Reis til Skopelos: 10 reisetips for Hellas’s Mamma Mia Island

Ønsker du en fantastisk ferietur? Så, her er vi, Skopelos er noe for deg! Denne lille øya ligger i det vakre Egeerhavet i Hellas, og pakker en kraftig trøkk – og med våre ti fantastiske reisetips for denne utrolige destinasjonen. Du vil ikke bli skuffet.

Hvis du elsker solskinn, strender og utforsker pittoreske landsbyer, er Skopelos et flott sted å besøke. Ta en rolig spasertur langs vannkanten eller utforsk den livlige lille havnebyen Skopelos. Besøk noen av deres sjarmerende kirker, som Church of Panagia Evangelistria på Kastro. Den tradisjonelle steinarkitekturen kombinert med fantastisk utsikt over Egeerhavet gjør det til en minneverdig opplevelse som du ikke finner andre steder!

Du kan ikke gå glipp av muligheten til å ta en tur opp til Mount Palouki – på klare dager får du utrolige utsikter over både fastlands -Hellas og øyene i nærheten herfra. Eller hvis vannsport er mer din greie, ikke glem å sjekke ut en av de mange bortgjemte vekker rundt kysten der du kan kajakk eller snorkle uforstyrret. Og når natten faller, sørg for å få billetter til et fantastisk solnedgangscruise langs Crystal Waters – det er en perfekt måte å avslutte kvelden i fantastisk stil.

Skopelos tilbyr et mangfoldig utvalg av opplevelser – alt perfekt plassert blant fantastiske vakre landskap, vennlige lokale og uslåelig mat – så hvorfor vente? Ta ferietipsene våre i Skopelos og planlegg din egen ekstraordinære tur på denne fengslende greske øya i dag!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Skopelos? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Kastani Beach

Kastani Beach Skopelos

Kastani Beach ligger i den vakre og rolige kommunen i Elios-Pronnoi på øya Skopelos, og er et must for reisende som leter etter en uforglemmelig opplevelse. Pittoreske fjell og krystallblå vann skaper et perfekt feriested.

Denne stranden skiller seg ut på grunn av sin unike sand, som er nesten hvit med litt grå. Du finner en rekke aktiviteter du kan glede deg over på stranden, inkludert svømming eller soling. Utsikten herfra er fantastisk, med nyanser av blått, turkis og akvamarin som tar pusten fra deg. Det er også en lokal bar hvor du kan lene deg tilbake og slappe av med litt deilige snacks og drikke mens du tar i den fantastiske utsikten!

For de som leter etter noe mer eventyrlysten er det mange muligheter, for eksempel snorkling eller padle boarding. Utforsk de nærliggende hulene med krystallklart vann og oppdag dyrelivet. Og hvis du føler deg modig nok, hvorfor ikke prøve klippedykking? Det er sikkert å gi deg et adrenalinkast som ingen andre!

Enten du leter etter et avslappet feriested eller et adrenalinfylt eventyr Kastani Beach har alt! I tillegg er denne stranden en av bare to strender i verden hvor du kan finne den sjeldne Middelhavsforseglingen Monachus-Monachus (den andre er Folegandros). Så ikke gå glipp av sjansen din til å komme på besøk denne skjulte perlen mens den fremdeles er relativt ukjent!

Så kom og utforske Kastani -stranden og skape fantastiske minner som vil vare livet ut!


2. Stafilos Beach

En av de mest pittoreske strendene på den greske øya Skiathos er Stafilos Beach. Denne fantastiske stranden ligger i en skjermet bukt og tilbyr besøkende krystallklart vann, fin sand og rikelig med solskinn. Det er mange aktiviteter å glede seg over mens du er der, inkludert svømming, snorkling, windsurfing og båtturer for å utforske øyer i nærheten.

Det er det perfekte stedet for familier, ettersom det har grunt vann og en taverna som serverer fersk middelhavsmat. Mens du suger opp solen er det mange andre ting å gjøre – prøv stand -up paddle boarding eller bare slappe av med favorittboken din. Stranden er også flott for de som elsker naturen, og rundt deg kan du finne mange planter, dyr og fugler som vil holde deg underholdt hele dagen.

Du kan nå Stafilos -stranden med bil, motorsykkel eller til og med til fots fra den nærliggende landsbyen Stafilos – bare ta deg god tid og nyt den naturskjønne utsikten! Det er også hotell i nærheten av stranden, slik at du kan bo lenger hvis du ønsker det.

Området har en rik historie; Her døde King Menelaus i kamp etter at Homers episke Odyssey ble skrevet om ham! Du kan besøke graven hans som stammer fra over 3000 år eller deltar i et arkeologisk dykk rundt gamle forlis i Stafilos Bay.

For de som leter etter en avslappende getaway med vakker natur, kan du definitivt sjekke ut Stafilos -stranden på den idylliske greske øya Skiathos – det vil ikke skuffe! Morsomt faktum: Den berømte Hollywood -filmen “Mamma Mia!” ble filmet i nærheten på Agios Ioannis Kastri!


3. Lalaria Beach

Lalaria Beach Greece

Lalaria Beach er et vakkert og rolig sted som ligger i det nordøstlige hjørnet av Skiathos Island, Hellas. Denne bortgjemte stranden er perfekt for de som prøver å unnslippe folkemengder, og gir mange muligheter til å slappe av og nyte naturen. Myke hvite småstein dekker stranden og gjør den til et ideelt sted for svømming. Her kan reisende lene seg tilbake og slappe av og lytte til de milde bølgene som spretter ved kysten.

Landskapet rundt Lalaria -stranden er fantastisk; Høye kalkklipper som omslutter et krystallklart hav med utsikt som vil ta pusten fra deg. Det turkise vannet gir en følelse av ro med dybder opp til 20 meter, noe som gjør det bra for snorkling eller dykking for de som ønsker å utforske videre under overflaten.

Området nær Lalaria Beach er fullt av fred og ro, perfekt for litt ekte avslapningstid der besøkende kan glede seg over å suge opp solen mens de beundrer den fantastiske utsikten. Dette pittoreske stedet er en av Skiathos “perler, noe som gjør det vel verdt et besøk!

Kos deg med tilbaketrukket avslapning på Lalaria Beach

Å besøke Lalaria Beach under solnedgang er virkelig magisk; Å se mens de lyse fargene maler havet oransje før de synker ned i mørket gjør dette til et must-see stopppunkt på noens greske eventyr.

Morsomt faktum: En funksjon som gjør Lalaria Beach unik sammenlignet med andre strender rundt Skiathos Island er dens naturlige buegang skåret av århundrer gammel kalkstein erosjon forårsaket av sjøbevegelser, og skaper en eksotisk følelse av den allerede vakre omgivelsen!


4. Panormos Beach

Hvis du er ute etter en uforglemmelig opplevelse i Hellas, er Panormos Beach stedet å dra! Denne vakre stranden ligger på østkysten av Skopelos Island, og gir deg en sjanse til å utforske de utrolige naturlige underverkene som Hellas har å tilby.

Det krystallklare vannet gjør Panormos Beach til det ideelle stedet for svømming og snorkling. Og med sin myke gyldne sand er den perfekt for avslapping og soling. Det er også mange aktiviteter tilgjengelig som jetski, kajakkpadling og surfing. I tillegg er det mange restauranter i nærheten som tilbyr deilig lokal mat, slik at du ikke blir sulten!

En ting som gjør Panormos Beach spesiell er det rolige miljøet. Du kan tilbringe dagene dine her i fred og ro; Omgitt av naturen og se på verden gå forbi når du slapper av på bredden.

Besøkende vil være glade for å vite at Panormos Beach også tilbyr gode fasiliteter som paraplyer, dusjer og toaletter som gjør det behagelig å bli der hele dagen.

Så hvis du leter etter et stranddestinasjon der du kan ha en fantastisk tid uten å bruke for mye penger – så ta turen til Panormos Beach i dag!

Morsomt faktum: Hvis filmer som “Mamma Mia” har inspirert reiseplanene dine, så var gode nyheter – Panormos Beach var en del av en filmscene som ble filmet på Skopelos Island!


5. Milia Beach

Milia Beach Greece

Hellas er hjemsted for noen av de vakreste strendene i verden. Milia Beach nær Skiathos er intet unntak. Milia Beach ligger på den sørøstlige kysten av landet, og tilbyr en avsidesliggende og uberørte ramme for de som ønsker å komme seg bort fra det hele.

Stranden er liten, men omgitt av frodige åser og gamle olivenlunder, noe som gjør det til et ideelt sted for en dagstur eller helgetur. Sanden her er myk, hvitt og pulveraktig, med krystallklart vann fullt av livlige fargetoner av blått og grønt. For folk som ønsker å bruke mer tid på å utforske mens de er der, har Milia Beach også mange viker og steinete outcroppings å utforske.

Og hvis avslapping ikke er din greie, tilbyr Milia Beach mange aktiviteter som svømming, snorkling, soling, windsurfing og kajakkpadling. Området er også kjent for sin overflod av fuglearter, slik at fuglekikkere kan holde kikkerten deres hendige!

Morsomt faktum: Milia Beach ble berømt i romaner av den greske forfatteren Alexandros Papadiamantis tilbake i 1886, som skrev om minnene hans om å vokse opp på øya!


6. Agnontas Beach

Hvis du leter etter en strand som fanger skjønnheten i Middelhavet, er Agnontas Beach bare for deg. Denne fantastiske stranden ligger på øya Skiathos i Hellas, og er perfekt for reisende som ønsker å slappe av og slappe av. Det grunne vannet gjør det ideelt for svømming, og hvis du er heldig nok, kan du til og med oppdage noen delfiner!

Sanden ved Agnontas Beach er like fin som sukker og så hvit at den ser ut til å være glødende. Det er ikke behov for stoler eller paraplyer fordi de rikelig trær gir rikelig med skygge gjennom dagen.

Noe av det beste med Agnontas Beach er dens tilbaketrukkethet – det er ikke ofte overfylt av turister, og det er mange fredelige steder å ta i naturen. Hvis du vil komme deg bort fra sivilisasjonen, vil denne stranden gjøre nettopp det.

Den perfekte måten å nyte tiden din på Agnontas Beach er med et tradisjonelt gresk måltid. Det er flere restauranter i nærheten av å betjene lokale spesialiteter som Moussaka, Souvlaki og Tzatziki. Ikke glem å prøve et kaldt glass ouzo også!

Agnontas Beach vil forlate reisende og føle at de har gått inn i en idyllisk paradis. Enten du bruker noen timer eller en hel dag, vil ikke denne stranden skuffe. Og her er et morsomt faktum: ifølge legenden, da Alexander det store settet seiler fra Skiathos på kampanjen hans mot Persia i 334 f.Kr., tok han ly på Agnontas Bay!


7. Kalogeros Beach

For strandelskere er et besøk på Kalogeros Beach et must! Kalogeros ligger på den sørøstlige kysten av den greske øya Skopelos, og er en av de mest pittoreske strendene du noensinne vil oppleve. Skarpt krystallklart vann og snøhvit sand gjør det til et ideelt reisemål for enhver ferie.

Kalogeros Beach tilbyr noe for enhver smak. Enten du leter etter et fredelig tilbaketrukket sted å slappe av og slappe av eller et spennende eventyr, kan denne stranden gi alt; Livelig vannsportaktiviteter, fantastisk utsikt og en rekke restauranter og barer tilbyr rikelig med underholdning. Solssøkere vil være fornøyd med overflod av solsenger, paraplyer og stoler som er tilgjengelige for leie.

Besøkende kan også ta inn den naturlige skjønnheten i Kalogeros ved å ta rolige spaserturer langs de sandete breddene eller utforske de mange hulene! Strandens skjulte perler inkluderer en unik bergformasjon kalt “voreína” som har blitt formet på en slik måte at den fremstår som en bue langveisfra. Å strekke seg ut i sjøen er flere grunne svinger som gjør svømming trygt for barn med barn.

Den beste tiden å besøke Kalogeros Beach er i sommermånedene når temperaturene er på sitt høyeste. For de som søker mer privatliv, gir de nærliggende åsene skygge i overflod og gir mange muligheter for fotturer og piknik. Uansett hva slags høytidsopplevelse du er ute etter, vil du finne deg selv å bli forelsket i dette sjarmerende lille paradiset!

Morsomt faktum: Navnet “Kalogeros” oversettes til “vakker utsikt” – ikke rart at det er så populært blant besøkende!


8. Elios Beach

Reisende som søker en fredelig del av paradiset vil glede seg over å oppdage Elios -stranden på den greske øya Skopelos. Denne fantastiske stranden er det perfekte reisemålet hvis du er ute etter tilbaketrukkethet og et idyllisk miljø.

Elios Beach ligger i det sørøstlige hjørnet av Skopelos, noe som gjør det lett tilgjengelig fra mange byer i nærheten. Det tilbyr uberørte hvite sand, klart turkise vann og rikelig med naturlig skjønnhet. Besøkende kan delta i en rekke aktiviteter som svømming, snorkling, stand-up paddle boarding, kajakkpadling og soling.

Det fantastiske landskapet rundt Elios -stranden inkluderer steinete klipper og frodig vegetasjon. Fra visse punkter langs strandlinjen kan besøkende fange fantastisk utsikt over øyer i det fjerne. Stranden har også flere kafeer og restauranter der reisende kan glede seg over et deilig måltid mens de beundrer fantastisk kystlandskap.

Ikke glem å utforske de interessante havgrottene i denne regionen! Det er flere huler som er fylt med fascinerende fisk og andre marine livsformer. Båter kan ansettes i havnene i nærheten slik at reisende kan utforske disse skjulte perlene på nært hold.

Morsomt faktum: Elios Beach sies å være en av de eldste bebodde strendene på Skopelos Island!


9. Velanio Beach

Velanio Beach ligger i den vakre øya Skiathos, Hellas, og er et av de mest fantastiske stedene å besøke når du utforsker dette fantastiske stedet. Den fantastiske havutsikten, krystallblått vann og gylden sand får deg til å føle at du er i paradis.

Stranden har mye å tilby, fra å sole seg med familien eller nyte en hyggelig svømmetur i det klare vannet. For de som er mer eventyrlystne, er det også en mulighet til å prøve ut noen vannsportaktiviteter som kajakkpadling eller snorkling – bare ikke glem kameraet ditt! Det er mange barer og restauranter i nærheten for når det er tid for en pause fra all moroa.

For de som ønsker å slappe av enda lenger, hvorfor ikke ta en rolig spasertur langs stranden og utforske dens mange huler? Eller hvis du leter etter noe litt mer spennende, kan du alltid hoppe på en av båtene som tar passasjerer rundt forskjellige deler av bukten.

Uansett hva din preferanse er, har Velanio Beach noe for enhver smak, og det er ikke rart hvorfor det tiltrekker reisende fra hele verden. Sørg for å oppleve dens fantastiske skjønnhet!

Morsomt faktum: Velanio ble oppkalt etter et gammelt tempel dedikert til Apollo – som en gang sto på hvor nå står Stavros Chapel nær Agnontas Village!


10. Hovolo Beach

Den fortryllende greske øya Skiathos er hjemsted for noen av de mest fantastiske strendene i Middelhavet. Fra Kastani Beach, der Mamma Mia ble filmet, til den vakre Lalaria -stranden med sine blendende hvite bergarter, er det noe for alle på denne pittoreske øya!

En enestående strand er Hovolo Beach. Ligger på sørsiden av Skiathos, er det en av de mindre kjente perlene du kan finne på denne magiske øya. Det som får Hovolo til å skille seg ut fra andre strender rundt Skiathos er dens unike sand. Her finner du en uvanlig blanding av hvit og rosa sand, og skaper en fascinerende ombre fargegradient som tar pusten fra deg!

Besøkende kommer hovedsakelig hit for å suge solen og ta en forfriskende dukkert i det krystallklare vannet. Hvis du føler deg eventyrlig nok, hvorfor ikke prøve kajakkpadling eller padlebåt? Det er mange leiesteder i nærheten som tilbyr disse aktivitetene til gode priser. Hovolo Beach: Et ekte paradis for de som søker avslapning og eventyr.

Morsomt faktum: Visste du at denne stranden inneholder mer enn 35 arter av marint liv? Det er ikke rart at så mange besøkende kommer hit år etter år!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvordan reise til Skopelos?

Skopelos er en øy som ligger i Egeerhavet, Hellas. Den enkleste måten å reise til Skopelos er ved å ta en flyreise til Skiathos Island National Airport og deretter ta en ferge fra Skiathos til Skopelos. Det er vanlige ferjetjenester tilgjengelig fra Skiathos til Skopelos, og reisen tar rundt 1 time. Alternativt kan du også ta en ferge fra de nærliggende havnene i Volos eller Agios Konstantinos på fastlandet. Det anbefales å bestille fergebilletter på forhånd, spesielt i løpet av toppturistsesongen.

Hvilke flyselskaper flyr til Skiathos?

Flere flyselskaper flyr til Skiathos, inkludert Norwegian Air Shuttle, Tui Airways og Thomas Cook Airlines. Disse flyselskapene tilbyr direktefly fra Oslo, Norge til Skiathos Island National Airport. Det anbefales å ta kontakt med hvert flyselskap for sine spesifikke tidsplaner og priser. Skiathos er et populært reisemål for sine vakre strender, krystallklart vann og levende natteliv.

Hvilke Flyskaper Flyr til Skiathos?

Fere Flyskaper Flyr Til Skiathos, Inkludert Norwegian Air Shuttle, Tui Airways OG Thomas Cook Airlines. DELLE FLYSKAPENE Tilbyr Direktefly Fra Oslo, Norge Til Skiathos Island National Airport. Det anbefales Å ta Kontakt med Hvert flyskap for sinus spesifikke Tidsplaner OG Priser. Skiathos er et populær reisemål for Sine Vakre -fremre, Krystallklart Vann OG Levende Natteliv.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment