Hvor lange skal gardiner være?

Det kommer an på hva slags gardiner du har. Hvis de er persienner, bør de være ca. dobbelt så lang som vinduskarmen. Hvis de er persienner, bør de være ca. dobbelt så høy som vinduskarmen.


Det er viktig at gardinene ikke stenger for utsikten til omgivelsene. Derfor er det lurt å plassere dem slik at lyset kan strømme inn uansett hvilken tid på døgnet det er.

Hvor brede bør gardiner være?

gardinbredde gardin type velg gardiner

Gardiner bør være brede nok til å dekke hele vinduet. Når gardiner er for smale, kan de ikke dekke vinduet ordentlig, noe som gir et uheldig utseende. For brede gardiner vil fylle plassen unødvendig mye og virke klønete.

Derfor anbefales det at gardiner er litt bredere enn vinduets ramme.

Hvor langt fra gulvet skal gardinene henge?

Det avhenger av hvilken type gardin du har. Vanlige, rene gardiner skal henge ca. to meter over gulvet for å unngå at støvpartikler samler seg på dem.

For tykkere eller dekorative gardiner kan det være lurt å heve monteringshøyden ytterligere, ettersom disse ofte samler mer støv enn rene gardiner.

Hvordan rynke gardiner?

Det er mange metoder for å rynke gardiner, men alle har sin egen praksis og resultater. Nedenfor er noen tips om hvordan du kan begynne å rynke dine gardiner:

Bruk et strykejern – Dette er den vanligste måten å forhindre krølling, og det fungerer godt på gardiner også. Stryk panelene rett mot fibrene slik at de ikke danner folder. Prøv å unngå å stryke over tråder, slik at du ikke danner folder der.

Bruk en skarp kniv – Om du ikke ønsker å bruke et strykejern, kan du prøve å bruke en skarp kniv. Skjær rett over trådene i stoffet, og la kniven falle ned mellom fibrene. Ikke skjær for hardt, ellers kan du skade stoffet.

Hvor skal Gardinstenger festes?

Det finnes mange forskjellige måter å feste gardinstenger på, avhengig av hva slags type gardin du har og hvor stor veggflate du vil dekke. Noen velger å henge stengene i taket, mens andre fester dem på andre måter.

Noen ganger kan det være nødvendig med en spesiell type gardinstenger for å holde oppe en spesiell type gardin. For eksempel trenger man vanligvis en mye sterkere stang for å holde opp en tettvevd gardin enn for en lettvevd modell.

Relatert innlegg til lange skal gardiner være

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment