Kattesand test: Markedets 5 beste produkter

Når du leter etter kattesand, er det viktig å finne en type som vil holde katten din lykkelig og sunn. Den beste måten å gjøre dette på er å først forstå hvilken type sand katter foretrekker. De fleste katter foretrekker en myk, porøs type sand, som absorberer urin og avføring på en god måte.

Det finnes mange produkter på markedet. De aller færreste er veldig gode.

Derfor har vi gjort jobben for deg. I denne testen av kattesand har vi nemlig funnet frem til fem gode produkter som du som katteeier trygt kan kjøpe.


Det er mange fordeler med å bruke kattesand i hjemmet ditt. For det første absorberer den urin og avføring, noe som gjør at du slipper å rengjøre huset så ofte. I tillegg kan det hende at det reduserer mengden av allergener i huset, siden det ikke er naturlig støv eller pollen i kattesand.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

intersand ecolife kattestand test

Intersand EcoLife Kattestand Mais/Hvete

 • Best i test!
 • Organisk og miljøvennlig.
 • Hele 5,5 kilo kattesand i pakken.
ever clean multi crystals kattesand best i test

Ever Clean Multi Crystals Kattesand

 • Med krystaller.
 • Populær bestselger i nær sagt hele den vestlige verden.
 • God til å minimere vond lukt i huset.
monster flower power

Monster Kattesand Flower Power

 • Beste variant til å skygge over vond lukt.
 • Med deilig duft av blomster.
 • Hele 99,5 % støvfri – i følge produsenten.
eco cane litter kattesand til katte

ECO CANE Litter Kattesand

 • Laget av 100 % fornybare materialer.
 • Passer for miljøbevisste katteeiere.
 • Koster litt mer enn andre varianter.
four friends kattesand lavendel

Four Friends Kattesand Lavendel

 • Kommer med deilig lukt av lavendel.
 • Kan kjøpes i to ulike størrelser.

Oversikt – Våre favoritt-tepper til hund:

1. Intersand EcoLife Kattestand Mais/Hvete – best i test!

Kattestand test Intersand EcoLife Mais/Hvete
 • Pakke som veier total 5,5 kilo.
 • Mye kattesand for pengene.
 • 100% organisk og naturlige ingredienser.
 • Luktkontroll.
 • Miljøvennlig og økologisk kattestrø.
 • Kan brytes ned i naturen.
 • Skånsom mot potene til katten.

Intersands EcoLife Kattestand Mais/Hvete kattesand er et høykvalitets produkt. Dette naturlige produktet bidrar til å holde kattens søppelkasse ren og sunn. Den porøse teksturen til sanden lar fuktigheten fordampe mens det minimerer dårlig lukt, slik at hjemmet ditt forholder seg rent, pent og godluktende.

100 % organisk


Kombinasjonen av mais og hvetekjerner er også skånsom mot potene til katten din og bidrar til å holde dem friske ved å redusere mengden støv de kommer i kontakt med.

Totalt sett er dette et utmerket produkt som gir alle fordelene med naturlig kattesand uten noen av ulempene. Sterkt anbefalt!

Vår dom

Etter en totalvurdering mener vi at Intersand EcoLife Kattesand er markedets beste. Derfor kan vi med god sikkerhet gi dette produktet tittelen “testvinner”.


2. Ever Clean Multi Crystals Kattesand – Inneholder krystaller for å minimere dårlig lukt

beste kattesand ever clean multi
 • Fjerner både lukt og fuktighet på en nærmest skremmende god måte.
 • Markedets beste kattesand til å minimere dårlig duft.
 • God til katter som urinerer ofte.
 • Kommer helt uten parfymetilsetning.

Ever Clean Multi Crystals Kattesand er en perfekt blanding av kraftig og lett løsning for å holde din bolig frisk og ren. Med sin spesielle formel med aktive krystalller, eliminerer effektivt alle synlige tegn på urenheter, uansett hvor mye din katt urinerer.

Holder katten din frisk og ren

I tillegg til dette bidrar denne fantastiske løsningen til bedre helse og velvære for din firbeinte venn, ettersom den absorberer umiddelbart all urin.

Miljøvennlig


Det er en kostnadseffektiv og miljøvennlig løsning som holder boligen din frisk og ren, samtidig som den tar vare på kattens helse. Hvis du leter etter en effektiv, men samtidig skånsom løsning for din katt.

Ever Clean Multi Crystal er rett og slett det nest beste alternativet på markedet.


3. Monster Kattesand Flower Power – Hele 99,5 % støvfri

best kattesand monster flower power
 • Deilig duft som minner om blomster.
 • God luftkontroll.
 • Hele poenget med denne kattesanden er å gi god og behagelig duft til boligen.
 • 99.5 % støvfri,


Det er et flott produkt, og det fungerer akkurat som det skal. I tillegg er denne sanden helt fri for parabener og andre skadelige stoffer, noe vi virkelig setter pris på.

Vi liker også at produsenten har fokusert på støvfrihet. Alle vi som har katt vet hvor irriterende det kan være å se støv fly rundt i huset hvis man kjøper en dårlig sandtype.


4. ECO CANE Litter Kattesand – Miljøvennlig og fornybar variant

eco cane litter kattesand til katte
 • 100% fornybar variant.
 • Det har ikke blitt tilsatt noen eksterne kjemikalier i produksjonsprosessen.
 • Veldig lav støvdannelse.
 • Utmerket absorberingskapasitet.
 • Spesielt utmerket klumpdannende evne.
 • Innkapsling av lukt fra urin og avføring.

Er du kanskje opptatt av å ta vare på miljøet? Du tenker kanskje at det å være miljøbevisst kan kombineres med godt kattehold?

I så fall tror vi at vi har funnet sanden du bør kjøpe.

ECO CANE kattesand med høy absorberingsevne og rask handling, er en naturlig måte å hjelpe til med å få slutt på kattens luktproblemer. Den klumper seg på sekunder slik at du ikke trenger å bekymre deg for stinkende søl lenger!

Denne klumpdannende evnen er helt utrolig bra.

Perfekt for veldig aktive katter

Dette er det beste kattesand for katter som pleier å gå fritt rundt i nabolaget, eller hvis du bor i et miljø der mengder av dyr går fritt rundt. Du vil bli sjokkert over hvor mye bedre luktkontroll du får fra dette produktet sammenlignet med andre produkter.

Miljøvennlig kattesand


Den er også miljøvennlig, som navnet tilsier. Den høye absorberingsevnen gjør at du ikke trenger å bruke så mye, noe som igjen sparer deg for penger og bidrar til å redusere det økologiske fotavtrykket ditt. Vi anbefaler dette produktet på det sterkeste til enhver katteeier som leter etter en effektiv og naturlig måte å forbedre kattens søppelboksopplevelse på!


5. Four Friends Kattesand Lavendel – Med duft av frisk lavendel

four friends lavendel - Med duft av frisk lavendel
 • God lavendelduft.
 • Kommer i to størrelser: 7 og 14 kilo.
 • Danner harde klumper.
 • Lite støvdannelse.
 • Behagelig for potene til katten.

Four Friends Kattesand Lavendel er en kvalitetskattesand som absorberer godt, gir lite støv og har et godt luktfilter. Den inneholder lavendel for å dempe uønsket lukt. Katten vil sette pris på den myke sanden som ikke skraper potene.

Naturlig og behagelig


Det er en naturlig kildesand som er godt egnet for katter med allergier. Vi i Kjaptforklart er veldig fornøyd med denne kattesanden og kan trygt anbefale den til andre katteeiere.


deodorant kattesand

Hva er de viktigste tingene å se etter når du velger profesjonelle kattesand

1. Velg riktig type sand for katten din

Det er mange typer sand tilgjengelig for katter, men ikke alle er skapt like. Noen sand er for slitende for sarte kattepoter, mens andre ikke gjør en god jobb med å absorbere urin og lukt. Her er en rask guide som hjelper deg å velge riktig type sand for katten din:


Silica sand: Denne typen sand er svært slitende og kan forårsake irritasjon på kattens hud. Det er heller ikke veldig absorberende, så det vil ikke gjøre en god jobb med å kontrollere lukt.


Leirebasert sand: Denne sanden er mindre slipende enn silikasand og vil ikke irritere kattens hud. De er også mer absorberende, noe som gjør dem til et godt valg for luktkontroll.

Maiskolbsand: Disse sandene er laget av malte maiskolber og er svært absorberende. De er også skånsomme mot kattens poter.


Furustrø: Furustrø er laget av furunåler og er svært absorberende. Det er også en naturlig luktfjerner.
Cedar chips: Cedar chips er en annen type absorberende søppel som også har naturlige deodoriserende egenskaper.


Resirkulerte papirpellets: Papirpellets er laget av resirkulert papir og er svært absorberende. De er også miljøvennlige og reduserer støvnivået i søppelboksen.

2. Test nye typer kattesand før du går til innkjøp


Når du leter etter en ny type kattesand , er det et par ting du bør huske på. Klumpingsevne, luktkontroll og sporing er alle viktige faktorer å vurdere. Du bør også tenke på om du foretrekker naturlige eller syntetiske ingredienser.


Naturlig sand er vanligvis laget av leire eller tremasse. De er biologisk nedbrytbare og miljøvennlige, men de er kanskje ikke like effektive til å kontrollere lukt eller klumping som syntetiske alternativer. Syntetisk sand er vanligvis laget av resirkulert papir eller plast. De har en tendens til å være mer absorberende og bedre til å kontrollere lukt.


Når du har bestemt deg for hvilken type sand du vil prøve, er det på tide å handle! Du kan finne kattesand i din lokale dyrebutikk eller på nettet. Når du foretar kjøpet, må du lese instruksjonene nøye slik at du vet hvordan du bruker det.

Vi anbefaler alltid å kjøpe dyreprodukter på nett. Det sparer du veldig mye penger på.

3. Sjekk at kattens sandkasse er ren og tørr

Hvis kattens sandkasse er skitten eller våt, er det på tide å gi den en god rengjøring. Du vil ikke at katten din skal leke i en skitten sandkasse, og en våt sandkasse kan være farlig for katten din.


For å rengjøre sandkassen, fjern først all sand og rusk. Du kan gjøre dette ved å øse den ut med en spade eller rake den ut med en rive. Vask deretter sandkassen med såpe og vann. Skyll den godt og la den lufttørke før du tilsetter ny sand.


Hvis du ikke ønsker å rengjøre sandkassen selv, kan du også kjøpe ferdige kattesandkasser som er enkle å rengjøre og vedlikeholde. Disse sandkassene har vanligvis en foring som hjelper til med å holde sanden ren og tørr.

4. Prøv å bruke et miljøvennlig kattesand til katten din

Det er mange merker med miljøvennlig kattesand på markedet i dag. Disse kullene er laget av bærekraftige og fornybare materialer, som mais, hvete eller resirkulerte papirprodukter. De er også fri for skadelige kjemikalier og parfymer. Miljøvennlig kattesand gir et trygt og sunt miljø for katten din, samtidig som den er skånsom mot planeten.


Hvis du leter etter en miljøvennlig kattesand, er det et par ting du bør huske på. Først må du sørge for at produktet er laget av bærekraftige materialer. For det andre, se etter et sand som er fritt for skadelige kjemikalier og parfymer. Med disse tingene i tankene, bør du være i stand til å finne den perfekte miljøvennlige kattesanden for katten din.

kattesand av god kvalitet

Kjaptforklarts favoritt-katteprodukter

Vanlige spørsmål og svar

Hvor mange typer kattesand finnes det?

Det finnes mange forskjellige typer kattesand på markedet. De ulike typene har forskjellige egenskaper, og det kan være vanskelig å velge rett sand til ens katt. Noen typer er mer absorberende enn andre, noen typer renser bedre enn andre, og noen inneholder mindre støv.

Det finnes også kattesand som er spesielt beregnet for eldre eller syke katter. Disse sandene er sunnere fordi de inneholder mer fiber og mindre støv.

Kattesand kan også kjøpes i forskjellige farger. Noen mennesker liker å ha en farge som matcher deres katts fur, mens andre foretrekker en mer diskré sandfarve.

Kattesand er også tilgjengelig i forskjellige størrelser. Sandkornene kan være små eller store, avhengig av hva slags type kattesand du velger.

Hva kan brukes som kattesand?

Det finnes mange forskjellige typer kattesand på markedet, og det er opp til deg og din katt å finne ut hvilken type som passer best. Noen typer kattesand inneholder ekstra mineraler og vitaminer, mens andre er mer absorberende. Noen katter foretrekker sand med litt tekstur, mens andre foretrekker en mer glatt overflate. Bruk gjerne nettsøket ditt for å finne ut hvilke alternativer som finnes på markedet.

Kan vi bruke sand som kattesand?

Ja, man kan bruke sand som kattesand. Det er imidlertid viktig å velge en type sand som er egnet til dette formålet, siden andre typer sand kan inneholde skadelige stoffer for katten. Man bør også huske på å rense sanden jevnlig for å hindre at den blir for møkkete og inneholder urenheter.

Hvordan lukter kattesand?

Kattesand lukter ikke så godt. Det er fordi katten markerer sin territorium der.

Katteneprodukter inneholder også noen dufter som vi mennesker ikke liker så godt.

Men det viktigste er at kattesandene gir kattehoder en mild pleie og forebygger hud irritasjoner. Så selv om kattesand kan lukte litt vondt, er det faktisk ganske bra for dem!

Hvordan velger jeg den beste kattesanden?

Velger du riktig kattesand, vil det ikke bare være mer behagelig for katten, men også renere. Det er imidlertid viktig å velge sand som passer til din katt.

For eksempel, hvis du har en langhåret katt, anbefales det å velge sand med et høyt absorbasjonsnivå. Denne typen sand vil trekke til seg mye av dannelsen av urin og avføring, noe som gjør rengjøringen enklere for deg.

Kan du bruke avispapir som kattesand?

Nei, avispapir kan ikke brukes som kattesand. Kattesand er et spesielt sand or materiale som er laget for å absorbere duft og lukter fra katter.

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

1 thought on “Kattesand test: Markedets 5 beste produkter”

 1. Det er virkelig flott! Min forrige kattesand kull lukter vanligvis så vondt at det nesten er uutholdelig. Men når jeg bytter til dette, forsvinner problemet. Jeg kjenner sjelden lukten av kattensand bæsj nå. Og også denne kattens strø er også veldig rent.

Leave a Comment