Koh Chang-reise: 5 ting du MÅ oppleve i Koh Chang

Velkommen til paradiset på jorden – Koh Chang!

Som en erfaren reisende og en selvutnevnt ekspert på turisme i Thailand, har jeg nettopp tilbrakt en uke med å utforske de fantastiske aktivitetene som dette uberørte reisemålet har å by på. Fra utrolige strender og frodig jungel til spennende eventyr og autentisk kultur, er det liten tvil om at Koh Chang har noe for enhver smak.

Tro meg: selv om de aller færreste nordmenn har hørt om ferieøya, så betyr det ikke at den er dårlig. Snarere tvert i mot!

Mitt opphold på denne vakre øya ga meg muligheten til å dykke ned i dens rike historie, oppleve den gjestfrie lokalbefolkningen og nyte det varierte utvalget av aktiviteter som er tilgjengelig. Uansett om du er en eventyrlysten reisende som ønsker å utforske de underjordiske grottene, en strandløve som lengter etter avslappende dager med soling og bading, eller en kulturinteressert person som vil oppleve autentiske thailandske tradisjoner, vil du definitivt finne det du søker etter på Koh Chang.

I denne artikkelen vil jeg dele mine topp anbefalinger for ting å gjøre på øya, basert på mine egne erfaringer og innsikt.

1. Bo på luksushotell

Når du først drar på ferie til Thailand, så bør du ta deg råd til å bo på et ekte luksushotell.

Hotellene i Bangkok er ganske dyre.

Men drar du til de litt mindre «turistifiserte» områdene, som Koh Chang, så får du veldig mye for pengene.

Jeg bodde selv på The Dewa, og her er noen bilder jeg tok fra området rundt hotellet:2. Nyte solnedgangen

Altså…jeg har aldri sett en så vakker solnedgang som jeg fikk se på Koh Chang.

Her blir ord fattige.

La meg bare vise deg noen bilder jeg tok mellom klokken 17:00 og 19:00 på denne thailandske øya:

Solnedgang Koh Chang

3. Kjør ATV i Koh Changs jungel

Er du klar til å utforske jungelen på en actionfylt ATV-tur!?

Det gjorde nemlig jeg.

Og her er beviset:

ATV Koh Chang

ATV-kjøring er tilgjengelig på flere steder på Koh Chang, spesielt i områder som Kai Bae og White Sand Beach. Du kan enkelt finne lokale leverandører som tilbyr guidede turer eller utleie av ATV-er. Det er viktig å velge en pålitelig og anerkjent leverandør for å sikre din sikkerhet og for å få den beste opplevelsen. Les anmeldelser, sjekk rangeringer og snakk med andre reisende for å få anbefalinger før du bestemmer deg for en leverandør.

 Dette er en utrolig spennende aktivitet som gir deg muligheten til å oppleve øyas frodige landskap på en unik og eventyrlig måte. Her er litt informasjon om hvordan du kan nyte ATV-kjøring i jungelen på Koh Chang, samt noen tips og praktisk informasjon som kan være nyttige før du legger ut på ditt eget eventyr.

Før du setter deg på ATV-en, er det viktig å følge visse sikkerhetstiltak. Det anbefales sterkt å ha på deg hjelm og andre beskyttende klær. Husk å følge instruksjonene fra guiden nøye og lytte til deres sikkerhetsbriefing før du starter turen. Vær oppmerksom på terrenget og kjør alltid på stier som er egnet for ATV-kjøring. Unngå å kjøre utenfor de angitte områdene for å respektere naturen og minimere eventuelle skader på miljøet.

Video – ATV-kjøring i Koh Changs jungel4. Se på den velkjente Khlong Plu-fossen

Dette er en av de mest fantastiske naturlige attraksjonene på øya. Khlong Plu-fossen er omgitt av frodig grønn jungel og har et imponerende vannfall som faller ned i et forfriskende basseng.

Du kan nyte en naturskjønn tur gjennom stiene som fører til fossen og deretter bade i det klare vannet under det forfriskende fossefallet.

Denne opplevelsen vil gi deg et snev av eventyr og samtidig tillate deg å komme i direkte kontakt med Koh Changs fantastiske natur.

Og….kanskje får du også øye på noen elefanter i nærheten? 🙂5. Båttur til de omkringliggende øyene

Koh Chang er omgitt av mange små øyer og øygrupper som tilbyr fantastiske muligheter for båtturer. Du kan dra på en øyhoppingstur for å utforske vakre strender, snorkle i krystallklart vann og oppleve den avslappende atmosfæren på disse øyene.

Koh Wai, Koh Mak og Koh Kood er noen av de mest populære destinasjonene for båtturer fra Koh Chang.

Du kan slappe av på hvite sandstrender, dykke ned i korallrevet eller bare nyte den tropiske skjønnheten i omgivelsene.Andre destinasjoner i Thailand

Ofte stilte spørsmål

Hvordan kommer jeg meg til Koh Chang?

Det er flere måter å komme seg til Koh Chang. Den vanligste ruten er å ta en buss eller taxi fra Bangkok til fergehavnen Laem Ngop, som ligger rundt 310 kilometer øst for Bangkok. Derfra kan du ta en ferge til Koh Chang, og overfarten tar vanligvis rundt 30-40 minutter.

Det er også mulig å ta en innenriksflyvning fra Bangkok til Trat, som er nærmeste flyplass til øya. Etter å ha landet i Trat, kan du ta en kort taxitur til Laem Ngop for å ta fergen over til Koh Chang.

Når er det best å besøke Koh Chang (årstider, m.m.)?

Den beste tiden å besøke Koh Chang er i løpet av den tørre sesongen, som varer fra november til april. Dette er når været er mest behagelig med lavere luftfuktighet og mindre regn. Temperaturene er også milde og behagelige i løpet av denne perioden.

Vær oppmerksom på at det kan være høyere turisttrafikk i løpet av jule- og nyttårsferien og i løpet av thailandske helligdager. Hvis du ønsker å unngå folkemengdene, kan det være lurt å reise utenom disse tidene.

Hvilke aktiviteter er tilgjengelige på Koh Chang?

Koh Chang tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for besøkende. Noen populære aktiviteter inkluderer båtturer til de omkringliggende øyene, snorkling og dykking for å utforske det marine livet, fotturer og jungelturer for å oppdage øyas naturlige skjønnhet, og ATV-kjøring for en spennende opplevelse i jungelen.

Det er også muligheter for kajakkpadling, elefantridning, besøk til fosser og templer, samt avslappende dager på vakre strender. Koh Chang har noe for enhver smak, enten du er ute etter eventyr, avslapning eller kulturelle opplevelser.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment