Kan man låne mer enn 5 ganger inntekt?

Man kan i enkelte tilfeller låne mer enn 5 ganger inntekt, men det anbefales ikke. Det vil si: banken KAN ta såkalte unntak fra regelen om 5 ganger inntekt på boliglån. Her må du gå i kommunikasjon med banken din.


Det finnes ingen fast grense for hvor mye man kan låne, og bankene vil som oftest vurdere din økonomi individuelt. Imidlertid er det generelt anbefalt å ikke låne mer enn fem ganger din inntekt, da du da risikerer å bli vanskeligere kreditert hvis situasjonen skulle endre seg. I tillegg vil du ha problemer med å betale tilbake et slikt lån hvis du for eksempel mister jobben.


Med andre ord: det er veldig liten sannsynlighet for at banken kommer til å akseptere mer lån enn 5 ganger inntekt hvis du ikke har medlåntaker eller kausjonist. Som regel er bankens hender bundet.

Kan man låne mer enn 5 ganger inntekt med kausjonist?

Ja, man kan låne mer enn 5 ganger inntekt med kausjonist. Det vil si at personen som stiller kausjonen (kausjonisten) er ansvarlig for å betale lånet dersom låntaker ikke kan betale det selv.

Kausjonisten vil ofte bli spurt om å stille sikkerhet, det vil si være beredt til å la banker eller andre finansinstitusjoner ta pant i eiendeler han eller hun eier for å dekke eventuelle tap hvis låntaker ikke betaler.

Hvordan få mest mulig i lån?

vil du vite hva er fordelene med kreditt

Det finnes mange ulike metoder for å få mest mulig lån. Noen velger å refinansiere lånet og ta opp et nytt lån med bedre betingelser, andre velger å bruke en kredittkortløsning for å få flere fordeler.

Noen velger også å bruke refinansiering for å redusere renteutgiftene på lånet. Man kan altså få mange gode tilbud og tips om hvordan man kan få bedre betingelser på sine lån.

Snakker du om boliglån, så er det norske myndigheter som har avgjort at lånet ikke skal overstige 5 ganger årsinntekt. Om du er fristet av muligheten for å komme på et såkalt “unntak fra regelen”, så skal du kontakte flere ulike banker. Men vi anbefaler naturligvis ikke at du tar et veldig stort lån.

Hva koster et lån på 2 millioner?

Dette er vanskelig å svare på generelt, da dette vil variere avhengig av flere forskjellige faktorer. Eksempelvis vil renten på et lån på 2 millioner variere med hvilken bank du velger, og om lånet er brukt til boligdrift, forbruk eller investeringer.

Det anbefales alltid at du tar kontakt med en låneagent som kan gi deg individuelle tilbud basert på din personlige situasjon. Agenten vil også kunne fortelle deg om de gunstigste rentene på markedet akkurat nå. Dette er et viktig grep for å sikre at du får det beste tilbudet, og ikke betaler for mye i renter. Du kan enkelt finne en låneagent ved å bruke nettet. Søk etter «låneagent» eller «lånesøker» og du vil finne mange forskjellige aktører som kan hjelpe deg.

Boliglån er for eksempel betydelig billigere enn forbrukslån. Har du et forbrukslån på 2 millioner kroner, så betaler du ufattelig mye penger i rente hver måned. Har du et boliglån på 2 millioner, så betaler du kanskje rundt 3000-5000 kroner i rente hver måned.

Hvor vanskelig er det å få billån?

Det finnes en rekke forskjellige typer billån, og det kan derfor være vanskelig å si generelt hvor vanskelig det er å få et billån. Noen långivere krever at du har fast inntekt, mens andre aksepterer helt eller delvis betalingsanmerkninger.

Det som ofte er en utfordring når man skal søke om et billån, er at bankene stiller krav til hva slags bil du skal kjøpe. For eksempel kan de kreve at bilen har en verdi som er høyere enn lånebeløpet. Dette kan være utfordrende for dem som ikke har mye penger å rutte med, og da kan det være lurt å søke om billån hos en långiver som ikke stiller slike krav.

Hvor lenge kan man ha avdragsfrihet på lån?

Dette er et svært vanskelig spørsmål å svare på generelt, da det avhenger av mange forskjellige faktorer. Noen banker kan gi deg opp til 10-15 år med avdragsfrihet, men dette avhenger også av hvor mye du låner og hvilken rentesats banken tilbyr.

Generelt sett vil jo lengre tid du har på å betale tilbake lånet, jo mer penger vil du ende opp med å betale i totalt. Så det er viktig å finne en løsning som passer for deg og din økonomi.

Om du ønsker avdragsfrihet på lånet, så bør du kontakte banken din.

Hva skal til for å få rammelån?

Først og fremst må du ha en fast inntekt, slik at banken har et grunnlag for å vurdere om du er kreditabel. I tillegg bør du ha en rimelig gjeldsgrad sammenlignet med din inntekt. For eksempel, en gjeldsgrad på mer enn 50 % av din inntekt vil ofte utelukke deg fra å få lånet.

Det er også viktig at du ikke har betalingsanmerkninger, slik at banken vet at du er i stand til å betale tilbake lånet. I tillegg kan det være en fordel om du ikke bor i et område med høy risiko for boligprisfall.

Relatert innlegg til man låne mer enn 5 ganger inntekt

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment