Reis til Kappadokia: 10 reisetips for Tyrkias Hot Air Balloon Capital

Gjør deg klar for et livs eventyr i Kappadokia, Tyrkia! Denne utrolige byen har noen av de mest unike og fryktinngytende landskapene du noen gang vil se. Fra ruvende fjellformasjoner til fantastiske daler, hvert hjørne du svinger vil etterlate deg i fullstendig forundring. Og den beste måten å oppleve alt på? En tur i luftballong ved soloppgang!

Kappadokia er kjent som verdens ballonghovedstad, og med god grunn. Mens du svever høyt over fe-skorsteinene og terrenget utenom verdens, vil du føle at du svever på en drømmende sky. Utsikten er virkelig fantastisk og noe som ikke kan gå glipp av.

Men det er ikke alt Kappadokia har å tilby. De gamle underjordiske byene er et must-see, så vel som de utallige naturskjønne turstiene gjennom dalene. Og ikke engang få oss i gang med maten – tradisjonelle tyrkiske retter som kebab og baklava vil få smaksløkene til å danse av glede.

Vi har satt sammen en liste over toppattraksjoner i Kappadokia som vil slå deg til ro. Stol på oss, vi vet hva som gir en uforglemmelig reiseopplevelse. Så pakk kofferten og gjør deg klar til å bli revet med av Kappadokia magi!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Kappadokia? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Goreme National Park and the Rock Sites of Kappadokia

Goreme National Park and the Rock Sites of Cappadocia Kappadokia

Goreme nasjonalpark og rockestedene i Kappadokia

Goreme National Park og dens fantastiske rockesider i Kappadokia er noen av de mest imponerende severdighetene i Tyrkia. Regionen er en fantastisk vakker samling av utrolige rockeformasjoner dannet av millioner av år med erosjon på grunn av vind og regn. Millioner av besøkende har kommet for å undre seg over dette geologiske eventyrlandet, der naturen har skapt en hel verden ut av stein.

Det er hjemmet til de bemerkelsesverdige fe -skorsteinene, hundrevis av huleboliger skåret inn i steiner, kirker malt med bysantinske fresker, underjordiske byer, gamle slott og mer. Dette er et perfekt reisemål for de som søker eventyr, kulturell utforskning og fantastisk natur.

En av de mest imponerende funksjonene er Uchisar Castle, som er et av de høyeste punktene i Kappadokia og tilbyr fantastisk utsikt over området. Andre steder som er verdt å besøke inkluderer Kaymakli Underground City, Derinkuyu Underground City, Pasabag Valley og Devrent Valley. Ihlara -dalen er også et flott sted for fotturer.

For en ekstra moro er det Zelve Open Air Museum som viser frem tradisjonelle huleboliger eller som kristne pilegrimer kan besøke Selime -klosteret som var innebygd i et klippeflate på 1200 -tallet. Endelig ikke glem Soganli -dalen, kjent som Fairy of Fairy Chimneys!

Goreme nasjonalpark og rockestedene er fullpakket med magiske severdigheter som lar deg blendet.

Morsomt faktum: “Fairy Chimneys” fikk navnet sitt fra lokalbefolkningen som trodde de ble dannet av kraftige fe som brukte dem til å bygge hjem eller skjule skatter inne!


2. Derinkuyu Underground City

Derinkuyu Underground City Turkey

Derinkuyu Underground City i Tyrkia – en fantastisk attraksjon for reisende

Leter du etter en unik og interessant attraksjon å utforske på din neste tur? Du bør absolutt vurdere Derinkuyu underjordiske by som ligger i Kappadokia, Tyrkia. Dette enorme underjordiske komplekset antas å ha blitt bygget i løpet av 800 -tallet f.Kr. av tidlige kristne som et tilfluktssted fra forfølgelse og ble senere utvidet av det bysantinske imperiet.

Derinkuyu -nettstedet består av 18 historier som du kan utforske, inkludert et bredt spekter av kirker og andre åndelige steder. Den inneholder også forskjellige rom som vinprodusenter, staller, skole og til og med overnattingsrom. Det er også over 200 ventilasjonsaksler i hele byen som gir rikelig med frisk luft i løpet av turen!

Når du besøker denne underjordiske byen, er en ting du vil legge merke til at veggene er dekorert med vakre fresker og intrikate utskjæringer. Byen har også et imponerende dreneringssystem som hjelper til med å beskytte det mot flom. Det totale arealet av komplekse dekker rundt 10 km!

Høydepunktet med å besøke Derinkuyu Underground City oppdager de mange hemmelighetene – noen besøkende mener det fremdeles er uløste mysterier som er gjemt dypt under bakkenivå! Et morsomt faktum om denne underjordiske byen er at den skiller to forskjellige kontinenter – Asia og Europa!

Totalt sett gir denne utrolige destinasjonen en opplevelse i motsetning til noe annet – uansett om du er interessert i historie eller bare ønsker å undre deg over skjønnheten til dette unike nettstedet, er Derinkuyu Underground City verdt et besøk! Utforsk de gamle hallene og oppdag de skjulte hemmelighetene for deg selv.


3. Ihlara Valley

Ihlara Valley Turkey

Ihlara Valley: En interessant attraksjon for reisende

Hvis du leter etter en fredelig og pittoresk flukt fra liv og mas i hverdagen, må du ikke se lenger enn ihlara -dalen. Denne fantastiske 4 km -dalen som ligger i Kappadokia, Tyrkia vil garantert fange sansene dine med sine unike bergformasjoner og varme atmosfære.

Hovedtrekningen av denne attraksjonen er den rene skjønnheten som den utstråler. Dens taggete klipper gir et unikt bakteppe for det livlige grøntområdet, mens Melendiz -elven forsiktig slynger seg gjennom dalen, og skaper en fortryllende atmosfære. Området er også hjemsted for mange kirker og klostre som er gjemt innenfor sine rammer – mange som dateres tilbake århundrer – noe som gjør det til et flott sted for historieelskere. Besøkende er i stand til å vandre langs stier foret med disse gamle monolitiske strukturene, ta inn sin skjønnhet og forestille seg hvordan livet var i løpet av deres storhetstid.

I tillegg til å være et estetisk tiltalende reisemål, tilbyr Ihlara Valley besøkende mange aktiviteter også. Fotturer og terrengsykling er spesielt populære her på grunn av den naturskjønne utsikten, mens besøkende også kan delta i tradisjonelle tyrkiske aktiviteter som keramikk, veving og kalligrafi -klasser eller til og med bare lene deg tilbake og slappe av på en av de nærliggende kafeene eller restaurantene.

Ihlara Valley er et må-besøk destinasjon for de som søker en uforglemmelig opplevelse i Tyrkia. Ikke bare tilbyr det fantastisk utsikt, men det er også perfekt for de som ønsker å fordype seg i lokal kultur og lære mer om Tyrkias fascinerende historie. Et morsomt faktum om denne dalen? Det var en gang hjem til tusenvis av ville geiter som antas å gi lykke!


4. Uchisar Castle

Uchisar Castle: En guide til den majestetiske bergdannelsen i Kappadokia

Å besøke Uchisar Castle er et must når du utforsker Kappadokias fantastiske rockesider. Slottet står høyt på det høyeste punktet i regionen og tilbyr fantastisk utsikt over Göreme nasjonalpark og dens omkringliggende daler. Det er lett å se hvorfor dette stedet trekker så mange besøkende fra hele verden hvert år.

Dette slottet stammer fra tidlig romersk periode og pleide å være et stort slottkompleks før det delvis ble ødelagt under et jordskjelv. De resterende tårnene er imidlertid ganske imponerende, og viser fantastiske bevis på hvor godt disse bergformasjonene har motstått tid. I noen deler kan du fremdeles lage vindusåpninger, trapper og tunneler som ble laget for århundrer siden av mennesker som gjorde hjemmene sine i steinene.

Det beste med å besøke Uchisar er å ta inn sin fascinerende panoramautsikt; Når du har nådd toppen, kan du ta inn det fantastiske landskapet med egne øyne. Ta med deg en piknik lunsj eller bare slappe av på en av benkene mens du suger opp den majestetiske utsikten som ligger foran deg.

Morsomt faktum: Uchiser Castle blir noen ganger referert til som “The Chimney Wars” på grunn av hundrevis av høye søyler som ligner skorsteiner!


5. Kaymakli Underground City

Kaymakli Underground City: En unmissable attraksjon i Tyrkia

Besøker Tyrkia? Sørg for å legge den fascinerende Kaymakli underjordiske byen til reiseruten din. Denne eldgamle og intrikate byen, skåret ut av bergarter, stammer fra hetittitale sivilisasjonen på 800 -tallet f.Kr. De mange nivåene, konstruert med underjordiske korridorer og kamre som ble brukt til lagring og beskyttelse i krigstider står fortsatt i dag. Besøkende vil bli overrasket av steinhjem som er forbundet med tunneler og trapper i hele denne byen under overflaten.

Det imponerende underjordiske komplekset består av åtte etasjer med over 100 mellomrom, inkludert staller, kirker, kapeller, levende suiter, samt rustninger og kjellere for å lagre mat. Totalt skapte det et trygt rom for tusenvis av landsbyboere fra omegn – et show av styrke fra denne lenge tapte sivilisasjonen!

Vandre gjennom smale passasjer mellom rader med søyler og utforske store kamre som kan ha blitt brukt til religiøse seremonier eller regjeringsmøter. Og ikke glem å slå opp: Noen rom har til og med ventilasjonsaksler gjemt i taket! Sørg for å ta et kamera; Du vil ikke gå glipp av å fange denne bemerkelsesverdige bragden med ingeniørfag.

For en ekstra spesiell opplevelse, bør du vurdere å bestille en guidet tur under besøket. Lær mer om hvordan denne eldgamle byen ble bygget og bebodd av mennesker for hundrevis av år siden mens du utforsker dypet. Det vil føles som å reise tilbake i tid!

Oppdag noe nytt – Utforsk det underjordiske undringen som er Kaymakli!

Morsomt faktum: Kaymaklis navn oversetter bokstavelig talt som “stedet der folk begraver seg”!


6. Zelve Open Air Museum

Zelve Open Air Museum: Opplever en gammel kultur i Kappadokia

Hvis du ønsker å utforske Kappadokia og dens eldgamle kultur, er Zelve Open Air Museum det perfekte stedet å starte. Denne attraksjonen ligger i nærheten av Göreme nasjonalpark, og har gamle ruiner satt midt i fantastiske rockformasjoner.

Zelve består av tre daler med hus og kirker skåret inn i bergarter av tidlige kristne i det 10. århundre e.Kr. Du kan også se flere fe -skorsteiner (høye, tynne spindler av berg dannet av erosjon) som er naturlig skulpturert gjennom århundrer.

Mens du utforsker, kan det hende du finner deg selv å gå langs smale stier mellom smuldrende fjellkuttede boliger og kirker for å avdekke en av Zelves skjulte perler: en bysantinsk “Apple Church” med intrikat malte fresker på veggene. Kirken antas å dateres tilbake til 1100 -tallet e.Kr. og ble oppkalt etter de små eplene som er skåret inn i utsiden.

Området tilbyr også imponerende utsikt fra de høye utsiktspunktene, noe som gjør det til et flott sted for fotografering eller bare tar inn naturen. I tillegg, hvis du holder øynene åpne mens du utforsker, kan du til og med oppdage litt dyreliv som SCOPS Owls og Jays!

Oppdag et unikt stykke historie på Zelve Open Air Museum.

Morsomt faktum: Det er mer enn 100 arkaiske boliger og kirker i komplekset!


7. Pasabag Valley

I Pasabag Valley, også kjent som Monks Valley, kommer besøkende fra hele verden for å se de fantastiske rockeformasjonene som ble skåret ut av erosjon. Du kan finne soppformede fe-skorsteiner som står høyt mot landskapet! Mange av disse strukturene har uthulet vinduer og dører som ble brukt av munker for århundrer siden som boligkvarter under retreatsene sine.

I dag kan besøkende utforske området og se på de mange feeskorsteinene i forskjellige størrelser, former og farger. Det er en følelse av ro knyttet til dette stedet hvor man kan glede seg over all fred og ro. Utsikten er fantastisk, og det er noe mystisk med denne dalen som bare fascinerer deg.

Det som gjør Pasabag Valley så spesiell, er nærheten til andre kjente attraksjoner som Zelve Open Air Museum, Devrent Valley eller Selime Monastery. Dette gir deg muligheten til å planlegge besøket ditt for å omfatte alt i en utflukt. Det er en fantastisk opplevelse å ta noen timer fri og gå rundt i disse unike severdighetene i Kappadokia -regionen og utforske skjønnheten i landsbygda!

Morsomt faktum: Ordet “Pasabag” betyr “Pacha”s Vineyard” og tar navnet fra en munk som bodde her i løpet av 1200 -tallet!


8. Devrent Valley

Utforsk den rolige skjønnheten i Devrent Valley i Tyrkia

Devrent Valley ligger i Central Tyrkia, og er en av Kappadokia mest fantastiske naturlige attraksjoner. Et landskap prikket med koniske formede åser, også kjent som Fairy Chimneys, denne andre verdens dalen tilbyr en fascinerende utsikt som du ikke finner andre steder.

De rare bergformasjonene i dette området har blitt skåret inn i fascinerende former med erosjon av vind og vann gjennom tusenvis av år. En rekke merkelig formede bergarter og steiner sørger for en surrealistisk opplevelse når du vandrer gjennom dalen. Det er et ideelt sted for rolige utendørs turer i naturen eller bare å ta bilder og beundre den særegne, men magiske naturen.

Oppdag unikt dyreliv mens du utforsker dalen, inkludert rever, kaniner, øgler og sommerfugler. Det er mange pikniksteder her hvis du vil bruke litt tid på å beundre skjønnheten med dine venner eller familie også!

Den berømte tyrkiske skulptøren Mustafa Sağlam har lagt til lokket av Devrent Valley ved å lage sine egne skulpturer ut av stein – som skildrer dyr som hester og kameler – som kan sees rundt eiendommen. Dette sære tilskuddet gjør det enda mer tiltalende å besøke!

Hvis du leter etter surrealistiske landskap som er verdig et postkortbilde eller bare for et fredelig tilfluktssted vekk fra kjas og mas, kan du ta turen til Devrent Valley i Tyrkia – det vil ikke skuffe! Å, og visste du det? Dette området antas å være fødestedet til julenissen!


9. Soganli Valley

Tyrkias Soganli -dal er et høydepunkt for enhver reisende. De vakre rockeformasjonene, utrolige fresker og fascinerende historie gjør det til et absolutt må-se-reisemål. Dalens unike landskap gir fantastisk utsikt, noe som gir den perfekte fotomuligheten!

Soganli Valley var opprinnelig hjem til gamle kristne kirker, hvorav mange har blitt fantastisk bevart. Besøkende kan utforske femten forskjellige huler i sin opprinnelige tilstand. Disse monumentene er fulle av fresker med utsøkt bysantinsk kunst fra 4. til 11. århundre – som representerer noen av de viktigste eksemplene på tidlig kristenmaleri over hele verden.

Selve dalen tilbyr også en rekke naturlige underverker, som fe -skorsteiner – interessante bergformasjoner skapt av erosjon forårsaket av vind og regn over tusenvis av år. Her kan du finne fantastisk utsikt, en uventet oase midt i den ørkenlignende atmosfæren som dominerer denne regionen.

Bare en kort kjøretur unna kan reisende besøke det som antas å være en av de eldste moskeene i Anatolia – en vakker bygning med intrikate designelementer som gjør det verdt turen!

Som om det ikke var nok, har Soganli også fantastiske turstier som lar deg besøke avsidesliggende kirker og utforske videre i daler hvor du kan finne mer fantastiske overraskelser – fra skjulte klostre til fantastisk utsikt over sjeldne planter og dyr.

For de som leter etter en unik opplevelse fylt med interessante historiske steder og fantastiske naturlige underverker, er Soganli Valley absolutt verdt å utforske!

Morsomt faktum: Valleyen holder fremdeles mange festivaler gjennom året og hedrer sin rike kulturarv!


10. Selime Monastery

Selime kloster: En historisk og kulturell attraksjon for besøkende

Selime -klosteret er et av de største og eldste klostrene i Tyrkia, som ligger i nærheten av byen Ihlara i hjertet av Kappadokia. Dette historiske stedet er kjent for sin spektakulære fjellkuttede arkitektur, viltvoksende gårdsplasser og særegne hulekirker, noe som gjør det til et ideelt reisemål for reisende som ønsker å utforske Tyrkias rike kulturarv.

På Selime-klosteret kan besøkende utforske de labyrintlignende veggene, oppdage gamle utskjæringer, vitne til livlige fresker og undre seg over det majestetiske åpne rommet som finnes i de mange kamrene. Klosteret huser også en enorm samling av gjenstander fra forskjellige tidsepoker som dateres tusenvis av år tilbake.

Et av høydepunktene på Selime kloster er dets fantastiske naturlige omgivelser. Fra toppen av et av de viktigste tårnene, kan besøkende ta inn en feiende utsikt over Ihlara Valley”s frodige åser og slyngende elver når de reiser gjennom tiden.

Selime kloster tilbyr en unik mulighet til å fordype seg i historie og kultur. Med en blanding av religiøse monumenter og fantastisk natur, er denne historiske skatten garantert å fascinere alle som besøker den. Her er et morsomt faktum: Arkeologer har avdekket gamle gjenstander som mynter og keramikk under graver som ble utført i monumentet – noe som gir besøkende et nært blikk på noen av Kappadokia tidlige dager!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva er den beste måneden å besøke Kappadokia!?

Den beste måneden å besøke Kappadokia er april. Det er det perfekte tidspunktet å utforske regionens unike landskap og nyte det milde været. Dagene er varme og solfylte, med temperaturer fra 15 til 25 grader Celsius. Nettene er kjøligere, noe som gjør det ideelt for camping og stirrende. Landskapet er også på sitt vakreste i løpet av denne tiden, med de livlige fargene på villblomstene i full blomst. April er også det perfekte tidspunktet for varmluftsballongturer, som gir fantastisk utsikt over regionen.

Er Kappadokia billigere enn Istanbul?

Cappadocia er generelt billigere enn Istanbul, spesielt når det gjelder overnatting. Innkvartering i Kappadokia er vanligvis mye rimeligere enn i Istanbul, og mat- og transportkostnadene er også lavere. Imidlertid er det mange attraksjoner i Istanbul som har en inngangsbillett, så hvis du planlegger å besøke mange severdigheter, kan de samlede kostnadene dine være høyere.

Er Kappadokia Billigere Enn Istanbul?

Kappadokia er Generelt Billigere Enn Istanbul, Spesielt Når Det Gjelder overnatting. Innkvartering I Kappadokia er vanligvis mye Rimeligere Enn I Istanbul, OG Mat- og Transportkostnadene er også Lavere. IMIDLERTID ER DET MANGE ATTRAKSJONER I ISTANBUL SOM HAR EN INNGANGSBILLETT, SÅ HVIS DU PLANLEGGER Å BESØKE MANGE SERVEGHETER, Kan de SamleDe Kostnadene Dine Være Høyere.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment