Reis til Valencia: 10 reisetips for kunst og vitenskap i Spania

Valencia er et must-se-reisemål i Spania. Det er en by med levende kultur og fantastisk arkitektur, gjennomsyret av århundrer med historie, med en rekke severdigheter for å blende alle slags reisende. Fra rolige torg og fredelige parker til travle markeder og fargerike bygninger, det er noe nytt å oppdage rundt hvert hjørne.

De som leter etter en oppslukende kulturell opplevelse, bør ta turen rett mot den gamle byen hvor de kan vandre midt i de smale banene og Grand Boulevards, utforske museer i verdensklasse og til og med finne noen få skjulte perler som bare lokalbefolkningen vet om. Det er mange kafeer, restauranter, barer og nattklubber å utforske også – ikke bare på dagtid, men også i de små timene.

Hvis du leter etter utrolige attraksjoner, vil Valencia garantert ha noe for deg. Enten dets hundre år gamle katedraler eller moderne vitenskapsmuseer; eldgamle vegger eller samtidskunstsamlinger; Alleyways foret med tapasbarer eller åpne firkanter fulle av musikere – det er ikke noe bedre sted enn Valencia for å oppdage noen uforglemmelige minner!

Vi tror det er verdt et besøk Valencia – det ble tross alt kåret til en av verdens vakreste byer av CNN! Så pakk sekkene og gjør deg klar til å utforske alt som denne pittoreske byen har å tilby.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Valencia? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia

Ciudad de Las Artes y Las Ciencias ligger i byen Valencia, og er et fantastisk underholdningsbasert kulturelt og arkitektonisk kompleks. Denne fantastiske attraksjonen består av fem ikoniske bygninger – Hemisfèric, Umbracle, Museo Príncipe Felipe, Oceanogràfic og Palau de Les Arts Reina Sofía – og også en friluftspark med en kunstig innsjø. Alle attraksjoner gir besøkende en unik opplevelse.

Hemisfèric er der IMAX Cinema og Planetarium ligger. Den er bygget i en halv kuppelform som ligner det ene øyet som er ganske bemerkelsesverdig. Besøkende blir betatt av den moderne designen, og du kan kjøpe billetter for å se en IMAX -film eller glede seg over stjerneshowet i planetariet.

Umbracle gir en sjarmerende spasertur omgitt av fascinerende natur som omgir den fra alle sider. Besøkende har tilgang til flere planter fra mange deler av verden mens de er fortryllet av inspirerende skulpturer.

Oceanogràfic er et fantastisk akvarium med mer enn 45000 arter av dyr som spenner fra havhester til seler, delfiner, haier og isbjørn blant andre! Dette gjør at besøkende kan glede seg over skjønnheten i det havlivet uten å måtte dykke ned i åpent vann – det har til og med et basseng hvor du kan svømme med delfiner!

Palau de Les Arts Reina Sofia er en annen stor attraksjon her og tilbyr operaforestillinger som garantert vil være underholdende for alle seere så vel som daglige forestillinger på deres LA Sala Experimental Theatre.

Sist, men ikke minst, er det Príncipe Felipe Science Museum som utdanner besøkende om vitenskap og teknologi gjennom interaktive utstillinger som roboter eller robotikklaboratorier; Dette museet gjør læring morsomt for både barn og voksne!

Videre donerer Ciudad de las Artes y Las Ciencias 1% av inntekten hvert år til sosiale prosjekter som ‘Red Solidaria’ som hjelper mennesker i nød over hele Spania. Så å besøke ikke bare tilbyr mye underholdning, men hjelper også til å støtte meningsfulle årsaker!

Morsomt faktum: Ciudad de las Artes y Las Ciencias ble designet av den anerkjente Valencian -arkitekten Santiago Calatrava Valls som vant flere priser for sitt fantastiske arbeid med dette prosjektet!


2. La Lonja de la Seda de Valencia

Valencia er rik på kultur og historie, samt mange attraksjoner som garantert vil være av interesse for enhver reisende. En slik attraksjon er La Lonja de la Seda de Valencia, en overdådig dekorert bygning konstruert på 1400 -tallet. Nettstedet fungerte som en silkeutveksling og ble senere erklært verdensarvsted av UNESCO. Det er en av de mest imponerende bygningene i hele Valencia.

Når du kommer inn i La Lonja de la Seda de Valencia, vil du være forferdelig av dens intrikate design. Takene er fylt med treskjæringer, mens veggene har mange statuer og fresker som forteller historier om dager som har gått. Besøkende kan beundre sine imponerende gårdsplasser og ta inn den fantastiske utsikten fra takterrassen. På toppen av alt dette er det rikelig med kunst som vises i hele bygningen for din glede.

For å sikre at du ikke går glipp av noe under besøket ditt i La Lonja de la Seda de Valencia, sørg for å utforske hvert hjørne – det er noe nytt og spennende rundt hver tur! Du har til og med sjansen til å sjekke ut noen tradisjonelle håndverkerverksteder i nærheten; Håndverkere utfører fortsatt sin handel her ved å bruke metoder fra århundrer tilbake.

Morsomt faktum: Den offisielle åpningsseremonien for La Lonja de la Seda fant sted 10. mars 1498 – for over 500 år siden!


3. Palacio del Mar

Den unike og vakre Palacio del Mar er en må-se-attraksjon for alle som besøker Valencia. Ligger i hjertet av byen, er det et av de mest populære turiststedene. Palasset ble bygget i 1238 som en defensiv festning og har siden blitt restaurert og åpnet for publikum. Det kan skilte med fantastisk gotisk arkitektur, noe som gjør det til et ideelt sted å gå seg vill i storheten.

Bygningen er hjemsted for en rekke utstillinger gjennom året, for eksempel kunstgallerier, teaterforestillinger og til og med spesielle arrangementer som musikkonserter. Det er også god mulighet til å lære mer om lokal historie og kultur med guidede turer rundt palassområdet.

Besøkende kan utforske den ytre gårdsplassen rundt strukturen, der de kan ta utsikt over bygninger i nærheten og ta bilder. Inne i bygningen er det mange haller med hundrevis av malerier og skulpturer fra forskjellige perioder som forteller en historie om Valencias fortid. Du kan undre deg over fantastiske fresker, glassmalerier og utsmykkede tak fra besøket ditt!

Ingen tur til Valencia ville være komplett uten å oppleve noe deilig Valencian -mat! Det er flere restauranter som ligger i nærheten av Palacio Del Mar som serverer tradisjonelle retter som Paella Valenciana – sørg for at du ikke går glipp av denne kulinariske gleden!

Morsomt faktum: Den ikoniske Las Fallas -festivalen finner sted årlig i nærheten av Palacio Del Mar i mars!


4. Mercado Central de Valencia

Mercado Central de Valencia Spain

Mercado Central de Valencia, som ligger i hjertet av byen, samlet ferske råvarer, lokale leverandører og en rekke restauranter under ett tak. Det er et yrende marked som lar reisende oppleve den utrolige kjøkkenet i Valencian -kulturen.

Arkitekturen i og rundt bygningen er fantastisk med høye tak og svingete trapper som gir den forlokkende atmosfæren. De iøynefallende bodene tilbyr en rekke tradisjonelle retter som med glede kan tilfredsstille enhver gane.

Forvent å se stabler med nyplukkede appelsiner til salgs sammen med Valencias berømte svarte oliven, safranblomster og mye mer. Reisende bør besøke dette ikoniske landemerket, da det er mange muligheter til å kjøpe interessante suvenirer du ikke vil finne andre steder.

Ingen tur til Mercado Central ville selvfølgelig være komplett uten å ta prøver av noen lokale delikatesser som Paella Negra eller Arroz Al Horno – begge er må prøve retter! Å tilbringe tid her gir reisende sjansen til å møte vennlige lokale som kan skryte av hjembyens spesialiteter og fortelle historier om hvordan de er laget.

For de som leter etter noe unikt, hvorfor ikke ta en matlagingskurs mens du er i gang? Ta med deg noen nye ferdigheter mens du lærer mer om Valencian Cuisine fra erfarne kokker! Her er et morsomt faktum: I 2013 erklærte UNESCO Valencian Paella en verdensarv.


5. Playa de la Malvarrosa

Playa de la Malvarrosa ønsker besøkende fra hele verden velkommen til å sole seg i sin skjønnhets skjønnhet. Denne stranden strekker seg langs Valencias kystlinje i omtrent to kilometer, noe som gjør den til et av de beste stedene for en avslappende spasertur eller soling. I tillegg til å bare tilbringe tid ved kysten, kan besøkende også glede seg over aktiviteter som seiling, kajakkpadling og vindsurfing.

Når de ikke svømmer eller spiller strandvolleyball, kan besøkende ta veien til en av de nærliggende restaurantene eller kafeene for å nyte litt deilig mat. Hvis shopping er mer din stil, kan du ta en rolig spasertur gjennom det nærliggende El Cabanyal -markedet og finne en rekke klær, håndverk og matvarer.

Det rolige vannet i Playa de la Malvarrosa vil vinke enhver reisende som leter etter en mulighet til å glede seg over fantastisk utsikt og fredelige omgivelser. Du kan til og med være heldig nok til å oppdage noen delfiner i det fjerne!

Morsomt faktum: Playa de la Malvarrosa er kjent regionalt som et av de eneste stedene i Valencia hvor du kan fange krabber med bare hendene!


6. Plaza de la Reina

Valencias Plaza de la Reina er en av de mest ikoniske severdighetene i byen. Dette store torget er hjertet av det gamle Valencia, med fantastiske monumenter og arkitektur som dateres tilbake århundrer. Besøkende på Plaza vil finne seg omgitt av imponerende historiske bygninger som Palau de la Generalitat Valenciana og andre regjeringskontorer, restauranter og kafeer.

Den virkelige juvelen til denne utrolige beliggenheten er dens unike statuer som hedrer noen av Valencias største borgere. Avduket i 1848, en bronsestatue av kong Jaime I står høyt i sentrum av plazaen. Omgivende ham er åtte bronsefigurer som representerer åtte fremtredende historiske skikkelser fra Valencia.

Ta deg god tid under besøket ditt for å beundre skjønnheten og håndverket i dette mesterverket av offentlig kunst. Mens du tar bilder eller bare suger opp atmosfæren, kan du se nøye på disse skulpturene for å sette pris på deres detaljer og betydning for Valencias historie.

For en øyeblikkelig pusterom fra sightseeing rundt Plaza de la Reina, ta en matbit eller drikke på en av de mange kafeene eller restaurantene i nærheten. Enten du liker Churros con -sjokolade eller smaker på tradisjonell Valencian -vin, er det noe for alle å glede seg over her!

Et morsomt faktum om Plaza La Reina er at det er hjemmet til en liten befolkning av katter som er elsket og ivaretatt av lokalbefolkningen! Disse feline vennene er kjent som “Los Gatos de la Plaza”, og bringer ekstra sjarm til dette allerede nydelige stedet.

Plaza de la Reina er et ideelt sted for reisende som ønsker å utforske autentisk spansk kultur og komme nært med århundrer gammel historie. Med sine fantastiske statuer og livlige atmosfære, bør den være på hver reisers må-besøksliste når du besøker Valencia!


7. Parque de Cabecera

Parque de Cabecera Spain

Valencias Parque de Cabecera er en av byens mest elskede attraksjoner, og det er ikke rart hvorfor. Det er en av de største parkene i området og gir mye 250 dekar, og gir mye å se og gjøre. Parken har frodige grønne områder fylt med trær, innsjøer og blomster samt lekeplassutstyr for barn, turstier og til og med mini-arcades for besøkende. Besøkende kan også utforske en rekke kulturelle attraksjoner som et amfiteater og flere skulpturer i hele parken.

Parque de Cabecera tilbyr noe for enhver smak, enten de er ute etter å ta en avslappende tur eller nyte noen morsomme aktiviteter. Parken er også vert for flere arrangementer som musikkonserter gjennom året som trekker store folkemengder. For de som ønsker å lære mer om Valencian -kultur og historie, er det flere informative paneler som ligger rundt i parken som gir innsikt i byens fortid.

For de som vil glede seg over naturen uten å forlate byen, er Parque de Cabecera absolutt verdt å besøke! Med sine mange attraksjoner er det alltid noe nytt å oppdage her. I tillegg tilbyr parken spektakulær utsikt over både Valencia City og La Albufera de Valencia fra forskjellige punkter langs veiene.

Morsomt faktum: På lørdager etter middag til søndag klokka 16.00 kan du besøke El Reino de Los Cactus. Ligger i et gammelt bryggeribygg inne i parken huser den over 3000 kaktuser fra hele verden!


8. Iglesia de San Nicolás

Valencias San Nicolás -kirke er en av byens mest interessante severdigheter. Ligger i det gamle sentrum, og tilbyr besøkende en unik mulighet til å oppleve sin fantastiske gotiske arkitektur og rik religionshistorie. Den ble bygget i år 1238 som en menighetskirke, og ble senere utvidet på 1500 -tallet til å omfatte et kloster, klokketårn og andre funksjoner. Det er fortsatt et av de viktigste religiøse stedene i byen.

Kirken er hjemsted for mange gamle gjenstander og kunstverk, inkludert et imponerende alterstykke skåret av kunstneren Andrés de Castellón. Inni i kan du finne vakre glassmalerier som illustrerer scener fra Bibelen og andre kristne myter. Besøkende kan også se skulpturen til Saint Nicolas som vises her.

En av San Nicolás kirkes mest imponerende trekk er dens viktigste inngang, bygget helt med utskåret stein. Dørene er dekorert med jernverk som skildrer St Christopher som bærer Kristus over en elv og Theodosius oppfører sitt kors på Mt Golgata. Den enorme størrelsen og intrikate detaljene gjør dette synet virkelig bemerkelsesverdig å se.

Et ekstra morsomt faktum om Valencias San Nicolás -kirke er at det bare var blant to kirker i Europa å forbli stående under andre verdenskrig bombeangrep på Valencia!


9. Catedral de Valencia

Den majestetiske og vakre Catedral de Valencia er et reisemål som ikke bør gå glipp av noen reisende. Denne grandiose katedralen ligger i hjertet av byen, og tilbyr fantastisk utsikt så langt øyet kan se.

Catedral de Valencia ble bygget i 1262 og stående høy etter århundrer med gjenoppbygging og renovering, og inneholder gotisk og renessansestil arkitektur som gjør det til et av de mest praktfulle stedene i hele Spania. Denne vakre basilikaen er kjent for sitt praktfulle intrikate interiør med buer og vegger i renessansestil utsmykket med fantastiske kunstverk som skildrer hellige figurer.

Kirken rommer også forskjellige gjenstander som vises fra forskjellige perioder, for eksempel arkeologiske stykker som finnes i kirkekjelleren. Besøkende vil også finne et museum viet til gammel spansk kunst med en rekke malte skulpturer, mynter, keramikk, manuskripter og mer i lokalene.

Ta en spasertur rundt de utsøkte Cloisters for å få et glimt av gammel spansk arkitektur eller utforske takterrassene for pittoresk utsikt over Valencias bybilde. Catedral de Valencia er virkelig en attraksjon som reisende må oppleve selv når de besøker byen!

Morsomt faktum: Catedral de Valencia ligger nøyaktig der det romerske tempelet dedikert til Jupiter en gang var lokalisert!


10. La Albufera de Valencia

La Albufera de Valencia er et må-besøk destinasjon når du reiser til den spanske byen Valencia. Det er en gammel lagune, som ligger like sør for bymurene, og den utgjør en del av Parque Natural de la Albufera. Her vil du finne en overflod av fantastisk dyreliv, inkludert mange fuglearter, fisk og amfibier. Du kan utforske denne rolige innsjøen med båtturer eller fra dens mange observasjonspunkter.

Hos La Albufera kan du også oppleve tradisjonell middelhavsmat på noen av de lokale restaurantene. Smak på retter som paella eller fideuà (laget med nudler i stedet for ris) eller prøv litt deilig sjømat. Området har vært historisk viktig for fiske, så det vil være mye å velge mellom! Sørg for å bringe myggavvisende, som i bestemte tider av året mygg er veldig vanlig i denne delen av Spania.

I tillegg til at dyrelivet ser på og spiser god mat, har La Albufera også nydelige friluftsaktiviteter som er egnet for familier med barn. Ta en rolig sykkeltur langs Lakefront Path og ta inn all den naturen har å tilby. Det er også mange pittoreske steder som er perfekte for en piknik eller til og med soling på varme sommerdager!

Et morsomt faktum om La Albufera er at navnet kommer fra arabisk: det betyr “lite hav” på grunn av dets enorme og likhet med et hav. Uansett hva slags reisende du er, må du sørge for å besøke La Albufera de Valencia under din neste tur til Valencia – du vil ikke angre!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor skal jeg bo i Valencia?

Valencia er en vakker by med en rekke nabolag å velge mellom. Hvis du leter etter en livlig atmosfære, er El Carmen et flott alternativ med sine smale gater, barer og restauranter. For en mer eksklusiv opplevelse er Ruzafa et trendy nabolag med en blanding av moderne og tradisjonell arkitektur. Hvis du foretrekker et roligere område, er Benimaclet et sjarmerende nabolag med en bohemsk stemning. Strandområdet i Malvarrosa er også et populært valg for de som vil bo i nærheten av havet. Til syvende og sist avhenger det beste stedet å bo i Valencia av dine personlige preferanser og livsstil.

Hva skal jeg gjøre i Valencia?

Valencia er en vakker by i Spania som tilbyr mange ting å gjøre for turister. Du kan besøke City of Arts and Sciences, et futuristisk kompleks som inkluderer et planetarium, et operahus og et vitenskapsmuseum. Det sentrale markedet er også et must-besøk, hvor du kan finne ferske råvarer og lokale delikatesser. Ikke glem å prøve den berømte retten, paella, som har sin opprinnelse i Valencia. Du kan også utforske den historiske gamlebyen, vandre gjennom Turia -hagene eller slappe av på stranden. Valencia har noe for enhver smak!

Hva Skal Jeg GJØre I Valencia?

Valencia er en Vakker av I Spania som tilbyyr mangge Ting Å GJØre for Turister. Du Kan Besøy City of Arts and Sciences, et Futuristisk Kompleks som inkluderer et planetarium, et operahus og et vitenskapsmuseum. Det Sentrale Markedet er også et must-BesØk, Hvor du Kan Finne Ferske Råvarer og Lokale Delikatesser. Ikke glem Å prøve den Berømte retten, paella, som har Sin ildpinnelse i Valencia. Du kan også utforske den historiske gamlebyen, vandre Gjennom Turia -hagene Eller slappe av På Stranden. Valencia Har Noe for Enhver Smak!

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment