Id brikke hund test: Beste 5 Id brikke hund 2023

Som enhver kjæledyrseier vet, kan det være en utfordring å holde styr på en elsket hund. Selv den mest veloppdragne hunden kan forsvinne på et tidspunkt, og uten ID-brikke kan det være vanskelig å finne dem igjen. Heldigvis finnes det nå ID-brikker spesielt utviklet for hunder som kan hjelpe til med å gjenforene tapte kjæledyr med familiene sine. Disse brikkene er små enheter som er implantert under huden, vanligvis på baksiden av nakken. De inneholder en unik identifikator som kan leses av spesielle skannere, som lar krisesenterarbeidere og veterinærer raskt identifisere en tapt hund og returnere den til sin rettmessige eier.

Det er mange fordeler med å ha en hunde-ID-brikke, men kanskje den viktigste er at den kan bidra til at en tapt hund blir returnert trygt til familien. Det anslås at over én million hunder går tapt eller stjålet hvert år bare i USA, og mange av disse dyrene blir aldri gjenforent med eierne sine. Med en ID-brikke er imidlertid sjansene for en vellykket gjenforening mye høyere. I tillegg til å hjelpe tapte hunder med å finne veien hjem, kan ID-brikker også brukes til å lagre viktig medisinsk informasjon.

Dette kan være spesielt nyttig for eiere av eldre hunder eller de med kroniske helseproblemer. Ved å lagre informasjon om en hunds helsehistorie og medisiner på ID-brikken deres, kan veterinærer og andre dyrepleiere gi bedre pleie i tilfelle hunden blir skadet eller blir syk.

Totalt sett er hunde-ID-brikker en enkel og effektiv måte å hjelpe deg med å holde styr på et elsket kjæledyr. De tilbyr trygghet til eiere i tilfelle hunden deres forsvinner, og kan også bidra til at tapte hunder blir returnert trygt hjem. Hvis du vurderer å få en hunde-ID-brikke til kjæledyret ditt, sørg for å snakke med veterinæren din om det beste alternativet for hunden din.

Vi har nylig kjøpt en id brikke hund en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste id brikke hund Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

id brikke hund id brikke med diamant beste i test

ID-brikke med Diamant

id brikke hund id brikke messing gullfarge test

ID-brikke Messing Gullfarge

 id brikke paw patrol

ID-brikke Paw Patrol

id brikke med glitter pote

ID-brikke med Glitter – Pote

id brikke rosa krone

ID-brikke Rosa Krone

Oversikt – Våre favoritt-id-brikke-hund:

1. ID-brikke med Diamant – best i test!

id brikke hund id brikke med diamant test

ID-brikke med diamant er laget av høypolerte overflater og 2 mm tykt rustfritt stål. Brikken er 25x17mm, 8,1g. Den har en liten størrelse som gjør den lett å bære med seg. Den kommer med gravering av opptil 10 tegn per rad på 3 rader.

Medium størrelse er 38×25,5 mm, 18,1 g. Den har en maksimal 5 linjer med inntil 16 tegn per linje. ID-brikken er laget av rustfritt stål og har høypolerte overflater. Brikken kan fås med ønsket gravering.
Er en praktisk og robust ID-brikke som er laget av høykvalitetsmaterialer. Brikken er liten og lett, men har likevel plass til mye informasjon. Graveringen på brikken er profesjonell og det er mulig å få brikken med ønsket gravering. Brikken er en god investering for de som ønsker en praktisk og solid ID-brikke.

.


2. ID-brikke Messing Gullfarge

beste id brikke hund id-brikke messing gullfarge

ID-brikke messing gullfarge er et vakkert og unikt ID-produkt som vil passe godt til enhver anledning. Brikken leveres i to forskjellige størrelser, 20 mm. og 30 mm., og kan gravers med diamantblyant. Fargen er gull messing, og brikken vil aldri ruste eller korrodere. Det er også gratis tilpasset gravering, slik at du kan få brikken til å passe perfekt til ditt hund ID-system.

Er gullfarget og passer til hunder. Den leveres med et ID-nummer, som gjør det enklere å finne eier av hunden dersom den blir funnet. Brikken er svært solid og kan tåle mye slitasje. Den har også en fin finish som ikke forlater noen merker på huden til hunden.

Er et flott ID-produkt for enhver hundeeier. Brikken er enkel å bruke, solid og slitesterk, og den er tilpasset ditt hund ID-system. Brikken har også en vakker gullmessig farge som vil passe godt til enhver anledning. Anbefales!


3. ID-brikke Paw Patrol

id-brikke paw patrol

Denne ID-brikken er perfekt for små hunder, så de ikke blir borte. Brikken har et klart og enkelt design, og det lettvektsmaterialet gjør at den ikke tar opp mye plass på stroppen. Den holder til 16 tegn, slik at du kan skrive ned navnet og telefonnummeret ditt på din hund. Det er også to størrelser, slik at den passer til både små og store hunder.

Er en fantastisk id brikke for hunder. Brikken har et flott design som passer perfekt til alle hunder.

Denne brikken inneholder også en RFID chip som gjør at du kan registrere ditt hunds navn, telefonnummer og andre viktige opplysninger. Med denne id brikken kan du lett finne igjen din hund dersom den skulle bli borte.


4. ID-brikke med Glitter – Pote

id-brikke med glitter - pote

Denne ID-brikken er perfekt for din pelskledde venn! Det sterke materialet er laget av 2 mm tykt rustfritt stål og har en høypolert finish. Den er veldig slitesterk og vil vare lenge. Taggen kommer med blendende glitteremalje som gir den et flott utseende. Den er lett å lese og gjør det enkelt å identifisere kjæledyret ditt.

Er perfekt for hunder som elsker å være i sentrum av oppmerksomheten! Med et vakkert design og mye glitter, vil denne ikke blende inn med resten av antrekket. Den glitrende potten gjør at hunden din vil føle seg spesiell og annerledes fra alle andre hunder på tur. Det er en som også er praktisk og slitesterk. Hundene vil elske denne ID-brikken, og eieren kan være trygg på at dyret er godt identifisert.


5. ID-brikke Rosa Krone

id-brikke rosa krone

ID-brikke Rosa Krone er en id brikke som hjelper med å spore hunden din i tide. Den er tilgjengelig i small, medium og large størrelser, og har en polert finish som gjør den egnet for bruk under reise. Den har også en lang levetid, slik at du kan bruke den over tid.

Er en brikke som identifiserer hunden din. Den inneholder alle informasjonen du trenger, slik at du kan være trygg på at du alltid vet hvor hunden din befinner seg. Brikken har også et unikt ID-nummer som gjør det enkelt for andre å finne ut mer om den dyrene dine.

Jeg liker at denne brikken er slitesterk og at den har en lang levetid. Jeg reiser mye med hunden min, og det er viktig for meg å ha et produkt som ikke bare fungerer godt, men også er sikkert å bruke. Denne brikken gjør akkurat dette. Jeg anbefaler den på det sterkeste!


id brikke hund beste i test få din tapte hund tilbake med denne brukervennlige id brikke hund

Slik velger du riktig id brikke hund din

1. Skal være lett å lese og skanne

ID brikke hund skal være lett å lese og skanne på kort avstand. Det bør ha en kontrasterende farge som gjør at det er lett å se. Husk også å ta hensyn til størrelsen på ID-brikken, jo mindre den er, desto lettere blir den å miste.

Når du har funnet en passende ID-brikke, må du sørge for at den er festet ordentlig. Den skal være sikker nok til ikke å falle av, men ikke for stramt slik at hunden din ikke kan bevege seg fritt. Husk også å kontrollere at festeanordningen ikke er skarpe kanter som kan skade hunden din.

Du bør også sørge for at ID-brikken inneholder relevant informasjon. Dette inkluderer ditt navn, adressen din og telefonnummeret ditt. Hvis hunden din kommer seg bort, vil denne informasjonen være til stor hjelp for den personen som finner den. Du kan også vurdere å legge til en bilde av hunden din på ID-brikken, slik at den personen som finner den vet hvilken hund det er snakk om.

2. Skal plasseres på et synlig sted på hundens kropp

ID brikke hund skal plasseres på et synlig sted på hundens kropp, gjerne under halen. Husk at hundens ID-brikke er det eneste beviset på at du eier hunden, og dermed er ansvarlig for den. Dersom hunden din ikke har ID-brikke kan du bli straffet med bøter.

Når du skal kjøpe ID-brikke til hunden din, er det viktig at du velger en brikke som er godt synlig, slik at den ikke blir værende sittende fast under halen eller andre steder på hundens kropp. Det er også viktig at brikken er robust nok til å tåle slag og juling, uten å sprekke eller knekke.

3. Skal ikke forårsake ubehag eller smerte ved implantering

ID brikke hund skal ikke forårsake ubehag eller smerte ved implantering, og skal være i stand til å motstå slitasje og ytre påvirkninger. De fleste ID-brikker er laget av rustfritt stål eller titan, men noen kan inneholde biopolymerer eller andre ikke-metalliske materialer. Når du velger en ID-brikke til din hund, bør du vurdere størrelsen på brikken, dens plassering i hundens kropp, og om den er kompatibel med hundens individuelle behov.

4. Må være registrert i en nasjonal database for kjæledyrregisteret

ID brikke hund må være registrert i en nasjonal database for kjæledyrregisteret, som gjør det mulig for veterinærer og politi å spore hunden tilbake til sin eier. ID-brikke er den eneste måten å være helt sikker på at din hund kan bli returnert til deg hvis den kommer bort. Et karakteristisk trekk ved de aller fleste ID-brikker er at de har et unikt ID-nummer som er tildelt kun den ene hunden.

Når du skal velge ID-brikke til din hund, er det viktig å sørge for at den er kompatibel med nasjonale database for kjæledyrregisteret. Dette gjelder spesielt hvis du flytter til et annet land, da det ikke alltid er mulig å overføre ID-brikken til den nye nasjonale database. I tillegg bør du sørge for at ID-brikken er i god stand, slik at den kan fungere optimalt og vare lenge.

5. Så velg den riktige for kjæledyret ditt

ID brikker kommer i forskjellige størrelser, så velg den riktige for kjæledyret ditt er viktig. For hunder, se etter en ID brikke som er minst en tomme i diameter for å sikre at det kan bli sett og lett lest av andre. Hvis kjæledyret ditt har en ekstra stor rase, kan det hende du må gå opp til to inches i diameter.

Velg en plastikk ID brikke om mulig, noe som vil være mindre sannsynlig å skade kjæledyret ditt dersom det blir slitt fra sin krage. Et metalID tag kan også brukes, men de fleste hunder kan være mer komfortable i en plastikk ID-brikke. Det er også viktig å sørge for at ID-brikken har en glatt overflate, slik at det ikke vil skade kjæledyret ditt når det beveger seg rundt.

6. Sørg for å holde kontaktinformasjonen din oppdatert

Sørg for å holde kontaktinformasjonen din oppdatert når du flytter eller får nytt telefonnummer. Hundeeiere bør vurdere å registrere hunden sin i et ID-brikkeselskap for å sikre at deres kjæledyr kan bli returnert hvis de blir borte.

En ting å huske på når du velger et ID-brikkeselskap er at ikke alle selskaper er like. Finn et selskap som passer til dine behov og som har gode anmeldelser fra andre hundeeiere. Det er også viktig å sjekke om selskapet tilbyr en rabatt for flere hunder.

Når du har funnet et ID-brikkeselskap, må du fylle ut et skjema for å registrere hunden din. Du trenger vanligvis ikke å ta med hunden din til selskapet, men det er en god idé å ha bilder av hunden din klar. Selskapene vil ofte be deg om en bildeavgift.

id brikke hund test hold din pelskledde venn trygg med en egendefinert id brikke hund

Vanlige spørsmål og svar

Hvor mye koster det å sette en identifikasjonsbrikke i en hund?

Dette avhenger av mange forskjellige ting, så det er vanskelig å gi en generell kostnad. Noen dyreklinikker tar mer for identifikasjonsbrikker enn andre, og det samme gjelder for produsenter av identifikasjonsbrikker. Generelt sett vil imidlertid en identifikasjonsbrikke koste mellom 50-100 kroner.

Dyreklinikker vil ofte gi deg en rabatt hvis du identifiserer flere dyr på samme tid. Dette er fordi det er mindre arbeid for dem, og de kan derfor gi deg en rabatt. Du kan også kjøpe identifikasjonsbrikker på nettet, noe som ofte er mye billigere enn å kjøpe dem fra en dyreklinikk.

Kan du spore en hund med en mikrochip?

Ja! En mikrochip er en liten, digital identitetskode som settes inn i hundens hud. Denne koden kan leses med et spesielt leserapparat, slik at du kan finne ut hvem hunden din er og eventuelt returnere den til eieren.

Det er ingen grunn til bekymring om man får Microchip implantert i sin hund. Implantasjonen utføres med en spesiell nål som ikke forårsaker mer smerte enn en vanlig injeksjon. Ingen av de vanlige veterinærprosedyrene (f.eks vaksinasjon) er farligere enn dette.

Hundeeiere med kjæledyr i Norge er pålagt å microchip sine hunder ifølge husdyrloven. Hvis du ikke har fått microchip implantert i din hund, kan du bli ilagt en bot på inntil 10 000 kroner.

Hva gjør en mikrochip for en hund?

Et mikrochip-implantat er en enhet på størrelse med et riskorn som settes inn under huden på baksiden av hundens nakke. Mikrobrikken inneholder et unikt identifikasjonsnummer som er registrert hos en tjeneste for gjenoppretting av kjæledyr.

Hvis hunden din blir borte eller stjålet, kan finneren ta den med til veterinær eller dyreinternat, hvor han vil bli skannet for en mikrochip. Hvis brikken blir funnet, vil kjæledyrgjenopprettingstjenesten kontakte deg for å gjenforene deg med kjæledyret ditt.

Implantatene er ikke smertefulle og anses som svært trygge. De har blitt brukt i dyr i mer enn 25 år og millioner av kjæledyr har blitt mikrochippet.

Hvor setter de ID-brikken i en hund?

ID-brikken settes inn mellom skulderbladene på hunden. Den er festet med et lite plastbelte som holder brikken på plass.

Det finnes også en variant av ID-brikken som kan festes på hundens halsbånd. Denne er mer praktisk for folk som ikke har mulighet til å sette brikken mellom skulderbladene, for eksempel sykepleiere og veterinærer.

ID-brikken inneholder informasjon om hunden, som navn, adresse og telefonnummer til eieren. Disse opplysningene gjør det enkelt for folk å returnere hunden hvis den blir borte.

Kan jeg mikrochipe hunden min selv?

Ja, det kan du. Det finnes ulike metoder for å mikrochip hunden din selv. Men husk at det ikke er alle land som aksepterer chip identifisering av dyr, så du bør kontakte myndighetene i det landet du planlegger å besøke først for å sjekke om dette er tillatt.
Du kan også ta med hunden din til veterinæren for en chip ID-test. Veterinæren vil bore et lite hull i hundens pels, og sette inn en tynn mikrochip som inneholder informasjon om hunden din. Når mikrochippen er på plass, kan den aldri fjernes, og hundens informasjon vil være tilgjengelig for alle som scanner hundens ID-chip.
Det er viktig å merke seg at en mikrochip ikke erstatter et gyldig ID-sertifikat eller et pass for dyr. Hvis du planlegger å reise med hunden din til et annet land, bør du kontakte myndighetene i det landet først for å sjekke om du trenger et ID-sertifikat eller et pass for dyr.

I hvilken alder kan du mikrochipe en valp?

Valper kan mikrochippes i alle aldre, men det anbefales å få dem implantert med en chip mellom 8 og 12 uker. Dette er fordi de fleste valper allerede har blitt hjemmetrent og er mer sannsynlig å bo hos familiene sine i løpet av denne tidsrammen. Det er også viktig å merke seg at valper ikke bør tas fra mødrene før de er minst 8 uker gamle, da dette er alderen da de blir avvent og begynner å bli mer selvstendige.

Hva er den beste måten å spore hunden din på?

Det finnes en rekke forskjellige måter du kan spore hunden din på, og den beste metoden avhenger av hva du leter etter. Hvis du bare vil holde oversikt over hundens posisjon, er GPS-sporing sannsynligvis det beste alternativet. Du kan feste en GPS-tracker til hundens halsbånd og deretter bruke telefonen eller en annen enhet for å spore fremgangen. Dette kan være nyttig hvis du er bekymret for at hunden din skal gå seg vill, eller hvis du vil forsikre deg om at den oppholder seg innenfor et bestemt område.

Uansett hvilken type sporer du velger, er det viktig å sørge for at enheten er komfortabel for hunden din å ha på seg. Den skal også være holdbar nok til å tåle de elementene hunden din vil møte mens den har på seg. Og til slutt vil du vurdere kostnadene for selve trackeren, så vel som eventuelle månedlige abonnementsavgifter som kan kreves.

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment