Kan man ha flere aksjesparekontoer?

Ja, det er mulig å ha flere aksjesparekontoer. Dette avhenger imidlertid av hvilken bank du bruker, og det kan variere litt fra bank til bank. Noen banker tillater kun én aksjesparekonto per person, mens andre banker lar deg ha flere aksjesparekontoer.


Men du kan ha èn aksjesparekonto hos DNB og en annen hos Sparebank 1 – for eksempel. Dette er informasjonen vi har funnet ved å sjekke bankenes nettsider.


Hvis du har flere aksjer, vil det være en fordel å opprette separate kontoer for hver aksje. Da vil det være lettere å holde oversikt over investeringene dine.


Er du usikker, så tar du kontakt med banken du nå bruker. De vil nok neppe være veldig vennligstilte til at du åpner kundeforhold i en annen bank. Men de kan vel heller ikke nekte deg å spørre om du kan åpne flere aksjesparekonto.

Hvor skal jeg opprette aksjesparekonto?

Du kan opprette aksjesparekonto hos en rekke forskjellige selskaper. For eksempel DNB, Nordea, Sparebanken Øst og Swedbank. Det er imidlertid viktig å velge riktig selskap med tanke på hvilke aksjer du vil investere i. I tillegg bør du undersøke om du kan få et gunstig rentetilbud på kontoen.

Selv har jeg aksjesparekonto hos DNB og det fungerer utmerket. Men jeg er klar over at DNB er en av de dyreste bankene på markedet.

Kan man ha flere Aksjesparekontoer Nordnet?

Ja, det kan du. Du kan nemlig ha inntil fem aksjesparekontoer hos Nordnet.

Ved å opprette flere kontoer vil du kunne spre risikoen dine på mer enn én aksje, noe som gir deg bedre oversikt over din investeringsportefølje. Samtidig vil du også kunne ta del i rabatter på provisjoner og andre fordeler som Nordnet tilbyr sine kunder.

Nordnet er en av de mest populære stedene å handle aksjer for nordmenn. Selv bruker jeg DNB, men det er mulig jeg lar meg friste til å bruke Nordnet snart.

Hva er forskjell på aksjesparekonto og Aksjekonto?

Forskjellen mellom en aksjesparekonto og en aksjekonto er at du kan investere i aksjer gjennom en aksjesparekonto, men ikke gjennom en aksjekonto.

En aksjesparekonto gir deg skattefradrag for inngående kapitalgevinster på investeringer i utlandet, mens det ikke er fradrag for inngående kapitalgevinster på investeringer gjort fra en aksjekonto. Videre vil du ikke betale skatt på utbytte fra aksjer du eier gjennom en aksjesparekonto, mens du vil betale skatt på utbytte fra aksjer du eier gjennom en aksjekonto.

Er du usikker på forskjellen her, så anbefaler vi at du tar kontakt med banken din.

Hva er Aksjekonto?

Aksjekonto er en konto du oppretter for å investere i aksjer. Dette er en langsiktig investering der du forventer å få et overskudd på slutten av perioden du har investert din penger.

Fordi dette er en langsiktig investering, anbefales det at du ikke bruker mer enn 10% av sparingen din på en slik konto, da risikoen for tap er høyere enn med andre spareformer. Du kan også velge å investere i indeksfond som utgjør en gruppe av aksjer. Fordi indeksfond er bredt diversifisert, reduserer det risikoen for tap betraktelig.

Hvordan sette penger i fond?

innskudd

Det er flere måter å sette penger i fond på. Du kan kjøpe en enkeltaksje, eller investeringsfond. Alternativt kan du investere i et indeksfond som følger et bredt utvalg av aksjer, eller et spesialiserte fond som fokuserer på én bransje eller én type investering.

Det finnes også mange forskjellige fondsforvaltere å velge mellom, så det er viktig å finne en som passer din investeringsfilosofi og risikoprofil. Noen fondsforvaltere tar mer risiko enn andre, og noen tilbyr også lave kostnader.

Selv har jeg DNB Spare-appen. Da kan jeg sette inn penger i mine utvalgte fond kun ved hjelp av et par klikk. Det er helt fantastisk effektivt. Nå skal jeg ikke være noen vandrende reklameplakat for DNB, men det er uhyre effektivt å kjøpe både aksjer og fond hos dem.

Relatert innlegg til man ha flere aksjesparekontoer

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment