Hvordan tørke roser?

Det er noen forskjellige måter å tørke roser på, men den mest populære er å henge dem opp ned. Du må først samle noen hjelpemidler, inkludert en bøtte, hyssing eller ledning og saks.


Klipp først stammen til rosen omtrent en tomme fra blomsterhodet med en skarp saks. Knyt så stilken rundt et stykke hyssing eller ståltråd og heng den opp ned på et kjølig, tørt sted. Pass på at blomstene ikke berører hverandre slik at de kan tørke jevnt. Prosessen tar vanligvis rundt to uker.


I Norge bør man utelukkende prøve å tørke roser utendørs om sommeren. Men husk at også norsk sommervær kan ha mye nedbør. Hvis rosene etter 10 dager blir våte, så har du et problem. Du må derfor være helt sikker på at du tørker rosene et sted hvor det ikke vil komme nedbør.

Hvordan tørke bukett?

tørkede blomster

Du trenger ikke å tørke bukett. Det vil tørke av seg selv.

Du kan plassere buketten i et vindu eller på en balkong for at den skal tørke raskere. Men hvis du ikke har mulighet til det, vil buketten tørke av seg selv.

Hvilke blomster egner seg til tørking?

Det er mange forskjellige blomster som egner seg til tørking. Du kan for eksempel tørke roser, lavendel, solsikker, aster og timian.

Det er viktig å huske at ikke alle blomster tåler tørking godt. For eksempel vil mumier av tulipaner ofte ende opp som en ganske stygg hælraket. Derfor anbefaler vi at du velger blomster som har et naturlig hvitt eller gulgrått utseende etter tørking, slik at de ikke ser stygge ut når de har tørket.

Hvor kan man kjøpe tørkede blomster?

Det finnes mange forskjellige steder hvor du kan kjøpe tørkede blomster. Noen av disse stedene inkluderer blomsterbutikker, hobbybutikker eller nettbutikker som selger dekorasjonsartikler.

Det er viktig å velge en butikk eller nettsted som selger høy kvalitet tørkede blomster siden dette vil bidra til å gi deg et best mulig resultat når du skal henge dem opp. Pris er også en viktig faktor å ta i betraktning når du kjøper tørkede blomster.

Hvordan tørke Pampas strå?

Pampas strå tørkes ved å bli lagt ut i solen eller et annet varmt sted. Stråene vil gradvis miste fuktigheten og bli hvite og harde.
For å unngå dette, kan du rulle stråene sammen og binde dem med et bånd eller en snor.

Hvordan tørke en hortensia?

Hortensias er veldig dristige blomster som kan tørkes på mange forskjellige måter. Den enkleste og mest populære måten er å henge dem opp hodet ned, men de kan også tørkes ved å legge dem flat ut på et brett.

For å tørke hortensiaene helt, vil det ta ca. 2-3 uker. Hvis du skal bruke dem senere, bør du la dem ligge flatt i en krukke med litt vann i noen dager slik at de “våkner” opp igjen. Du kan også henge dem i et vindu med godt lys, slik at de får optimale forhold for å tørke. Hortensiaene vil holde seg i mange uker hvis de tørkes på denne måten.

Hvor kan jeg kjøpe spiselige blomster?

Du kan kjøpe spiselige blomster i mange butikker som selger matvarer eller helsekost.

Noen blomsterbutikker selger også spiselige blomster. Du kan også dyrke dine egne spiselige blomster hvis du har et drivhus eller en hage.

PS! Du bør absolutt ikke eksperimentere med å spise noen blomster du er usikker på. Her bør du ALLTID være 100 % sikker på ta blomstene faktisk kan spises før du går i gang. I den norske floraen finnes det veldig mange blomster og plantearter som ikke bør spises av mennesker.

Relatert innlegg til tørke roser

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment