Reis til Zermatt: 10 reisetips for Alpine Jewel i Sveits

Leter du etter et feriemål som tilbyr fantastisk utsikt, utendørs eventyr og en sjarmerende atmosfære? Ikke se lenger enn Zermatt! Denne pittoreske byen ligger i de sveitsiske alpene, og er kjent for sin verdenskjente ski og fantastisk natur. Men det er mer med Zermatt enn bare snøsport. Ta en spasertur gjennom de bilfrie gatene og undrer deg over de tradisjonelle hyttene og sjarmerende butikkene. Og selvfølgelig ville ingen tur til Zermatt være komplett uten et besøk i den ikoniske Matterhorn.

Med så mye å se og gjøre, kan det være overveldende å prøve å planlegge reiseruten din. Det er der vi kommer inn! Vårt team av reiseeksperter har satt sammen et reisetips i Zermatt med 10 må-se-attraksjoner. Fra turstier med kjevelåpende utsikter til koselige restauranter som serverer hjertelig sveitsisk mat, har vi deg dekket.

Stol på oss når vi sier at Zermatt er et fantastisk reisemål som bør være på hver reisers bøtteliste. Så det er på tide å pakke sekkene og ta fatt på en reise du alltid husker!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Zermatt? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Matterhorn Glacier Paradise

Matterhorn Glacier Paradise Zermatt

Hvis du planlegger en tur til Sveits, bør Matterhorn Glacier Paradise definitivt være på listen over attraksjoner for must-visit. Denne fantastiske destinasjonen ligger i hjertet av de sveitsiske alpene og tilbyr fantastisk utsikt som vil forlate deg målløs.

En av hovedårsakene til at Matterhorn Glacier Paradise er så populær blant reisende er dens utrolige høyde. På 3 883 meter over havet er det et av de høyeste punktene i Europa som kan nås med taubane. Når du stiger opp til toppen, vil du bli omgitt av snødekte topper og krystallklare isbreer.

Når du kommer til toppen, er det mange aktiviteter som holder deg underholdt. Du kan utforske ishuler, ta en guidet omvisning i breen eller bare suge opp panoramautsikten fra et av observasjonsdekkene. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du til og med prøve å gå på ski eller snowboard ned en av de mange bakkene.

Men kanskje den mest imponerende opplevelsen på Matterhorn Glacier Paradise står på “The Peak”, som tilbyr en 360-graders utsikt over mer enn 30 fjelltopper over Sveits, Italia og Frankrike. Det er virkelig en opplevelse en gang i livet som vil være hos deg for alltid.

Morsomt faktum: Taubaneturen opp til Matterhorn Glacier Paradise er en attraksjon i seg selv – det er faktisk Europas høyeste taubane!


2. Gornergrat

Gornergrat Switzerland

Hvis du planlegger en tur til Sveits, bør Gornergrat definitivt være på listen over attraksjoner for must-besøk. Denne fantastiske fjelltoppen ligger i Zermatt og tilbyr fantastisk utsikt over de omkringliggende sveitsiske Alpene. Gornergrat -jernbanen tar besøkende opp til en høyde på 3.089 meter – noe som gjør den til en av de høyeste friluftsbaner i Europa!

Når du kommer til toppen, blir du belønnet med panoramautsikt som garantert vil ta pusten fra deg. Herfra kan du se noen av de mest kjente toppene i Sveits, inkludert Matterhorn og Monte Rosa. Hvis du er heldig nok til å besøke en klar dag, kan du til og med få et glimt av Italia eller Frankrike.

Men Gornergrat handler ikke bare om utsikten – det er mye å gjøre her også! Du kan utforske de forskjellige turstiene som slynger seg gjennom fjellene, eller bare slappe av på en av de mange restaurantene og kafeene mens du tar inn naturen.

En ting som skiller Gornergrat fra andre fjelltopper er dets astronomiske observatorium. Besøkende kan ta en omvisning i dette fascinerende anlegget og lære mer om universet vårt mens de nyter enestående utsikt over nattehimmelen.

Kort sagt, hvis du leter etter en uforglemmelig opplevelse i Sveits, må du sørge for å legge gornergrat til reiseruten din. Med fantastisk utsikt, turstier og til og med et observatorium, er det noe for enhver smak her.

Morsomt faktum: Gornergrat Railway har vært i drift siden 1898 og ble opprinnelig bygget for å transportere materialer for byggeprosjekter i området. I dag er det en av Sveits mest populære turistattraksjoner!


3. Rothorn

Rothorn Switzerland

Som en erfaren reisende anbefaler jeg på det sterkeste å besøke Rothorn i Zermatt, Sveits. Denne pittoreske toppen tilbyr fantastisk panoramautsikt over Matterhorn og de omkringliggende fjellene. En av de beste måtene å oppleve Rothorn på er ved å ta Cogwheel Railway som klatrer opp til toppmøtet.

På toppen finner du en rekke turstier som passer til forskjellige ferdighetsnivåer. For de som søker en mer rolig opplevelse, er det mange benker der du kan lene deg tilbake og ta inn den fantastiske naturen. På klare dager vil du til og med kunne se helt til Italia!

Men det som skiller Rothorn fra andre topper i Zermatt er dens unike matopplevelse på 3103 Kulmhotel Gornergrat. Denne hotellrestauranten ligger på toppen av Rothorn og tilbyr en enestående matopplevelse med enestående utsikt over fjellene rundt. Unn deg litt deilig sveitsisk mat mens du tar inn den majestetiske skjønnheten rundt deg.

I tillegg til sin naturlige skjønnhet og kulinariske herligheter, har Rothorn også en rik historie. Det var en gang hjem til sølvgruver som opererte i over 500 år til de ble lagt ned i 1902.

Totalt sett er Rothorn en attraksjon for alle som reiser til Zermatt. Kombinasjonen av naturlig skjønnhet, unike matopplevelser og rik historie gjør den til et uforglemmelig reisemål.

Morsomt faktum: Cogwheel Railway som tar besøkende opp til Rothorns toppmøte er over 125 år gammel og regnes fremdeles som en av Sveits mest imponerende ingeniørvirksomhet!


4. The Matterhorn Museum

Hvis du planlegger en tur til Zermatt, Sveits, må du huske å legge Matterhorn-museet til din må-besøksliste. Dette museet er et perfekt valg for historiebuffer og alle som vil lære mer om de fascinerende historiene bak det berømte Matterhorn -fjellet.

Museet tilbyr et dyptgående blikk på Zermatts historie, inkludert dens utvikling til en verdenskjent skianlegg. Et av høydepunktene på museet er utstillingen på Edward Whympers oppstigning av Matterhorn i 1865. Denne stigningen var et av de viktigste øyeblikkene i fjellklatringshistorien og endte tragisk med fire medlemmer av Whympers team som falt til deres død.

I tillegg til Whympers historie, kan besøkende også utforske utstillinger på lokalt dyreliv, tradisjonelle sveitsiske klær og historiske fotografier som viser frem livet i Zermatt før det ble et turistmål.

Hvis du leter etter en unik opplevelse under ditt besøk i Matterhorn -museet, må du huske å sjekke ut deres virtual reality -utstilling. Besøkende kan gå tilbake i tid og oppleve hvordan det var å klatre opp Matterhorn for over 150 år siden.

Totalt sett er Matterhorn -museet et utmerket valg for alle som vil lære mer om Zermatts fascinerende historie og kultur. Ikke gå glipp av denne muligheten til å få ny innsikt i et av Sveits mest ikoniske destinasjoner!

Morsomt faktum: Visste du at det er over 500 toppmøter i Sveits som når over 4000 meter?


5. Mountaineers” Cemetery

Hvis du er en historiebuff eller bare fascinert av fjellklatrernes liv, er fjellklatreres kirkegård i Zermatt en må-besøk attraksjon. Dette rolige hvilestedet er hjemmet til gravene til mange klatrere som omkom mens de forsøkte å toppmøte Matterhorn.

Kirkegården ble opprettet i 1865 etter den tragiske ulykken som drepte syv klatrere under deres nedstigning fra Matterhorn. Siden den gang har det blitt det siste hvilestedet for over 500 fjellklatrere. Hver grav forteller en historie om tapperhet og eventyr, noe som gjør det til en gripende påminnelse om risikoen som følger med fjellklatring.

Når du går gjennom kirkegården, blir du slått av hvor fredelig og vakker det er. Utsikten over de omkringliggende fjellene er fantastisk, og det er en følelse av ærbødighet som gjennomsyrer gjennom. Mange besøkende etterlater små tilbud eller symboler av minne om noen av gravene.

Å besøke fjellklatreres kirkegård handler ikke bare om å respektere de som mistet livet på disse majestetiske toppene; Det er også en mulighet til å reflektere over din egen dødelighet og sette pris på livets flyktige natur. Det er en ydmyk opplevelse som vil etterlate deg en nyfunnet forståelse for både liv og død.

Morsomt faktum: Den første personen som ble begravet på Mountaineers “Cemetery var Johann Joseph Bennen, en av guidene som fulgte Edward Whymper under hans vellykkede oppstigning av Matterhorn i 1865.


6. Zermatt-Furi Gondola

Hvis du reiser til Zermatt, Sveits, ikke gå glipp av sjansen til å ta en tur på Zermatt-Furi-gondolen. Denne unike attraksjonen tar besøkende på en fantastisk reise opp til Matterhorn Glacier Paradise, som ligger i en høyde på 12 739 fot over havet.

Selve gondolsturen er en uforglemmelig opplevelse, og tilbyr fantastisk utsikt over de omkringliggende fjellene og dalene. Når du ankommer toppen, blir du møtt med enda mer utrolige utsikter og en rekke aktiviteter å glede deg over. Fra ski og snowboard til fotturer og sightseeing, det er noe for alle på denne attraksjonen i høy høyde.

En av de viktigste trektene i Zermatt-Furi-gondolen er tilgjengeligheten. I motsetning til noen andre attraksjoner i høy høyde som krever anstrengende turer eller klatre for å nå, gir denne gondolen enkel tilgang for besøkende i alle aldre og evner. Enten du leter etter et adrenalin-pumpende eventyr eller bare vil suge opp litt fantastisk fjelllandskap, er ikke denne attraksjonen å gå glipp av.

Morsomt faktum: Matterhorn Glacier Paradise er hjemsted for Europas høyeste taubanestasjon.


7. Sunnegga Funicular

Hvis du reiser til Zermatt, Sveits, må du huske å legge Sunnegga Funicular på listen over attraksjoner for must-visit. Denne unike transportmåten tar deg med på en naturskjønn reise oppover fjellet, og gir fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet underveis.

Funicular -turen varer omtrent 5 minutter og tar deg fra Zermatt”s Valley Station opp til Sunnegga i en høyde av 2288 meter over havet. Når du ankommer Sunnegga, finner du en rekke aktiviteter å glede deg over, inkludert turstier, terrengsykkelruter og til og med en lekeplass.

En funksjon som skiller Sunnegga fra andre fjelldestinasjoner er dens “fritidspark.” Dette området inkluderer en minigolfbane og flere hengekøyer der besøkende kan slappe av og suge i den fantastiske utsikten. Parken har også et stort piknikområde der gjestene kan nyte et måltid mens de er omgitt av naturen.

Enten du søker eventyr eller bare vil ta inn den vakre naturen, er Sunnegga Funicular en attraksjon som ikke bør gå glipp av under besøket ditt i Zermatt.

Morsomt faktum: Funicular ble bygget i 1990 og har siden blitt en av Zermatts mest populære turistattraksjoner.


8. Zmutt Glacier

Hvis du besøker Zermatt, Sveits, må du huske å legge Zmutt -breen til reiseruten din. Dette naturlige rart er en populær attraksjon for reisende som søker fantastisk utsikt og eventyr.

Når du tar deg oppover breen, vil du bli omringet av fantastisk natur som er ulikt noe annet i verden. Selve breen er enorm, og det er et syn å se. Du kan gå langs kantene eller ta en guidet tur for å lære mer om dens dannelse og historie.

Noe av det mest spennende ved å besøke Zmutt -breen er muligheten til å se sjeldent dyreliv i sitt naturlige habitat. Hold øye med marmoter, ibexes og til og med Golden Eagles når du utforsker dette vakre området.

Men kanskje det mest unike aspektet ved denne attraksjonen er at den stadig endrer seg. Når temperaturene stiger og faller, skifter isbreen og transformerer seg over tid. Ingen to besøk er noen gang ganske de samme.

Hvis du leter etter en uforglemmelig opplevelse i Zermatt, ikke gå glipp av sjansen til å besøke Zmutt -breen. Det er virkelig et av naturens underverker.

Morsomt faktum: Ordet “Zmutt” kommer fra en sveitsisk-tysk dialekt og betyr “svart jord”. Det refererer til den mørke jorda som finnes i dette området på grunn av århundrer med erosjon fra smeltende breer.


9. St. Mauritius Church

Hvis du reiser til Sveits, må du sørge for å legge St. Mauritius Church til reiseruten din! Denne vakre kirken ligger i hjertet av Zermatt og gir et unikt glimt inn i regionens historie og kultur.

Et av de mest slående trekkene i St. Mauritius kirke er den vakre glassmaleriet. Disse intrikate kunstverkene skildrer scener fra Bibelen og er virkelig fantastisk å se. Kirken selv dateres tilbake til 1800-tallet og regnes som et godt eksempel på nyk-gotisk arkitektur.

Bortsett fra den fantastiske skjønnheten, har St. Mauritius kirke også en fascinerende historie. Det ble bygget av britiske fjellklatrere som en måte å hylle sine falne kamerater som hadde mistet livet mens de forsøkte å klatre opp i fjellene i nærheten. I dag fungerer det som både et sted for tilbedelse og en populær turistattraksjon.

Enten du er interessert i historie, arkitektur eller bare ønsker å ta inn en fantastisk utsikt, er St. Mauritius kirke absolutt verdt et besøk under turen til Zermatt.

Morsomt faktum: Kirkens klokketårn huser fem bjeller som ble kastet i 1865 og fortsatt ringer ut over Zermatt i dag!


10. Schwarzsee

Hvis du planlegger en tur til Sveits, må du sørge for å legge Schwarzsee til reiseruten din! Denne fantastiske alpine innsjøen ligger i hjertet av de sveitsiske alpene og er omgitt av fantastisk fjellutsikt. Det er et populært reisemål for turgåere og naturentusiaster, men tilbyr også mange aktiviteter for de som foretrekker en mer avslappet ferie.

Et av høydepunktene ved å besøke Schwarzsee er å ta en båttur på det krystallklare vannet. De elektriske båtene er miljøvennlige og gir en uforglemmelig opplevelse når du tar skjønnheten i det omkringliggende landskapet. Hvis båtliv ikke er din greie, er det også turstier som fører rundt innsjøen og tilbyr spektakulær utsikt.

For de som er interessert i historie, har Schwarzsee bånd til lokal folklore. Legenden forteller at en drage en gang bodde i sjøen og ville terrorisere landsbyene i nærheten til den ble beseiret av St. George. Nå kan du finne en statue av St. George nær innsjøen, så vel som andre påminnelser om denne historien i hele området.

Totalt sett er Schwarzsee et ideelt sted for reisende som ønsker å fordype seg i Sveits naturlige skjønnhet, samtidig som de opplever noen lokal kultur og legender. Ikke gå glipp av denne skjulte perlen!

Morsomt faktum: Navnet “Schwarzsee” oversettes til “Black Lake” på engelsk, men ikke la det lure deg – vannet er faktisk en strålende nyanse av turkis!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor mange dager trenger du i Zermatt?

For å oppleve Zermatt fullt ut, anbefaler vi å bruke minst 3-4 dager i denne vakre sveitsiske byen. Dette vil tillate deg å utforske den sjarmerende landsbyen, ta i den fantastiske utsikten over Matterhorn og nyte noen av de mange utendørsaktivitetene som er tilgjengelige, for eksempel ski, fotturer og terrengsykling. I tillegg kan du ta en dagstur til byer i nærheten som SaaS-fee eller besøke Gornergrat Observation Deck for panoramautsikt over fjellene rundt. Totalt sett vil 3-4 dager gi deg god tid til å fordype deg i skjønnheten og kulturen i Zermatt.

Kan jeg dra til Zermatt med bil?

Ja, du kan dra til Zermatt med bil fra Norge. Imidlertid er det en lang kjøretur, og du må krysse flere grenser, så sørg for at du har alle nødvendige dokumenter og tillatelser. Reisen vil ta rundt 13 timer, og du må ta en ferge fra Danmark til Tyskland. Derfra kan du kjøre gjennom Sveits og nå Zermatt. Husk at Zermatt er en bilfri landsby, så du må parkere bilen i Täsch og ta toget eller taxien til Zermatt.

Kaneun Dra til Zermatt Med Bil?

JA, du Kan Dra til Zermatt Med Bil Fra Norge. IMIDLERTID ER DET EN LANG Kjøretur, OG du Må Krysse Fere Grenser, Så Sørg for at du har alle Nødvendige Dokumander og Tillatelser. Reisen vil ta rundt 13 timer, og du må ta en ferge fra danmark til Tyskland. Derfra Kan du Kjør Gjennom Sveits OG NÅ Zermatt. Husk på Zermatt er en Bilfri Landsby, sju du må Parkere bilen i täsch og ta toget Eller taxien til Zermatt.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment