Reis til Saalbach: 10 reisetips for en populær skilandsby Østerrike

Saalbach, en sjarmerende by i de østerrikske alpene, er en skjult perle som venter på å bli oppdaget. Se for deg å våkne opp til fantastisk utsikt over snødekte fjell og frodige grønne daler. Den skarpe fjellluften styrker sansene dine når du går ut på balkongen i din koselige hytte. Saalbach er et Winter Wonderland som tilbyr en rekke friluftsaktiviteter som ski, snowboard og tobogganing. Men moroa stopper ikke der! I løpet av sommermånedene forvandles Saalbach til en lekeplass med turstier, terrengsyklingruter og paraglidingopplevelser.

Noen høydepunkter i byen inkluderer å rusle gjennom det pittoreske landsbysenteret, nyte tradisjonelt østerriksk mat på lokale restauranter og kafeer, og utforske de kulturelle landemerkene som St. Nicholas “kirke eller Saalbachs skiskyttere.

Stol på oss når vi sier at Saalbach er verdt å legge til reiselisten din. Teamet vårt har personlig opplevd alt denne sjarmerende byen har å tilby, og vi kan bare anbefale de beste attraksjonene for din eventyrlige tur til Østerrike.

Avslutningsvis, uansett om du søker adrenalin-pumpende aktiviteter eller en rolig flukt fra hverdagen, har Saalbach noe for enhver smak. Så pakk sekkene og gjør deg klar for en uforglemmelig reise i dette fantastiske alpine paradiset!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Saalbach? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Schattberg X-Press

Schattberg X-Press Saalbach

Hvis du er en erfaren skiløper eller snowboarder, vet du at kvaliteten på heisene kan gjøre eller bryte opplevelsen din på fjellet. Derfor er Schattberg X-Press en attraksjon for en må-besøk for enhver vintersportentusiast.

Denne heisen er ikke bare noen vanlig skiløft – det er et ingeniørfor Marvel som tar deg opp til noen av de mest fantastiske utsikten i Østerrike. Schattberg X-Press kan skryte av topp moderne teknologi og elegant design, noe som gjør det til en av de raskeste og mest effektive heisene i Europa. Når du stiger opp, ta inn den fantastiske panoramautsikten til Saalbach Hinterglemm og utover.

Men det som virkelig skiller denne heisen, er hastigheten – det hvisker skiløpere og boarders opp til 2.020 meter på bare 8 minutter! Dette betyr mer tid i bakkene og mindre tid på å vente i kø. En gang på toppen er det mange løp å velge mellom, alt fra enkle greener til utfordrende svarte.

Enten du er en spenningssøker som leter etter et adrenalinkick eller bare vil nyte litt rolig ski med fantastisk natur, vil en tur på Schattberg X-Press ikke skuffe.

Morsomt faktum: Schattberg X-Press ble bygget i 2015 og kostet over € 30 millioner å konstruere.


2. Kohlmaisgipfel

Hvis du leter etter en skiattraksjon som er verdt din tid og penger, bør Kohlmaisgipfel absolutt være på listen din. Denne fjelltoppen som ligger i Saalbach Hinterglemm, tilbyr Østerrike en uforglemmelig skiopplevelse, med sin fantastiske panoramautsikt og spennende bakker.

En av hovedårsakene til at Kohlmaisgipfel er en attraksjon for must-visit for skiløpere er på grunn av dets mangfoldige spekter av skråninger som er egnet for alle nivåer. Enten du er en nybegynner eller en ekspert skiløper, er det noe her for alle. Fjellet kan skilte med over 270 km sammenkoblede bakker og 70 moderne heiser, noe som gjør det til et av de største skianleggene i Europa.

Men ski er ikke det eneste å gjøre her. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du prøve ut den toboggan -løpet eller ta en naturskjønn vinterfottur rundt i området. Og hvis du vil ta en pause fra alle aktivitetene, kan du slappe av på en av de mange koselige restaurantene og nyte litt deilig østerriksk mat.

Visste du at Kohlmaisgipfel en gang var hjemsted for sølvgruvedrift? Faktisk kan rester av dette fremdeles sees i noen deler av fjellet i dag.

Totalt sett er Kohlmaisgipfel et utmerket valg for de som søker en spennende, men avslappende skiferie. Med sin fantastiske utsikt og uendelige aktiviteter, er det ikke rart hvorfor denne destinasjonen fortsetter å tiltrekke besøkende fra hele verden.


3. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Hvis du er en ivrig skiløper eller snowboarder, bør Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn definitivt være på bøtte -listen din. Dette ekspansive skianlegget i Østerrike kan skilte med imponerende 270 kilometer bakker, noe som gjør det til et av de største sammenkoblede skiområdene i landet.

Et av høydepunktene på dette skistedet er Schattberg X-Press, en topp moderne gondol som kan transportere opp til 2000 mennesker i timen fra sentrum av Saalbach direkte til toppen av Schattberg-fjellet. Derfra kan du glede deg over fantastisk panoramautsikt og få tilgang til en rekke utfordrende løp for avanserte skiløpere og snowboardere.

Men ikke bekymre deg hvis du er en nybegynner eller mellomløper – det er mange alternativer for deg også! Kohlmaisgipfel tilbyr milde bakker og fantastisk utsikt over Saalbach -landsbyen, mens Bernkogel er kjent for sin morsomme park med skinner og hopp.

Hvis du leter etter enda mer eventyr, kan du ta turen til Fieberbrunn hvor du finner noen av de bratteste bakkene i Østerrike. Og når du trenger en pause fra ski eller snowboard, er det nok av koselige fjellhytter der du kan varme opp med tradisjonell østerriksk mat og drikke.

Totalt sett er Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn et utrolig reisemål for enhver vintersportentusiast. Med så mange bakker å utforske og fantastisk alpin natur å ta inn, er det ikke rart hvorfor denne attraksjonen trekker besøkende fra hele verden.

Morsomt faktum: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn var vertskap for flere arrangementer under Alpine verdensmesterskap i 2015.


4. Bernkogel

Bernkogel Austria

Hvis du er skientusiast, er et besøk i Bernkogel i Saalbach Hinterglemm et absolutt must. Dette skistedet kan skilte med en rekke bakker som imøtekommer alle ferdighetsnivåer, noe som gjør det til det perfekte reisemålet for både nybegynnere og avanserte skiløpere.

Hos Bernkogel finner du over 20 kilometer med ulastelig preparerte pistes, med løp som spenner fra milde nybegynnere skråninger til utfordrende svarte løp. Du kan også dra nytte av det moderne løftesystemet som sikrer minimale ventetider og maksimal tid i bakkene.

Men ski er ikke det eneste Bernkogel har å tilby. Du kan også hengi deg til andre vintersport som snowboard, tobogganing og langrenn. Og hvis du leter etter noen aktiviteter utenfor skråningen, er det mange tilgjengelige alternativer, inkludert skøyter og truger.

Et unikt trekk ved Bernkogel er Night Skiing -mulighetene. Se for deg å gli ned en godt opplyst piste under stjernehimmel – en opplevelse som garantert vil ta pusten fra deg.

Så uansett om du er en erfaren proff eller bare begynner på skimeien, må du huske å inkludere Bernkogel i reiseruten din for et uforglemmelig vintereventyr.

Morsomt faktum: Visste du at Saalbach Hinterglemm ble kåret til den “vakreste landsbyen i Østerrike” av østerrikske TV -seere?


5. Zwölferkogel

Zwölferkogel Austria

Hvis du leter etter en skitestinasjon som har alt, må du ikke se lenger enn Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Med ti forskjellige topper å utforske, hver med sine egne unike løp og attraksjoner, har dette feriestedet virkelig noe for enhver smak. Men hvis du leter etter en utfordring og en uforglemmelig opplevelse, er Zwölferkogel der du vil dra.

På 1 994 meter høy tilbyr Zwölferkogel noe av de mest fantastiske utsikten i hele feriestedet. Og hvis du er en erfaren skiløper eller snowboarder, vil du elske de utfordrende røde og svarte løpene som avvikler bakkene. Men selv om du ikke er helt opp til det nivået ennå, er det mange blå løp, så vel som skiskoler som er tilgjengelige for å hjelpe deg dit.

Noe av det mest spennende ved å gå på ski på Zwölferkogel er sjansen til å ta på seg et av de lengste løpene i Østerrike. “Zwölfer-Nordabfahrt” er et fantastisk 7 kilometer langt løp som vil ta pusten fra deg når du glir nedover bakkene.

Men ski er ikke det eneste å gjøre på Zwölferkogel. Det er også mange koselige fjellhytter der du kan stoppe for en varm drink eller deilig måltid mens du tar deg den fantastiske utsikten rundt deg.

Så uansett om du er en erfaren skiløper som leter etter en utfordring eller bare starter og leter etter et morsomt eventyr, må du sørge for å legge Zwölferkogel på listen din når du besøker Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Morsomt faktum: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Resort ble omtalt i en James Bond -film! I “Spectre” kan Daniel Craigs bånd sees på ski nedover noen av de berømte bakkene.


6. Reiterkogel

Hvis du leter etter en skitestinasjon som har alt, må du ikke se lenger enn Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Med ti forskjellige attraksjoner å velge mellom, er det noe for alle i dette vinteren Wonderland.

En av de mest populære attraksjonene på Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn er utvilsomt Reiterkogel. Dette skitennet tilbyr en spennende opplevelse som vil etterlate selv den mest erfarne skiløperen andpusten. Den lengste morsomme i Østerrike ligger her, som har bølger, tunneler og hindringer som gjør det til en spennende utfordring for både skiløpere og snowboardere.

Men det er ikke bare ski som gjør Reiterkogel til en så flott attraksjon – det er også den fantastiske naturen. Når du glir nedover bakkene, vil du bli behandlet med fantastisk utsikt over fjellene og dalene rundt. Og hvis du er heldig nok til å være der på en klar dag, kan du til og med få et glimt av noe dyreliv.

Ski er selvfølgelig ikke det eneste å gjøre på Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Det er mange andre aktiviteter for å holde deg opptatt når du ikke er i bakkene, inkludert skøyter, tobogganing og truger.

Så hvis du leter etter en vinterferie som har alt, må du sørge for å sette Reiterkogel på Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn på listen din.

Morsomt faktum: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn er et av de største sammenkoblede skiområdene i Østerrike, med over 270 km pitter!


7. Schattberg Süd

Hvis du leter etter et spennende skieventyr, er Schattberg Süd stedet å være. Denne attraksjonen er en av de mest populære skidestinasjonene i Østerrike, og med god grunn. Den fantastiske utsikten fra toppen av fjellet er fantastisk, og skiopplevelsen i seg selv er intet mindre enn spennende.

En av hovedårsakene til at Schattberg Süd er så tiltalende for reisende, er fordi det tilbyr et bredt spekter av bakker for skiløpere på alle ferdighetsnivåer. Enten du er en nybegynner eller en erfaren skiløper, finner du noe her som passer din stil. Løpene er godt preparerte og vedlikeholdt, og det er alltid rikelig med snø på bakken.

Men det som virkelig skiller Schattberg Süd fra andre skianlegg er dens unike atmosfære. De vennlige lokalbefolkningen og den innbydende samfunnet får det til å føles som hjemmefra. Og med så mange gode restauranter og barer i området, er det ingen mangel på ting å gjøre når du ikke treffer bakkene.

Så hvis du planlegger en skitur når som helst snart, må du huske å legge Schattberg Süd på listen din. Du vil ikke angre på det!

Morsomt faktum: Visste du at Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn har over 270 kilometer med skibakker? Det er nok til å holde selv den mest ivrige skiløperen opptatt i flere uker!


8. Lärchkogel

Hvis du leter etter en uforglemmelig skiopplevelse, bør Lärchkogel absolutt være på listen din. Dette fjellet ligger i hjertet av Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, og tilbyr noen av de beste bakkene i Østerrike.

Det som skiller Lärchkogel fra andre fjell er det mangfoldige terrenget. Det er perfekt for både nybegynnere og erfarne skiløpere. De store åpne løpene med milde bakker er perfekte for de som nettopp starter, mens det brattere terrenget garantert vil utfordre selv de mest erfarne skiløperne.

Men det er ikke alt. Utsikten fra Lärchkogel er helt fantastisk. Når du tar deg nedover fjellet, vil du bli behandlet med fantastisk panoramautsikt over de omkringliggende toppene.

Og hvis ski ikke er din greie, ikke bekymre deg – det er mange andre aktiviteter som holder deg underholdt. Du kan ta en trugetur gjennom det vakre vinterlandskapet, eller prøve deg på å toboggane ned en av de mange spennende løpene.

Så hvorfor ikke legge til Lärchkogel i reiseruten din? Med sin fantastiske natur og uendelige aktiviteter, er det sikkert å være en opplevelse du aldri vil glemme.

Morsomt faktum: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn har over 270 km skiløyper og er et av de største sammenkoblede skiområdene i Østerrike!


9. Talstation Kohlmais

Hvis du leter etter et skitestinasjon som tilbyr en rekke bakker, fantastisk utsikt og en generell minneverdig opplevelse, er Talstation Kohlmais absolutt verdt å sjekke ut. Dette skisikringsløftet ligger i Saalbach-Hinterglemm, Østerrike, og tar deg opp til noen av de beste skiområdene i Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Et av høydepunktene med denne attraksjonen er den utrolige panoramautsikten du får glede av når du stiger opp til toppen. Når du kommer til destinasjonen, blir du møtt med en rekke skråninger som er egnet for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert skiløpere. Enten du leter etter et rolig løp eller en utfordrende, er det noe for enhver smak.

Talstation Kohlmais er også kjent for sine utmerkede fasiliteter og fasiliteter. Fra koselige restauranter som serverer varme drinker og snacks til godt vedlikeholdte utleiebutikker, er alt designet for å gjøre oppholdet ditt så behagelig og morsomt som mulig.

En unik egenskap ved denne skiheisen er at den opererer både på dagtid og om natten. Dette betyr at hvis du vil oppleve ski under stjernene eller bare ønsker å unngå høye timer i løpet av dagen, vil dette alternativet være perfekt for deg.

Avslutningsvis, hvis du planlegger en skitur snart og leter etter et spennende sted med fantastisk utsikt og gode skitemuligheter, ikke nøl med å sjekke ut Talstation Kohlmais. Det er et eventyr som sikkert vil legge igjen varige minner!

Morsomt faktum: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn har over 270 kilometer med skitenn!


10. Konigsleiten

Hvis du leter etter en skitestinasjon som har alt, må du ikke se lenger enn Konigsleiten. Dette vakre feriestedet ligger i hjertet av de østerrikske alpene, og tilbyr besøkende et omfattende nettverk av skitenn og heiser som imøtekommer skiløpere på alle nivåer. Enten du er nybegynner eller en ekspert, er det noe her for alle.

En av de viktigste trektene av Konigsleiten er nærheten til noen av de beste skiene i Europa. Med tilgang til over 270 kilometer med skitenn via Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, vil du aldri gå tom for nye stier å utforske. Og med heiser som Schattberg X-Press og Kohlmaisgipfel til disposisjon, kan du bruke mindre tid på å vente i kø og mer tid på å nyte bakkene.

Men ski er ikke den eneste attraksjonen her. Faktisk tar en av de mest unike opplevelsene du kan ha i Konigsleiten en tur på Krimmler -fossefallstoget. Denne smalmåleren tar besøkende på en naturskjønn reise gjennom noen av Østerrikes mest fantastiske landskap, inkludert skog, enger og fossefall.

Uansett hva interessene dine er, vil Konigsleiten garantert ha noe å tilby. Så hvorfor ikke bestille turen i dag og oppleve alt dette fantastiske reisemålet har å tilby?

Morsomt faktum: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ble kåret til det beste skistedet i Østerrike av Skiresort.info i 2020.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er Saalbach bra for nybegynnere?

Saalbach er et flott reisemål for nybegynnere med over 140 km blå løp. Skiskolene i området er utmerkede og tilbyr leksjoner for alle nivåer. Hellingene er brede og godt preparerte, noe som gjør det enkelt for nybegynnere å lære og øve. Heisene er også nybegynnervennlige, med mange sakte bevegelige stolheiser og magiske tepper. I tillegg har landsbyen en vennlig og innbydende atmosfære, med rikelig med après-ski-aktiviteter og restauranter å glede seg over en dag i bakkene.

Er Saalbach bra for avanserte skiløpere?

Saalbach er et flott reisemål for avanserte skiløpere. Med over 270 km bakker og 70 heiser, er det mange utfordrende løp å utforske. Skiområdet har en god blanding av røde og svarte løp, inkludert det berømte verdensmesterskapet Downhill Run, som ikke er for svakhjertet. Off-Piste-ski er også utmerket, med mange muligheter til å utforske fjellene rundt. Feriestedet har også en flott acrès-ski-scene, med mange barer og restauranter å slappe av etter en hard dag i bakkene.

Er Saalbach BH for Avansterte Skiløye?

Saalbach er et Flott Reisemål for Avansterte Skiløyes. Med over 270 km bakker OG 70 Heiser, er Det Mangel Utfordrende Lørp Å Utforke. Skiområdet har en gud bliding av røde og Svarte lørp, inkludert det berømte Verdensmesterskapet downhill run, som ikke er for svakhjertet. Off-piste-ski er også Utmerket, med Mange Muligheter til Å utforske Fjellene Rundt. Feriestedet har også en flott acrès-ski-scene, med Mange barer og restauranter Å slappe av etter en hard dag i bakkene.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment