Reis til Korcula: 10 reisetips for den historiske perlen av Kroatia

Det er ingen hemmelighet at Kroatia er et av de vakreste stedene i Europa. Øya Korcula er kronjuvelen, og kan skilte med fantastisk utsikt og verdenskjente strender. Hvis du leter etter et sted å dra på ferie, anbefaler vi Korcula! Her er 10 reisetips for å sikre at turen din er en hyggelig og minneverdig.

For å starte, er det viktig å sørge for at du er forberedt før du reiser til utlandet. Undersøk kulturen i Kroatia, så vel som lokale skikker og lover. I tillegg er det lurt å vite litt om språket på forhånd, slik at du bedre kan forstå lokalbefolkningen og sette pris på kulturen deres enda mer!

Korcula tilbyr mange aktiviteter for alle – fra svømming og snorkling i krystallklart vann til å utforske gamle ruiner eller besøke historiske steder som Kuskovo -eiendommen. Med noe for enhver smak er det ikke noe slikt som kjeder seg på denne vakre øya. Stol på oss når vi sier at du aldri vil gå tom for ting å gjøre her!

Den kulinariske scenen i Kroatia er også noe spesielt – ikke glem å smake på noen tradisjonelle retter som CEVAPI (små grillede pølser som serveres med brød) eller PLJeskavica (krydret hamburgerpatties). Yum! Du vil bli overrasket over mangfoldet av smaker som er tilgjengelige når du spiser i Korcula.

Når du planlegger turen, må du huske at prisene kan variere veldig avhengig av sesongmessighet og tilgjengelighet – så budsjettering fremover er nøkkelen! Dra også fordel av eventuelle rabatter eller kampanjer som tilbys på hotell eller restauranter i høysesongene – dette vil bidra til å holde kostnadene lave, samtidig som du sikrer at du har en hyggelig tid under oppholdet.

Til slutt, ikke glem at Korcula har mange historiske steder som er unike for øya som ikke bør gå glipp av – fra staselige hjem som Stoncica Castle, som har utsikt over en pittoresk bukt, til den gamle nabolaget Moreska hvor du kan utforske tradisjonell arkitektur og gater Legget ut århundrer siden. Ingen besøk ville være komplett uten å oppleve disse skattene fra første hånd!

Med alle disse tipsene i tankene, hva venter du på? Å reise til Korcula lover en uforglemmelig opplevelse full av eventyr og nye minner som vil vare livet ut – begynn å planlegge din neste tur noensinne i dag!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Korcula? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Old Town of Korčula

Old Town of Korčula Korcula

Gamlebyen i Korčula er en sjarmerende middelhavsby på øya Korcula som er rik på kultur og historie. Som en av de mest ikoniske attraksjonene på øya, strømmer besøkende til gamlebyen for sine svingete gater, gotisk arkitektur og fantastisk utsikt.

Å besøke gamlebyen i Korčula er som å ta et skritt tilbake i tid. De smale banene er fylt med brostein som gir den en romantisk og sjarmerende atmosfære. Når du går gjennom gatene, vil du se eldgamle kirker og lyse bygninger som alle gir den unike sjarmen. En av disse kirkene, St. Marks katedral, står som et imponerende eksempel på gotisk arkitektur komplett med gargoyles og statuer gjennom hele utsiden. Ikke langt herfra ligger Marco Polo House hvor eventyrere kan utforske mer om den berømte oppdagelsesreisende som ble antatt å ha blitt født her i 1254.

Fortsett utforskningen din med et besøk i St. Michaels festning som dominerer horisonten og gir spektakulær utsikt over øyer og sjø i nærheten nedenfor. Herfra vind deg ned til Viganj Beach hvor du kan slappe av under kroatisk sol eller nyte noen vannsport hvis du føler deg eventyrlysten! Ikke gå glipp av å besøke Badija kloster som ligger på en øy i nærheten for noen fantastiske severdigheter. Det er mange andre attraksjoner som Zakerjan Tower, Lumbarda Beach, Blato Village og Žrnovo Village verdt å utforske også!

Når du besøker dette bemerkelsesverdige reisemålet, må du huske å bruke noen dager å gå seg vill i sine smale smug – du vil være sikker på å finne mange skjulte perler på reisen din!

Morsomt faktum: Denne lille, men livlige byen har tre museer dedikert spesielt til jakt!

https://youtu.be/MMJrVVpV69Mhttps://youtu.be/MMJrVVpV69M

2. St. Mark”s Cathedral

St. Mark

St. Mark”s Cathedral-En må-besøk attraksjon i Korčula

Gamlebyen i Korčula er et sjarmerende reisemål som ligger ved Adriaterhavskysten av Kroatia. Stedet er full av attraksjoner som fengsler reisende fra hele verden. En slik må-besøk attraksjon er St. Marks katedral.

Denne populære attraksjonen ble bygget på 1200-tallet og rekonstruert i 1864, og er preget av dens romansk-gotiske stil. Inngangsfasaden har utsikt over en pittoresk firkant og kan skilte med et imponerende klokketårn og flere interessante skulpturer. Når de er inne i kirken, blir besøkende behandlet med vakre fresker, marmorsøyler og barokkutskjæringer.

St. Marks katedral har lenge tiltrukket seg lokalbefolkningen så vel som turister fra hele verden på grunn av sin rike historie og kulturelle betydning. Både katolikker og ortodokse kristne strømmer hit for religiøse seremonier som holdes gjennom året, noe som gjør det enda mer herlig for reisende som leter etter en berikende opplevelse.

Besøkende som søker en spesielt minneverdig opplevelse, kan melde seg på en av de organiserte turene som tar dem med på en reise gjennom mange fascinerende gjenstander som er inneholdt i kirkemurene, og dermed gir et innblikk i en av Korčulas eldste historiske steder!

Et morsomt faktum om St. Marks katedral: Det ble bygget kort tid etter at Marco Polo, som ble født i Korčula, etablerte seg som et av Merchant Guilds mest suksessrike medlemmer!


3. Marco Polo House

Utforsk Marco Polo House i Korčula, Kroatia

Reiser du til Korčula i Kroatia? Sørg for å besøke det historiske Marco Polo House, en attraksjon full av historie og fascinerende historier.

Dette kalksteinshuset ligger i gamlebyen i Korčula, og var en gang hjemmet til den anerkjente kjøpmann og oppdagelsesreisende Marco Polo. Den har siden blitt restaurert og omgjort til et museum der besøkende kan utforske sine trekk fra 1600-tallet, for eksempel håndmalte fresker, steintrapper og vakre balkonger. Huset ble bygget i 1317 av Marcos far Nicolo Polo og onkelen Maffeo, som begge var fremtredende kjøpmenn.

Museet tilbyr guidede turer med kunnskapsrike personale som kan fortelle deg alt om livet til denne store oppdagelsesreisende. De vil også fortelle deg om andre bemerkelsesverdige familiemedlemmer som Vincenzo og Carlo Risso – to brødre fra Genoa som var innflytelsesrike i utviklingen av handelsveier mellom Europa og Asia i løpet av renessanseperioden. Besøkende kan få et innblikk i livet gjennom gjenstander som bøker, kart, møbler, malerier og klær fra den tiden.

Dette er et must-see sted for historie buffs eller alle som er interessert i å utforske arven fra Marco Polo! Du kommer bort med en større forståelse av hvordan hans reiser bidro til å forme vår verden i dag.

I tillegg er det til og med et morsomt faktum for besøkende å oppdage: Bygningen sies å ha blitt reist på toppen av romerske ruiner!

Så hvis du leter etter en unik kulturell opplevelse mens du reiser til Korčula – ikke gå glipp av å besøke Marco Polo House!


4. St. Michael”s Fortress

#Discover St. Michael”s Fortress i Korčula

St. Michael”s festning, som ligger på toppen av en høyde med utsikt over byen Korčula, er en av øyas mest kjente attraksjoner. Denne unike festningen ble bygget på slutten av 1500-tallet for å beskytte mot inntrengerne, og tilbyr besøkende en fantastisk utsikt over både havet og gamlebyens terrakotta-takede hus.

Utforsk århundrer med historie når du vandrer rundt de gamle steingodsene og passasjene mens du beundrer vakker utsikt fra toppen av tårnet. Lær om kampene som er bygget for å forsvare seg fra venetianske skip og utforske originale kanoner som fremdeles står vakt i dag. Med en lang, fargerik historie som strekker seg tilbake i nesten 500 år siden fullføringen i 1571, er det lett å bli feid bort av historier om piratangrep og kamper som har funnet sted innenfor disse veggene over tid.

Oppdag et forbløffende utvalg av unike funksjoner, inkludert underjordiske palasser, utkikkspunkter og utkikk innlegg – alt vitner om det som en gang var et blomstrende sentrum for militær aktivitet på Korčula Island. Besøkende kan også utforske to delvis restaurerte kapellsteder som ligger innenfor festningsområdet – de antas å ha blitt bygget til ære for Saint Peter og Saint Paul en gang i løpet av 1600 -tallet.

Ta deg god tid når du utforsker denne historiske festningen og nyt fantastisk utsikt over både land og hav! Det er virkelig en opplevelse å ikke gå glipp av når du besøker gamlebyen Korčula.

Her er et morsomt faktum for besøkende: Legenden har det at Marco Polo tilbrakte litt tid på St. Michael”s da han ble eksilert på sin reise hjem fra Kina!


5. Viganj Beach

Viganj Beach Croatia

Viganj Beach ligger på Pelješac -halvøya, og er en av de beste strendene i Korčula, og tilbyr fantastisk utsikt og mange aktiviteter for å holde besøkende underholdt.

Viganj er paradis for Watersport -fans, med et bredt spekter av aktiviteter som tilbys inkludert Windsurfing, seiling og kajakkpadling. Besøkende kan slappe av på den varme rullesteinstranden mens de beundrer det krystallklare vannet eller utforske det lokale dyrelivet på en naturvandring. Området rundt inkluderer et stort utvalg av restauranter og kafeer som serverer tradisjonell kroatisk mat, samt mange barer som holder åpne til de tidlige timene.

For de som ønsker å våge seg videre, er det flere dagers turer tilgjengelig fra Viganj. Disse inkluderer båtturer til øyer i nærheten, sykkelturer rundt halvøya og vinsmakende turer langs kysten. Uansett hva du velger å gjøre, vil du ikke være under ting å se og gjøre under oppholdet her.

Som om det ikke var nok – morsomt faktum: Viganj Beach har blitt kåret til et av Europas topp 10 kiteboarding -flekker. Med sin pittoreske omgivelser og en rekke vannsportalternativer, er det lett å se hvorfor Viganj Beach er så populær blant turister fra hele verden. Enten du leter etter en actionfylt ferie eller bare et fredelig sted for soling ved sjøen-Viganj Beach har alt!


6. Badija Monastery

Oppdag det fortryllende Badija klosteret i Korčula, Kroatia

Den vakre øya Korčula er hjemmet til en rekke fantastiske attraksjoner og landemerker – en av dem er det fantastiske Badija -klosteret. Dette fortryllende klosteret ligger rett utenfor Blato Village, og tilbyr en fredelig pusterom fra kjas og mas i hverdagen.

Badija -klosteret ble bygget i 1393 av den lokale herskeren Miho Prpa, og ble opprinnelig brukt som et religiøst tilfluktssted for fransiskanske munker. Den gjennomgikk flere renoveringer gjennom århundrene siden den gang, men det er fremdeles gjenkjennelig fra sin opprinnelige form. I dag kan besøkende utforske de fascinerende klosterområdene som er fulle av frodige hager og svingete brosteinsveier som fører til hovedkapellet. På innsiden kan besøkende beundre fantastiske fresker og helligdommer som er fulle av historie og kultur.

Ikke bare gir dette klosteret et stort glimt inn i Kroatias fortid, men beliggenheten er også ganske unikt ettersom det overser både landsbyen nedenfor og ut til havet mot Stončica Island. Besøkende kan ta i seg en spektakulær utsikt mens de undrer seg over denne historiske relikvien, eller de kan til og med glede seg over en båttur rundt Stončica -øya for å få nærmere utsikt over Korčulas ‘Little Saint’.

Å utforske Badija kloster er som å gå tilbake i tid – det er virkelig en fantastisk opplevelse for alle reisende som ønsker å ta en pause fra deres travle liv og koble seg på nytt med naturen. Sørg for å legge til denne attraksjonen til listen din når du besøker Korčula!

Her er et morsomt faktum: Badija kloster ble erklært som et viktig kulturelt monument av UNESCO i 1996!


7. Zakerjan Tower

Opplev skjønnheten i Zakerjan Tower i Korčula, Kroatia

Oppdag skjønnheten og historien til en av Korčulas eldste attraksjoner!

Zakerjan Tower står høyt på en åsside og tilbyr panoramautsikt over gamlebyen Korčula. Det ble bygget i 1546 som en del av et større festningssystem for å beskytte folket mot sine osmanske fiender. I dag fungerer det som en påminnelse om denne rike historien.

Tårnet er også kjent for sin fantastiske utsikt, spesielt ved solnedgang når farger streker over himmelen over. Den unike formen og strukturen gjør det til et attraktivt sted å utforske, med svingete trapper som fører opp til forskjellige nivåer inne. Besøkende kan lære om fortiden og observere hvordan den har vært praktisk talt uendret siden den ble bygget for nesten 500 år siden.

I tillegg til sightseeing, kan du også utforske attraksjoner i nærheten som St. Mark”s Cathedral og Marco Polo House – begge bare en kort spasertur unna! Besøk disse nettstedene for å få en bedre forståelse av Korčulas kultur og arv.

For naturelskere er det mange naturskjønne steder i nærheten som Viganj Beach, Lumbarda Beach, Blato Village og Žrnovo Village. Enten du leter etter en dagstur eller bare vil glede deg over noen rolige aktiviteter utendørs, tilbyr dette området noe for enhver smak!

Et morsomt faktum om Zakerjan Tower er at det ble brukt som et tilfluktssted under andre verdenskrig før den ble gjenopprettet til sin opprinnelige tilstand etter at krigen ble avsluttet i 1945. Dette gjør det enda mer spesielt å vite at generasjoner har hatt det over tid!

Besøk Zakerjan Tower i dag og opplev dens spektakulære skjønnhet med dine egne øyne!


8. Lumbarda Beach

Lumbarda Beach er kjent for sin fantastiske skjønnhet og krystallklare vann, og er et ideelt sted for turister i Korčula. Enten du ønsker å slappe av og suge solen mens barna bygger sandslott eller nyter en rekke vannsport som vindsurfing, seiling eller dykking bare offshore, har denne stranden noe for enhver smak.

Den nærliggende Rudići -stranden tilbyr en roligere opplevelse, perfekt for de som søker litt fred og ro. Med sitt uberørte landskap av furuskoger og rolige bukter, er ikke denne skjulte perlen på øya gå glipp av. Det er også flere restauranter i nærheten der gjestene kan glede seg over tradisjonelle kroatiske retter og fersk sjømat fanget fra Adriaterhavet.

En kort spasertur fra Lumbarda Beach tar deg til en av de eldste vinprodusentene på øya som produserer hvitvinvarianter som er unike for den regionen. Det er veldig gøy hvis du har tid til å ta en tur med det vennlige personalet før du smaker på noen deilige viner!

Hvis du trenger mer adrenalinfylte aktiviteter, kan du gå opp til St. Michael”s Fortress som en gang ble brukt under kriger mellom Venezia og Østerrike på 1600-tallet. Utsikten fra på toppen av denne festningen er fantastisk vakker – perfekt for både fotografer eller sightseere!

På vei tilbake til Lumbarda Beach, sørg for å besøke Zakerjan Tower – bygget av lokale fiskere for hundrevis av år siden som et utkikkstolpe. Det er et interessant stykke historie som fremdeles står sterkt i dag!

På Lumbarda Beach er det noe morsomt å vente rundt hvert hjørne – soling etterfulgt av lunsj på en av de nærliggende restaurantene; svømme i det klare blå havet før du tar en naturskjønn spasertur gjennom nærliggende naturstier; besøker Rudići Beach; Å turnere lokale vingårder og oppleve andre populære attraksjoner som St. Mark”s Cathedral og Marco Polo House … det er ikke rart at så mange turister strømmer tilbake hit år etter år!

Morsomt faktum: Over 277 fuglearter har blitt sett hekkende nær Plum Bay ved Blato Village – som ligger omtrent 5 miles innover fra Lumbarda Beach!


9. Blato Village

Utforske sjarmen til Blato Village

Hvis du leter etter et pittoresk og avslappet sted å utforske i Kroatia, må du ikke se lenger enn Blato Village. Denne historiske landsbyen som ligger på øya Korčula er et sjarmerende reisemål for reisende som søker litt tid borte fra kjas og mas.

Byen er hjemsted for imponerende kirker, inkludert St. Mark”s Cathedral og Marco Polo House, samt en rekke befestede strukturer som St. Michael”s Fortress og Zakerjan Tower. Fra sin eldgamle arkitektur til sine landlige landskap og vennlige lokale, er Blato virkelig et unikt sted som er verdt å besøke under dine reiser til Korčula.

Den nærliggende Viganj Beach fungerer som et ideelt sted for soling, svømming, eller bare nyter den fantastiske utsikten over Adriaterhavet. I tillegg er det mange utendørsaktiviteter tilgjengelig på Lumbarda Beach, inkludert kajakkpadling og snorkling. Andre interessepunkter inkluderer Badija kloster i landsbyen Komiza og Žrnovo med sine tradisjonelle steinhus – begge ligger bare en kort kjøretur fra Blato Village.

Bruk litt tid på å rusle rundt dette sjarmerende hjørnet av Kroatia for en opplevelse som sikkert vil være hos deg i årene som kommer! Og hvis du planlegger turen i august eller september, må du huske å sjekke ut deres årlige eselritt – det er definitivt noe annerledes!


10. Žrnovo Village

Landsbyen Žrnovo på øya Korčula er et spennende sted for reisende å utforske. Her vil du finne en unik blanding av byliv og fantastiske landskap i en pakke. De gamle steinhusene er originale og godt bevarte, noe som gjør det til en hyggelig opplevelse å vandre gjennom landsbyens trange gater. Dessuten kan besøkende glede seg over tradisjonell kroatisk mat og vin på de mange restaurantene og barene som stiller brosteinsbelagte veier.

På denne siden av øya kan besøkende utforske naturen på sitt beste med fantastisk utsikt fra mange utsiktspunkter. Man kan klatre opp for å se den naturlige skjønnheten i dette området eller ta en rolig spasertur gjennom sine pittoreske vingårder. De som er interessert i kultur har gode alternativer her også, da det er flere kirker og monumenter som gir innsikt i regionens lange historie.

For en dag med avslapning på sitt fineste, ta turen over til Lumbarda Beach eller Viganj Beach, begge som ligger i nærheten av Žrnovo -landsbyen. Der kan du lene deg tilbake og suge solen mens du nyter litt ferskfanget sjømat som tilbys på lokale spisesteder ved stranden. Eventyrere vil elske å utforske Zakerjan Tower eller St Michael”s Fortress for en adrenalinfiks!

Kort sagt, Žrnovo Village tilbyr noe for enhver smak – enten det er kulturelle opplevelser eller utendørs aktiviteter – så hvorfor ikke gjøre det til din neste destinasjon?

Morsomt faktum: Marco Polo har blitt sagt å ha bodd i nærheten av Žrnovo -landsbyen!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva er Korcula kjent for?

Korcula er en vakker kroatisk øy som ligger utenfor den dalmatiske kysten. Det er kjent for sine fantastiske strender, krystallklart vann og frodig middelhavsvegetasjon. Det er også kjent for sin unike arkitektur, med sin gamleby som et UNESCOs verdensarvsted. Øya er også kjent for sin tradisjonelle musikk og dans, og er et populært reisemål for seiling og vannsport.

Hvor lang er ferge fra Dubrovnik til Korcula?

Fergen fra Dubrovnik til Korcula tar vanligvis mellom 60-90 minutter, avhengig av tid på dagen og hastigheten på fartøyet ditt. Det anbefales at du bestiller en billett på forhånd, ettersom billetter er begrenset og har en tendens til å selge ut raskt i høye reisetid. Under reisen kan du beundre noen av Kroatias virkelig nydelige natur, inkludert uberørte Adriateric Waters, vakre kroatiske øyer og flere historiske dalmatiske byer. Hvis du velger en direkte avgang fra Dubrovnik uten å måtte bytte båter i noen havn derimellom, vil du kunne ankomme Korcula innen 1 time og 15 minutter – forutsatt at det er gunstige værforhold under reisen. Kos deg med tiden din!

Hvor lang er ferge fra Dubrovnik til Korcula?

Fergen Fra Dubrovnik Til Korcula Tar Vanligvis Mellom 60-90 Minutter, Avhengig Av Tid På Dagen OG Hastigheten På Fartøyet Ditt. Det anbefales at du bestiller en Billett På Forhånd, ettersom billetter er Begrenset og har en tendens til å sgelge ut raskt i høye reisetid. Under Reisen Kan du Beundre Noen av Kroatias Virkelig Nydelige Natur, Inkludert Uberørte Adriataric Waters, Vakre Kroatiske Øyer og Fere Historiske Dalmatiske Byer. Hvis du Velger en direekte avgang fra dubrovnik uten å måtte bytte Båter i noen hare derimellom, vil du kunne anterme Korcula inn 1 tid og 15 minutter – forutsatt på det er gunstige værforhold under Reisen. KOS Deg Med Tiden Din!

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment