Reis til Praha: 10 reisetips for en spennende ferie i Tsjekkia

Praha, eller Praha som det er kjent på tsjekkisk, er en by som er gjennomsyret av historie, kultur og skjønnhet. Det er en destinasjon som vil transportere deg tilbake i tid med sin fantastiske arkitektur, svingete brosteinsgater og rik kulturarv. Se for deg å gå over Charles Bridge, beundre de ruvende spirene i St. Vitus -katedralen, eller utforske de svingete smugene i gamlebyen. Med sin pittoreske utsikt, deilig mat og innbydende lokalbefolkningen, er Praha en by som vil forlate deg fascinert.

Hvis du planlegger en tur til Praha, kan det være utfordrende å vite hvor du skal begynne med så mange ting å se og gjøre. Men frykt ikke, da vi har satt sammen en omfattende guide for å hjelpe deg med å få mest mulig ut av turen til denne magiske byen. Våre 10 reisetips for Praha inkluderer innsidekunnskap og anbefalinger fra lokalbefolkningen for å sikre at du har det mest morsomme og stressfrie besøket som mulig. Fra hvor du kan finne det beste lokale kjøkkenet til de beste kulturelle hotspots, har vi deg dekket. Så stol på oss til å veilede deg på en uforglemmelig reise gjennom den fantastiske byen Praha.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Praha? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Prague Castle

Prague Castle Praha

Praha Castle

Praha Castle er det største eldgamle slottet i verden, og en må-se-attraksjon for enhver reisende som besøker Praha! Utforsk dette enorme komplekset fullt av historie og arkitektur, og gå deg vill i de svingete banene og brosteinsveiene. Praha Castle ble bygget i 880 e.Kr., og har vært regjeringssetet siden byggingen. Gjennom veggene finner du mange kirker, gallerier, skulpturer, hager og tårn.

Ta en omvisning i denne fantastiske bygningen og utforsk alle de skjulte hemmelighetene. Beundre de vakre glassmalerier i St. Vitus -katedralen eller vandre gjennom gårdsplassene i Lobkowicz Palace. Du kan til og med besøke Vladislav Hall for å se hvor presidentene blir innviet og kronede konger holdt sine koronasjoner. Når du går rundt på eiendommen, må du huske å stoppe ved St George”s Basilica for å beundre de fantastiske fresker.

Når du er ferdig med å utforske de historiske bygningene, kan du ta deg tid til å slappe av i et av Praha Castles mange parker og hager. Nyt utsikt fra Petrín Hill eller ta turen ned til Golden Lane for en unik opplevelse blant de brosteinsbelagte gangveiene foret med bittesmå hus en gang bebodd av gullsmed.

Når du besøker Praha Castle, må du huske å ikke gå glipp av noen interessante morsomme fakta: Det sies at legenden sier at en massiv statue av en usynlig mann ble plassert på en av dørene om natten, slik at bare de som ikke kunne se ham Kunne passere gjennom!


2. Charles Bridge

Charles Bridge Czech Republic

Hvis du leter etter en fantastisk bro som forbinder to av Praha mest pittoreske nabolag, så se ikke lenger enn Charles Bridge. Dette elskede landemerket ble bygget i 1300-tallet og foret med 30 statuer, og er en av de beste turistattraksjonene i byen og et must-see-sted for enhver reisende. En spasertur over denne ikoniske broen gir feiende utsikt over begge sider av elven Vltava.

Charles Bridge er hjemsted for mange vakre barokkskulpturer langs begge sider – inkludert en statue av St. John of Nepomuk, som sies å være ansvarlig for å beskytte de besøkende mot flom, sykdom og andre ulykker. I hver ende er Old Towns tårn – det mindre bybroetårnet i den ene enden og Old Town Bridge Tower i den andre – som gir fantastisk utsikt fra observasjonsdekkene.

Når du rusler over Charlie Bridge, kan du suge opp den fascinerende atmosfæren som trekker turister og lokalbefolkningen gjennom hele tiden av dagen og natten. Selv om du bare står på den og beundrer arkitekturen, er det sikkert å være en minneverdig opplevelse. Sørg for å ta mange bilder!

Som en ekstra bonus kan mat som grillede pølser, tsjekkiske kaker og tradisjonell honningvin kjøpes langs broen fra leverandører i løpet av varmere måneder. Og hvis du besøker sent på våren eller forsommeren, ikke gå glipp av Prahs etterlengtede årlige festival der fargerike Marionette Carnival Processions marsjerer over Charlie Bridge.

Så hvis du vil ha historiemøter-kulturvibber kombinert med spektakulære utsikt-sørg for å legge Charles Bridge til din must-see-liste når du besøker Praha!

Morsomt faktum: Det opprinnelige navnet på Charles Bridge var stein eller Praha Bridg, men ble til slutt oppkalt etter kong Charles IV!


3. Old Town Square

Old Town Square Czech Republic

Old Town Square

Old Town Square er en av de mest populære historiske attraksjonene i Praha. Ligger i den eldste delen av byen, er det et flott sted å ta inn den unike atmosfæren og skjønnheten i denne sjarmerende byen. Det var en gang knutepunktet for kulturelt og politisk liv i Praha, og fører fremdeles som et samlingssted i dag.

Torget er fullt av interessante severdigheter; Fra minnesmerker som Jan Hus Monument, til fantastiske renessanse- og barokkstilbygninger som Guds kirke før Týn og Kinský Palace. Du kan også finne en astronomisk klokke – antatt å være den eldste fungerende klokken i Europa – som stammer fra 1410!

Old Town Square er et must-se-reisemål for alle som leter etter en smak av klassisk Praha. Den rike historien gir besøkende et innblikk i hva livet var som århundrer siden, noe som gjør det til et ideelt sted for å lære om århundrer gamle tradisjoner. Mange restauranter ligger rundt Old Town Square, slik at du kan gjøre besøket ditt enda mer interessant med litt tradisjonell tsjekkisk mat.

For de som elsker noen morsomme fakta: Old Town Square holdt sin første messe i 1230; Over 700 år senere går det fortsatt sterkt!


4. Jewish Quarter

Utforsk det historiske jødiske kvarteret i Praha

Velkommen til et av Europas mest livlige, kulturelt rike jødiske samfunn!

Det jødiske kvarteret i Praha er en essensiell del av byens historie og kultur, etter å ha eksistert siden 1000 -tallet. Det har vokst og endret seg på mange måter siden den gang, og blitt et pulserende knutepunkt for kultur og aktivitet.

Når du utforsker dette området, kan du finne mange interessante severdigheter, fra historiske monumenter som gamle synagoger til moderne kunstgallerier. Det er også mange gode restauranter som serverer både tradisjonell tsjekkisk mat, samt herligheter som stammer fra andre land med store jødiske befolkninger.

En ting som gjør dette kvartalet spesielt fascinerende er dets utvalg av arkitektoniske stiler. Fra barokk til gotisk er det vanskelig å ikke bli betatt av dens variasjon. Som om det ikke var nok, er det også noen utrolige museer å besøke her – sørg for å sjekke ut Pinkas -synagogen som inneholder minnesmerker som viser tusenvis av ofre som ble drept under Holocaust.

De siste årene har enda flere attraksjoner dukket opp her – inkludert interessante skulpturer som statuen av Franz Kafka. Så ta deg god tid under besøket og sørg for å utforske grundig: Å vandre rundt i disse svingete gatene er halvparten av moroa!

Morsomt faktum: Den eldste synagogen som fremdeles står i Europa, ligger i Prahes jødiske kvarter!


5. Wenceslas Square

Hvis du leter etter et interessant og fascinerende sted å utforske, er Wenceslas Square absolutt verdt et besøk. Ligger i hjertet av Praha og kjent som en av hovedbyens torg, har den mye å tilby reisende og sightseeere.

Selve torget er fullt av historie, og blir oppkalt etter Saint Wenceslas i 1848. Den er omtrent 750 meter lang, noe by på. Turister kan finne mange kafeer og restauranter her også, hvor de kan ta en pause fra sightseeing og nyte litt deilig tsjekkisk mat.

I løpet av dagen vil besøkende finne atmosfæren rundt Wenceslas Square livlig med gatekunstnere som utfører kunsten sin, musikere underholder forbipasserende, eller folk bare gleder seg over tiden sin her. Faktisk er dette stedet sjelden tomt, da det alltid er noe som skjer, så sørg for at du ikke glemmer kameraet ditt!

Om natten selv om ting blir enda mer interessant ettersom mange barer åpner seg, noe som har en tendens til å være opptatt til sent på kvelden. Det er ingen mangel på morsomme nattelivsmuligheter her, så det er flott for de som vil oppleve mer enn bare sightseeing under sine reiser. Enten du velger å lene deg tilbake med venner i en bar eller ta del i en pub -kryp – du vil være sikker på å ha en fantastisk tid!

Å utforske Wenceslas Square er som å ta en reise gjennom historien. Hver del forteller sin egen historie om Praha sin fortid og kultur, så den er perfekt for de som er interessert i å oppdage mer om denne vakre byen.

Morsomt faktum: Stående på toppen av Wenceslas Square er den ikoniske statuen som skildrer Saint Wenceslas som rir på hesten sin – dette stykket ble faktisk skulpturert av Ladislav Šaloun i 1912!


6. Petrin Hill

Utforsk skjønnheten og historien til Petrin Hill i Praha

Petrin Hill er en fantastisk attraksjon i Praha som tilbyr besøkende fantastisk utsikt over byen, frodige hager og historiske monumenter. Dette vakre stedet ligger på en høyde med utsikt over Saint Vitus Cathedral og Praha Castle, og er ikke å gå glipp av!

Parken har flere attraksjoner for besøkende å glede seg over, noe som gjør det til et must for reisende som leter etter unike opplevelser i Praha. Ta deg tid til å utforske den nostalgiske speil labyrinten eller ta panoramabilder fra toppen av bakken; Alternativt kan du ta en rolig spasertur rundt de brosteinsbelagte stiene foret med gamle trær. Sørg for å besøke Petrín Lookout Tower også, hvor du kan undre deg over en fantastisk utsikt over byen ovenfra.

Den frodige vegetasjonen på Petrin Hill vil spesielt glede de som elsker naturen med sine fargerike blomsterbed, små dammer og velduftende trær. Området huser også forskjellige skulpturer til minne om forskjellige tsjekkiske kunstnere som Jan Zrzavy og Alfons Mucha, og gir kulturelskere noe nytt å oppdage.

For de som er interessert i historie, er det forskjellige monumenter prikket over Petrin Hill som forteller historier om generasjoner foran oss. Et eksempel er Štefániks observatorium – dedikert til general Milan Rastislav Štefánik som krasjet flyet hans her mens han kom tilbake fra Frankrike under første verdenskrig – eller Franciscan Gardens som stammer fra 1600 -tallet som fremdeles inneholder originale barokke fontener.

Det er noe for alle på Petrin Hill! Så gå opp en av Praha mest ikoniske åser og avdekke de skjulte skattene selv.

Morsomt faktum: 1. mai 1891 ble to hot air -ballonger lansert fra Petrin Hill som markerte den første offentlige demonstrasjonen av flyging i det vi nå kjenner som Tsjekkia!


7. St. Vitus Cathedral

Praha Castle har vært sentrum for politisk aktivitet i århundrer og er et must for enhver reisende som ønsker å oppleve et av Europas mest ikoniske slott fra første hånd. Den majestetiske St. Vitus -katedralen, som ligger innenfor veggene, er et storslått eksempel på gotisk arkitektur og en av byens mest imponerende severdigheter.

Castle -komplekset huser flere palasser og kirker, i tillegg til sjarmerende brosteinsgater og gårdsplasser, noe som gjør det til det største gamle slottet i hele Europa. Begrunnelsen gir fantastisk utsikt over byens skyline, perfekt for å utforske eller ta bilder. Innenfor disse veggene ligger et vell av historiske skatter som kunstverk, sjeldne manuskripter og gjenstander som har stått tidens prøve.

Besøkende som ønsker å lære mer om dette bemerkelsesverdige nettstedet, kan delta i en lydturné eller bli med på en guidet tur for å få innsikt i dens lange historie og relevans for tsjekkisk kultur i dag. Som om det ikke var nok, sies Praha Castle også å være hjem til hundrevis av mytiske dyr, noe som gjør det morsomt for alle aldre!

For de som ønsker å få et glimt av Praha sin fortid, er St. Vitus-katedralen ved Praha Castle en absolutt må-se-attraksjon. Med sin storhetsdesign og fascinerende historier bak hver gjenstand som finnes inne i veggene, tilbyr dette nettstedet reisende så mye mer enn bare fantastisk utsikt – det gir innsikt i en by med århundrer verdt å kulturen å utforske.

Morsomt faktum: Det tar 12 år å rengjøre hele takområdet inne i St. Vitus -katedralen ved å bruke bare naturlige materialer som linfrøolje!


8. National Museum

Hvorfor et besøk i National Museum i Praha ikke er å gå glipp av

Nasjonalmuseet i Praha tilbyr besøkende en fantastisk reise gjennom Tsjekkia og Sentral -Europas historie. Museet står som et vitnesbyrd om landets fortid, fra det første oppgjøret for tusenvis av år siden til i dag.

Å besøke National Museum er en opplevelse som ingen andre. Museet har en enorm samling av gjenstander som spenner over århundrer og kulturer, med gjenstander fra arkeologiske gjenstander til kunstverk. Besøkende kan utforske begge permanente utstillinger, samt spesielle midlertidige utstillinger som endres gjennom året. På innsiden kan besøkende komme over gamle egyptiske mumier, unike kunstverk av noen av Tsjekkiske republikkens mest anerkjente kunstnere, og til og med forhistoriske fossiler.

Den store bygningen som huser museet tilfører også appellen. Den ble bygget kort tid etter grunnleggelsen av Tsjekkoslovakia i 1918, og har vakker neo-renaissance-arkitektur og er omgitt av frodige hager-perfekt for en spasertur eller piknikk lunsj før eller etter å ha utforsket inne!

De som besøker vil også finne mange flere aktiviteter rundt National Museum -området – spesielt morsomme aktiviteter for barn! Rett ved siden av ligger Petřín Hill, hvor du kan utforske naturstier, besøke gallerier og museer og ta fantastiske fotografier fra toppen av en av Prahs mange åser. I tillegg er det mange attraksjoner bare korte turer bort!

Et besøk i National Museum i Praha er absolutt verdt tiden din – både for både voksne og barn! Bare sørg for at du planlegger fremover slik at du kan få mest mulig ut hvis det.

Og husk: morsomt faktum – mens jeg undersøkte sin Nobelprisvinnende roman ‘The Unbearable Lightness of Being’ Milan Kundera jobbet på dette museet i 1966!


9. Dancing House

En fantastisk blanding av arkitektur, det dansende huset i Praha er en unik attraksjon som har fanget øynene og hjertene til besøkende fra hele verden. Ligger på Rašínovo Nábřeží 80, Praha 2, skiller denne ikoniske bygningen seg ut blant byens skyline, og gir den en uforglemmelig utsikt.

Denne bygningen er designet av den kroatiske-tsjekkiske arkitekten Vlado Milunić og den kanadisk-amerikanske arkitekten Frank Gehry, og inneholder både dekonstruktivistiske og kubistiske stiler i designen. På lang avstand ser det ut som to forskjellige bygninger festet til hverandre – den ene en moderne glasskonstruksjon, mens den andre gir fra seg en mer tradisjonell stemning med dets intrikate teglverk og kurver.

Dancing House er også hjem til flere restauranter og barer for de som vil ha mer enn bare en sightseeingtur. Det er forskjellige puber som ligger langs begge etasjene som tilbyr deilig tsjekkisk mat og drikke – alt med utsikt over den fantastiske Vltava -elven nedenfor. For de som ønsker å klatre enda lenger opp, er det et observasjonsdekk som ligger på toppen av bygningens tak hvor du kan ta fantastiske bilder av bybildet nedenfor.

Å besøke dette unike reisemålet er ikke bare en utmerket mulighet for sightseeing, men gir en morsom dag også! Folk fra hele verden kommer hit for å oppleve noe annet – så ikke gå glipp av denne fantastiske muligheten!

Morsomt faktum: Danshuset i Praha ble opprinnelig gitt navnet sitt på grunn av sin form som lignet to personer som danset tango – derav navnet “Fred & Ginger” etter legendariske dansere Fred Astaire og Ginger Rogers!


10. Vyšehrad

Oppdag den historiske festningen Vyšehrad i Praha!

Vyšehrad er en historisk festning og slott som ligger i Praha, Tsjekkia. Den står på en høyde med utsikt over byen Praha med sin spektakulære utsikt fra toppen. Dette eldgamle stedet stammer fra det 10. århundre, hvor den ble konstruert som en festning som kontrollerte tilgangen til og fra Praha -gamlebyen.

Området tilbyr mye for besøkende å utforske. Sammen med den vakre utsikten og århundrer gammel arkitektur, kan besøkende beundre mange viktige kunstverk her, inkludert skulpturer av Alphonse Mucha og andre fremtredende stykker. Den store kirkegården på Vyšehrad er også verdt å besøke på grunn av brosteinsbelagte turer, gamle trær og graver.

I tillegg til å utforske grunnene selv, er det forskjellige aktiviteter tilgjengelig her som båtturer på elven Vltava eller sykkelturer i området rundt som gjør Vyshehrad til et hyggelig reisemål for alle typer besøkende. Til slutt, sørg for å sjekke ut noen av byens beste barer og kafeer som ofte har levende musikkprestasjoner, og legger til sjarmen deres!

For de som leter etter en unik opplevelse i Praha, er det ikke noe bedre sted enn Vyshehrad. Med sine fantastiske synspunkter og interessante kulturhistorier pluss utmerkede fasiliteter i nærheten, er dette en unmissable attraksjon for alle typer reisende.

Morsomt faktum: Den opprinnelige bosetningen på Vyshehrad ble grunnlagt hundrevis av år før Praha Castle!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva bør du handle i Praha?

Praha er et flott sted å handle suvenirer og unike gjenstander. Du kan finne tradisjonelle tsjekkiske glass-, krystall- og trehåndverk, samt moderne bohemske smykker og klær. For de beste tilbudene, ta turen til markedene på Old Town Square og Wenceslas Square, hvor du kan finne en rekke varer til rimelige priser. Hvis du leter etter noe spesielt, kan du gå til high-end-butikkene i sentrum, hvor du kan finne designerklær, sko og tilbehør. For en virkelig unik opplevelse, ta en tur til Praha -slottet, hvor du kan finne en rekke suvenirer og antikviteter.

Er det euro i Praha?

Ja, den offisielle valutaen i Praha er den tsjekkiske Koruna (CZK). Imidlertid vil mange steder i Praha, spesielt de som serverer turister, godta euro (EUR). Det anbefales å ta med deg litt tsjekkisk Koruna, da noen steder kanskje ikke aksepterer euro.

Er det euro i praha?

JA, den offisielle Valutaen i Praha er den tsjekkiske Koruna (CZK). IMIDLERTID VIL MANGE STEDER I PRAHA, SPESIELT DE SOM SERERERER TURISTER, Godta Euro (EUR). Det anbefales Å ta med deg Litt Tsjekkisk Koruna, da noen Steder Kanskje Ikke Aksepterer Euro.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment