Reis til Toscana: 10 reisetips for en sjarmerende region i Italia

Er du klar til å utforske Toscana? Enten du er en første gang reisende eller en erfaren globetrotter, har denne vakre regionen i Italia noe spesielt som vil holde deg tilbake. Fra de romantiske bølgende åsene i Chianti til de ikoniske kunstbyene i Firenze og Sienna, det er en utallige opplevelser som venter på deg i Toscana.

For en virkelig transformativ reise, la oss være din guide. Oppdag vingårdene og olivenlundene fra vårt elskede landskap, besøk gamle slott og katedraler, glede over storslått florentinsk mat og opplev uberørt natur i all sin skjønnhet.

Vi har mange års erfaring med å reise gjennom Toscana og kan gi deg innside reisetips i Toscana om hvor du skal dra og hva du skal se. Teamet vårt brenner for å nøye kurere unike reiseruter og finne skjulte perler underveis slik at du får mest mulig ut av ferieturen. Uansett om det er din første gang i Toscana eller hundreledeler, vil du finne noe i ferietipsene våre i Toscana!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Toscana? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Florence

Florence Toscana

Florence, kronjuvelen i Toscana og et under å se. Denne eldgamle byen er gjennomsyret av kunst, kultur og historie. Det er det perfekte reisemålet for en helg unna med venner eller familie. Enten du vil gå sightseeing, prøve ut litt deilig italiensk mat eller bare slappe av og ta inn atmosfæren – Firenze har noe for enhver smak!

Besøk det verdenskjente Uffizi-galleriet og være vitne til noen av Italias største kunstneriske mesterverk; Marvel over den fantastiske skjønnheten i Ponte Vecchio; Utforsk Palazzo Pitti – en av Europas største renessansepalasser; Vandre rundt Michelangelo -plassen omgitt av fantastiske skulpturer fra anerkjente italienske artister. Det er ingen mangel på ting å gjøre i denne romantiske byen!

Hvis du føler deg sulten, kan du stoppe på en av Florence mange restauranter eller trattoriaser – de serverer et utrolig utvalg av tradisjonelle retter som er bundet til å friste smaksløkene dine. Og ikke dra uten å prøve noe deilig gelato!

Når det gjelder uteliv, er det mange barer og klubber for de som vil la håret ned. Kos deg med fantastisk livemusikk så vel som tradisjonelle toskanske viner – alle en del av Florence sin livlige nattelivsopplevelse!

Oppdag hvorfor Florence er så spesiell i dag. Morsomt faktum: Hvert år på nyttårsdag er det en parade i Piazza del Duomo kalt “The Passaggio Dell”anno”. Denne begivenheten ser folk kledd ut i kostymer som innfører scener fra middelalderen.


2. Pisa

Pisa Italy

Pisa er et fantastisk reisemål for reisende med en rik og etasjes historie. Den mest berømte attraksjonen er det vakre skjeve tårnet i Pisa, som ligger i Piazza dei Miracoli. Du kan undre deg over tårnets unike arkitektur mens du vandrer gjennom de pittoreske italienske gatene.

Byen i seg selv har mye å tilby utover det ikoniske landemerket. Et besøk i Pisa ville ikke være komplett uten å utforske sine mange museer, katedraler og kunstgallerier. Fra kirken Santa Maria della spina til Museo Nazionale di San Matteo, det er noe for alle i denne fantastiske toskanske byen.

De nærliggende strendene sørger for gode dagsturer i løpet av varme sommerdager, mens kafeer og restauranter stiller de smale smugene i sentrum av Pisa, noe som gjør det enkelt å henge på en romantisk kveld eller blande seg blant lokalbefolkningen under oppholdet.

For de som leter etter et ekstra eventyr, kan du vurdere å ta en båttur langs Arno -elven fra sentrum av Pisa til nærliggende sjarmerende landsbyer som Tirrenia eller Cascina med fantastisk utsikt over naturen og lokalt dyreliv underveis.

Oppdag hvorfor turister strømmer til denne sjarmerende italienske byen og opplev alt selv! Morsomt faktum: Klokketårnet ble planlagt som et massivt frittstående klokketårn, men da det begynte å lene seg etter at byggingen begynte, bestemte arkitektene seg for å fortsette å bygge det uansett!


3. Siena

Siena Italy

En tur til Siena er ikke komplett uten å ta i byens fantastiske gotiske arkitektur, gamle monumenter og rik historie. Denne middelalderske byen ligger i hjertet av Toscana, og er kjent for sin imponerende skjønnhet og imponerende monumenter.

Stjerneattraksjonen i byen er utvilsomt Piazza del Campo, en av Europas største piazzas. Hvert år i juli og august strømmer besøkende hit for å være vitne til den spennende Palio Di Siena, et tradisjonelt hesteveddeløp rundt torget. Andre nettsteder som bør være på hver reiseliste er Torre del Mangia, Palazzo Pubblico og Oratorio Di San Bernardino. De intrikate fresker som pryder veggene på disse stedene, vil transportere deg tilbake i tid som ingenting annet kan.

Siena har et fortryllende gammelt kvarter som er fullt av karakter og rik på en tydelig historie. Spaser gjennom brosteinsgatene og undrer deg over romanske kirker, gotiske palasser og tårn. Sørg for å ta en pause fra din vandretur ved å ta prøver av litt tantaliserende toskansk mat på et av de mange lokale spisestedene eller barene.

På toppen av alt det tilbyr som et kultursenter, har Siena mye å tilby utendørs eventyrere også. De omkringliggende åsene er prikket med sjarmerende vingårder som produserer noen fantastiske viner som Brunello di Montalcino eller Vermentino della Costa Toscana. Uansett hvilken sesong du velger å reise under, er Siena et absolutt må-se-destinasjon!

Morsomt faktum: Til tross for at han ble grunnlagt av romere i 300 f.Kr., ble Siena en mektig uavhengig kommune først etter 1175 e.Kr. da den begynte å mynte sine egne mynter!


4. Chianti Region

Hvis du leter etter en uforglemmelig opplevelse i hjertet av Italia, er et besøk i Chianti -regionen absolutt verdt å vurdere. Fra sine enorme vingårder, olivenlunder og bølgende åser blant gamle slott og klostre, har denne regionen noe for enhver smak!

Her finner du noen av de fineste vinene i Europa rett sammen med tradisjonell mat og kulturell opplevelse som er like gamle som tid.

Du kan bruke dager og uker på å ta inn all skjønnheten som Chianti -regionen har å tilby. Besøk sjarmerende middelalderske landsbyer som Castellina eller Greve, vandrer gjennom ekspansive felt av drue vinstokker og prøv noen av de fineste vinene rundt. Lokale restauranter serverer deilig mat som florentinske biff og hjemmelagde pølser mens koselige kafeer gir et avslappende sted å nyte en kopp italiensk espresso.

Den pittoreske naturen her er ganske enkelt fantastisk også – med dekar på dekar med olivenlunder, solsikkefelt og landsbygda. Ta en rolig kjøretur gjennom disse svingete veiene eller til og med ta fatt på en lang tur langs en av mange stier. Det er mange måter å utforske denne ikoniske delen av Italia!

Ikke noe besøk i denne regionen ville være komplett uten å besøke en eller to vingårder for en autentisk vinsmakingsopplevelse. Lær om forskjellige typer druer som brukes til produksjon eller ta en guidet tur for et pedagogisk blikk på hvordan det er laget – det er noe sikkert å glede alle slags reisende her!

I tillegg til sine berømte viner, er Chianti også kjent for sine trøffeljakter! Disse trøffeljaktene administreres av spesialutdannede hunder, og kan nytes hele sesongen med lokale guider som gir utdanning om denne unike delikatessen.

Fra sine viltvoksende vingårder til sin rike historie – det er mange grunner til at Chianti -regionen skal være på toppen hvis listen din når du planlegger et italiensk eventyr! Morsomt faktum: Den opprinnelige Chianti -regionen dekker 17 kommuner i Toscana – mer enn noen annen appellasjon i Italia!


5. Lucca

Toscana er en av Italias mest fantastiske regioner, og dens femte største by, Lucca, har mye å tilby. Det er kjent for sine historiske kirker og klassisk arkitektur, men det er mange unike attraksjoner som gjør det til et reisemål ikke å gå glipp av!

Byen Lucca er omgitt av en imponerende bymur som ble bygget på 1500 -tallet. Denne veggen skiller seg ut som en av de best bevarte veggene fra rundt denne tidsperioden og brukes regelmessig til vandreturer og sykkelturer. Ta en rolig spasertur eller ta litt fart på en sykkel – uansett kan du ta i deg vakker utsikt over byen!

Når du turnerer rundt i gatene og firkanter med Lucca, kan du beundre noen utrolige severdigheter som San Michele i Foro, Piazza San Martino og Palazzo Mansi. I tillegg til disse landemerkene er det også mange sjarmerende restauranter og butikker som venter på å bli oppdaget!

De som er interessert i religionshistorie, vil finne mye å glede dem her også; Flere kirker som Santi Giusto E Clemente er vel verdt et besøk. Konstruert mellom 1063-1119 har den bemerkelsesverdig romansk arkitektur med utskjæringer av Nicolo Giannotti som dateres tilbake til 1450-1458. Et morsomt faktum: Frem til nyere tid klarte besøkende å klatre opp i det høye klokketårnet der de kunne glede seg over spektakulær utsikt over landskapet rundt Lucca!

Lucca tilbyr noe for alle inkludert tradisjonelle brosteinsbelagte gater, romerske ruiner, vakre parker og hager – det er ingen overraskelse at denne toskanske byen tiltrekker tusenvis av turister hvert år.


6. Cinque Terre

Cinque Terre er et område i den italienske rivieraen ved kysten av Liguriske hav. Det består av fem sjarmerende landsbyer, alle bygget langs bratte klipper med utsikt over havet og omgitt av terrasserte vingårder og olivenlunder. Denne fortryllende destinasjonen er en favoritt blant reisende som ønsker å utforske en unik region utenfor Italias allfarvei.

Med sine livlige farger og fantastiske natur, er det mange grunner til at Cinque Terre skal være på listen over steder å besøke under ferien i Italia. Her kan du oppdage pittoreske landsbyer med steinhus som ligger langs kystlinjen, fargerike havner foret med båter, spektakulære turstier gjennom terrasserte åssider og deilig lokal mat.

Kom og besøk Cinque Terre for sin unike atmosfære der naturen møter kultur! Bruk litt tid på å gå gjennom hver landsby på fritiden og utforske deres forskjellige karakter. Vernazza har en levende fiskehavn som er verdt å stoppe for lunsj eller en gelato etter å ha utforsket de smale gatene. Riomaggiores svingete smug har en munter stemning da de er fylt med lokale butikker som selger håndlagde ting som såper, smykker og pastasaus. Lenger nord er Monterosso kjent for sine fantastiske strender som er perfekte for svømming og avslappende i solen.

Gå ned til Manarola for å fange en av de berømte solnedgangene fra havnen eller ta del i noen vinsmaking på en av Val di Varas nærliggende vinprodusenter. Det er også utrolige turmuligheter mellom hver av disse byene – sørg for at du bruker komfortable sko, da det er mange trapper!

Morsomt faktum: På grunn av sin popularitet erklærte UNESCO Cinque Terre et verdensarvsted i 1997 – så kom snart før det blir for overfylt!


7. San Gimignano

San Gimignano er en fantastisk og gammel italiensk by, som ligger i det vakre toskanske landskapet. Den ligger på toppen av en bakke, og tilbyr spektakulær utsikt over de omkringliggende dalene og åssidene. Byen kan skilte med middelalderske tårn, brosteinsbelagte gater og nydelige kafeer som er perfekte for rolige kvelder tilbrakte å glede seg over den italienske atmosfæren.

Hovedattraksjonene i San Gimignano er de 13 gjenværende tårnene som stiller horisonten. Bygget av velstående familier som ønsket å demonstrere sin prestisje i området, var de opprinnelig 72 høye tårn. Nå forblir de som et av de mest ikoniske symbolene knyttet til Toscana, og står stolte mot alle andre bygninger i sikte.

Å rusle gjennom San Gimignanos svingete gater er som å reise tilbake i tid-tradisjonelle trattorias, vinkjeller og butikker som selger lokale kunsthåndverk, fyller denne gammeldagse byen med livet. Byen huser også flere historiske kirker så vel som et stor rådhus (kjent som Palazzo Comunale). Å ta seg tid til å utforske disse nettstedene som gir innsikt i San Gimignanos rike fortid, er avgjørende for enhver besøkende som er villige til å komme seg ut av allfarvei og dykke dypere i autentisk italiensk kultur!

For de som ønsker å ta et eventyr utenfor landsbyveggene, er det mange naturaktiviteter i området som ridning eller turstier som fører gjennom vingårder og olivenlunder i nærheten. Det er heller ingen mangel på steder som serverer deilig mat eller drikke-fra high-end restauranter til familiedrevne pizzaovner! Hva mer kan man spørre fra en italiensk flukt?

Morsomt faktum: San Gimignano ble erklært som et UNESCOs verdensarvsted i 1990 på grunn av sin vakkert bevarte middelalderske arkitektur!


8. Montalcino

Hvis du leter etter en opplevelse som både er rik på historie og full av kultur, må du ikke se lenger enn den vakre byen Montalcino. Denne toskanske perlen ligger i provinsen Siena, som ligger på toppen av en bakketopp omgitt av fantastisk utsikt. Fra middelalderske slott til sjarmerende gater foret med kafeer og restauranter, det er noe spesielt her for alle.

I århundrer har ikke bare Montalcino vært kjent som et reisemål der besøkende kan fordype seg i århundrer gammel tradisjon og historie, men det produserer også noen av Italias fineste Brunello Di Montalcino-viner. De omkringliggende åssidene har produsert mange typer fine viner, inkludert super -toskanere som Vitiano og Canneto, i århundrer. Med over 13 millioner flasker årlig produsert fra omtrent 3200 hektar (7 894 dekar) land som er viet til vinproduksjon i hele regionen, vil besøkende garantert finne noe som gleder ganen deres!

Turister kan dra nytte av turer gjennom vinmarkene og kjellerne der besøkende lærer mer om de lokale vinfremstillingstradisjonene mens de smaker på unike varianter. Å utforske denne byen betyr å delta i en rekke aktiviteter som å besøke historiske steder som Castello Banfi og Castello de “Rossi; Å handle rundt i byen i små butikker eller gallerier; Eller oppleve en tradisjonell trøffeljakt med profesjonell veiledning!

Montalcino er en må-se for enhver reisende som ønsker å få en autentisk opplevelse av Italias kultur og vinproduksjonskunnskap. Kos deg med å utforske hele denne byen har å tilby – fra sine historiske steder til sine fantastiske viner – å skape minner som vil vare evig. Morsomt faktum: Én hektar (2⅓ dekar) kan produsere opptil 40 hektoliter (1.056 liter) vin hvert år!


9. Val d”Orcia

Val d”Orcia er et område som ligger i provinsen Siena, Toscana, Italia. Det er et ekstraordinært eksempel på naturlig skjønnhet og er verdenskjent for sin fantastiske utsikt over bølgende åser, vingårder, gamle gårdsbyer, elver og skoger. For reisende som ønsker å utforske det toskanske landskapet mens de tar inn noen virkelig fantastiske landskap, er Val d”Orcia det perfekte reisemålet.

En av de mest populære attraksjonene i Val d”Orcia er den gamle byen Pienza. Denne murbyen fra 1500-tallet regnes som en renessansjuvel og har blitt anerkjent som et verdensarvsted av UNESCO på grunn av sin utrolige arkitektur og godt bevarte historiske karakter. Besøkende kan utforske byens brosteinsgater til fots eller ta utsikt fra en av Pienzas mange firkanter eller terrasser.

Området kan også skilte med flere slott som gir innsikt i Italias middelalderhistorie. Noen er fremdeles bebodd og åpne for besøkende som ønsker å få smak for hvordan livet var i løpet av denne tidsperioden. De som leter etter friluftsliv vil ha mye å velge mellom, inkludert fotturer og terrengsykkelstier samt pittoreske turer gjennom vinmarkene som eies av Val d’Orcias berømte bønder.

Uansett hvordan du bestemmer deg for å oppleve det, tilbyr Val d”Orcia noe spesielt for alle som besøker denne regionen i Toscana! Morsomt faktum: Den tradisjonelle toskanske maten kalt Cinta Senese kommer fra denne delen av Italia!


10. Montecatini Terme

Montecatini Terme er en italiensk feriested som ligger i hjertet av Toscana. Det er kjent for sine majestetiske termiske bad, som har blitt brukt av besøkende fra hele verden i århundrer for å slappe av og lade opp.

Enten du leter etter en luksuriøs spaopplevelse, spektakulær utsikt eller bare en sjanse til å utforske den lokale kulturen, har Montecatini Terme noe for enhver smak. Denne sjarmerende destinasjonen tilbyr mange aktiviteter og attraksjoner som vil garantere din glede. Ta en avslappende spasertur gjennom en av de mange parker og hager eller sjekk ut det ikoniske gamle-byens senter med sine pittoreske brosteinsgater og arkitektur fra middelalderen. Du kan også dra nytte av en av deres naturlige varme kilder ved å ta en dukkert i de termiske bassengene eller bare slappe av i solen på en av de ulastelige strendene deres.

Lokalområdet er også hjemsted for flere toskanske vingårder og vingårder med noen av Italias beste viner. Smak deg gjennom noen bemerkelsesverdige regionale flasker mens du prøvde tradisjonelle retter som ribollita suppe og panzanella salat. Om natten vandrer Wander Montecatini Termes travle bydeler der barer og restauranter samler både lokalbefolkningen og turister over drinker, musikk og god samtale.

Uansett hvorfor du velger å besøke denne praktfulle byen, er en ting sikkert – du vil aldri gå tom for ting å gjøre i Montecatini Terme! I tillegg visste du det? Det omkringliggende landskapet fungerer som inspirasjon for Dante Alighieris guddommelige komedie – hvilken bedre måte å bli inspirert selv enn å besøke her?


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva bør du gjøre i Toscana?

Toscana er en vakker region i Italia som tilbyr mange aktiviteter for turister. Du kan besøke det berømte skjeve tårnet i Pisa, utforske middelalderbyen Siena, eller ta en spasertur gjennom de vakre vinmarkene og olivenlundene. Toscana er også kjent for sin deilige mat og vin, så sørg for å prøve noen av de lokale spesialitetene som pasta med trøfler eller et glass Chianti. I tillegg kan du ta en matlagingskurs for å lære å lage tradisjonelle toskanske retter. Til slutt, ikke glem å besøke Firenze, renessansenes fødested, og beundre dens fantastiske kunst og arkitektur.

Hvor mange timer tar det å fly til Italia?

Det tar rundt 2-3 timer å fly fra Norge til Italia, avhengig av den spesifikke destinasjonen og flyselskapet. Populære italienske byer som Roma, Milan og Venezia har direkte flyreiser fra Oslo, Bergen og andre store norske byer. Imidlertid kan flytvarighet variere avhengig av faktorer som permisjoner og flyforbindelser. Det er alltid best å ta kontakt med flyselskapet ditt for den mest nøyaktige og oppdaterte informasjonen om flyplaner og varighet.

Hv MANGE TIMER TAR DET Å FLY TIL ITALIA?

Det Tar Rundt 2-3 Timer Å Fly fra Norge Til Italia, Avhengig Av den Spesifikke Destinasjonen OG Flyseskapet. Populære Italienske Byer Som Roma, Milan og Venezia Har Direkte Flyreiser Fra Oslo, Bergen og Andre Store Norske Byer. IMIDLERTID Kan FlyTvarighet Variere Avhengig Av Faktorer Som Permisjoner OG Flyforbindelser. Det er alltid beste å ta Kontakt med Flyskapet Ditt for den mest nøyaktig og oppdaterte informasjonen om Flyplaner og Varighet.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment