Reis til Chamonix: 10 reisetips for Frankrikes skiparadis

Har du noen gang drømt om å besøke en sjarmerende fransk by som ligger i hjertet av Alpene? Vel, ikke se lenger enn Chamonix. Denne pittoreske destinasjonen er omgitt av fantastiske fjellutsikt og tilbyr noe for enhver smak, fra friluftsentusiaster til foodies.

Et høydepunkt i byen er Aiguille du Midi taubanen, som tar deg opp til et av de høyeste punktene i Europa. Panoramautsikten er virkelig fantastisk og verdt hver krone. En annen må-se-attraksjon er Montenvers Mer de Glace, hvor du kan ta et tog gjennom fantastisk natur for å se en isbre på nært hold.

Men hvorfor vi vil overbevise deg om å se på reisetipsene våre i Chamonix? Teamet vårt har omfattende forsket på alle attraksjoner denne byen kan tilby. Vi ønsker å sikre at ferien er uforglemmelig og stressfri.

I tillegg til disse attraksjonene, anbefaler vi å utforske det sjarmerende sentrumsområdet med sine sjarmerende butikker og deilige restauranter. Og ikke glem å pakke turskoene dine, da det er uendelige stier å utforske.

Totalt sett bør Chamonix være øverst på reiselisten. Med disse tipsene og våre ekspertanbefalinger, er du sikker på å ha en uforglemmelig ferie i denne vakre franske byen.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Chamonix ? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Aiguille du Midi

Aiguille du Midi Chamonix

Hvis du planlegger en tur til Chamonix, Frankrike, er en attraksjon som absolutt bør være på reiseruten din Aiguille du Midi. Denne fantastiske toppen gir fantastisk utsikt over de omkringliggende Alpene og er et må-besøksmål for enhver eventyrsøker.

På over 12 600 fot høye er Aiguille du Midi det høyeste punktet i Europa som kan nås med taubane. Reisen opp til toppen er en opplevelse i seg selv, med to separate taubaner som tar besøkende på en spennende tur gjennom fjellene. En gang på toppen kan besøkende ta panoramautsikt over Mont Blanc og dens omkringliggende topper fra flere visningsplattformer.

Men det er ikke bare utsikten som gjør Aiguille du Midi til en så populær attraksjon. Besøkende kan også gå ut på “The Void”, en plattform for glassgulv som lar dem se rett ned i dalen nedenfor. For de som søker enda mer eventyr, er det muligheter til å gå paragliding eller ta guidede turer på fjellet.

Enten du er en erfaren fjellklatrer eller bare leter etter fantastisk utsikt, har Aiguille du Midi noe for enhver smak. Ikke gå glipp av denne uforglemmelige opplevelsen under ditt besøk i Chamonix.

Morsomt faktum: Taubane -reisen opp til Aiguille du Midi tar omtrent 20 minutter og dekker en avstand på over 2 mil!


2. Mer de Glace

Mer de Glace France

Hvis du leter etter et fantastisk naturlig rart, bør Mer de Glace absolutt være på listen over må-besøk steder. Denne breen ligger i Chamonix-Mont-Blanc-dalen, og er et syn å se. Det er Frankrikes største isbre og strekker seg over 7 kilometer lang!

Den beste måten å oppleve Mer de Glace er ved å ta det naturskjønne Montenvers -toget fra Chamonix. Selve togturen er en uforglemmelig opplevelse da den tar deg gjennom fantastisk alpin natur. Når du ankommer toppen, blir du møtt av en panoramautsikt over breen og fjellene rundt.

Noe av det mest unike med Mer de Glace er at det hele tiden beveger seg og endrer seg. Faktisk beveger den seg rundt 90 meter per år! Dette betyr at hver gang du besøker, vil du se noe litt annerledes.

Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du til og med ta en guidet tur inne i isbreens ishuler. Disse tunnelene opprettes hvert år ettersom breen smelter og føreser. Det er virkelig en opplevelse en gang i livet!

Oppsummert er Mer de Glace en attraksjon som ikke bør gå glipp av hvis du er i Chamonix. Med sin fantastiske naturlige skjønnhet og stadig skiftende landskap, er det sikkert å etterlate et varig inntrykk.

Morsomt faktum: Visste du at reisende i 1820 faktisk kunne gå helt opp til Mer de Glace? I dag, på grunn av klimaendringer og smeltende isbreer, må besøkende ta et tog eller fottur for å nå det.


3. Planards Adventure Park

Hvis du leter etter et adrenalinkick under turen til Chamonix, er Planards Adventure Park det perfekte reisemålet for deg. Denne attraksjonen tilbyr en rekke aktiviteter som garantert vil få hjertet til å pumpe og etterlate deg uforglemmelige minner.

Et av høydepunktene i Planards Adventure Park er deres alpine -dalbane, som tar deg med på en spennende tur nedover fjellet gjennom vendinger. Du kontrollerer hastigheten, slik at du kan gå så raskt eller treg som du vil mens du tar inn den fantastiske utsikten over det omkringliggende naturen.

I tillegg til den alpine -dalbanen, er det også andre spennende aktiviteter som Bungee Jumping, Zip Fining og en tauekurs. Og hvis du reiser med barn, vil de elske Mini-Golf-banen og lekeplassen.

Planards Adventure Park har en praktisk beliggenhet i sentrum av Chamonix, noe som gjør det lett tilgjengelig fra mange hoteller og restauranter. Det er en fin måte å tilbringe en ettermiddag eller til og med en hel dag med venner eller familie.

Morsomt faktum: Alpine -dalbanen på Planards Adventure Park ble faktisk bygget i Tyskland og transportert stykke for stykke til Chamonix for installasjon!


4. Chamonix Ski Resort

Chamonix Ski Resort er et må-besøk destinasjon for alle som elsker ski eller snowboard. Dette verdenskjente feriestedet ligger i de franske alpene, og er kjent for sin fantastiske natur og utfordrende bakker. Med over 100 kilometer med skitenn, tilbyr Chamonix noe for alle skiløpernivåer, fra nybegynnere til eksperter.

En av hovedattraksjonene på Chamonix Ski Resort er Vallée Blanche, et legendarisk off-piste-løp som tar deg gjennom noe av det mest spektakulære naturen i Alpene. Dette spennende kjøringen dekker 20 kilometer og har en høydefall på over 2000 meter. Utsikten underveis er ganske enkelt fantastisk, med isbreer, sprekker og ruvende topper rundt deg.

Men det er mer med Chamonix enn bare ski. Selve byen er sjarmerende og pittoresk, med mange restauranter, kafeer og barer å utforske. Og hvis du leter etter noe litt annerledes, er det mange andre aktiviteter som tilbys også – fra skøyter til paragliding.

Morsomt faktum: Chamonix var vertskap for det første vinter -OL noensinne i 1924!

Oppsummert er Chamonix Ski Resort et flott reisemål for alle som leter etter en uforglemmelig vintersportopplevelse. Med sin fantastiske natur, utfordrende bakker og livlige byatmosfære, er det lett å se hvorfor så mange mennesker kommer tilbake år etter år. Ikke gå glipp av dette utrolige alpine eventyret!


5. Gaillands Climbing Area

Gaillands Climbing Area France

Hvis du er en eventyrsøker, bør Gaillands klatreområde i Chamonix-Mont-Blanc Valley absolutt være på bøttelisten din. Dette klatreområdet er perfekt for både nybegynnere og erfarne klatrere, og tilbyr en rekke ruter som imøtekommer forskjellige ferdighetsnivåer.

Et av de viktigste trektene av klatreområdet Gaillands er den fantastiske beliggenheten. Dette klatreområdet ligger ved foten av den ruvende Mont Blanc, og tilbyr fantastisk utsikt over fjellene og dalene rundt. Når du klatrer høyere og høyere, vil du føle at du er på toppen av verden.

Rockformasjonene på Gaillands er også noe å se på. Disse bergartene består av granitt og gneis, og tilbyr en unik utfordring for klatrere når de navigerer seg oppover de forskjellige rutene. Du må bruke alle dine styrke-, smidighets- og problemløsningsevner for å erobre disse bergartene.

Men det handler ikke bare om klatringen på Gaillands – det er mange andre aktiviteter å glede seg over også. Ta en spasertur rundt den rolige innsjøen eller nyt en piknik på et av de mange skyggefulle stedene som er prikket rundt i området. Det er til og med en lekeplass for barn å brenne av litt energi mens du tar inn det fantastiske naturen.

Så uansett om du er en erfaren klatrer som leter etter en ny utfordring eller bare noen som vil suge opp noen spektakulære utsikt, må du sørge for å legge til Gaillands klatreområde til reiseruten når du besøker Chamonix-Mont-Blanc Valley.

Morsomt faktum: Den første oppstigningen av Mont Blanc ble laget i 1786 av Jacques Balmat og Michel-Gabriel Paccard via det som nå er kjent som “den normale ruten”.


6. Grands Montets Ski Area

Hvis du er en eventyrlystne reisende som leter etter en adrenalinpakket opplevelse, er Grands Montets skiområde et must-besøk destinasjon. Dette skistedet ligger i hjertet av Chamonix-Mont-Blanc-dalen, og tilbyr noen av de mest utfordrende og spennende skitemulighetene i Europa.

Grands Montets skiområde har et rykte for å være et av de mest ekstreme skiskestinasjoner i verden. Med sine bratte bakker, dype pulverløp og terreng med off-piste, er det ikke rart hvorfor erfarne skiløpere strømmer til dette feriestedet år etter år. Feriestedet kan skilte med totalt 30 pistes med varierende vanskelighetsgrad, og sikrer at det er noe for enhver smak.

En av hovedattraksjonene som trekker reisende til storskiområdet til Grands Montets er den fantastiske utsikten. Fra toppen av fjellet kan besøkende ta seg fantastisk panoramautsikt over Mont Blanc og omliggende topper. Det er virkelig et syn å se.

Men det er ikke bare ski som gjør denne destinasjonen så spesiell. Feriestedet tilbyr også en rekke andre aktiviteter som snowboard, isklatring og fjellklatring. Så selv om du ikke er på ski, er det fortsatt mye å gjøre her.

Avslutningsvis, hvis du leter etter et uforglemmelig eventyr og noen alvorlige skiutfordringer, må du sørge for å legge til Grands Montets skiområde til reiselisten din. Du vil ikke angre på det!

Morsomt faktum: Det høyeste punktet på Grands Montets skiområde er Aiguille Verte som står på 4 122 meter høy!


7. Chamonix-Mont-Blanc Valley

Hvis du planlegger en tur til Frankrike, er Chamonix-Mont-Blanc-dalen et absolutt må-besøk destinasjon. Denne vakre dalen er omgitt av fantastisk fjelllandskap og tilbyr besøkende et bredt spekter av aktiviteter å glede seg over.

En av de beste attraksjonene i Chamonix-Mont-Blanc-dalen er Aiguille du Midi. Denne toppen gir fantastisk utsikt over fjellene rundt og er tilgjengelig via taubanen. Men hvis du leter etter noe litt mer eventyrlysten, kan du gå over til klatreområdet Gaillands eller ta en tur langs Arve River Trail.

En annen populær attraksjon i dalen er Planards Adventure Park, som inneholder en rekke spennende aktiviteter som glidelås og tobogganing. Og hvis du besøker i vinterhalvåret, må du huske å sjekke ut et av de mange skianleggene i området, for eksempel Grands Montets Ski Area eller La Flégère skianlegg.

Men hvorfor skal du sørge for å besøke Place No.7 på denne listen-Chamonix-Mont-Blanc Valley? Vel, denne fantastiske dalen har noe for enhver smak! Enten du er en adrenalin -junkie som leter etter din neste spenning eller bare vil slappe av og ta inn litt fantastisk natur, er det ingen mangel på ting å gjøre her.

Så hvorfor ikke planlegge ditt neste eventyr i Chamonix-Mont-Blanc Valley? Du vil ikke angre på det!

Morsomt faktum: Chamonix-Mont-Blanc Valley var vertskap for det første vinter-OL noensinne i 1924!


8. La Flégère Ski Resort

La Flégère Ski Resort er et må-besøk destinasjon for enhver ivrig skiløper eller snowboarder. Med sin fantastiske panoramautsikt over Mont Blanc-massivet, er det ikke rart hvorfor La Flégère er en populær attraksjon i Chamonix-Mont-Blanc-dalen.

En av hovedattraksjonene på La Flégère er dets omfattende skiområde, som tilbyr noe for alle nivåer av skiløper. Fra nybegynnere skråninger til utfordrende svarte diamantløp, det er ingen mangel på spenning og eventyr på dette feriestedet. Men det som virkelig skiller La Flégère fra andre skianlegg i området, er dets muligheter utenfor pisten. Feriestedet kan skilte med noen av de beste backcountry -skiene i Europa, noe som gjør det til et ideelt reisemål for eventyrlystne skiløpere som ønsker å utforske utover de preparerte bakkene.

I tillegg til ski, tilbyr La Flégère også en rekke andre vinteraktiviteter som truger og aking. Og hvis du leter etter en pause fra alle friluftsaktiviteter, kan du slappe av og nyte et måltid eller drikke på en av feriestedets mange restauranter og barer.

En ting som gjør La Flégère virkelig unik, er taubaneturen opp til feriestedet. Taubanen har vært i drift siden 1956 og tilbyr fantastisk utsikt over fjellene rundt under oppstigningen.

Totalt sett er La Flégère Ski Resort en uforglemmelig opplevelse som bør være på hver reisers bøtteliste. Enten du er en erfaren skiløper eller bare begynner, har dette feriestedet noe for enhver smak.

Morsomt faktum: I 1924 var Chamonix vertskap for det første vinter -OL noensinne, noe som gjorde det til en av de mest historiske vintersportdestinasjonene i verden!


9. Brevent-Flegere Ski Area

Hvis du er skientusiast, er Brevent-Flegere skiområdet et må-besøk destinasjon. Dette skistedet ligger i Chamonix-Mont-Blanc Valley i Frankrike, og er et av de mest populære destinasjonene for ski- og snowboardentusiaster fra hele verden.

Brevent-Flegere skiområdet tilbyr en rekke bakker som er egnet for skiløpere på alle nivåer, fra nybegynnere til avansert. Feriestedet har over 56 km pitter og 24 heiser, noe som sikrer at du kan bruke mer tid på ski og mindre tid på å vente i køer.

En funksjon som skiller dette skiområdet fra andre er den fantastiske panoramautsikten. Fra toppen av bakkene kan besøkende glede seg over fantastisk utsikt over Mont Blanc, Europas høyeste fjelltopp. Det er en opplevelse som vil etterlate deg ærefrykt og ønsker mer.

Bortsett fra ski, er det andre aktiviteter å delta på på Brevent-Flegere skiområde som truger og skøyter. Det er også mange restauranter og kafeer hvor du kan slappe av etter en lang dag i bakkene.

Avslutningsvis, hvis du leter etter en uforglemmelig skiopplevelse med fantastisk utsikt, kan du ta turen til Brevent-Flegere skiområde. Du blir ikke skuffet!

Morsomt faktum: Visste du at Chamonix var stedet for det første vinter -OL som ble holdt i 1924?


10. Arve River Trail

Hvis du leter etter et naturskjønn og forfriskende utendørs eventyr, er Arve River Trail et må-besøk destinasjon. Denne stien ligger i hjertet av Chamonix-Mont-Blanc-dalen, og tilbyr fantastisk utsikt over de omkringliggende fjellene og krystallklare vannene.

Stien er perfekt for fotturer, sykling eller til og med ridning. Når du kommer deg langs den svingete banen, vil du møte fantastiske fosser og frodige skoger som vrimler av dyrelivet. Det er virkelig en flukt fra kjas og mas i hverdagen.

Et av høydepunktene i Arve River Trail er tilgjengeligheten. Enten du er en erfaren turgåer eller bare begynner, er det mange alternativer som passer til ferdighetsnivået ditt. Og med så mye naturlig skjønnhet å ta inn underveis, er det lett å miste oversikten over tid og bruke en hel dag på å utforske.

Så hvorfor ikke pakke en piknik lunsj og legge ut på et eventyr? Arve River Trail venter på deg!

Morsomt faktum: Arve -elven har sin opprinnelse i Sveits og renner gjennom Frankrike før han til slutt tømmes inn i Genève -sjøen.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor flyr du til Chamonix?

Den nærmeste flyplassen til Chamonix er Genève flyplass, som ligger omtrent 88 km unna. Mange flyselskaper opererer flyreiser til Genève fra Oslo, Bergen og andre større byer i Norge. Fra Genève flyplass kan du ta en skyttelbuss, leie en privat overføring eller leie en bil for å nå Chamonix. Reisen tar rundt 1 time og 15 minutter, avhengig av trafikk og værforhold. Det anbefales å bestille overføring eller leiebil på forhånd for å unngå ulemper.

Hvordan komme til Chamonix?

For å komme til Chamonix fra Norge, kan du ta en flyreise til Genève flyplass i Sveits, som er den nærmeste internasjonale flyplassen til Chamonix. Derfra kan du ta en skyttelbuss, trene eller ansette en privat overføring til Chamonix. Reisen tar rundt 1 time og 15 minutter. Alternativt kan du kjøre fra Norge, som tar rundt 20 timer. Det anbefales imidlertid å ha erfaring med å kjøre i fjellrike områder og sjekke værforholdene før du tar fatt på reisen.

Hvordan Komme Til Chamonix?

For Å Komme til Chamonix Fra Norge, Kan du ta en flureise til Genève Flyplass I Sveits, som er den Nærmeste InternasJonale flyplassen til Chamonix. Derfra Kan du ta en Skyttelbuss, Trene Eller Ansette en Privat Overførring til Chamonix. Reisen Tar Rundt 1 Tid OG 15 Minutter. Alternativt Kan du kjønn fra Norge, Som Tar Rundt 20 Timer. Det anbefales imidlertid Å ha erfaring med Å kjønn i fjellrike områder og sjekke Værforholdene Før du Tar fatt På Reisen.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment