Hvordan få treverk til å se ut som drivved?

Det er noen måter å gi tre et utseende som drivved. Den ene er å bleke treet og deretter slipe det ned for å skape et forvitret utseende. En annen er å bruke et brunt fargestoff eller beis for å oppnå en lignende effekt.


Du kan også bruke maling eller fugemasse som har en antikk eller drivvedfinish. På denne måten kan du få treet til å se ut som det har stått ute i hardt vær i lang tid.


Men det kan være greit å få en profesjonell håndverker til å se på dette. Interiøreksperter har også veldig god erfaring med å få treverk til å se ut som drivved.

Hvordan få tre til å se gammelt ut?

gammelt tre vordan

Det er noen måter å få tre til å se gammelt og forvitret ut. Den ene er å bruke en kjemisk løsning, som blekemiddel eller eddik, for å spise bort trefibrene og skape et falmet, antikt utseende.

Et annet alternativ er å bruke sandpapir eller en stålbørste for å slite ned treoverflaten og skape et gammelt utseende. Til slutt kan du også bruke maling eller beis for å skape en kunstig forvitringseffekt.

Du ønsker kanskje den “gamle hyttefølelsen”? Det forstår vi godt. Lite er så koselig som å komme inn i en hytte som er bygget i gammelt treverk.

Hvor får man tak i drivved?

Det er vanskelig å svare generelt på dette spørsmålet, fordi det avhenger av hvor i landet du bor. I områder med mye skog og fjell kan du lett finne drivved, mens det i andre områder er mer utfordrende.

Det er også viktig å huske at ikke alle typer drivved er egnet til opptenning. Det finnes to hovedtyper drivved – torv og ask. Ask har den fordelen at den brenner lengre enn torv, men den er også mer utsatt for ildens verknad. Derfor bør du velge ask hvis du vil ha en lengre varig ild.

Du kan eventuelt også høre på XL Bygg eller Byggmakker om de har drivved.

Hvordan behandle gammelt treverk?

Treverket trenger regelmessig vedlikehold for å bevare sin utseende og levetid.

Først og fremst må du fjerne støv, smuss og annet skitt fra overflaten med en helt tørr klut eller svamp. Unngå bruk av oljebaserte produkter, da de kan gjøre treverket grått og matt.

Hvordan male shabby chic møbler?

Det er flere måter å male shabby chic møbler på, og det kommer helt an på hvilket uttrykk du ønsker. Noen ganger kan det være fint å bruke en tynn lag med farge for å skape en transparent effekt, slik at man fremdeles kan se treverket gjennom.

Andre ganger vil et mer holdbart lag med maling være bedre, spesielt hvis du har tenkt å bruke møblene utendørs. Uansett hvilken metode du velger, er det viktig å bruke en matt maling for best resultat.

Relatert innlegg til få treverk til å se ut som drivved

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

2 thoughts on “Hvordan få treverk til å se ut som drivved?”

  1. Oppskriften med pussing blekemiddel og lakk etterpå dette er for og bruke på et spisebord på hytta 😊

Leave a Comment