Hvor lenge må man sole seg for å få farge?

Du kan få en fin brunfarge etter bare noen få dager med soling, avhengig av hudtype.


Det anbefales å oppholde seg i solen i moderate mengder for ikke mer enn 30 minutter om gangen, og deretter gi huden en god utpust i skyggen. For å oppnå den beste brunfargen, er det lurt å sole seg to ganger daglig i fem til ti dager.


Hvis du er i Syden eller andre land, så bør du være enda mer forsiktig med solen. I Thailand er det veldig vanlig å bli solbrent. Selv ble jeg kjempe-rød etter å ha solt meg bare en time i Thailand…til tross for at jeg brukte solkrem.

Blir man brun etter kl 5?

sole seg klokka 5 kveld brun hud

Folk som er utsatt for mye sol vil ofte bli brunere etter klokken fem, og det skyldes at sollyset virker mer aggressivt på huden når solens stråler har lengre bølgelengde.

Dessuten vil folk som oppholder seg mye ute ha en tendens til å bli brunere enn de som holder seg inne, fordi det tar lenger tid å produsere fargestoffet melanin i huden når man utsettes for sollys.

Hvor lang tid tar det før brunfargen kommer?

Dette vil avhenge av hvor mørk hudfargen din er. De med mørkere hud har en naturlig brunfarge, men for de med lysere hud kan det ta lengre tid å få en solbrun farge.

Det finnes ulike faktorer som spiller inn når det gjelder brunfargen: genetikk, soling, UV-stråler, kosthold og produkter man bruker. Generelt tar det to til fire uker å bli brun etter man har begynt å sole seg.

Men du kan fint bli brun etter en uke i Syden også. Dog må du huske at det viktigste er at du beskytter huden din med solkrem. Brunfargen er bare en positiv konsekvens av at man er en del ute i sola.

Når steker sola mest?

Det er vanskelig å si når sola steker mest, fordi det avhenger av forholdene i luften. Når det er skyfritt, er sola varmest på dagene mellom 12 og 15.

Men om det er overskyet eller regnfullt, vil sola ikke være like varm. Da kan man regne med at den steker mest mellom 11 og 14.

Kan man bli brun av å sitte i skyggen?

Ja, det er mulig å bli brun av å sitte i skyggen. Solstrålene treffer deg uansett, og dette er tilstrekkelig for en brunfarge.
Du vil ikke bli like brun som om du var ute i direkte sollys, men du vil få en fin bronsefarge.

Hvordan få mer pigmenter i huden?

Du kan få mer pigmenter i huden ved å spise en sunn og balansert diett, med mye frukt og grønt.

Det er også viktig å få nok vitamin D, siden det bidrar til å regulere produksjonen av melanin, som er det stoffet som gir pigmentering i huden. Soling er en annen god måte å få mer pigmenter i huden på, men du bør unngå solbrenthet. Bruk solkrem med høy faktor når du soler deg.

PS! Kjaptforklart-teamet består ikke av sertifisert helsepersonell. Er du usikker på helserelaterte spørsmål, så bør du alltid kontakte en lege.

Blir man brun av ettermiddagssol?

Ja, du blir brun av ettermiddagssol fordi solens stråler er ganske sterke om ettermiddagen også. Strålene treffer huden din på en slik måte at de gir deg en gylden farge.

Dette skjer fordi de stimulerer produksjonen av melanin i huden din, som gjør deg brunere.

Relatert innlegg til lenge må man sole seg for å få farge

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment