsomt faktum: Det eldste italienske flagget ble fløyet i Bari Vecchia under en oppstand mot Napoleonsk styre i 1799. Det hadde bare tre farger – grønt, hvitt og rødt – som senere ble Italias offisielle flagg.


7. Bari Porto

Bari Port: En inngangsport til Middelhavet

Bari Port ligger i hjertet av Puglia, og er en yrende inngangsport til Middelhavet. Det er hjem til mange av Italias viktigste forsendelseslinjer og ferjetjenester, slik at turister, reisende og lokalbefolkningen kan utforske regionen med letthet. Herfra kan du ta et cruise eller ferjetur rundt Adriaterhavskysten eller våge seg lenger unna til Kroatia og Montenegro. Du kan også hoppe om bord i en buss eller tog som vil slippe deg av noen av Baris toppattraksjoner som Piazza del Ferrarese, Basilica di San Nicola og Castello Normanno-Svevo.

Selve havnen er en bikube av aktivitet og ideell for folk som ser på. Fra industrielle lager og lasteområder til fiskefartøy, det er alltid noe nytt og spennende å oppdage. I nærheten finner du en rekke travle barer, kafeer, restauranter og butikker som serverer alles behov. Det er også hjem til noen fantastiske sjømatmarkeder som tilbyr et stort utvalg av fersk fisk til uslåelige priser.

I tillegg til sine mange attraksjoner, er Bari Port en av de største havnene i Italia og gir turister utmerkede tilgangspunkter for videre reise- eller dagsturer rundt Puglia. Enten du leter etter eventyr eller bare vil suge opp kystatmosfæren, har denne havnen alt!

Morsomt faktum: Bari er den eneste store havnen i Italia med en direkte fergeforbindelse til den populære greske øya Korfu!


8. Cattedrale di San Sabino

Cattedrale di San Sabino – et tidløst monument av historie og religiøs betydning

Cattedrale di San Sabino, som ligger i hjertet av Bari, er et fantastisk eksempel på romansk arkitektur. Denne katedralen ble bygget på 1100 -tallet, og står høyt som et imponerende vitnesbyrd om den lange og rike historien. Designet er unikt preget av en latinsk kryssplan med tre navner og forskjellige dekorasjoner som spesielt er bemerket for deres geometriske mønstre. Inne i katedralen er det en fremtredende krypt der kristne relikvier fra Saint Sabinus ble holdt utstilt til 1558.

Hvis du leter etter noe virkelig spesielt, tilbyr Bell Tower of San Sabino besøkende fantastisk utsikt over Bari. Dette er en flott måte å se byen og utforske dens mange severdigheter fra Up High. På klare dager kan du også beundre det nærliggende Adriaterhavet!

Cattedrale di San Sabino er virkelig et imponerende monument av historie og religiøs betydning som ikke bør gå glipp av hvis du besøker Bari. Morsomt faktum: Interiøret i denne katedralen har blitt brukt til mange filmer og TV -serier gjennom årene, inkludert den populære italienske seriens inspektør Rex!

Morsomt faktum: The Bell Tower of the Cathedral of San Sabino er et av de høyeste klokketårnene i Italia og er 104 meter høy!


9. Bari Karol Wojtyla Airport

Bari Karol Wojtyla Airport: Gateway to Puglia

Bari Karol Wojtyla flyplass, også kjent som Bari Palese flyplass, ligger i byen Bari og fungerer som en internasjonal inngangsport til Puglia. Denne flyplassen betjener over 6 millioner passasjerer hvert år og har vokst jevnt siden etableringen i 1961. Den har to terminaler – en for innenlandsflyvninger og en for internasjonale flyreiser – med et bredt spekter av fasiliteter som gjør det til et praktisk reisemål for reisende fra over hele verden. Flyplassen tilbyr direktefly til mange større byer over hele Europa, sammen med direkte forbindelser til Nord -Amerika, Asia, Afrika og Midt -Østen.

Flyplassen har også et komplett utvalg av tjenester som innsjekkingsteller, bagasjekaruseller og informasjonsskranker, flyselskapskontorer og toll gratis shopping. Flyplassen er utstyrt med et bredt utvalg av restauranter, kafeer, barer og butikker som tilbyr reisende muligheten til å slappe av før eller etter flyturen. Flyplassen tilbyr utmerkede transportforbindelser som kobler den til hovedattraksjonene i byen, inkludert skyttelbusser og drosjetjenester.

Bari Karol Wojtyla flyplass er oppkalt etter Karol Wojtyła som ble født i Polen, men senere ble pave John Paul II i 1978. Dette faktum gjør Bari Karol Wojtyla flyplass til en interessant destinasjon for pilegrimer fra hele hele verden som kommer til å hylle den avdøde paven .

Morsomt faktum: Flyplassen har blitt omtalt i mange filmer og TV -serier, sist i den italienske komediefilmen 2018 “Che Bella Giornata” med Checco Zalone med hovedrollen.

Transportkoblinger som kobler den til hovedattraksjonene i byen, inkludert skyttelbusser og drosjetjenester. Bari Karolojtyla flyplass er oppkalt etter Karol Wojtyła som ble født i, men senere ble pave John Paul II i 1978. Dette faktum gjør Bari Karol Wojtyla flyplass til en interessant destinasjon for pilegrimer fra hele verden som kommer til å hylle den sene pave.


10. Lungomare di Bari

Å besøke St. Lawrence -markedet i Toronto er et absolutt must for enhver reisende i byen. En sann fest for lokale råvarer, gourmetmat og historiske gjenstander venter på de som tar seg hit.

Markedet stammer fra 1803 da det begynte som et bondemarked nær Front Street og Jarvis Street. Det har siden blitt et av de mest populære stedene i byen, med leverandører av året rundt som selger alt fra mat til klær, til suvenirer. En av de mest ikoniske funksjonene er South Market -bygningen – en imponerende struktur fra 1800 -tallet med en fargerik billedvev av butikker, restauranter og kafeer.

Du kan bruke timer på å vandre rundt i dette historiske landemerket der du finner et stort utvalg av ferske råvarer avhengig av årstid så vel som kjøtt, ost, sjømatbenker, nybakte brød og kaker. Underetasjen er vert for en rekke spesialbutikker for gourmet som Charcuterie og ostebutikker – noe som gjør det umulig å ikke ønske å prøve tilbudene her!

I tillegg til det utrolige utvalget av matalternativer, viser St. Lawrence Market også mange lokale håndverkere som selger sine håndlagde varer – fra smykker til malerier – så ikke glem å gi ekstra plass for noen suvenirer!

Rett rundt hjørnet ved 65 Front Street West ligger St. Lawrence Hall – et storslagen tidligere rådhus bygget i 1850; Med storslått nyklassisk arkitektur i tillegg til å være forestillinger om hjemmefasen av grupper som Shakespeare-in-the-Park Troupe og mange flere over år. Det er også et interessant fascinerende morsomt faktum at folkesanger Gordon Lightfoot skrev sangen “St Lawrence River” basert på akkurat dette stedet!

Kom opplevelseshistorien som blir levende med alle deilige godbiter venter på det legendariske St Lawrence -markedet!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva skal jeg gjøre i Bari?

Bari er en vakker by i Italia, med mye å gjøre og utforske. Start besøket på Basilica di San Nicola, et viktig pilegrimssted, og ta turen til Castello Svevo, et slott fra 1200-tallet, for et unikt blikk på Baris historie. For en mer moderne opplevelse, besøk Murat Quarter, med sine livlige barer og restauranter. Ikke gå glipp av sjansen til å ta en båttur langs kysten, og smake på noe av den deilige lokale sjømaten. Det er også rikelig med shopping som skal gjøres i Bari, fra de tradisjonelle markedene til de moderne kjøpesentrene.

Hvordan komme til Bari?

Bari er en by som ligger i Apulia -regionen i Italia. For å komme dit, kan du fly inn i Bari Airport (BRI), som ligger omtrent 8 kilometer fra sentrum. Fra flyplassen kan du ta en buss eller taxi til sentrum. Alternativt kan du ta et tog fra andre større byer i Italia, som Roma eller Firenze. Togreisen tar rundt 7-8 timer. Du kan også ta en ferge fra andre byer i Italia eller fra Kroatia, Hellas og Albania.

Hvordan Komme til Bari?

Bari er en av som Ligger I Apulia -Regionen I Italia. For Å Komme Dit, Kan du Fly Inn I Bari Airport (BRI), Som Ligger Omtrent 8 kilometer fra Sentrum. Fra Flyplassen Kan du ta en buss Eller taxi til Sentrum. Alternativt Kan du ta et tog fra Andre Større Byer I Italia, Som Roma Eller Firenze. TOGREISEN TAR RUNDT 7-8 Timer. Du kan også ta en ferge fra Andre Byer I Italia Eller Fra Kroatia, Hellas OG Albania.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment