Reis til Warszawa: 10 reisetips for Polens historie og arkitekturnav

Reiser til Warszawa, er Polen en uforglemmelig reise som du kan ta når som helst på året! Enten det er en avslappende ferie, en helgetur eller en forretningsreise, er det noen gode tips for å sikre at oppholdet i Warszawa er hyggelig og stressfritt.

Når du reiser til Warszawa vil du bli møtt med fantastisk arkitektur og storslått kultur. Besøk det fantastiske Old Town -distriktet som stammer fra 1200 -tallet for en virkelig unik opplevelse. Du bør også utforske byens mange kirker og katedraler som St. John”s Archcathedral eller Marvel på den pittoreske Lazienki Park. For de som søker mer eventyrlystne aktiviteter, er det alltid kajakkpadling på Vistula -elven eller utforsker det historiske slottet.

Men hvorfor stole på oss? Vi har mange års erfaring med å reise rundt i Polen og besøke alle de fantastiske nettstedene og attraksjonene. Vi vet hvor vi kan finne de beste stedene å spise, drikke, handle og sightsee – alt sammen mens vi holder deg trygg og vet nøyaktig hva du kan forvente når du besøker et gitt område. Pluss at vi gir objektive råd – slik at du kan være trygg på at anbefalingene våre er basert på objektivt undersøkte fakta.

Enten det er første gang du reiser til Polen eller tiende, kan du gjøre oppholdet i Warszawa enda bedre ved å følge de ti beste reisetipsene våre! Planlegg fremover og nyt en uforglemmelig tur!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Warszawa? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Old Town (Stare Miasto)

Old Town (Stare Miasto) Warszawa

Gamlebyen er et uforglemmelig reisemål full av sjarm, historie og kultur. Dette fantastiske stedet ble først bygget på 1200 -tallet, men det ble fullstendig gjenoppbygd etter ødeleggelsene forårsaket av andre verdenskrig. Du kan finne mange historiske strukturer her som Castle Square, St. John”s Cathedral og Barbican of Warszawa. Sjarmen kommer fra brosteinsgatene, svingete smug og intrikate arkitektur.

Bortsett fra sightseeing, kan du også glede deg over deilig polsk mat som Pierogi og Kielbasa eller bla gjennom mange butikker. Det er også gallerier hvor du kan se kunstverk av talentfulle lokale kunstnere. Om natten gir området mange muligheter for underholdning med mange puber og klubber å sjekke ut. Den livlige atmosfæren i gamlebyen gjør den perfekt for en morsom kveld også!

Å reise til dette stedet er ikke komplett uten å besøke Royal Castle som ligger i hjertet av gamlebyen. Det er et bemerkelsesverdig eksempel på renessansearkitektur og dens indre gårdsplasser er utrolig pittoreske. Ikke bare det, det er fullt av kunstverk rundt fra malerier til skulpturer, så det er noe for enhver kunstentusiast!

Morsomt faktum: I følge legenden er nær St. John”s Cathedral ved siden av Sigismund -kolonnen et hemmelig mannhull som mystiske skatter er ment å være skjult!


2. Palace of Culture and Science

Palace of Culture and Science Poland

Warszawas palass av kultur og vitenskap

Utforsk det majestetiske palasset i kultur og vitenskap!

Palace of Culture and Science in Warszawa er en imponerende bragd av arkitektur. Bygningen, konstruert i 1955, står som et vitnesbyrd om prestasjonene i Polens sosialistrealistiske periode. Det var opprinnelig ment å feire den rollen kommunisme spilte i det polske samfunnet, men i dag fungerer den hovedsakelig som et senter for kultur og utdanning.

På innsiden kan besøkende finne mange kinoer, teatre, konsertsaler, utstillingsområder, gallerier og mer. Det er også flere populære turistattraksjoner som ligger inne i palasset, inkludert et observasjonsdekke som tilbyr feiende utsikt over Warszawa. Bygningen huser også et stort kjøpesenter med over 80 butikker som spesialiserer seg på alt fra klær til elektronikk.

Etter å ha undersøkt de mange underverkene i selve palasset, bør besøkende være sikker på å sjekke ut en av de mange omgivende attraksjonene – for eksempel den nærliggende Saxon Garden eller Foksal Gallery – for en hel dag med sightseeing i dette livlige området i Warszawa.

Morsomt faktum: I tillegg til å være et kulturelt mekka for lokalbefolkningen, er Palace of Culture and Science også hjem til et av Europas høyeste monumenter – dets viktigste tårn står på 303 meter (993 fot) høy!


3. Łazienki Park

Łazienki Park Poland

Å besøke łazienki Park i Warszawa er et must for hver reisende som besøker byen! Denne vakre og fredelige oasen i Central Warszawa er et flott sted å finne avslapning, utforske naturen og få en følelse av historie.

Łazienki Park ligger i hjertet av byen ved siden av gamlebyen. Den dekker 76 hektar, noe som gjør det til en av de største parkene i Europa. Hovedfunksjonene er en innsjø med flere øyer, monumenter, grønne enger og sjarmerende stier som lar besøkende utforske dette naturlige paradiset. Det er også et amfiteater hvor du kan glede deg over konserter og forestillinger om sommeren.

Historieelskere vil være glade for å merke seg at łazienki Park en gang var hjemsted for kong Stanisław August Poniatowski. Dette er tydelig av praktfulle palasser som Royal Palace on the Water, bygget mellom 1786-94 av Tylman Di Gameren etter kongens anlegg.

Hvis du leter etter noe morsomt å gjøre i łazienki Park, hvorfor ikke besøke Chopin -monumentet? Denne statuen ligger rett ved siden av Belweder Palace nær Ujazdów Avenue, og minnes Polens legendariske komponist Fryderyk Chopin. Hver søndag er det piano -gjenganger under taket!

Kort sagt, łazienki Park er et essensielt reisemål for enhver reisende som besøker Warszawa – så sørg for at du tar deg litt tid fra din travle reiserute for å utforske dette utrolige stedet!

Morsomt faktum: King Stanisław August Poniatowski brukte łazienki Park som jaktplassen hans da han bodde der!


4. Wilanów Palace

Wilanów Palace: En må-se-attraksjon

Hvis du leter etter en utrolig attraksjon som garantert vil imponere, må du ikke se lenger enn Wilanów Palace. Dette praktfulle palasset ligger i Wilanów -distriktet i Warszawa, og er det perfekte stedet å få et fengslende glimt inn i Polenes historie og kultur.

Wilanów ble bygget i 1677 av kong Jan III Sobieski, og er et av de viktigste monumentene i hele Polen, etter å ha fått offisiell betegnelse som et historisk monument av UNESCO. Selve palasset er imponerende, med Rococo og barokkstiler som er fulle av overdådighet og eleganse. På innsiden kan besøkende utforske en rekke rom som Blue Salon, salong og bibliotek – alt fylt med intrikate stykker fra tiden.

Utover selve arkitekturen er det utallige attraksjoner både i og utenfor palassveggene. De omkringliggende hagene er fantastisk vakre, med fargerike blomstersenger som gir et ideelt sted for sommersturer og piknik. I tillegg er det et museum som inneholder malerier og rustninger fra århundrer tidligere – perfekt for alle historiske buffer som ønsker å dykke dypere inn i polsk kultur.

Wilanów Palace tilbyr noe for enhver smak – fra sin imponerende arkitektur til sin spennende historie. Enten du ønsker å sole deg i skjønnhet eller lære noe nytt om polsk arv, har denne attraksjonen alt! Morsomt faktum: King Jan Sobieski var kjent som “The Lion of Lechistan” på grunn av hans modige ledelse under kriger mot Tyrkia!


5. Warsaw Uprising Museum

Oppdag et stykke historie på Warszawa Uprising Museum

Warszawa Uprising Museum ligger i sentrum av Warszawa, og er et av Polens viktigste historiske steder. Det ble åpnet i 2004 for å minnes 60 -årsjubileet for Warszawa -opprøret mot Nazi -Tyskland under andre verdenskrig.

Museet har et mangfoldig utvalg av utstillinger, inkludert våpen, personlige ting og bilder fra de som kjempet i oppstanden. Den har også interaktive skjermer og multimedia -presentasjoner som hjelper besøkende til å få en forståelse av begivenhetens historiske kontekst. I tillegg er det midlertidige utstillinger å utforske også.

Utover sine permanente utstillinger holder museet arrangementer året rundt som forelesninger med eksperter, konserter og filmvisninger relatert til andre verdenskrig eller polsk historie. Besøkende kan til og med delta på gjeninnføringer av kamper som skjedde under oppstanden gjennom forskjellige årstider.

Reisende som besøker dette historiske stedet vil få en enestående innsikt i Polens svulstige fortid og få en grundigere forståelse av hvordan livet var under andre verdenskrig for innbyggere i Polen. Et besøk på dette museet skal ikke gå glipp av!

Morsomt faktum: Under konstruksjonen brukte utbyggere murstein fra ruiner som ble igjen fra kriger forbi rundt 1943-1944 som en måte å hedre de som døde og kjempet i oppstanden!


6. Warsaw Zoo

Leter du etter et blogginnlegg om Warszawa Zoo?

Exploring Warszawa Zoo – En bys inngangsport til naturen

Ligger i hjertet av den travle byen Warszawa, Polen, ligger en av dens mest verdsatte perler – Warszawa Zoo. Byens første zoologiske hage ble åpnet i 1928, og siden har den vokst til et imponerende 45 mål stort anlegg, hjem til over 5000 dyr som tilhører nesten 500 arter.

Når de besøker dyrehagen, vil reisende ha en sjanse til å oppdage noe fantastisk dyreliv fra hele verden. På sine syv forskjellige seksjoner kan reisende utforske alt fra majestetiske sjiraffer i Afrika til innfødte europeiske gaupe eller til og med se sjeldne arter som sibirske tigre eller røde pandaer. Du kan også ta deg god tid og observere mange fugler på nært hold inne i deres aviære hus og undre seg over noen fantastiske krypdyr eller amfibier også.

Bortsett fra å ha store muligheter for å se ville dyr i sine naturlige naturtyper, er Warszawa dyrehage også veldig familievennlig med forskjellige attraksjoner som ponnirider og en peting zoo som er egnet for alle aldre. Og hvis det ikke var nok, er det mange lekeplasser og interaktive aktiviteter tilgjengelig som gjør det enkelt å tilbringe hele dagen uten å bli lei.

Til slutt, i løpet av sommermånedene rundt juni og juli, kan besøkende observere unike nattdyr under spesielle nattturer organisert av zookeepers som er ivrige etter å dele fascinerende historier om lokalt dyreliv!

Besøk Warszawa Zoo – Et dyrerik i din egen hage!

Morsomt faktum: Etablert i 1928 av Stefania łozińska og mannen Jan łoziński som “The Society for Zoology in Warszawa”, har Warszawa Zoo gitt dyrevelferdsopplæring siden den gang med gratis inngang for barn under 4 år!


7. Copernicus Science Centre

Å besøke Copernicus Science Center i Warszawa er en attraksjon som enhver reisende skal oppleve. Det er et moderne, interaktivt vitenskapsmuseum som fungerer som et utdanningssenter for både familier, studenter og voksne elever. Gå inn i vitenskapens fremtid med dette fremtidsrettede anlegget.

Senteret tilbyr en rekke utstillinger relatert til astronomi, fysikk, biologi og jordvitenskap. Gjestene kan utforske flere praktiske interaktive utstillinger som planetariumshow, virtual reality-opplevelser, 3D-utskriftsverksteder og vitenskapsaktiviteter. Det er også et voksmuseum fullt av historiske skikkelser inkludert forsker Nicolaus Copernicus.

Barn kan glede seg over et av de mange utdanningsprogrammene som tilbys i sentrum der de lærer gjennom morsomme eksperimenter og aktiviteter som å bygge sine egne roboter eller eksperimentere med strøm. Copernicus Science Center har noe for alle aldersgrupper og interesser – fra simulerte reiser gjennom det ytre rom til å praktisere roboteknikk.

Den innovative teknologien som brukes i mange av skjermene gjør den til en i sitt slag i Polen. Med mer enn 350 interaktive utstillinger spredt over 4500 m2 i to etasjer er det spennende funn rundt hvert hjørne! Som om det ikke var nok til å holde gjestene underholdt, er det også et observatorium levert av University of Warszawa som ligger på stedet.

Morsomt faktum: Rett ved siden av museet står en eksakt kopi av Warszawas ikoniske “havfrue” -statue!


8. National Museum

#Explore The Grandeur of National Museum i Warszawa

Skjult fra Hustle and Bustle of the City ligger det historiske National Museum of Warszawa. Det gir et spektakulært syn på kulturhistorien til Polen, med mange utstillinger inne.

Museets ekspansive samling spenner over mange århundrer, fra statuer til malerier til sjeldne bøker og manuskripter. Galleriene har noen av Polens mest elskede kunstverk, inkludert mesterverk av Canaletto, Rembrandt og Leonardo da Vinci selv. I tillegg inkluderer samlingen også tekstiler, rustninger og keramikk.

Et besøk i National Museum er ikke komplett uten mange sightseeing -perler bortsett fra hovedattraksjonen. Det er en vakker gårdsplass omgitt av nyklassisistiske og barokke skulpturer; et utsmykket teater (et av Europas eldste); et bibliotek fylt med eldgamle tekster og manuskripter; og mye mer.

Forsikre deg om at du ikke går glipp av de interaktive historiske skjermene som tar sikte på å bringe museets enorme samlinger til live for besøkende! Det er mange multimedieopplevelser designet for å transportere deg tilbake gjennom tid – slik at du kan utforske polsk kultur som aldri før.

Besøk National Museum i Warszawa og opplev polsk arv på sitt beste.

Morsomt faktum: Den første steinen i National Museum ble lagt 3. juni 1862 til ære for Tsar Alexander IIs bursdag – som på den tiden også var konge av Polen!


9. Royal Castle

Royal Castle: A Gem of Warszawa

Warszawas Royal Castle er et vakkert, historisk monument som skiller seg ut blant bybildet. Denne slående strukturen ble designet i barokkstilen og har blitt nøye gjenopprettet til sin opprinnelige prakt. Slottet var gjennomsyret av historien, og var hjemsted for mange konger og dronninger, samt et samlingssted for æresmedlemmer og kurtiser.

Selve slottet er fylt med storslåtte rom dekorert i høy renessansestil. På innsiden kan du utforske detaljerte billedvev, blendende fresker og til og med en stor samling av rustning. Besøkende oppfordres også til å ta inn palassområdet som gir mange muligheter for perfekte øyeblikk med utsikt over byen fra det høyeste punktet.

Slottet fungerer også som et museum der besøkende kan lære om nøkkeltall gjennom polsk historie som kong Jan III Sobieski og dronning Maria Kazimiera som bodde her under deres regjeringer. I tillegg er det roterende utstillinger som fokuserer på forskjellige aspekter av lokal kunst, kultur og hverdag.

Ingen tur til Warszawa ville være komplett uten å utforske dette majestetiske landemerket! Enten det er å beundre arkitekturen eller ta inn historiene sine, lover Warszawas Royal Castle en opplevelse som ingen andre.

Morsomt faktum: En legende hevder at kong Jan III Sobieski plantet to eik ved slottet etter hans triumf mot Turk -styrker ved Wien Siege i 1683!


10. Praga District

Utforsk det mystiske Praga -distriktet i Warszawa

Hvis du leter etter en unik kulturell og historisk opplevelse, er Praga -distriktet i Warszawa det perfekte stedet å besøke. Fra sine travle gatemarkeder til sine fargerike veggmalerier og graffiti -kunstverk, fanger Praga perfekt ånden i Polens livlige hovedstad.

Praga ligger på motsatt side av Vistula -elven fra gamlebyen og har holdt seg relativt uoppdaget av turister inntil nylig. Dette mindre kjente området Warszawa er fullt av sjarm, med historiske bygninger og brosteinsgater som gjenspeiler dens rike historie og kultur.

Man kan finne mange interessante attraksjoner her, for eksempel Koneser Vodka Factory, som en gang var en av Polens mest kjente vodka-produsenter. Museer florerer også: Museum of Caricature & Cartoon Art er et av Warszawas beste steder å utforske komisk kunst fra hele Europa; Mens fotograferingelskere bør ta turen til Fotoplastikon, en tidlig 3D -filmopplevelse fra 1905.

Distriktet er også hjemsted for noen av byens beste nattelivssteder-barer, puber, kafeer og musikksteder gir en rekke besøkende å velge mellom. Hvis du leter etter noe mer lavmælt, kan du ta en spasertur langs Gęsia Street (Goose Street), hvor du finner mange sjarmerende kafeer, antikke markeder og gatekunstnere som utfører arbeidet sitt.

Oppdag den unike energien som Praga tilbyr! Enten det er å nyte de fargerike gatene eller finne skjulte perler som hemmelige jazzbarer eller lokale destillerier, har dette distriktet noe for enhver smak

– inkludert et morsomt faktum – Det er ikke mindre enn fem kirkegårder her for å utforske!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er Warszawa i Polen eller Russland?

Warszawa er hovedstaden i Polen. Det ligger i den øst-sentrale delen av landet, ved Vistula-elven. Det er den største byen i Polen og den niende mest folkerike byen i EU. Warszawa har en lang og rik historie, og er et viktig kulturelt, politisk og økonomisk senter i Sentral -Europa.

Er Polen under russisk styre?

Nei, Polen er ikke under russisk styre. Polen er et suverent land som ligger i Sentral -Europa og er avgrenset av Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Ukraina, Hviterussland, Litauen og Østersjøen. Polen er medlem av EU og NATO, og er en demokratisk republikk. Polen har en lang og sammensatt historie, men siden 1989 har vært en helt uavhengig nasjon.

Er Polen under Russisk Styre?

Nei, polen er ikke under Russisk Styre. Polen er et suverent land som Ligger I Sentral -europa og er avgrenset av Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Ukraina, Hviterussland, Litauen og Østersjten. Polen er Medlem av eu og nato, og er en demokratisk Republikk. Polen Har en lang og Sammensatt Historie, Men Siden 1989 Har Vært en Helt Uavhengig Nasjon.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment