Reis til Rhodos – 10 reisetips for en avslappende pause i Hellas

Rhodos er det perfekte stedet å ta en ferie og komme seg bort fra det hele. Her kan du finne fantastiske strender, frodige fjell, frodige skoger og noe av det beste middelhavsmatet i Europa. Med sin enkle tilgang til Europas største byer, er det lett å ta noen dager eller til og med uker å utforske dette idylliske øyparadiset.

Det er mange grunner til at du bør besøke Rhodos. Det kan skilte med et vell av historie og store kulturelle attraksjoner, sammen med fantastisk utsikt. Hver landsby tilbyr noe unikt å utforske, enten det er kirkene i Rodini eller storheten til Kallimarmaro stadion i Athen. Det fine med Egeerhavet er uten sidestykke, og det er mange alternativer for vannsportentusiaster også.

Når du planlegger turen, må du sørge for at du ikke går glipp av noen av de mest populære attraksjonene som Lindos Acropolis eller Butterflies Valley Nature Reserve – begge er absolutt verdt et besøk! Det er også Calithea Palace som er et av øyas mest kjente historiske steder. Foruten å beundre gresk-romersk arkitektur og ikoniske statuer, er det også Filerimos Hill i nærheten hvor du kan nyte spektakulær panoramautsikt over Rhodos-byen nedenfor.

Hvis det ikke er nok, hvorfor ikke dra nytte av det utmerkede nattelivet med matopplevelser i verdensklasse? Eller komme tilbake til naturen ved å utforske sine tradisjonelle landsbyhus eller bruke tid på å slappe av på en av de mange vakre strendene som Luminous Bay eller Satraki Beach? Uansett hva dine preferanser Rhodos har noe for enhver smak!

Så hvis du leter etter en fantastisk reiseopplevelse uten å bryte banken, ikke se lenger enn Rhodos – her kan du garantere en avslappende pause fylt med fantastiske minner som vil vare livet ut!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Rhodos? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Acropolis of Lindos

Acropolis of Lindos Rhodos

Hvis du er ute etter en unik og kulturell rik opplevelse, er Akropolis av Lindos et must-see! Ligger på østkysten av øya Rhodes i Hellas, er det et av de viktigste arkeologiske stedene i Europa. Fra sine majestetiske rester til sin store fortid, vil et besøk på dette verdensberømte nettstedet ikke skuffe.

Akropolis stammer tilbake tusenvis av år og var en gang en viktig handelshavn. Det har blitt bemerkelsesverdig bevart, og mange av strukturene som forblir intakte i dag dateres tilbake til det klassiske Hellas. Fra tempelet til Athena Lindia til den hellenistiske Stoa, kan besøkende utforske en rekke klassiske greske arkitekturer. Utsikten fra på toppen av Akropolis er virkelig fantastisk ettersom den har utsikt over St. Paul”s Bay og gir fantastisk utsikt over Egeerhavet. En million miles unna hverdagen din, la deg transporteres til en annen tid ved å besøke dette UNESCOs verdensarvsted.

Byen i seg selv har mye å tilby når det gjelder muligheter for mat, natteliv og sightseeing; Det er markeder som selger lokale råvarer som honning og oliven, barer med livemusikk som spiller gjennom sommermånedene og noen spektakulære strender for soling. De berømte bysantinske ruinene på Kalopetra (bokstavelig talt som betyr “god stein”) er også i nærheten, så hopp på en buss eller ta en bil for en uforglemmelig dag ut og utforsker gammel historie.

Et morsomt faktum om Acropolis fra Lindos: Det ble kjent av Lord Byron som skrev inn navnet hans på en av murene under besøket i 1810!


2. Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes

Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodes Greece

Leter du etter en reisers perspektiv på palasset til stormesteren for ridderne i Rhodes? I så fall er her en oversikt over en av de mest historisk betydningsfulle attraksjonene i Rhodes!

Palasset til stormesteren for Knights of Rhodes er en majestetisk festning som stammer fra 1309. Det står stolt over byen og dens fantastiske festningsverk er synlig fra langt borte. Palasset var opprinnelig hjem til riddere som var en del av en ordre grunnlagt av pave Nicholas IV i 1191.

Palasset består av tre gårdsrom med to nivåer hver. Det er mange bygninger inne, inkludert flere små kapeller, et storslått møtehall og små kamre som pleide å tjene som kvartaler for ridderne. Besøkende kan også utforske noen underjordiske kamre som fremdeles huser gjenstander fra mange århundrer siden.

Veggene som omgir denne festningen tilbyr fantastisk utsikt over gamlebyen Rhodos så vel som til nærliggende øyer som Symi og Tilos. Når du rusler rundt på eiendommen, kan du nesten føle at historien utspiller seg for øynene dine.

Denne attraksjonen er kjent ikke bare for å være et historisk monument, men også for å ha tjent viktige funksjoner i forskjellige tider gjennom historien – religiøse seremonier, regjeringsmøter; Selv internasjonale traktater er signert her på et eller annet tidspunkt!

I det nederste hjørnet av disse veggene ligger en sjarmerende hage der besøkende kan beundre mer enn 200 arter urfolk bare til denne regionen – det er absolutt verdt å utforske!

Morsomt faktum: Med 13 tårn og 8 porter har dette palasset et totalt areal på 10 dekar (40 000 m2), noe som gjør det til et av de største befestede kompleksene hvor som helst i Europa!


3. Valley of the Butterflies

Valley of the Butterflies Greece

Valley of the sommerfugler på øya Rhodes er et populært turistmål, og tilbyr besøkende en rekke attraksjoner og opplevelser. Dette stedet ligger i Petaloudes Valley, og er hjem til tusenvis av sommerfugler, som kommer hit under sin årlige migrasjon i sommermånedene. Dette unike naturfenomenet skaper en fantastisk scene, da tusenvis av flerfargede sommerfugler flagrer rundt i området.

Petaloudes -dalen har også blitt utpekt som et viktig fugleområde. Besøkende kan få øye på mange forskjellige fuglearter, fra fargerike påfugler til svart-vingede drager og rødfaktede choughs. Birdesing er spesielt populært tidlig på morgenen når dyrelivet er mest aktivt.

I tillegg til sin naturlige skjønnhet og dyreliv, har sommerfuglene spilt en betydelig rolle i gresk mytologi. I følge legenden var dette nettstedet der Demeter – gresk gudinne for høsting og fruktbarhet – mente datteren Pershone hadde blitt ført av Hades inn i underverdenen.

Besøkende kan utforske dette vakre landskapet ved å gå gjennom sine tette skoger eller nyte en av de mange løypene med naturskjønn utsikt langs Petaloudes Creek. Turen skal ikke undervurderes, da noen deler kan kreve litt mer erfaring på grunn av ujevn og bratt terreng.

Dalen med sommerfugler fortjener et sted på enhver reiseliste hvis de leter etter en kombinasjon av naturens prakt, lokale myter og utendørs eventyr! Morsomt faktum: Hvert år begynner i juni til september over 120 millioner sommerfugler vandrer fra andre deler Europa som kommer til Rhodes!


4. Rhodes Old Town

Rhodes gamleby er en absolutt må-se for enhver reisende til øya Rhodes. Denne delen av byen kan skilte med en rekke attraksjoner, inkludert bysantinsk, osmannisk og middelaldersk arkitektur. Det er en unik blanding av kultur, historie og fantastiske omgivelser som vil etterlate deg ærefrykt.

En av de mest populære attraksjonene i Rhodes gamleby er dens murede festning, konstruert av ridderne av St. John i løpet av 1300 -tallet og står høyt siden den gang. Du kan ta en guidet tur for å lære mer om riddernes historie på disse grunnene eller vandre gjennom i ditt eget tempo og utforske.

De brosteinsbelagte gatene i hele Rhodes gamleby er også herlige; Man går seg vill, men liker grundig deres eventyr når de oppdager skjulte perler som kirker, synagoger og godt bevarte butikker i hvert hjørne. Hvert stopp avslører historier fra dager som er gått som har blitt gitt ned gjennom generasjoner.

Rhodes gamleby gir noe for enhver smak. Det er utallige museer, gallerier og souvinerbutikker som skal utforskes, sammen med flere spisesteder for å nyte godbiter fra hele verden – tradisjonell gresk mat inkludert! Noe som ikke bør gå glipp av er å beundre havutsikten fra høyt og opp på en av de mange kampene – ganske enkelt fantastisk!

Morsomt faktum: Visste du at tilbake i 1988 ble Rhodes gamleby ansett som et UNESCOs verdensarvsted?


5. Prasonisi

Den fantastiske Prasonisi -stranden på øya Rhodes er en attraksjon som ikke bør gå glipp av. Prasonisi ligger halvveis mellom øyene Rhodes og Halki, og er hjemsted for noen av de beste drakesurfingene i Europa. Prasonisi er et unikt sted der to hav møtes og endrer form med tidevannet.

Med krystallklart vann, hvite sandstrender og fargerike solnedganger, tiltrekker Prasonisi turister fra hele verden på jakt etter en flott strandopplevelse. I tillegg til å være et kitesurfingparadis, er det også mange aktiviteter å gjøre i nærheten, inkludert fotturer, snorkling, kajakkpadling og kanopadling.

Besøkende kan bo på et av de mange hotellene eller feriehusene som ligger bare noen kilometer unna langs kysten. Området rundt Prasonisi tilbyr deilige ferske sjømatrestauranter for å nyte rett på stranden. Det er også barer og små butikker som er ideelle for suvenirer eller gaver.

De sterke brisene gjør dette til et ideelt reisemål for vindsurfere også! De som leter etter noe litt mer avslappende kan glede seg over å svømme i krystallklart vann og suge opp noe middelhavssolskinn.

Morsomt faktum: Øyens navn kommer fra sin form – “Prason” som betyr sitron og “Nisi” som betyr øy – som perfekt beskriver formen når den sees ovenfra!


6. Ancient Kamiros

De gamle Kamiros er et fascinerende historisk arkeologisk sted som ligger i den dodekanesiske regionen i Hellas. Den stammer fra 800-tallet f.Kr., og kan skilte med fantastiske ruiner og gjenstander som gir deg et innblikk i bystatens historie. Byen ble grunnlagt av Dorian nybyggere og hadde selvstyre som ligner på Athen.

Et besøk i gamle Kamiros fører med seg en unik mulighet til å utforske de forskjellige komponentene i det som en gang var en yrende og velstående by. Du kan se rester av hus, offentlige bad, butikker, treningssentre og templer – som alle har vært utrolig bevart gitt deres alder.

Et annet høydepunkt ved gamle Kamiros er Akropolis. Her finner du et av de viktigste stedene – et imponerende tempel dedikert til Athena Polias og andre guder som Apollo og Demeter. Den har også en imponerende vegg med fire innganger plassert i hvert hjørne – en designfunksjon som sjelden er sett fra denne perioden!

I tillegg til de fascinerende historiske aspektene, ligger eldgamle Kamiros i nærheten av fantastiske strender hvor du kan slappe av under den brennende sommersolen eller ta del i en rekke vannsport som tilbys.

For de som allerede har utforsket hver eneste krog og krans på Ancient Kamiros,

Morsomt faktum: I følge Homers Iliad kom Achilles “bestemor Thetis fra dette fascinerende stedet!


7. Monolithos Castle

Det vakre Monolithos Castle ligger i åsene i Rhodes, et slott gjennomsyret av historie og mysterium. Den strategiske posisjonen på toppen av en høyde med utsikt over Egeerhavet gjør det til et naturlig skjønnhetssted og en må-se-attraksjon.

Slottet ble bygget av Knights of St. John under deres styre over Rhodes, og det har hatt mange defensive funksjoner gjennom sin fortid for å beskytte mot pirater og fiendens styrker.

Monolithos Castle består av tårn, voll, sisterner og avrundede bastioner. Slottet har også et interessant våpen kjent som en “Caltrop”, som var sammensatt av fire pigger arrangert slik at når den ble kastet, ville det land peke ned, noe som gjør det vanskelig å gå på eller passere over.

I dag kan besøkende utforske de vakre slottets eiendommer med fantastisk utsikt over havet – perfekt for å se på solnedgang eller få noen gode høytidssnaps! Det er mange stier foret med trær å glede seg over også. Det er spesielt populært i sommermånedene når turister kommer fra hele verden for å se dette historiske stedet.

Oppdag historie og natur på Monolithos Castle

Et morsomt faktum om Monolithos Castle? Det er nevnt i to sanger av den greske sangeren Demis Roussos: “We Shall Dance” & “Forever and Ever”.


8. Tsambika Beach

Fra de glinsende breddene av Tsambika -stranden til det majestetiske greske tempelet som står på Akropolis, er Rhodes hjem til noen av Hellas mest fantastiske attraksjoner. En slik attraksjon at enhver reisende som besøker Rhodes skal være sikker på ikke å gå glipp av, er Tsambika Beach.

Tsambika Beachs krystallklare farvann gir så langt øyet kan se, gir et fristed for både svømmere og solbedre. Stranden er innen rekkevidde for flere feriesteder og hoteller i nærheten, noe som gjør det til et populært reisemål for de som ferierer i Rhodes.

Den virkelige trekningen av Tsambika Beach ligger i bakgrunnen; Stiger over strandlinjen finner du Mount Tsambika, kronet med et ikonisk greskortodoks kloster. Besøkende gjør pilegrimsreisen opp dette hellige fjellet for å hylle kirken dedikert til Panagia. Enten du er religiøs eller bare leter etter vakker utsikt over bukta og ut mot Prasonisi -øya, vil du være forferdelig av dette pittoreske landskapet.

Ta deg god tid når du utforsker en av de mange viker også; Disse stedene er kjent for sitt rolige vann som vrimler av marint liv som havskilpadder og blekksprut som gir morsomme snorklingopplevelser for alle aldre.

For en ekstra dose moro under oppholdet i Rhodes, hvorfor ikke prøve lykken ved parasailing? Denne aktiviteten lar deg få fantastiske Birdseye -utsikt over Tsambika Beach som må sees å bli trodd!

Et morsomt faktum om Tsambika Beach: Den ble en gang brukt i en scene fra James Bond -filmen fra 1963 “From Russland With Love”!


9. Haraki Beach

Rhodes: Et ideelt feriemål

Hvis du leter etter et spennende og mangfoldig reisemål, er Rhodes stedet for deg! Med sine vakre landskap, historiske attraksjoner og fantastiske strender, er det sikkert å gi glede for alle som besøker. Blant de mange interessene i Rhodes er Haraki Beach.

Den gylne sanden ligger som ligger mellom to steinete klipper som går ned gjennom strandlinjen. Det idylliske landskapet gjør denne stranden til et flott sted for svømming og soling. For de som ønsker noe mer anstrengende, er det mange aktiviteter – snorkling, kajakkpadling eller å ta en båttur rundt de nærliggende buktene – for å holde alle underholdt.

Haraki Beach er også hjemsted for en av de mest elskede legendene på øya; I følge eldgamle gresk mytologi skulle Thisseas ha blitt forlis her etter å ha fått et oppdrag av kong Minos. Han sovnet på stranden og drømte om en vakker kvinne som fortalte ham om en stor skatt gjemt nær Nymfes Castle. Etter å ha blitt forelsket i sin drømmeguide, satte han kursen mot et eventyr for å avdekke formuen hennes og kom aldri tilbake. Besøkende strømmer til Haraki Beach i håp om at drømmene deres blir inspirert som dette. Det er virkelig et magisk sted med noe for eventyrere i alle aldre.

Morsomt faktum: Innbyggere i Rhodes tror også at Haraki Beach har helbredende krefter når de blir gjennomvåt i måneskinn!


10. Seven Springs

Opplev ro og skjønnhet på Seven Springs!

Reisende til den vakre greske øya Rhodes skulle miste seg selv i den naturlige skjønnheten i syv kilder. Denne attraksjonen ligger i en frodig, grønn dal og omgitt av velduftende furutrær, og er et av de mest rolige stedene på øya.

Ved syv kilder kan besøkende delta i aktiviteter som fotturer og sykling eller bare nyte naturen fra et fredelig sted med venner eller familie. Birdwatchers og naturfotografer vil også finne mye å undre seg over her. Området er hjemmet til mange truede arter, inkludert noen få typer falk samt mange andre fjærede skapninger.

For de som leter etter litt mer eventyr, er det en rekke sykkelstier som spenner fra nybegynnervennlige ruter til mye mer utfordrende stier for erfarne ryttere. I tillegg er det forskjellige kafeer og restauranter som ligger i nærheten av attraksjonen der reisende kan gi drivstoff til utendørs eventyr.

Seven Springs er også perfekt for alle som elsker historie. I nærheten ligger eldgamle ruiner fra århundrer fortid, noe som tilfører et interessant element til ethvert besøk her. Enten du leter etter avslapning eller spenning, har Seven Springs noe for alle typer reisende!

Morsomt faktum: Seven Springs ble faktisk oppkalt etter syv underjordiske kilder som dukker opp på dens grunn!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er det sandstrand på Rhodos?

Ja, Rhodes er kjent for sine fantastiske vakre sandstrender. Det er over 200 av dem for å utforske over hele øya og alt fra små tilbaketrukne viker til enorme strekninger med sand som tiltrekker sunseekers fra hele verden. Den mest populære stranden på Rhodes er Faliraki -stranden – en lang, bred strekning av gylden sand støttet av lave klipper og oversett av Akropolis i Lindos. Kalithea Beach er like fantastisk med sine robuste viker, hvite småstein og krystallklart vann, noe som gjør det til et ideelt svømmeplass. Mot nord ligger Tsambika Beach – med enestående utsikt over Egeerhavet. Denne stranden har pulveraktig sand som gjør den perfekt for soling, og den gir også noen fantastiske dykkermuligheter på grunn av det grunne vannet og mangelen på strømmer – noe som gjør det ideelt for nybegynnere! Når du beveger deg sørover, finner du Kallithéa Bay – en feiende bukt foret med uendelige strender som alle tilbyr noe annet, slik at alle kan finne sitt eget perfekte sted i paradis!

Er det euro på Rhodes?

Ja, den offisielle valutaen til Rhodos er euroen. Euroen er valutaen som brukes i de fleste av EU -landene, og den aksepteres de fleste steder i Rhodes. Du kan utveksle pengene dine for euro i banker, minibanker og valutakontorer. Kredittkort aksepteres også mange steder.

Er det euro rhodes?

JA, Den offisielle Valutaen til Rhodos er EuroNa. Euroen er Valutaen som Brukes i de fleste av eu -landene, og den aksepteres de fleste steder i rhodes. Du Kan Utteksle Pengene Dine for Euro I Banker, Minibanker OG Valutakontorer. Kredittkort Aksepteres OGSÅ MANGE STEDER.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment