Hvor mye bruker en familie på 4 på mat?

Det er vanskelig å gi et eksakt svar på spørsmålet, fordi det avhenger av mange faktorer, som hvilken type mat de spiser, om de handler eller kjøper fra en billig-matbutikk, og om de bruker mye penger på drikkevarer eller drikker mye vann/saft.


Men generelt sett vil en familie på fire bruke mellom 5000 og 75000 kroner i måneden på mat. Selvfølgelig kan disse estimatene variere betydelig.
Lager du mye mat fra bunnen selv, så kan du lage middagsretter til rundt 100 kroner som metter. Men da må du også bruke mange billige råvarer.

Husk at grønnsaker er betydelig billigere enn kjøtt. Bruker du også mye nudler og spaghetti, så blir prisen lavere enn hvis du bruker mye kjøtt.

Hvor mye bruker en familie på 5 på mat?

Dette er et vanskelig spørsmål å svare på siden det avhenger av så mange variabler som familiens størrelse, forbruksvaner og matvarepriser. Det blir også betydelig dyrere dersom du begynner å kjøpe take away-mat eller dra på restaurant.

Generelt sett vil en familie på fem bruke mellom 7000 og 9000 kroner i måneden på mat, med cirka 8.000 kroner som et gjennomsnittlig tall.

Hvordan få ned matbudsjettet?

matbudsjettet

Det er flere ting du kan gjøre for å få ned matbudsjettet. For det første, kan du tenke over hva du spiser og prøve å velge sunnere alternativer. Du kan også ta en titt på menyen din og se om det er noen middager som du kanskje kan lage selv, slik at du sparer penger på takeaway eller restaurantbesøk.

I tillegg kan det være lurt å handle inn matvarer i bulk, slik at du ikke betaler for mer enn du trenger. Hvis du gjør noen av disse tingene, vil du garantert kunne senke matbudsjettet ditt!

Veldig mange norske dagligvareforretninger har også hyppige tilbud. Du kan spare ufattelig mange penger på å kjøpe varer på tilbud. Har du en stor fryser i huset, så kan du fylle opp denne med tilbudsvarer. Men husk å bruke matvarene du kjøper.

Hvor mye penger bruker en gjennomsnittlig nordmann på klær i året?

Klær er en viktig del av den totale utgiftsposten for forbrukerne, og det er estimert at gjennomsnittlig nordmann bruker mellom 15 000 – 20 000 kroner i løpet av et år.

Dette dekker alt fra basisplagg som ullundertøy og sko til mer fancy antrekk som bunader og gallakjoler.

Hva er vanlig å bruke på mat i mnd student?

Det varierer avhengig av hvilket land du kommer fra og hva dine personlige preferanser er, men generelt sett er ris og bønner en vanlig stift. Andre populære valg inkluderer pasta, brød, poteter og ulike typer karri eller lapskaus.

Det er uendelige muligheter når det kommer til mat, og elevene har fordelen av å kunne utforske nye smaker og kombinasjoner uten å bruke mye penger. Det er også mange rimelige restauranter som tilbyr god mat til en brøkdel av prisen for å spise hjemme.

Da jeg var student, så hadde jeg et matbudsjett på 3500 kroner hver dag. Det var altså litt over 100 kroner om dagen. Dette klarer du fint å holde deg til dersom du lager mat fra bunnen av hjemme.

Relatert innlegg til bruker en familie på 4 på mat

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment